benim balığım japon ilerki zamanda resminide koyarım adı pırtık
3. haftasına bugün girdi benim japonda. bugün gidip hem bi akvaryum alıcam,hemde 3-4 tane arkadaş alıcam yanına. ama bir problemim var. benim balık dişimi erkekmi bilmiyorum. şimdi erkek olduğunu varsayarak 3 tane dişi,1 tane erkek alsam? yumurlarlarmı?
japonlar çok fazla su isteyen balıklardır.1 japon başına 20 litre(10da olabilir ama 10dan azını önermem) hesaplanarak akvaryum alınması çok iyi olur.Başka türle yaşayamazlar.Hatta kendi alt türleriyle bile...Yani koi besliyorsanız,yanına koi almalısınız.Tül kuyruk,aslanbaş besliyorsanız yine tül kuyruk,aslanbaş almalısınız. kumlarla ve bitkilerle oynamayı çok severler.Bu nedenle anubias gibi kalın ve dayanıklı yapraklı bitkileri tercih etmenizde yarar var. akvaryumun hacmi büyük olacağı için bir dış filtre ve iç filtre edinilip,bu cihazlar kapatılamamlı.Çünkü japon balıkları çok fazla oksijene ihtiyaç duyarlar. japon balıklarının mideleri yoktur.Bu nedenle çok fazla yem vermeniz çatlamalarına yol açar.Çünkü mide olmayınca doygunluk hissi de yoktur. çok sık kabız olurlar.Bunun için sık sık (haftada 1 ) haşlanmş yumurta sarısı,bezelye,ıspanak verilmelidir. bir başka nokta;japon balıkları suyu çok kirletirler.(dış filtre ve iç filtre almanızda yarar varı bunun için söylemiştim.)bu nedenle haftada yüzde 10-20lik su değişimleri(dip çekimiyle beraber) çok faydalı olacaktır. bu bilgilere uyarsanız balıklarınız çok uzun ömürlü olacaktır diye düşünüyorum.
japon balıklarının beyazı erkek turuncusu dişidir
Ben de biraz bitkili köpekbalığı tankımı tanıtayım:
Not: Resimler benim değildir!
4 Silver Shark var içinde resim olarak isterseniz:
2 Pengasus Köpekbalığı:
3 Kılıçkuyruk:
2 Siyah Moli:
1 Corydoras Albino
Balıklarımın bakımını şöyle yapıyorum:
Pazartesi: Etçil Sera marka yem. Salı: Otçul Sera marka yem. Çarşamba: Etçil Sera marka yem. Perşembe: Otçul Sera marka yem. Cuma: Etçil Sera marka yem. Cumartesi: Otçul Sera marka yem. Pazar: Sabah renk yemi, akşam dip yemi.
Haftada bir 10 litre dip çekimi yapıyorum. Atman 75W (olabilir tam olarak hatırlamıyorum) iç filtre kullanıyorum. Sera marka ısıtıcı kullanıyorum ve 25 c dir genelde akvaryumumun ısısı.
Balıklarımın bazıları etçil bazıları otçul olduğu için, bir gün etçiller aç kalıyor, bir gün otçullar. Bu sistemin çok faydalı olduğunu düşünmekteyim.
Silver Shark : Hem etçil, hem otçul (ama genelde otçul yemi yemiyor) . Kılıçkuyruk: Otçul. Pengasus: Etçil Siyah Moli: Otçul Corydoras Albino: Hem etçil, hem otçul.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Aster -- 4 Ekim 2008; 6:20:50 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme