Şimdi Ara

Bana biri bu mültecilerin Avrupaya salınmasındaki çelişkiyi kim izah eder? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gebersin hocam. Tohumuna para mi verdik ?

Senin vatandasin ölüyo. Serefsiz evlatlari hirsizlik taciz her seyi yapiyolar.

İrk olarak araplardan her daim nefret ediyordum. Bu iki katina cikti. Yolda bisey isteyen cocugu genci kufur edip tersliyorum. Yillardir dogru yapiyormusum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Irkçı yorumlar yapmayın

Ne olursa olsun dünya da bir insanlık dramı yaşanıyor milyonlarca insan bi anda kendilerini istemediği bir savaşın ortasında buldu şimdi o savaşı çıkaran devletler bu insanlara duyarsız kalıyor

Adamlara git ülkende savaş demek çok kolay ama kendinizi bi o insanların yerine koyun elinde silah yok hiçbirşey yok ışid,öso senin yaşadığın yere gelip saldırmak üzere onlar var 1000 kişi ellerine her türlü silah emperyalist devletler tarafından verilmiş sen varsın 20,30 kişi elinde silah yok ne yapacaksın bile bile ölüme mi gideceksin

Suriyeden kaçan insanları suçlamak son derece yanlış terörist dolu kimin ne olduğu belli olmayan bir ülkede yaşamak için herkes kaçmak ister

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanmayın bu yalanlara, bu gidenlerin yunanistan tarafından içeri alınacağını mı sanıyorsunuz, bir süre sınırda tutulup 3-5 milyar euro karşılında tekrar bize gönderecekler..Bunlar başımıza sonsuza kadar belalar..
  • Yunanistan hepsini içeri alıp vatandaşlık verip maaş bağlayıp üniversitelerde eğitim programlarına dahil edecekmiş. Savaş mağduru diye gelen adamlar sokaktaki kafelerde keyif çatar, kadınlara kızlara tecavüz eder suç işlerse normal karşılanmasını istemişler sonuçta onlar da insan düinya kardeşlerimiz demişler.

Ama en önemlisi, içeri alınan surilere ilk başta ne bir kimlik verecek ne de bir fotoğraf çekip kayıt altına alacaklarmış ki rahatça suç işleyebilsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 29 Şubat 2020; 15:5:31 >
  • Biz İdlibi savunmazsak oradan yine milyonlarca göçmen gelecek Türkiye'ye ve biz bu göçmenleri tabi ki istemiyoruz. Eğer Batı bize destek vermezse biz orada tutunamayız ve göçmenler ülkemize girer. Ülkemize giren göçmenler biraz da batıya gitsin. Olması gereken bu.

Ancak batı hem göçmenleri almak istemiyor hem de bu soruna yol açan İdlib meselesinde bize destek olmuyorlar. Bu böyle olmaz. Batı ikircikli davranıyor. Bu sorundan kaçamazlar. Bu dünyanın sorunu sadece Türkiye'ye yıkmaya çalışıyorlar.
  • birkaç sene önce gEri kabul anlaşmasını imzaladık.Avrupaya geçen kaçak göçmenleri geri alacaktık (şartlara uyduk,alıyoruz),
    Onlarda bize vize muafiyeti sağlayacaklardı. Bilmem kaç sene önce Haziranda vizesiz seyahat söylemleri ile bazı mallar uçak otel aldıkları halde , vizeye başvurmamışlardı nasıl olsa vize kalkıyor diye.
    Türkçesi adamlar istediklerini elde ettiler ve kaçak göçmenleri postaladılar.Bİze yine 3/1 kaldı.
  • 1 tane ülke bunlari kabul etmez,bunlari kabul edecek tek keriz biziz

• Muhteşem bir yorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: enizam

Niye mermi atamasın? Bundan 15-20 yıl önce kaçak geçenleri vuruyorlardı. Hele bu zamanda, koronavirüs de taşıma ihtimalleri varken, kimse bunları sokmaz ülkesine. Hele Bulgar hiç acımaz, basar mermiyi.
    binlerce hatta yüzbinlerce savunmasız kişiye mermi atıp öldüremez. bir iki kişi hatta on,yüz kişi olsa haddi attı diyelim ancak diğer türlüsünü atar diyorsan devlet nedir uluslararası ilişkiler nedir bilmiyorsun demektir. ben devletin yerinde olsam elimden gelebilse tüm kuralları hiçe sayıp 4 milyon suriyeliyi gitmek istemeyeni dahi zorla dikerim sınır kapısına arkalarınada sınır boyu 5-10 metre yüksekliğinde bariyeri dikerim. silke silke almak zorunda kalır avrupa 4 milyon kişiyi askeri güçlede tutamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack!

