Şimdi Ara

Balkondaki Güvercinler.. Yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
34.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar ciddi bir sorun olmaya başladı çevredeki güvercinler.. malum havalarda ısındı balkonun kapısını veya camı açık tutuyoruz ve sabahları güvercin sesleri ile uyanıyoruz.. saat 5-6 gibi vır vır beyin bırakmıyorlar uyandırıyorlar.. kapı felan açıksa içeri giriyorlar.. pislemeleri de cabası.. 4.kattayız şu yaşımdan sonra balkona cd bile astım ama iplemiyorlar.. hergün hergün güvercin kovalamaktan bıktım.. atmacamı besliyim vaşak mı yetiştiriyim anlamadım... lütfen yardım, hanım günde 2 defa balkon yıkamaktan ben gürültülerinden uyanmaktan deliricez artık bize bir fikir verin lütfen...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Balkondaki Güvercinler: Kurtulma Yöntemleri

Güvercinler, balkonlarda sıklıkla görülen istenmeyen misafirler haline gelebilir. Dışkıları ve tüyleri balkonunuzu kirletebilirken, gagalarıyla bitkilerinizi ve mobilyalarınızı mahvedebilirler. Neyse ki, balkonuna güvercinlerin gelmesini önlemek veya mevcut güvercinlerden kurtulmak için adımlar atabilirsin.

Balkona Güvercin Gelmemesi için Ne Yapmalı:

• Fiziksel Engeller: Balkonunun kenarlarına dikenli teller, ağlar veya güvercin sivri uçları yerleştirmek, güvercinlerin konmasını engelleyebilir.
    • Gürültü ve Işık: Güvercinleri korkutmak için balkonunda yüksek sesli ultrasonik cihazlar veya parlayan LED ışıklar kullanabilirsin.
    • Doğal Kovucular: Nane veya lavanta gibi güçlü kokulu bitkileri balkonuna dikmek, güvercinleri uzak tutmaya yardımcı olabilir.

Balkona Güvercin Gelmemesi için Ne Yapılmalı:

• Yuvaları Kaldır: Güvercinler, balkonuna yuva yapabilir. Yuvaları bulursan, güvercinlerin yokluğunda çıkar ve tekrar yuva yapmalarını önlemek için delikleri kapat.
    • Beslemeyi Kes: Balkonda veya yakınında güvercinleri beslemekten kaçın. Besinleri kaldırdığında, güvercinler besin aramak için başka yerlere gidecektir.
    • Kaçış Yolları Kapat: Güvercinlerin balkona girdiği delikleri veya çatlakları kapat. Bu, onları balkondan dışarıda tutmaya yardımcı olacaktır.

Güvercinleri balkonundan uzak tutmak için birden fazla yöntemi denemek gerekebilir. Sabırlı ol ve sonuçlar görmeye başlaman zaman alabilir. Güvercin sorunu devam ederse, profesyonel bir haşere kontrol uzmanına danışabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • siyah çöp poşeti bağla.bu lanetlerde benim arabamı mahvediyor,bıktım kuşboku temizlemekten.
  •  Balkondaki Güvercinler.. Yardım edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

Şimdi mallar başlar konu açmaya.
    Balkonda güvercin var...
    Balkona güvercin zıçtı...
    Balkonda güvercinler çiftleşiyo ...

vs. vs.

Biraz sonra başlarlar
  • Bizimde balkona yuva yapmıslar + bide 2 yumurtası var birisi catlak onu dışlamış galiba ilerde duruyo diğerinin üstüne oturuyo hep

Yuvasını da yıkmak istemiyorum nası kaldıracam onu ordan
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

Güvercin sesiyle uyanıyorsun.Daha ne istiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LsR

Bizimde balkona yuva yapmıslar + bide 2 yumurtası var birisi catlak onu dışlamış galiba ilerde duruyo diğerinin üstüne oturuyo hep

eskiden bizim balkonada yuva yapıyorlardı.balkonu kapatınca artık gelemiyorlar.ama mermerler berbat..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LsR

Bizimde balkona yuva yapmıslar + bide 2 yumurtası var birisi catlak onu dışlamış galiba ilerde duruyo diğerinin üstüne oturuyo hep

quote:

Orjinalden alıntı: LsR

Yak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kingston1905

Güvercin sesiyle uyanıyorsun.Daha ne istiyorsun.

