Şimdi Ara

Bana biri bu mültecilerin Avrupaya salınmasındaki çelişkiyi kim izah eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1- Barış Pınarı harekatı Pkk ya karşı idi ve Suriyeye girmek için gayet mantıklı idi.

2- Son operasyon (33 Şehit verdidimiz) sebebi ise sürekli bize yeni gelecek mülteci akını olarak gösterildi. Bu nedenle ordumuzun orada güvenli bölge tesisi için orada olduğu belirtildi.

Lakin

3- Dün yaşanan mültecilerin Avrupaya gidişini serbest bırakmak tüm bunları boşa çıkardı

Akla şu sorular geliyor

Madem biz Suriyelileri ( ya da başkaları) böyle rahatça gönderebiliyoruz.

* Şimdiye kadar niye bunlara baktık?
    * Madem gönderebiliyoruz askerimizi oraya göndereceğimize direk yeni gelenleri gemilerle ya da otobüslerle direk gönderseydik .

İlla askerlerimizin şehit mı olması gerekiyor.

Ayrıca mültecileri salmakla tehdit ettiğimiz Avrupanın ne suçu var.

Para ile bakmayı biz kabul etmedik mı?

Suriye bataklığına bizi onlar mı soktu ki şimdi yardım bekliyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 28 Şubat 2020; 12:14:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynen ben de bunu anlamıyorum. televizyonu açıyorum, suyun üzerine odun koymuşlar, teyzenin biri oduna basıp suyun öbür tarafına geçiyo, altta da haber başlığı: "Suriye'li göçmenler sınırdan Avrupa'ya geçiyorlar"

öyle bi haber yapıyolar ki, suyun öbür atrafına adım atınca Yunanlar: "tühh beeee, teyze oduna basıp geçmeyi başardı" deyip kırmızı halılarla karşılama yapacaklar.

abi böyle oluyosa o zaman ben de gideyim. zaten kendi ülkemde mülteciden bin kat beter muamele görüyorum.
    Hümanizm kasma. onlar savaşamıyor elinden tek gelen rahat rahat nargile tüttürüp karı kız kesmek diye elalemin savaşında benim askerim kardeşim niye ölüyor? bu iyiliği kim kime yapar? sen ölme diye kendi milletimi telef edicem bedevi çöllerinde ne kadar mantıklı? milletin artık senin gibi hümanizmcilere veya din kardeşimizcilere takati yok benden sana tavsiye sağda solda artık böyle konuşmaları bırak milletin sabrı yok kötü şeylerle karşılaşma.

40 milyar dolar harcandı TL'ye çevir tam olarak yaz 240.000.000.000 TL sıfırları sayabiliyormusun? bu paraya kaç okul yapılırdı kaç hastane yapılırdı kaç fabrika açılırdı işsizlik yüzde kaç düşerdi? Milletimizin refah seviyesi nasıl olurdu? en en önemlisi bu yitip giden şehitlerimiz olmazdı. şimdi sen gelip arapların dahi kapısını açmadığı bedevi suriyelilerini gelip burda savunma. benim askerim orada bombaların altında kalırken elin suriyelisi gelecek askerimin toprağında nargile tüttürüp kadınları rahatsız edecek suça karışcak yazın sahillerde fink atacak daha savunma. dahada savunma mültecilik dediğin birkaç yıl olur tampon bölgelerde yaşar ve dönerler 9 yıldır çöktüler ülkeye. Suriyeli benim kardeşim filan değildir gitsinler nereye gidiyorlarsa eğer sende o kadar hümanizm manyağıysan suriyeli delisiysen al git suriyede kardeşlerinin yanına memleketlerini kurtar burada sağda solda hümanizm kasma.
    Bu saatten sonra meraklısı olan evinde baksın değil ben şahsen bir daha bana Osmanlı torunu onlarda Osmanlı mirası din kardeşimiz zorundayız diyenin ağzına şamarı yapıştırıcam kim olursa olsun. yeter hoşgörüymüş o buymuş yeter bıçak kemiğe dayanmadı kemiğide kırdı. hiçbir suriye yalağının kelimelerini çekecek takatim takatimiz yok. sizde acımayın suriyeyi en ufak savunan adamla en az yaptırım olarak aynı masada yemek yemeyin işyerinden alışveriş yapmayın selam alıp vermeyin defolsunlar suriyede kendileri savaşsınlar bu milletin evlatları değil. hiç kimsenin hangi partiden olursa olsun fantazilerini bu milletin evlatları ödemeyecek artık bunun içinde HER YOL MÜBAHTIR.
  • Bu salınma işi, Bunlar Türkiye'ye yeni yeni gelmeye başlayınca yapılacaktı. Aradan 8-9 sene geçmiş, karşı taraf her türlü önlemi almış... eee?

