Şimdi Ara

Balkonda Çanak Yasak Mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
13.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar küçük bir sorum olacak. Apartmanda merkezi sistem bir çanak var ve uyduyu bu şekilde kullanıyoruz. Ancak tek recever kullanılıyor. Biz de diğer tv'yi de kullanmak için balkona kendi çanaklarımızdan birini taktık. Yönetici de yasak olduğunu fln söyledi. Ancak kendisi insan olmadığı için bir hayvan edasında bunu dile getirdi. Ben de kendisine gereken karşılığı verdim. Şimdi bu yasak mı oluyor? Bilgisi olanlar yardım ederlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 11 Nisan 2009; 12:53:02 >

• Yok mudur bilen?
  • yasak değil kardeşim o yöneticinin keyfi açıklamasıdır
    istediğin kadar canak koyabilirsin
  • alt katlardaysanız zaten balkona koymanız gerekir. çatıya koymak yasaktır genelde.
  • Yasak değil hatta çoğu kişinin balkonda duruyor,bizim balkondaydı balkonumuzun güzel görüntüsünü bozuyor diye çatıya aldırdık.
  • @warlocka

Teşekkürler.

@yavkar@fb

Bina 7 katlı. Biz 5. kattayız. Çatıda sanırım tek bir merkezi çanak var. Pek göremedim ancak belli bir sistem var. Bizim balkondaki çanak bu yüzden yasakmış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Bina 7 katlı. Biz 5. kattayız. Çatıda sanırım tek bir merkezi çanak var. Pek göremedim ancak belli bir sistem var. Bizim balkondaki çanak bu yüzden yasakmış...

bizimde merkezi sistem var ama herkesin uydusu var. yönetici karışamaz boşver. eğer çatıda imkan varsa asansör boşluğuna takın. ama çatıda balkon üstüne taktırmayın. uyduyu takmak için yeri deldikleri için yağmur yağdığında 7. kattaki daireye sorun çıkartır. o zaman kavga çıkarsa onlar haklı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim sitede de aynı olay var, normalde yasak deniyordu, baya bi bekledik ama herkes taktırınca biz de taktırdık.
  • Yok durum farklı. Çatıyla işimiz yok bizim. Balkona taktık, görüntü kirliliği oluyor diyor vatandaş. Yasak, ceza yazdırırım, kırarım, atarım fln diyor. Ben de seni... diyorum. Durum böyle. Yani çatı bizi ilgilendirmiyor. Derdimiz bizim balkon.
  • Balkonda 1.5m çanak var. Karışan yok.
    Ancak şöyle birşey duymuştum. 90cm'den büyük çanakların kullanımı yasakmış. Gerçektende piyasada 90cm'den büyük çanak bulmak zordur.
    Birde site kararı varsa, o zaman yönetici merkezi çanak sistemine geçmek zorundadır.
    Bir diğer durum. Avrupa'da balkona yada çatıya çanak kurmak yasaktır. Yöneticiniz Almancı mı yoksa.
    Bu iş çığrından çıkarsa, siteyle ve yöneticilerle papaz olursanız başka bir çözüm daha var.
    [simage][/simage]http://images.gittigidiyor.com/1009/10098097_0.jpg[simage][/simage]
    Bu çanak modeline Flat 440 IP/Satellite Uydu Anten deniyor. İşin iyi yanı çanak değil.
    İllede çanak derseniz Technisat marka çok küçük çanaklar var.

