Şimdi Ara

Odada topraklı priz yok! Ne yapıcaz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni evde, odada topraklı priz koymamışlar, tesisatta toprak var ama prizi nedense topraksız yapmışlar,
    Pc ye çok zararı olur mu, topraklı priz alayım mı?
    prize sempron 2400 makine ve bir adet laptop bağlanacak.

• ben 4 senedir topraksız prizde kullanıyorum bi sorun olmadı simdiye kadar
  • ben kalorifer peteğine bağladım toprak hattını..toprak olmayınca ses sisteminde gürültü oluyordu..
  • Ben topraksız prizde TV kartı yüzünden psu yu patlattım:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: _H@Z@R_

ben 4 senedir topraksız prizde kullanıyorum bi sorun olmadı simdiye kadar

Ben 8 yıldır kullanıyorum(eski pcmi de aynı prizde kullandım) daha birşey olmadı
  • kardeş elektrikçi çağır buat ta vardır toprak hattı oradan kılavuzla çeker prizin olduğu yere ya da anlıyorsan kendin yap topraksız kullanma yüksek voltaj da falan yakarsın makinayı
  • üstteki arkdasa katılıyorum pc nin biyerleri gidebilir

en sağlıklısı topraklı priz kullanmak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • az elektrikten anlasaydınız yada şöyle diyeyim; biraz el beceriniz olsaydı kendinizde yapıp halledebilirdiniz bu sorununuzu
  • arkadaşlar toprak hattının amacı cihazlar üzerindeki biriken küçük akım değerlerini toprak hattı üzerinden direk cihaza zarar vermicek şekilde uzatmaktır toprak hattı olmayan evlerde torak hatta şebekenin nötr ucuna bağlanır buna sıfırlama denir topraklamayla aynı görevi görür yanlız çok ama çok düşük bir ihtimalde yaklaşık 10.000:1 gibi bazen şebekede normal faz hattı ile nötr hattı yer değiştirir bu ihtimalde biraz tehlikeli bir durum oluşturur ama ben şahsen 5 yıldır daha böle bişeyle karşılaşmadım ! ama şunuda belirtmek isterim topraklama hatları suyla çalışan cihazlarda ör. çamaşır makinesi .bulaşık makinesi gibi aletlerde çok ama çok önemlidir çünkü bu aletler su isiticisi üzerinden (reziztans) bazen kaçak yaparlar eyer şebekede toprak yoka nomal şase gelir bu kaçak dokunduğumuzda çarpılırız ama toprak hattı varsa toprak hattından güvenli şekilde atılır yani PC için çokta öneli değil toprak hattı ama tabiyiki yinede olursa iyi olur ama evinide KAKR varsa ( kaçak akım koruma rölesi ) şebekedeki en ufak cihazdaki kaçağı belli edecek kadar hassas aletlerdir ozamanda bişey olmaz !

Sakın bunları boş keseden attığımı sanma Koceli Endüstri Meslek Lisesi Elektirik Bölümü mezunuyum muhtelif zamanalarda pano,ev tesisatı v.s yerlerde tesisat çektim hem bilgi anlamında okulunu hemde tecrübe anlamında bu yerlerin tozunu turmuş biri olarak söylüyorum hernekadar üniversitede alan olarak Elektronik seçmissemde asıl mesleğim Elektikiçiliktir

ayrıca bir arkadaş PSU mu topraksız hat yüzünden patlattım demiş bu nekadar doğru bilemicem çünkü bir PSU nun patlaması bir çok nedenden oalbilir ani voltaj dalgalanmaları yüksek gerilim düşük gerilim aşırı yük aiırı ısınma pek çok handikap var bu konuda...

• Valla benim topraksız priz yüzünden anakartım bozuldu 4pin güç giriş yerine güç gitmiyor eğer imkanın varsa topraklama yaptır derim.
  • benim psu da ses sorunu cıkarmıştı topraklama hattı yaptıktan sonra sorun çözüldü bence gerekli çok birşey değil zaten
  • toprak hattı yoksa "sıfırlama" yapabilirsin. topraklamadan çok farkı yoktur.idare eder yani.

sıfırlama; prize gelen nötr hattını,prizin hem nötürüne hem toprak termineline bağlamaktır.

nötr hattını kontrol kalemiyle tesbit edebilirsin. kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

toprak hattı yoksa "sıfırlama" yapabilirsin. topraklamadan çok farkı yoktur.idare eder yani.

sıfırlama; prize gelen nötr hattını,prizin hem nötürüne hem toprak termineline bağlamaktır.

en kolay yolu bu heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacano

toprak hattı olmayan evlerde torak hatta şebekenin nötr ucuna bağlanır buna sıfırlama denir topraklamayla aynı görevi görür yanlız çok ama çok düşük bir ihtimalde yaklaşık 10.000:1 gibi bazen şebekede normal faz hattı ile nötr hattı yer değiştirir bu ihtimalde biraz tehlikeli bir durum oluşturur ama ben şahsen 5 yıldır daha böle bişeyle karşılaşmadım !

bu işi kesinlikle bir Profesyonele yaptırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum

quote:

Orjinalden alıntı: power.

quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

toprak hattı yoksa "sıfırlama" yapabilirsin. topraklamadan çok farkı yoktur.idare eder yani.

en kolay yolu bu heralde

Yuakrıyı Okursanız Sonradan Pişman olucağınız durumlara düşmezsiniz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 8 Eylül 2008; 12:00:29 >

• İlk bilgisayarım elektirikten yanmıştı.Prizde toprak hattı yoktu.
  • bu işlere ciddi yaklaşmak lazım olmaz olmaz bigün olucağı tutar bütün sistemin gider. ben bikaç sene önce öyle bi sistemimi kaybettim hurdaya vermek zorunda kaldım herşey yandı içindeki yani dikkat etmek lazım. bence riske girme hallet o işi
  • sen yinede rik etme de bi topraklı prız al.
  • sistemin kötü olmayan bi sistem güzel bi sistem yani bence topraklı kullan çünkü psular ona göre ayarlanmış
  • Çoğu binada toprak hattı yok.Toprak hattında toprağın altına bakır plakalar koyuyorlar oradan hat alınıyor.Sende de toprak hattı olmaması Türkiye'de normal.Topraklı bir priz al ve aldığın elektrikçiye köprü koy dersin.Köprünün altıldığı hatta negatif(Yüksüz) bağlarsın.Yanlız pozitif bağlama.Bağlayanlarda görülmüştür.Kontrol kalemiyle kontrol et ışığın yanmadığı kablo negatiftir.Sonra sigortayı indir ve prizi tak.Bu işleme sıfırlama denir.Çoğu insan böyle kullanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: conquerx

Çoğu binada toprak hattı yok.Toprak hattında toprağın altına bakır plakalar koyuyorlar oradan hat alınıyor.Sende de toprak hattı olmaması Türkiye'de normal.Topraklı bir priz al ve aldığın elektrikçiye köprü koy dersin.Köprünün altıldığı hatta negatif(Yüksüz) bağlarsın.Yanlız pozitif bağlama.Bağlayanlarda görülmüştür.Kontrol kalemiyle kontrol et ışığın yanmadığı kablo negatiftir.Sonra sigortayı indir ve prizi tak.Bu işleme sıfırlama denir.Çoğu insan böyle kullanıyor.

Bende aynen böyle kullanıyorum,Bu şekilde kullanılması normal değil ama ya komple hat çektirecen yada bu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.