Şimdi Ara

Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi bir yiyici ve pişirici olarak değişik yemeklere başlayalım artık:)


    Avlar kendi avlarımdır, zıpkın yeri gelirse olta ile kafama göre balık çıkartıyorum bu yemeği mırmır ve taş hanisinden yaptım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)



    4 parça mırmırı ve 3 parça taş hanisini temizledikten sonra balıkları tencereye yerleştirdim
    yanlarına 4'e böldüğüm soğanı koydum ve çok az üstlerinde su kalacak şekilde su koydum.
    Suyu kettle ile kaynatmıştım sonradan ocaktaki suyu 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ettim.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Yarım çay bardağı zeytin yağ ile 1 soğan, maydonoz,kimyon,karabiber,tuzot ve ekmek içini mikserle çırpıp köfte harcını yaptım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Tencereden kaynamış suyu süzdüm ve balıklardan kılçıkları ayıkladım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Köfte harcı ile balıkları yoğurarak köfte kıvamına getirdim ve şekillerini verdim.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Köfteleri galete ununa bulayıp kızgın yağdaki tavaya attım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)



    Balıklar haşlanmış olduğu için köfteler çabuk pişti ve afiyetle yendi
    Tadı güzeldi ne köfte ne balık ikisi arasında bir şey olarak kalmıştı yalnız köftenin içi parçalanmaya daha hazır idi normal köfteye göre,
    galiba yiyenler de beğendi yada uğraştığım için beğenmiş gibi yaptılar
    Ben beğendim hatta dolapta ne kadar dayanır, soğuk olarak da gider mi diye merak etmekteyim çünkü acıkınca atıştırılacak cinsten oldu.


     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Afiyet olsun.







  • Merhabalar hocam
    Eğer kendi tarifinizi uyguladıysanız gerçekten bravo. Uzakdoğuda yapılan balık köftelerinin aynısı olmuş. Yakın zamanda bende denemeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thailand

    Merhabalar hocam
    Eğer kendi tarifinizi uyguladıysanız gerçekten bravo. Uzakdoğuda yapılan balık köftelerinin aynısı olmuş. Yakın zamanda bende denemeyi düşünüyorum.

    Aynen hocam kendi yemeğim

    İşin güzel yanı soğukken de denedim hani supermarketlerde işlenmiş tavuk ürünü satarlar onlar kadar pratik onlardan çok çok daha sağlıklı ve lezzetli ... Bu hali ile kilosunu 30 lira yapsalar yeridir o kadar iyi. Aslında palamut gibi balıklardan yaparlar uzak doğudakiler yalniz bu da çok güzel oldu, tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Balıktan köftemi olur, kızartıp hüplet gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoğraflar tanıdık geldi;) 1 yıl önce falan bakmıştım sanırım, balık yada zıpkın hobim olmasada fotolara bakmak hoşuma gidiyor. elinize sağlık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayvan eti Yiyen

    fotoğraflar tanıdık geldi;) 1 yıl önce falan bakmıştım sanırım, balık yada zıpkın hobim olmasada fotolara bakmak hoşuma gidiyor. elinize sağlık..

    Saolun 1 yılı geçmiştir biraz daha geliştirdik tabi bu köfte konusunda :)
    Balığı ayarlarsam yarına çorbasını da yapacagim umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    kafalarını kesseydin bari , tadı nasıl bende yapayımm ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    kafalarını kesseydin bari , tadı nasıl bende yapayımm ?



    Onun vitamini kafasında
    Başta garip gelecek ama balıktan en güzel et kafasından ve kılçığının yanından çıkar ..
    Kafasındaki et tam kıvamında olur çorbaya da tat verir kalkan balığının hastaları kafayı kendine ayrır(birazdan dünkü çorbayı da koyacağım)
    Tadı güzel balık kroket gibi tabi daha lezzetlisi daha güzeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    kafalarını kesseydin bari , tadı nasıl bende yapayımm ?



    Onun vitamini kafasında
    Başta garip gelecek ama balıktan en güzel et kafasından ve kılçığının yanından çıkar ..
    Kafasındaki et tam kıvamında olur çorbaya da tat verir kalkan balığının hastaları kafayı kendine ayrır(birazdan dünkü çorbayı da koyacağım)
    Tadı güzel balık kroket gibi tabi daha lezzetlisi daha güzeli.

    Ben psikolojik olarak yiyemiyorum , hele öyle kızartıldığını görünce balıktan soğuyorum.
    Unutmazsam eğer bu tarifi yapacağım , yaptığım zaman yorumumu yazarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    kafalarını kesseydin bari , tadı nasıl bende yapayımm ?



    Onun vitamini kafasında
    Başta garip gelecek ama balıktan en güzel et kafasından ve kılçığının yanından çıkar ..
    Kafasındaki et tam kıvamında olur çorbaya da tat verir kalkan balığının hastaları kafayı kendine ayrır(birazdan dünkü çorbayı da koyacağım)
    Tadı güzel balık kroket gibi tabi daha lezzetlisi daha güzeli.