Alıntıları Göster
    Damımda 50+- güvercin var, hergün azalıyor, çoğalıyor. Çok ötmezler normalde muhakak bir problem vardır ya sizin evinizi yuva yaptığı eve benzetip oraya gelmiştir ( yumurtaları bulamazsa ), ya da siz yuvayı kaldırdınız, eğer öyle bir şey yaptırsanız her sabah gelip orada öterler(ağlarlar derdim dalga geçen olur kesin.)

Güvercin çok asil hayvandır, asil bir güvercin de yuvasına pislemez ve ötmez, Özellikle Posta ve Bağdalıları çok güzeldir. Ama sizin bahsettikleriniz yabani güvercindir, şu 2 - 3 hafta dayanın bir daha uğramazlar yanınıza tüy dökme mevsimindeler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Horozistan20

Damımda 50+- güvercin var, hergün azalıyor, çoğalıyor. Çok ötmezler normalde muhakak bir problem vardır ya sizin evinizi yuva yaptığı eve benzetip oraya gelmiştir ( yumurtaları bulamazsa ), ya da siz yuvayı kaldırdınız, eğer öyle bir şey yaptırsanız her sabah gelip orada öterler(ağlarlar derdim dalga geçen olur kesin.)

Güvercin çok asil hayvandır, asil bir güvercin de yuvasına pislemez ve ötmez, Özellikle Posta ve Bağdalıları çok güzeldir. Ama sizin bahsettikleriniz yabani güvercindir, şu 2 - 3 hafta dayanın bir daha uğramazlar yanınıza tüy dökme mevsimindeler :)

Alıntıları Göster
    Muhakkak yiyecek birşeyler bulmuşlar ki daha önce o yüzden sizi sık sık ziyaret ediyorlar. Ara ara da bulmaya devam ederlerse iyice alışırlar. Sizin alt veya üst katınızda güvercinleri besleyen birileri olabilir. O yüzden gelmişte olabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte

Muhakkak yiyecek birşeyler bulmuşlar ki daha önce o yüzden sizi sık sık ziyaret ediyorlar. Ara ara da bulmaya devam ederlerse iyice alışırlar. Sizin alt veya üst katınızda güvercinleri besleyen birileri olabilir. O yüzden gelmişte olabilirler.

Alıntıları Göster
    KUllanmadıgın Cd lere ip bagla tak tavana sallansın orda bakalım bıda gelceklermı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reklamı_Geç

quote:

Yak.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AhMeT.

quote:

Yak.

yuhcani

• quote:

Orijinalden alıntı: Jegande

KUllanmadıgın Cd lere ip bagla tak tavana sallansın orda bakalım bıda gelceklermı

Alıntıları Göster
    benim bi arkadaşta çok rahatsız bu durumdan...

aynısını bana söyledi aynen şunları söyledi

" lan yeter bıktım her sabah saat 4-5 gibi uyanıyorum 2 tane güvercin geliyor çiftleşiyormu ne hayır o bu değil çıkıom bişiyle dürdütüyorum sallamıyor bile napıcam bilmiom wallaha "

ya nasıl kusmuş korkutuyor yanına elinde birşeyle gidiyor halen orada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aramachus

benim bi arkadaşta çok rahatsız bu durumdan...

aynısını bana söyledi aynen şunları söyledi

" lan yeter bıktım her sabah saat 4-5 gibi uyanıyorum 2 tane güvercin geliyor çiftleşiyormu ne hayır o bu değil çıkıom bişiyle dürdütüyorum sallamıyor bile napıcam bilmiom wallaha "

ya nasıl kusmuş korkutuyor yanına elinde birşeyle gidiyor halen orada.

