Şimdi Ara

Baliktan geldim bakin ne tuttum [SAAT SABAHIN 7SI] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Darkness

quote:

Orijinalden alıntı: lSight

Görüntüsü berbat , tadı nasıl ?

Tadi super oluyor icini disini yemizledikten sonra bembeyaz bir eti oluyor bugun 3 tane tuttum resimdekiyle beraber 4 oldu bu sabah tutmaya devam :-)

İsmi ne bunun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ye onu

• iğrenç
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEBİR.

quote:

http://t1309.hizliresim.com/1f/3/s7cdn.jpg
    Kalamar

daha dün kalamar yaptık ama dikkat et yağda patlayabilir sıçramasın

Haklisiniz tavanin yaninda duramiyoruz 10 dk sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

quote:

Orijinalden alıntı: Obeyy

hocam kuzu sezonu açılıyor, bi poşete koy sıkıca bağla derin dondurucuya at. bi daha balığa çıkarsan kuzuya atarsın bunu

Kuzuya atarsın derken ? Ben genelde elimle yakalarım... Alman komşumuza veriyorum, kızartma yapıyor adam

Bu arada kalamar-mürekkep balığı ve türevleri kendilerini kuma gömerler. Sadece göz bölgesi açıkta kalır. Kum üzerinde seçmek çok çok zordur. Elinizi yavaşça üst taraftan yaklaştırıp, hızlı bir hamle ile tutabilirsiniz. Sırt bölgesinden tutun. Elinizi ağız bölgesine götürmesine izin vermeyin. Papağan gagasına benzer siyah sert dişleri ile yengeç misali etinizi sıkıştırır...

Not: Ahtapot'da aynı haltı yiyerek parmağınızı sıkıştırır. Nasıl yengeç kıskaçları ile parmağınızı sıkıştırıp kan oturmasına neden oluyor ise, buda aynıdır....

Yav he he ergen arkadaşlar mesajımı alıntılayıp garip garip yorumlar yazmasınlar. Ahtapot, mürekkep balığı vs genelde elimle yakalarım. Zıpkın ile uğraşmaya değmiyor... Ve korkulacak bir şey yok. Size bir zararı dokunmaz..

çipuraya çıktığım bir zaman küçük yengeçleri yem yapıyordum. Tırnak kadar yengeç bacağını kopartırken kıskacını parmağıma bir kitledi. Resmen kağıt kesiği gibi oldu. Birde tuzlu su deydimi nasıl yakıyordu biliyor musun. Minicik yengecin yaptığı bu. Büyüğünü düşünemiyorum bile. Dedim Allah cezamı verdi hayvanların ayağını kopartıyorum canlı canlı diye.

• Bende az sonra tekrar kalamara gidiyorum

• aga nerden tutuyorsunuz bunları bizim gölden bi sazan çıkar kırk yılda bir de alabalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

aga nerden tutuyorsunuz bunları bizim gölden bi sazan çıkar kırk yılda bir de alabalık

Nerde yaşıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: burakko9

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GUANTANAMO

Adam hayvan ve doğa düşmanı çıktı. Ne geçti eline la balık uta yiyeydin yetmiyomuydu aç köpek.

Baliktan geldim bakin ne tuttum [SAAT SABAHIN 7SI]

Doğa düşmanlığıyla ne alaka anlamadim bu arada kelimelerini düzgün seçersen iyi edersin

zevk için canlıları olduruyorsun demek istemiş

öldürdükten sonra çöpe atmıyor yiyor

• bunu bi kere yemişdim tadı araba lastiği gibi pişmiş hali, çinlilerde çiğ yiyor a.....
  • Tabiki de o haliyle yenmiyor, içi dışı güzelce temizlenir önce.

