Şimdi Ara

Balkonda Çanak Yasak Mıdır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
13.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu apartmaan yönetiminin kararına bağlıdır yasak diyenlerde yasak değil diyenlerde hata yapıyor zira eğer yönetim böyle bir karar aldıysa uymak zorundasınız. Evin sizin olması veya kirada oturuyor olmanızda birşeyi değiştirmez
  • yasak degil.
  • Arkadaşım apartmanın dış görümünü bozacak her türlü şey kat sahiplerinin hepsinin onayı alındıktan sonra değiştirilebilir. Bir tanesi bile izin vermezse en ufak bir değişiklik bile yapamazsın. Kısacası balkon benim dilediğimi yapabilirim diye birşey yok Bknz. Kat mülkiyeti kanunu

Hatta çogu insanın farkında olmadan yaptıgı yanlışlardan biridir. Tıpkı Suicide arkadaşında yanlış bildiği gibi.

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

balkon kimsenin ortak yaşam alanı değildir orda yanlışın var, balkon kapatmakta yasak değildir sadece belediyeden izin alman gerekir evin planı değiştiği için. ortak kullanım alanları koridorlar, bahçe, çatı vs. gibi yerlerdir. kimse kimsenin balkonunun içine karışamaz. sizin bu dediğiniz askeri lojmanlarda var, çamaşır bile asamazsınız fakat o ayrı bir konu orda güvenlikten dolayı olağanüstü kurallar olabiliyor.

Balkonu camla bile kapatılması bile diğer kat maliklerinin izni gerekmektedir. Sadece 1 tanesi bile izin vermezse kapatamazsın kesinlikle. Eger kapatırsan sana dava açıp eski haline getirilmesini talep edebilir. Ama Ülkemizde hiçbir hukuk kuralı uygulanmadığı gibi bu kurallarda uygulanmıyor Burası Türkiye nasıl olsa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_hagi -- 21 Eylül 2009; 12:39:22 >

• yakinda her bina böyle oalcak.

Balkonda Çanak Yasak Mıdır?
  • yöneticiye "benim çanağı beğenmediysen senin çanağı takalım balkona" de
  • balkonda cakmak yasak midir diye okudum konuya bak 2 sayfa olmus diyorum
  • yassak kardeşim yassaaaaaaaaaaaaakkkkkkk
  • Eğer apartmanda yaşıyorsanız, apartman sakinleri tarafından belirlenmiş ve deftere yazılmış kurallara uymanız gerekir.

Balkonunuzun içi sizin özel alanınız olabilir.
    Ama balkonunuzdan dışarı taşacak bir çanak anten, sizin alanınızı aşmıştır. Sizin alanınız, balkonunuzun kenarıdır.

Kimse evinizin içinin dekorasyonuna karışmıyor.
    Ama balkonu kapatmak isterseniz, apartmanın dış görünüşünde farklılık yapamazsınız.
    Çoğu apartmanda yapılacak panjurun rengi bile bellidir. Diğerlerine uymanız gereklidir.

Eski oturduğum apartmanda çatıya digiturk anteni koydurtmamışlardı.
    Ben de balkona koydurmuştum. Yönetici kibarca söylemişti, başka bir şekilde taktırma imkanınız var mı diye, dışarıya çıkıntı yapmayacak şekilde.
    Sonradan aynı apartmanda 5 ev daha o hafta digiturk taktırınca, herkes antenlerini benimki ile aynı hizaya gelecek şekilde taktırmıştı. Sorun da kendiliğinden çözülmüştü. Boncuk gibi alt alta duran çanak antenler...

Sizin yönetici de bunu kabullenmek zorunda kalacak.
    Umarım herkes kafasına göre apayrı yerlere taktırmaz da bir sürü anten bütünlük içerisinde gözükür.
    En uygun yer çatı ama nedense bazı montajcılar özen göstermeyip çatıya zarar verdikleri için apartman yönetimi çatıda uygulama olayına sıcak bakmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10_hagi
    Arkadaşım apartmanın dış görümünü bozacak her türlü şey kat sahiplerinin hepsinin onayı alındıktan sonra değiştirilebilir. Bir tanesi bile izin vermezse en ufak bir değişiklik bile yapamazsın. Kısacası balkon benim dilediğimi yapabilirim diye birşey yok Bknz. Kat mülkiyeti kanunu

Hatta çogu insanın farkında olmadan yaptıgı yanlışlardan biridir. Tıpkı Suicide arkadaşında yanlış bildiği gibi.
    quote:

Orijinalden alıntı: suicide
    balkon kimsenin ortak yaşam alanı değildir orda yanlışın var, balkon kapatmakta yasak değildir sadece belediyeden izin alman gerekir evin planı değiştiği için. ortak kullanım alanları koridorlar, bahçe, çatı vs. gibi yerlerdir. kimse kimsenin balkonunun içine karışamaz. sizin bu dediğiniz askeri lojmanlarda var, çamaşır bile asamazsınız fakat o ayrı bir konu orda güvenlikten dolayı olağanüstü kurallar olabiliyor.

Balkonu camla bile kapatılması bile diğer kat maliklerinin izni gerekmektedir. Sadece 1 tanesi bile izin vermezse kapatamazsın kesinlikle. Eger kapatırsan sana dava açıp eski haline getirilmesini talep edebilir. Ama Ülkemizde hiçbir hukuk kuralı uygulanmadığı gibi bu kurallarda uygulanmıyor Burası Türkiye nasıl olsa :)

sanırım okuduğunu anlamakta zorluk çekiyorsun, ben kafana göre balkonu kapatabilirsin dedim mi? ama binanın dış yüzeyine dokunmadıktan sonra balkonunun içinde istediğin yere çanak takarsın.

sen yorma kendini kat mülkiyetinide biliriz.

• apartman yönetim planında antenle ilgili bir madde var mı o önemli. apartman yönetim planı da öyle wordde madde madde karar yazmaya benzemez önceden apartman toplantısı duyurulur polis eşliğinde toplantı yapılır ve kararlar alınır. genelde birçok apartmanda yapılmaz usulünce.
  • bu çanak olayı apartman yönetiminin dışında kanunen vs belediye vs karışabiliyormu apartman sitede değil cadde üstünde
  • apartman yönetmeliğine göre yasak, ancak çatı ortak mülkiyet olduğundan istediğin kadar çanak takabilirsin kimse bişey diyemez, adama zıt gidersen gider şikayet eder yine söktürür o çanağı... kıllık bedava
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.