Alıntıları Göster
    az önce geldik eve ve bu konuyu açarken balkonu yıkamıştık... şu an balkonda toprak döküntüleri ve yuva yapılmak üzere istiflenmiş ot ve dal parçaları var..

balkona hiçbirzaman çöp de dahil yiyecek birşey bırakmıyoruz.. bunlar hergün inadına yuva inşasına başlıyorlar bende belediye gibi gelip yıkıyorum.. çok aptal hayvan bunlar git çatıya ağaca bi yere bana inat ne diye geliyosun balkona.. ayrıca arkadaşın dediği gibi çokta yüzsüzler sanki bana aidat ödüyomuş gibi gayet rahat ve doğal davranıyorlar yanlarına kadar geliyorum son ana kadar uçmuyorlar.. 3 dk sonra yine gelmekte de üstlerine yok... resmen meydan okuyolar ya.

cd denedim bir işe yaramadı.. koku felan yada ona benzer bişe varmıdır bunları uzak tutacak.. bu siyah poşetlerden assam işe yararmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: karasew vasilli

az önce geldik eve ve bu konuyu açarken balkonu yıkamıştık... şu an balkonda toprak döküntüleri ve yuva yapılmak üzere istiflenmiş ot ve dal parçaları var..

balkona hiçbirzaman çöp de dahil yiyecek birşey bırakmıyoruz.. bunlar hergün inadına yuva inşasına başlıyorlar bende belediye gibi gelip yıkıyorum.. çok aptal hayvan bunlar git çatıya ağaca bi yere bana inat ne diye geliyosun balkona.. ayrıca arkadaşın dediği gibi çokta yüzsüzler sanki bana aidat ödüyomuş gibi gayet rahat ve doğal davranıyorlar yanlarına kadar geliyorum son ana kadar uçmuyorlar.. 3 dk sonra yine gelmekte de üstlerine yok... resmen meydan okuyolar ya.

cd denedim bir işe yaramadı.. koku felan yada ona benzer bişe varmıdır bunları uzak tutacak.. bu siyah poşetlerden assam işe yararmı?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: karasew vasilli

Dostum bunalr çıldırmış olmalı...Dua et kargalara bulaşmamşsın yoksa jandarmayı çağırsan kar etmezdi ..

• quote:

Alıntıları Göster
    Bizdede aynı sorun varya lanet olası güvercinler durmadan geliyolar bahar aylarında geldiler yumurtladılar bizde atamadık yumurtaları kuşlar çıktı büyüdü uçmayı öğrendi tam kurtulduk derken bu sefer 4 güvercin daha gelmeye başladı balkona şimdi bi tanesi ot taşıyo yuva yapıcak oraya balkonda oturduğumuz halde geliyo yüzsüzler birde o kadar pisliyolar ki inanamazsınız

• quote:

Alıntıları Göster
    amman hocam sakın kovma hayvanları
    gunahtır

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

gunahtır

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mahmut716

gunahtır

evet kovma hayvanları sıçsınlar balkonun içine

• quote:

Orijinalden alıntı: At Düşkünü

quote:

Orjinalden alıntı: mahmut716

gunahtır

evet kovma hayvanları sıçsınlar balkonun içine

Alıntıları Göster
    bende serçelerden muzdaripim kombi bacasına konup bir saat cik cik ötüyorlardı ayakkabı fırçası koydum gelemiyorlar bu seferde aynı hizadaki salon penceresinde ütüye devam ediyorlar, bence kedi besle aç kapıyı bak bakalım gelen giden var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: IORI

bende serçelerden muzdaripim kombi bacasına konup bir saat cik cik ötüyorlardı ayakkabı fırçası koydum gelemiyorlar bu seferde aynı hizadaki salon penceresinde ütüye devam ediyorlar, bence kedi besle aç kapıyı bak bakalım gelen giden var mı

Alıntıları Göster
    elleme hiçbirşeyi.yuva yapacaklardır.yuva tamamlansın yuvasını boz.tamamen kaldırma boz.gelmezler bir daha.en azından biz böyle yaptık ve artık gelmiyorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.