Kalamar kızartma nefis olur

Baliktan geldim bakin ne tuttum [SAAT SABAHIN 7SI]
  • İyimiş.Yaların.
  • benim bildiğim parlak derili renkli hayvanlar yenmez.... resimdekide oldukça afilli duruyor hocam sakata gelmeyin... doğadaki bir numaralı kural çünkü ne kadar parlak renkliyse o kadar zehirli oluyor hayvanlar genelde (istisnalar kaideyi bozmaz)
  • Ayrıca buna vahşet, hayvan düşmanı diyenler bir YouTube'a baksın lütfen. Ortalık hayvan katillerinden, özellikle Çinliler, geçilmiyor. Adam en azından düzgünce yakalamış, canlı canlı kafasını kopartmamış.

http://www.youtube.com/watch?v=oOUkv4I_ubU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 7 Eylül 2013; 6:41:30 >
  • nekadar parlak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

benim bildiğim parlak derili renkli hayvanlar yenmez.... resimdekide oldukça afilli duruyor hocam sakata gelmeyin... doğadaki bir numaralı kural çünkü ne kadar parlak renkliyse o kadar zehirli oluyor hayvanlar genelde (istisnalar kaideyi bozmaz)

Yok hocam oyle bisey en azindan akdenizde oyle zehirli balik yok kurbaga baligi haric

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Ayrıca buna vahşet, hayvan düşmanı diyenler bir YouTube'a baksın lütfen. Ortalık hayvan katillerinden, özellikle Çinliler, geçilmiyor. Adam en azından düzgünce yakalamış, canlı canlı kafasını kopartmamış.

http://www.youtube.com/watch?v=oOUkv4I_ubU

Kanim dondu onedir oyle yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

quote:

Orijinalden alıntı: Obeyy

hocam kuzu sezonu açılıyor, bi poşete koy sıkıca bağla derin dondurucuya at. bi daha balığa çıkarsan kuzuya atarsın bunu

Kuzuya atarsın derken ? Ben genelde elimle yakalarım... Alman komşumuza veriyorum, kızartma yapıyor adam

Bu arada kalamar-mürekkep balığı ve türevleri kendilerini kuma gömerler. Sadece göz bölgesi açıkta kalır. Kum üzerinde seçmek çok çok zordur. Elinizi yavaşça üst taraftan yaklaştırıp, hızlı bir hamle ile tutabilirsiniz. Sırt bölgesinden tutun. Elinizi ağız bölgesine götürmesine izin vermeyin. Papağan gagasına benzer siyah sert dişleri ile yengeç misali etinizi sıkıştırır...

Not: Ahtapot'da aynı haltı yiyerek parmağınızı sıkıştırır. Nasıl yengeç kıskaçları ile parmağınızı sıkıştırıp kan oturmasına neden oluyor ise, buda aynıdır....

Yav he he ergen arkadaşlar mesajımı alıntılayıp garip garip yorumlar yazmasınlar. Ahtapot, mürekkep balığı vs genelde elimle yakalarım. Zıpkın ile uğraşmaya değmiyor... Ve korkulacak bir şey yok. Size bir zararı dokunmaz..

çipuraya çıktığım bir zaman küçük yengeçleri yem yapıyordum. Tırnak kadar yengeç bacağını kopartırken kıskacını parmağıma bir kitledi. Resmen kağıt kesiği gibi oldu. Birde tuzlu su deydimi nasıl yakıyordu biliyor musun. Minicik yengecin yaptığı bu. Büyüğünü düşünemiyorum bile. Dedim Allah cezamı verdi hayvanların ayağını kopartıyorum canlı canlı diye.

Bir çok yengeç türü vardır. Kum yengeçleri vardır misal, şu kayaların üzerindekilere göre daha uysallardır

Genel olarak yengeçleri maşa şeklinde arka bölgeden tutun.(kıç ve sırt kısmı) Belli büyüklükteki yengeçleri kıç kısmından tutmaya çalıştığınızda yinede kıskaçlarıyla yakalıyor. Şimdi nasıl anlatsam bilemedim.

Genelde 5-6 yaşlarından beğri yengeç-ahtapot-kestane vs haşır neşirim. Artık alıştım sanırım.

Bu aradaKüçük yengeçlerde fazla bir et yoktur. Kolların içerisindeki sert eti takmadığınız sürece balık yakalama şansınız zordur. Midye veya salyangoz önerebilirim alternatif.

• sadece 1 tanemi, ben baya tutuyorum izmirde buzlukta her zaman 3-4 kilo kalamarım vardır affetmem sen onu ayıkla buzluğa at biriktir sonra bi yemeğini yaparsın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.