Kanmayın bu yalanlara, bu gidenlerin yunanistan tarafından içeri alınacağını mı sanıyorsunuz, bir süre sınırda tutulup 3-5 milyar euro karşılında tekrar bize gönderecekler..Bunlar başımıza sonsuza kadar belalar..
    daha önce konusunu açtım. bu adamların bir yere gönderilmeleri imkansız. eğer ileride yönetim değişir de yeni gelenler Suriyelileri farklı bir yere göndermeye kalkacak olurlarsa, tüm dünya: "SOYKIRIM VAAAARR!!!" diye ayağa kalkacaktır. sonsuza kadar Suriyelilerle yaşamaya alışın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

binlerce hatta yüzbinlerce savunmasız kişiye mermi atıp öldüremez. bir iki kişi hatta on,yüz kişi olsa haddi attı diyelim ancak diğer türlüsünü atar diyorsan devlet nedir uluslararası ilişkiler nedir bilmiyorsun demektir. ben devletin yerinde olsam elimden gelebilse tüm kuralları hiçe sayıp 4 milyon suriyeliyi gitmek istemeyeni dahi zorla dikerim sınır kapısına arkalarınada sınır boyu 5-10 metre yüksekliğinde bariyeri dikerim. silke silke almak zorunda kalır avrupa 4 milyon kişiyi askeri güçlede tutamazsın.

Alıntıları Göster
    Dediğiniz gibi hiç bir ülke sınırına birikmiş onbinleri, yüzbinleri öldürmeye göze alamaz. 100 kişiyi bile öldürmeyi göze alamaz.

şu an Türkiye'nin her yerinden otobüslerle mülteciler Edirne'ye gitme telaşında.
    Birkaç güne orada yüzbinler birikebilir. Hiç belli olmaz. O zaman iş daha da büyür, sınırdaki yunan askerlerinin üzerinde baskı artar.
    Türkiye'de hayatından memnun olan suriyeliler olduğu gibi, burada iş bulamayan ve Avrupa'ya ulaşıp daha iyi bir hayat hayali kuran mülteci çok. Afganlar, Pakistanlılar, Kazaklar, İranlılar vs. Türkiye'yi basamak olarak görüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 28 Şubat 2020; 14:54:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

Irkçı yorumlar yapmayın

Ne olursa olsun dünya da bir insanlık dramı yaşanıyor milyonlarca insan bi anda kendilerini istemediği bir savaşın ortasında buldu şimdi o savaşı çıkaran devletler bu insanlara duyarsız kalıyor

Adamlara git ülkende savaş demek çok kolay ama kendinizi bi o insanların yerine koyun elinde silah yok hiçbirşey yok ışid,öso senin yaşadığın yere gelip saldırmak üzere onlar var 1000 kişi ellerine her türlü silah emperyalist devletler tarafından verilmiş sen varsın 20,30 kişi elinde silah yok ne yapacaksın bile bile ölüme mi gideceksin

Suriyeden kaçan insanları suçlamak son derece yanlış terörist dolu kimin ne olduğu belli olmayan bir ülkede yaşamak için herkes kaçmak ister
    Hümanizm kasma. onlar savaşamıyor elinden tek gelen rahat rahat nargile tüttürüp karı kız kesmek diye elalemin savaşında benim askerim kardeşim niye ölüyor? bu iyiliği kim kime yapar? sen ölme diye kendi milletimi telef edicem bedevi çöllerinde ne kadar mantıklı? milletin artık senin gibi hümanizmcilere veya din kardeşimizcilere takati yok benden sana tavsiye sağda solda artık böyle konuşmaları bırak milletin sabrı yok kötü şeylerle karşılaşma.

