Şimdi Ara

BALIK VE YOĞURT!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
14.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    balik yedikten sonra yoğurt yersen zehirlenirsin hikayesini duymusssunuzdur ben de düsündüm saçma geldi. arastirdim fln yahudilerin fakirlik dönemlerinde 2 tane protein bakimindan zengin besinlerin tüküketilmesin die çıkarilmiş bir kurmaca olduğunu duydum biyerde okumadim siz nediosnunz?

• "Balık bayatsa yoğurtla yenmez, yenirse zehirler" diye bir muhabbet var, ama bayat balık zaten zehirler. Tazesinde ise aslında bu zehirlenme kalsiyum zehirlenmesidir. Fazla miktarda balık ve yanında da yoğurt/süt/ayran tüketilirse aşırı kalsiyumdan dolayı zehirlenme oluyor diye biliyorum.
  • Şehir efsanesi. Hemen hemen hergün balıkla birlikte yoğurt yerim. ton balığı açtığım günlerde 300gr yoğurt ile tat vermesi için karıştırarak yerim. zamanında protein ihtiyacını tamamlamak için defalarca üzerine süt içtiğim bile oldu. (neden zamanında çünkü light yoğurt bulamıyordum bulsamda ilk çıktığı zamanlar pahalıydı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 7 Eylül 2009; 22:00:45 >
  • Yok öyle bişey
  • Benim anneannem 75 başında akşamları balıkla yoğurt yer daha bir şey olmadı
  • ben hiç denememiştim ben baliğin yaninda genelde limon soğan :D arada rakı fln ama yoğur cık :
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

"Balık bayatsa yoğurtla yenmez, yenirse zehirler" diye bir muhabbet var, ama bayat balık zaten zehirler. Tazesinde ise aslında bu zehirlenme kalsiyum zehirlenmesidir. Fazla miktarda balık ve yanında da yoğurt/süt/ayran tüketilirse aşırı kalsiyumdan dolayı zehirlenme oluyor diye biliyorum.

Evet iki kasa balıkla 30-40 kilo kadar yoğurt yenirse böyle bir risk var....
  • Balık ve yoğurdun ikiside bayat ise zehirlenme gibi bir durum olur.Ayrıca safra kesesi karaciğer vb gibi ameliyat olanlar taze olsun veya bayat olsun zehirlenme oranı çok yüksek.
  • uzmantv de izledim ben öyle birşey yok diyor uzman. tamamen yalanmış
    hiçbirşey olmaz balık ve yoğurdu beraber yemekle
  • Valla düz yoğurt değil ama balık ile birlikte borani dediğimiz meze çeşidini tüketiyorum şu güne kadar hiç bir problemim olmadı.
    Kısacası halk uydurması..
  • Ayransız yoğurtsuz balıkmı yenir ya. Bikere zehirlenen birine yoğurt yedirirlerki zehirini alsın die .yiyin arkadaşlar hiç bişey olmaz ben yıllardır yerimbişi olmadı::) süt içmemek lazım sadece bu doğru..yoksa yoğurt zehiri alır zehirlemez..
  • Vallahi yoğurdu bilmem ama ızgara deniz balığıyla, ton balığıyla çok peynir yedim. Hatta domates, peynir, ton balığından oluşan sandviç bile yedim. Ama sapasağlamım. Uydurmaca arkadaşlar gönül rahatlığıyla yiyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.