Madem bu kadar kolay salabiliyorduk, bunca senedir niye yapılmadı?

Asıl sorulması gereken soru budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 28 Şubat 2020; 12:28:38 >
  • 10 sene önce 500 kere söylendi
    Bu saatten sonra cok merakli olan varsa alip evinde bakabilir.

• Birşeyi merak ediyorum bilgili biri lütfen cevaplasın. Erdoğan kaç yıldır avrupayı tehtit ediyor sınırları açarım diye, 9 yıldır mülteci sorunu var peki bu durumda biz sınırları açıyoruz diyoruzda 9 yılda avrupa buna hiç önlem almadı mı? güle oynaya geçecek mi milyonlarca suriyeli? biz tek taraflı açtık dediğimizde hiç onların kendi kontrol noktaları yokmu gümrük kapıları filan?

• bence avrupa bu savaş konusunda bize olumlu yanıt vermedi,buna karşılık göçmenler serbest bırakıldı ama bunun Avrupaya hiç bir etkisi olmaz.çünki bulgarlar ve yunanlılar duvar ve tel çektiler sınıra.
  • Karşı da Yunanistan Bulgaristan da içeri alacak sanki.
    Hepsi geri dönecek.. Görün bakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Birşeyi merak ediyorum bilgili biri lütfen cevaplasın. Erdoğan kaç yıldır avrupayı tehtit ediyor sınırları açarım diye, 9 yıldır mülteci sorunu var peki bu durumda biz sınırları açıyoruz diyoruzda 9 yılda avrupa buna hiç önlem almadı mı? güle oynaya geçecek mi milyonlarca suriyeli? biz tek taraflı açtık dediğimizde hiç onların kendi kontrol noktaları yokmu gümrük kapıları filan?
    Almaz mı!

Dün gece Yunan Askeri, eli tetikte bekliyor haberleri çıktı. Adamlar her türlü önlemi aldı. Bu saatten sonra birine bir şey olsa, yine sorumlusu sen olursun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 28 Şubat 2020; 12:34:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu olayda sizce haklı taraf kim
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim git konyada bir kahvehaneye otur sana açıklasınlar.Çünkü hiçbir devlet aklı, akademisyen son 5-6 senedir attığımız adımları açıklayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluraydisk

10 sene önce 500 kere söylendi
    Bu saatten sonra cok merakli olan varsa alip evinde bakabilir.
    Bu saatten sonra meraklısı olan evinde baksın değil ben şahsen bir daha bana Osmanlı torunu onlarda Osmanlı mirası din kardeşimiz zorundayız diyenin ağzına şamarı yapıştırıcam kim olursa olsun. yeter hoşgörüymüş o buymuş yeter bıçak kemiğe dayanmadı kemiğide kırdı. hiçbir suriye yalağının kelimelerini çekecek takatim takatimiz yok. sizde acımayın suriyeyi en ufak savunan adamla en az yaptırım olarak aynı masada yemek yemeyin işyerinden alışveriş yapmayın selam alıp vermeyin defolsunlar suriyede kendileri savaşsınlar bu milletin evlatları değil. hiç kimsenin hangi partiden olursa olsun fantazilerini bu milletin evlatları ödemeyecek artık bunun içinde HER YOL MÜBAHTIR.

• AB ile mülteci anlaşmamız var ancak bayağı zarardayız, verdikleri para hiçbir şeyi karşılamadı. Anlaşma gereğince her mülteciye bakıyoruz hatta başka yerden gelenleri bile yakalayınca bize sınır dışı ediyorlar.

Mültecileri sınırlı süreliğine, 72 saatliğine saldık. Reis demek ki AB'den istediğini alamamış, o da böyle bir şey yapmış. AB'nin en çok korktuğu şey buydu. O yüzden Erdoğan bu kartı oynayana kadar bu kadar bekledi. Almanya'da sadece 1 milyon mülteci olmasına rağmen adamlar aşırı sağcı neo-nazi partilere oy veriyor, yanılmıyorsam 3. parti durumunda. 5 milyon mülteci giderse Avrupa hükümetleri düşer, AB parlamentosundakiler de işsiz kalır. Üstüne üstlük sınırdaki ülkeler mültecilerin son duraklarının kendi ülkeleri olmadıklarını bildikten mültecileri durdurmak için çaba göstermiyorlar. Mülteciler batı ve kuzey Avrupa'ya gitmeye çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

Almaz mı!