40 milyar dolar harcandı TL'ye çevir tam olarak yaz 240.000.000.000 TL sıfırları sayabiliyormusun? bu paraya kaç okul yapılırdı kaç hastane yapılırdı kaç fabrika açılırdı işsizlik yüzde kaç düşerdi? Milletimizin refah seviyesi nasıl olurdu? en en önemlisi bu yitip giden şehitlerimiz olmazdı. şimdi sen gelip arapların dahi kapısını açmadığı bedevi suriyelilerini gelip burda savunma. benim askerim orada bombaların altında kalırken elin suriyelisi gelecek askerimin toprağında nargile tüttürüp kadınları rahatsız edecek suça karışcak yazın sahillerde fink atacak daha savunma. dahada savunma mültecilik dediğin birkaç yıl olur tampon bölgelerde yaşar ve dönerler 9 yıldır çöktüler ülkeye. Suriyeli benim kardeşim filan değildir gitsinler nereye gidiyorlarsa eğer sende o kadar hümanizm manyağıysan suriyeli delisiysen al git suriyede kardeşlerinin yanına memleketlerini kurtar burada sağda solda hümanizm kasma.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Bir kişi Yunanistan'a ayak basıp uluslararası koruma talep ettiği andan itibaren sınırdışı edilemez. Yunanistan, Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin 1951 Sözleşmesi’ne taraftır ve hükümetin iltica taleplerini işleme koyma ve mülteci statüsü verilip verilmeyeceğine karar verme sorumluluğu bulunmaktadır. Şimdilik bunu bilmen yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 28 Şubat 2020; 15:6:3 >
  • Valla bu mülteci alımı Suriyeli ler özellikle bir anlaşma idi siz alın size 3.8 milyar dolar vereceğiz gibi bir mevzu vardı. Hatta geçen ay erdogan konuşmasında alın b un karı size 3.8 milyar dolar vereceğiz dediniz hani oda ortada yok dedi. Çünkü para sanırım herşeyden değerli sağ parti kapitalist düzen işte standart. Şimdi serbest bırakıyor iki sebebi olabilir 1. avrupa ya gitsinler dr bakalım Avrupalılar napacak parayı alamadık ya. İkincisi bahsedilen yeni göç dalgası için belki yer kazanmak. Belkide hiç bilmediğimiz mevzular.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Hümanizm kasma. onlar savaşamıyor elinden tek gelen rahat rahat nargile tüttürüp karı kız kesmek diye elalemin savaşında benim askerim kardeşim niye ölüyor? bu iyiliği kim kime yapar? sen ölme diye kendi milletimi telef edicem bedevi çöllerinde ne kadar mantıklı? milletin artık senin gibi hümanizmcilere veya din kardeşimizcilere takati yok benden sana tavsiye sağda solda artık böyle konuşmaları bırak milletin sabrı yok kötü şeylerle karşılaşma.

40 milyar dolar harcandı TL'ye çevir tam olarak yaz 240.000.000.000 TL sıfırları sayabiliyormusun? bu paraya kaç okul yapılırdı kaç hastane yapılırdı kaç fabrika açılırdı işsizlik yüzde kaç düşerdi? Milletimizin refah seviyesi nasıl olurdu? en en önemlisi bu yitip giden şehitlerimiz olmazdı. şimdi sen gelip arapların dahi kapısını açmadığı bedevi suriyelilerini gelip burda savunma. benim askerim orada bombaların altında kalırken elin suriyelisi gelecek askerimin toprağında nargile tüttürüp kadınları rahatsız edecek suça karışcak yazın sahillerde fink atacak daha savunma. dahada savunma mültecilik dediğin birkaç yıl olur tampon bölgelerde yaşar ve dönerler 9 yıldır çöktüler ülkeye. Suriyeli benim kardeşim filan değildir gitsinler nereye gidiyorlarsa eğer sende o kadar hümanizm manyağıysan suriyeli delisiysen al git suriyede kardeşlerinin yanına memleketlerini kurtar burada sağda solda hümanizm kasma.

Alıntıları Göster
    Suriyeliler seni oraya çağırmadı sen neden gittin ?

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Aman ne büyük hata, ne büyük hata!

Seçim günü ortadan kaybolmuşmuş. Ülkeyi yönetenlere bir bak, ülke ne halde?

Adamın kaybolması mı sorun?

Adam açıklamasını da yaptı. "Kaybolduğum falan yoktu, algı çalışması yapıldı" diye!

1 ay falan gözükmeseydi de, keşke o seçilseydi.

• Peki bu çelişkiyi kim izah edecek.

Bana biri bu mültecilerin Avrupaya salınmasındaki çelişkiyi kim izah eder?

https://multeciler.org.tr/turkiyedeki-suriyeli-sayisi/
    Örneğin suriyeden savaş nedeniyle ülkemize gelen 25-29 yaş grubu. Erkek 210 bin bayan 153 bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 28 Şubat 2020; 15:49:30 >

• "Osmanlı"lık haşmetinin nasıl çöktüğünü görüyoruz, büyüklük ve devletlilik kavramlarına bir parazit gibi tutunup destekçileriyle varlığını sürdürmüş bu maske akıyor artık...

Anadolu'da işgalciler, zamanında Avrupa'ya temas ettiler ve geri püskürtüldüler ki şimdi de bir boşluk bulabilseler oranın insanına tecavüz etmek için yapmayacakları şey yok, üstüne sünni Suriyeli mültecileri de bir askeri saldırı düzenlercesine sınıra vuruyorlar. Daha ne diyelim, bugünleri de gördük ve gösterdiler...

Kimin siyasi başarısıysa tebrik etmek istiyorum, bu kafa yapıcı büyük uzun boylu adamlar kadınlar ilüzyonu bitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 28 Şubat 2020; 19:23:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.