    Ben psikolojik olarak yiyemiyorum , hele öyle kızartıldığını görünce balıktan soğuyorum.
    Unutmazsam eğer bu tarifi yapacağım , yaptığım zaman yorumumu yazarım



    Balık yapılmayı bilinmezse yenmez zaten öyle yağa boğarlarsa hiç yenmez.Psikolojik olarak rahatlatacaksa balıkların sinir sistemi
    gelişmiş değil acıyı bizim gibi hissetmezler :)
    Balığını bulursam arada doğal nar ekşisi ile sashimi hüplettiğim için bir sıkıntım yok benim için:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    kafalarını kesseydin bari , tadı nasıl bende yapayımm ?



    Onun vitamini kafasında
    Başta garip gelecek ama balıktan en güzel et kafasından ve kılçığının yanından çıkar ..
    Kafasındaki et tam kıvamında olur çorbaya da tat verir kalkan balığının hastaları kafayı kendine ayrır(birazdan dünkü çorbayı da koyacağım)
    Tadı güzel balık kroket gibi tabi daha lezzetlisi daha güzeli.

    Ben psikolojik olarak yiyemiyorum , hele öyle kızartıldığını görünce balıktan soğuyorum.
    Unutmazsam eğer bu tarifi yapacağım , yaptığım zaman yorumumu yazarım



    Balık yapılmayı bilinmezse yenmez zaten öyle yağa boğarlarsa hiç yenmez.Psikolojik olarak rahatlatacaksa balıkların sinir sistemi
    gelişmiş değil acıyı bizim gibi hissetmezler :)
    Balığını bulursam arada doğal nar ekşisi ile sashimi hüplettiğim için bir sıkıntım yok benim için:)

    Bütün olarak pişince o görüntü bana yetiyor , o yüzden kafayı koparmak en güzeli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    Arkadaşlar iyi bir yiyici ve pişirici olarak değişik yemeklere başlayalım artık:)


    Avlar kendi avlarımdır, zıpkın yeri gelirse olta ile kafama göre balık çıkartıyorum bu yemeği mırmır ve taş hanisinden yaptım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)



    4 parça mırmırı ve 3 parça taş hanisini temizledikten sonra balıkları tencereye yerleştirdim
    yanlarına 4'e böldüğüm soğanı koydum ve çok az üstlerinde su kalacak şekilde su koydum.
    Suyu kettle ile kaynatmıştım sonradan ocaktaki suyu 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ettim.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Yarım çay bardağı zeytin yağ ile 1 soğan, maydonoz,kimyon,karabiber,tuzot ve ekmek içini mikserle çırpıp köfte harcını yaptım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Tencereden kaynamış suyu süzdüm ve balıklardan kılçıkları ayıkladım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Köfte harcı ile balıkları yoğurarak köfte kıvamına getirdim ve şekillerini verdim.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Köfteleri galete ununa bulayıp kızgın yağdaki tavaya attım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)



    Balıklar haşlanmış olduğu için köfteler çabuk pişti ve afiyetle yendi
    Tadı güzeldi ne köfte ne balık ikisi arasında bir şey olarak kalmıştı yalnız köftenin içi parçalanmaya daha hazır idi normal köfteye göre,
    galiba yiyenler de beğendi yada uğraştığım için beğenmiş gibi yaptılar
    Ben beğendim hatta dolapta ne kadar dayanır, soğuk olarak da gider mi diye merak etmekteyim çünkü acıkınca atıştırılacak cinsten oldu.


     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Afiyet olsun.

    Ağır olmuyormu ? hiç denemedim




  • lokum gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    Arkadaşlar iyi bir yiyici ve pişirici olarak değişik yemeklere başlayalım artık:)


    Avlar kendi avlarımdır, zıpkın yeri gelirse olta ile kafama göre balık çıkartıyorum bu yemeği mırmır ve taş hanisinden yaptım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)



    4 parça mırmırı ve 3 parça taş hanisini temizledikten sonra balıkları tencereye yerleştirdim
    yanlarına 4'e böldüğüm soğanı koydum ve çok az üstlerinde su kalacak şekilde su koydum.
    Suyu kettle ile kaynatmıştım sonradan ocaktaki suyu 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ettim.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Yarım çay bardağı zeytin yağ ile 1 soğan, maydonoz,kimyon,karabiber,tuzot ve ekmek içini mikserle çırpıp köfte harcını yaptım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Tencereden kaynamış suyu süzdüm ve balıklardan kılçıkları ayıkladım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Köfte harcı ile balıkları yoğurarak köfte kıvamına getirdim ve şekillerini verdim.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Köfteleri galete ununa bulayıp kızgın yağdaki tavaya attım.

     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)



    Balıklar haşlanmış olduğu için köfteler çabuk pişti ve afiyetle yendi
    Tadı güzeldi ne köfte ne balık ikisi arasında bir şey olarak kalmıştı yalnız köftenin içi parçalanmaya daha hazır idi normal köfteye göre,
    galiba yiyenler de beğendi yada uğraştığım için beğenmiş gibi yaptılar
    Ben beğendim hatta dolapta ne kadar dayanır, soğuk olarak da gider mi diye merak etmekteyim çünkü acıkınca atıştırılacak cinsten oldu.


     Balıktan köfte yapımı tarifi (kendi yapımım)


    Afiyet olsun.

    Ağır olmuyormu ? hiç denemedim



    Normal kırmızı etten, tavuk etinden daha hafif ve lezzetli...Tavsiye ederim




  • Çok güzel gözüküyor hocam
  • harika görünüyor, gerçekten, deneyeceğim, uygun zamanda. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.