Dün gece Yunan Askeri, eli tetikte bekliyor haberleri çıktı. Adamlar her türlü önlemi aldı. Bu saatten sonra birine bir şey olsa, yine sorumlusu sen olursun!

Alıntıları Göster
    Mermi atamaz mültecilerin üstüne onu iyi biliyorum ancak korkutur veya eziyet eder dayak atar en fazla. düşüncemle ne kadar önlem alırsa alsın +500 bin gibi bir rakam kapıya dayanırsa direnemezler. önemli olan burda devletimiz bu bir blöf mü yoksa gerçek mi göreceğiz. gerçekse her türlü teşvik verilmesi lazım gerekirse otobüslere doldurup sınıra bırakacaksın.

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Cumhurbaşkanlığını keşke İnce kazansaydı. Çoğu şeyin daha farklı olacağına eminim

• Botla Yunanistan hatta İtalya'ya varıp Mülteci anlaşması sebebiyle göçmenler Türkiye'ye teslim ediliyordu.Bunun öncesinde seçim sebebiyle bakmak zorunda kaldılar.Şuan açmasının sebebi 3milyon mültecinin geliyor olması ve ekonomik çıkmazda olmamızdır.Durumumuz iyi olsa oy için emin olun bunları da tutarlardı. Karşımızdakiler de kapıları açmayacak,olan yine bize olacak.Mülteci Anlaşmasının iptal edildiğine dair bir bilgi yok.Bunlar misafirimiz diyen ahaber şimdi yürümekte olanlarla röportaj yapmaya çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 28 Şubat 2020; 15:7:54 >
  • Rusya ile kötü olduk Avrupa ile de kötü olmaya çalışıyoruz çünkü. Elin şeyiyle gerdeğe girmeye çalışıyoruz AB vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Karşı da Yunanistan Bulgaristan da içeri alacak sanki.
    Hepsi geri dönecek.. Görün bakın.
    aynen ben de bunu anlamıyorum. televizyonu açıyorum, suyun üzerine odun koymuşlar, teyzenin biri oduna basıp suyun öbür tarafına geçiyo, altta da haber başlığı: "Suriye'li göçmenler sınırdan Avrupa'ya geçiyorlar"

öyle bi haber yapıyolar ki, suyun öbür atrafına adım atınca Yunanlar: "tühh beeee, teyze oduna basıp geçmeyi başardı" deyip kırmızı halılarla karşılama yapacaklar.

abi böyle oluyosa o zaman ben de gideyim. zaten kendi ülkemde mülteciden bin kat beter muamele görüyorum.

• quote:

Cumhurbaşkanlığını keşke İnce kazansaydı. Çoğu şeyin daha farklı olacağına eminim
    İyi ki Kazanmamış. Yoksa meydanlar şimdi yanıyor Du.

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Niye mermi atamasın? Bundan 15-20 yıl önce kaçak geçenleri vuruyorlardı. Hele bu zamanda, koronavirüs de taşıma ihtimalleri varken, kimse bunları sokmaz ülkesine. Hele Bulgar hiç acımaz, basar mermiyi.
  • Lene kullanıcısına yanıt
    Niye yansın? Çoğu yanlış yapılmazdı bence

• quote:

İnce bence yeterince kurnaz değildi. Chp nin tuzağına düştü, bir de bu foxtaki eleman da onu tuzağa düşürdü. Zeki bir adam bunu ongorebilmeliydi. Devlet adamı olarak iyidir belki ama böyle tuzakları da görebilmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

İnce bence yeterince kurnaz değildi. Chp nin tuzağına düştü, bir de bu foxtaki eleman da onu tuzağa düşürdü. Zeki bir adam bunu ongorebilmeliydi. Devlet adamı olarak iyidir belki ama böyle tuzakları da görebilmek lazım.

Alıntıları Göster
    Kimse kusura bakmasın. Hükümetin yaptığı onlarca hatanın yanında, İnce'nin ki Devede kulak kalır. Tabii iş işten geçti... Bizimkisi sadece boş hayal

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.