Bu forma resim eklemeyi bilmiyorum.
    Resmin linkihttp://images.gittigidiyor.com/1009/10098097_0.jpg

Resmide ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Korkmazz -- 11 Nisan 2009; 14:01:44 >

• Balkona çanak takmak yasaktır diye biliyorum, apartman yönetimi uygular veya uygulamaz o ayrı.. Normalde balkonunuzu kapattırdığınız pvc doğramanın rengi bile tek renk(dış cephe boyasına uygun bir renk) olmalıdır. Çatıya takmaya karışamazlar ama..
  • Hayır değil. Kimseyi ilgilendirmez
  • İlginize ve cevaplarınıza teşekkürler arkadaşlar.
  • Yasakmı değimi bilmem ama dışarıdan görünen bir yere çanak asmak çevreye karşı yapılmış en büyük ahlaksızlıktır. İmkanınız varsa çatıya vs. aldırın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arabaci_58

Yasakmı değimi bilmem ama dışarıdan görünen bir yere çanak asmak çevreye karşı yapılmış en büyük ahlaksızlıktır. İmkanınız varsa çatıya vs. aldırın.

ne alaka ya adamın kendi balkonu, ne istersen yaptırabilirsin arkadaşım sonuçta senin özel mülkün orası.
  • herkez kendi bildiğince birşeyler söylemiş . ben bu işlerde çalışıyorum yani uydu sistemi kamera alarm vs.vs.
    eğer önceden alınmış bir karar varsa apartmanın , balkona takman tabiki yasaktır.Kendi balkonum kimse karışamaz demek gibi bir lüksünde olamaz toplum içinde yaşıyorsan toplum kurallarına uyman gerekir başta yaptığın ayıp o kadar insan bu kurala uyup senin kuralın dışına çıkman yani.yöneticiyle konuşursun çatıya taktırmak istediğini söylersin merkezi sistem olan çanakların yanına 1 tane daha koysalar birşey kaybetmezler zaten. sen hangi odada kullanmak istiyorsan zaten kablo çatıya kadar çıkıyordur. çağırdığın teknik servis kabloyu bulur yayını istediğin odaya verir. senin içinde iyi olur bu, evin içinde kablo dolaşmamış olur. birisi demişki 7.kat akıtır sorun olur. bacanın yanına monte edilirse çanak hiç bir sorun olmaz.. veya yöneticiye sorarsın ortak sistem olduğuna göre santral vardır çatıda santralin 1 çıkışı boşsa oraya taktırabilirsin. görüntü kirliliği olmaması için ortalama 1 daireye tek oda için 90 liraya çift oda içinse 125 liraya mal olur. zamanında bu parayı ödemiş insanlar . biraz düşün bence mantıklı olanı çatıdır her zaman senin içinde apartmanda bulunan diğer insanlar içinde. bunları denemeni tavsiye ederim birşey kaybetmezsin zaten denersende.

• sözde yasak ama etrafına bi bak,manzaraya göre takdir senindir

okadar çok çanak varki evlerde yasak işte napalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Yasakmı değimi bilmem ama dışarıdan görünen bir yere çanak asmak çevreye karşı yapılmış en büyük ahlaksızlıktır. İmkanınız varsa çatıya vs. aldırın.

ne alaka ya adamın kendi balkonu, ne istersen yaptırabilirsin arkadaşım sonuçta senin özel mülkün orası.

Yaparsında arkadaşım hiç Çamlıca tepesi vb. biryerden İstanbulu seyrettin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_58 -- 11 Nisan 2009; 15:55:25 >

• konuyu balkonda çakmak yasakmıdır? diye okudum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Yaparsında arkadaşım hiç Çamlıca tepesi vb. biryerden İstanbulu seyrettin mi?

bunu bi eşya gibi düşün ki zaten öyle adam balkonuna koyuyor eşyasını. seni nası ilgilendirebilir bana bi anlat hele.(balkonun dışında oraya buraya sarkıtırsa o farklı bişey olur tabi) bi arkadaş vardı zamanında kulakları çınlasın, balkonda boxerla dolaşır "oğlum manyakmısın" diyince burası benim mahremim bakmasın istemeyen derdi biraz absürd olsada haklı bi cümle.

koyduğun fotoğraftaki çanaklar balkonda mı? bi bak istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 11 Nisan 2009; 16:00:24 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.