bu tür yazılar burada çok çıkıyor ama bana gelen maili aynen buraya aktarıyorum SONUNA KADAR OKUYUN VE OKUTUN >>>>GAZETECİ VEDAT YENERER'İN YAZISI..... >>>> Petrol yoksa çıkartma ruhsatı neden vermiyorsunuz ?!.. >>>>Değerli okurlar, geçenlerde Türkiye-Suriye sınırında uydu >>>>verilerine göre petrol denizi olduğu iddiasını yazmıştım. >>>>Yazı sonrasında Silopi de madencilik yapan Beşir Yılmaz aradı. >>>>Yazacaklarımı lütfen >>>>iyi okuyun!... Beşir Yılmaz telefonda .. "Vedat bey, gelin >>>>Silopi' de Cudi eteklerine sizi götüreyim de petrolü kendi >>>>gözünüzle >>>>görün!.."diyerek feryat ediyordu. "Nasıl yani!.." diye >>>>sorduğumda anlatmaya başladı.. >>>> "Biz aileden madenciyiz.Irak sınırında yaklaşık 300 km ya da >>>>bir başka deyişle yaklaşık 150 milyon ton asfaltit madeni >>>> >>>>>>buldum.. Bu madeni bir süre resmi olarak işlettikten >>>>sonra devlet >>>> >>>>>>1978 yılında >>>> >>>>>> kamulaştırıyoruz" diyerek el koydu. Rezervin de 50 >>>>milyon ton >>>> >>>>>>olduğu iddia edildi.Madem asfaltit rezervi az, neden el >>>> >>>>>>koyuyorsunuz. Dünyanın neresine giderseniz gidin >>>>asfaltit maddesi >>>> >>>>>>bulunan her yerin altında petrol vardır.Silopi 'nin >>>>altı da petrol >>>> >>>>>> denizidir.Yaz aylarında etraftaki ocaklardan >>>> >>>>>> resmen petrol akar ve Hezil çayına karışır. Gelin >>>>görün! Sadece >>>> >>>>>>petrol değil, burada çok zengin uranyum Ve nikel madeni >>>>de var" - >>>> >>>>>>Nereden biliyorsunuz? "Türkiye'deki analizlere >>>>güvenmediğim için >>>> >>>>>>madenin her tarafından örnekler alarak Almanya'ya >>>>bizzat götürdüm >>>> >>>>>>ve analiz >>>> >>>>>>yaptırdım. Raporları gönderdim size ( Sonuçlar elimde >>>>Yatağan ve >>>> >>>>>>Tunçbilek''egöre ikimisli rakamlar var) dünyanın en >>>>önemli uranyum >>>> >>>>>>madenlerinden birisi buradadır ve aktif >>>> >>>>>> >>>> >>>>>>haldedir.." Beşir Yılmaz'ın anlatacak o kadar çok şeyi >>>>var ki >>>> >>>>>>makineli tüfek gibi >>>> >>>>>>art arda sıralıyor. Ben de zaman zaman araya girip soru >>>> >>>>>>soruyorum-Petrol olduğunu nereden biliyorsunuz? >>>> >>>>>> "Bu bölgede İngilizler 1967-87de petrol >>>>aramışlar.Açılan kuyulardan >>>> >>>>>>gökyüzüne doğru 100 metre kadar petrol >>>> >>>>>> fışkırmış.Ardından kapatmışlar ve betonlamışlar. Benim >>>>madenimin >>>> >>>>>>yanında da bu kuyudan var >>>> >>>>>> ve vanasını gelin birlikte açalım eğer beton ve civa >>>>basıp >>>> >>>>>>tıkamadılarsa bakalım ne kadar petrol fışkıracak. >>>> >>>>>> Dönemin köylüleri arasında hâlâ yaşayan görgü tanıkları >>>>var ve >>>> >>>>>>petrolün 100 metre kadar fışkırdığını >>>> >>>>>>görenler var. >>>> >>>>>> "Beşir Yılmaz konuştukça pür dikkat dinlemeye devam >>>>ediyorum.." >>>> >>>>>> Vedat bey, asfaltit maddesi olan her yerde petrol >>>>vardır. >>>> >>>>>> Eğer petrol yoksa bana neden petrol çıkartma ruhsatı >>>>vermiyorlar? >>>> >>>>>> Musul ve Kerkük' ün rakımı 80-100 metre >>>>civarındadır.Cudi >>>> >>>>>>Dağı'ndaki >>>> >>>>>>petrolümüz resmen Irak'a doğru akıyor ve >>>> >>>>>> başta İngilizler ve ABD bunu biliyor.." >>>> >>>>>> Beşir Yılmaz bugünlerde Silopi' ye bile zor gider hale >>>>gelmiş. >>>> >>>>>> Devlet kamulaştırılacak diye el koyduğu madeni şimdi >>>>Turgay Ciner >>>> >>>>>>'in >>>> >>>>>>sahibi olduğu >>>> >>>>>> Park Holding'e devretmiş. Durum böyle olunca, Yılmaz da >>>>dava üstüne >>>> >>>>>>dava açmış ve yürütmeyi >>>> >>>>>> durdurma kararı >>>> >>>>>>aldırmış. >>>> >>>>>> Eğer tekrar el konulursa AİHM''ye başvuracakmış. >>>> >>>>>> Kısacası madeninin peşini bırakmıyor ama artık >>>>bölgedeki >>>> >>>>>> aşiret ağaları da onun peşini bırakmaz hale >>>>getirilmiş.. >>>> >>>>>> Bütün dava tutanakları elimde okudukça dehşete >>>>kapılıyorum. Şimdi >>>> >>>>>>sıkı durun... >>>> >>>>>> Beşir Yılmaz Başbakan Tayyip Erdoğan' a bu durum >>>>üzerine başvurmuş >>>> >>>>>>ve >>>> >>>>>>dilekçe vermiş >>>> >>>>>> dilekçede aynen şöyle yazıyor.. >>>> >>>>>> "Bürokrasi ve çeteler milletin hak ve hukukunu >>>>aramaktan >>>> >>>>>>bezdirmiştir. >>>> >>>>>> Televizyonda ve basındaki konuşmalarınızda "hortumcu >>>>çetelerin ve >>>> >>>>>> bürokrasinin üstüne gidilecektir" diyorsunuz . >>>> >>>>>> Millet buna çok seviniyor.. 25 yıldır gasp edilen >>>>madenimiz çete ve >>>> >>>>>>bürokratların, >>>> >>>>>> >>>> >>>>>>anayasa, kanunlar ve insan hakları hiçe sayılarak ihale >>>>yolu ile >>>> >>>>>>peşkeş çekiliyor. >>>> >>>>>> Allah'a ve sizin yüksek adaletinize sığınıyorum." >>>> >>>>>> Beşir Yılmaz devlet tarafından el konulan mallarını ve >>>>bunun >>>> >>>>>>karşılığında devletin verdiği >>>> >>>>>> parayı yazıya eklemiş.. >>>> >>>>>> 1- 35 km yol yaptım. >>>> >>>>>> 2- 500 bin ton hazır çıkarılmış kömürüm var. >>>> >>>>>> 3- 3,5 milyon metreküp hafriyat yapılmış. >>>> >>>>>> 4- Mazot tankları. >>>> >>>>>> 5- Dinamit ambarı. >>>> >>>>>> 6- Kantar ve kantar binası. >>>> >>>>>> Resmi olarak bana ait olan ve vergisini ödediği >>>>madenimde Bugüne >>>> >>>>>>kadar >>>> >>>>>> yaptığım işler vehalen bulunan demirbaş ve çıkarılmış >>>>maden >>>> >>>>>>içinde >>>> >>>>>> 5.800.800 TL. (Buna resmen gasp ve devlet terörü >>>>denir!) >>>> >>>>>> Beşir Yılmaz Başbakan Erdoğan'a yazdığı dilekçede devam >>>>ediyor. >>>> >>>>>> "Bu para halen bankada duruyor. Buna rağmen Türkiye >>>>Kömür >>>> >>>>>>İşletmeleri >>>> >>>>>> ihaleyi adamlarına ve hortumculara peşkeş çekiyor" >>>> >>>>>> Beşir Yılmaz' ın bu başvurusuna Başbakan Erdoğan bugüne >>>>kadar cevap >>>> >>>>>>vermemiş. >>>> >>>>>> Beşir Yılmaz'dan al ve ABD bağlantılı şirketlere ver. >>>> >>>>>> Uranyum konusu da bir başka skandal. >>>> >>>>>> Güneydoğu resmen petrol denizi üzerinde ve Türkiye ABD >>>>Firmalarının >>>> >>>>>>peşinde "bize petrol bul" diye >>>> >>>>>> yalvarıyor... İddialar devam ediyor:.6 mühendisin >>>>kafaları >>>> >>>>>>kesildi. >>>> >>>>>> TPİK diye Türkiye Petrolleri'nin kurduğu bir kurum yurt >>>> >>>>>>dışına >>>> >>>>>> petrol arama işlerine giriyor ve bugüne kadar milyar >>>>dolar zarar >>>> >>>>>>ediyor. >>>> >>>>>> Beşir Yılmaz diyor ki: >>>> >>>>>> "Kimin hain kimin işbirlikçi olduğunu anlamak çok >>>>kolay! >>>> >>>>>> Eğer bölgede petrol yok ise neden bana petrol çıkartma >>>>ruhsatı >>>> >>>>>>verilmiyor. >>>> >>>>>> Ruhsat verin 800 metreden petrolü çıkartmazsam ben bu >>>>ülkeyi terk >>>> >>>>>>ederim. >>>> >>>>>> MTA yıllar önce sondaj yaptı 480 metrede su bulundu ve >>>>ardından >>>> >>>>>>delici >>>> >>>>>> aletin ucu kırıldığı için sondaja son verildi.Herkes >>>>bilir sudan >>>> >>>>>>sonra >>>> >>>>>> petrol gelir. Biz yerli teknoloji ile 1200 metreye >>>>kadar sondaj >>>> >>>>>>yapabiliriz >>>> >>>>>> kimseye ihtiyacımız yok. İzni versinler siz görün >>>>petrol nasıl >>>> >>>>>>fışkıracak.. >>>> >>>>>> " Bu görüşmemizden bir gün sonra Beşir Yılmaz tekrar >>>> >>>>>>aradı ve Soma'da >>>> >>>>>>görevli bir mühendis >>>> >>>>>> ile görüşmemi isteyerek telefon numarasını verdi. >>>> >>>>>> Adını burada yazmak istemiyor.Mühendis ile görüşmemde >>>>daha da >>>> >>>>>>çarpıcı >>>> >>>>>>gerçekler çıktı >>>> >>>>>> ortaya.Altı ay kadar önce Cudi dağları eteklerinde >>>>bulanan 6 insan >>>> >>>>>>iskeletinin ne >>>> >>>>>> olduğunu bilip bilmediğimi sordu. >>>> >>>>>> Ben de "bilmiyorum" dedim. Mühendis ekledi "Bu >>>>iskeletler 18 Yıl >>>> >>>>>>önce >>>> >>>>>>Cudi Dağı'nda kaybolan 6 >>>> >>>>>> Türk petrol mühendisinin iskeletleri. Kafaları >>>>kesilerek >>>> >>>>>>öldürülmüş.." >>>> >>>>>> Dondum kaldım. Ne diyeyim.Kendisi de mühendis olduğu >>>>için yalan >>>> >>>>>>söylemiyordur >>>> >>>>>> diye düşündüm..Ardından devam etti.. "Vedat bey Türkiye >>>>maden >>>> >>>>>> bakımından dünyanın en zengin ülkesi. Siz Ödemiş >>>>yakınlarındaki >>>> >>>>>>Bozdağ >>>> >>>>>> 'ın dünyanın en büyük altın rezervi olan dağlarından >>>>biri olduğunu >>>> >>>>>>biliyor musunuz? >>>> >>>>>> Ama bu madenleri kimse çıkaramaz. Hatta bu konunun >>>>üzerine giden >>>> >>>>>>gazeteciler öldürüldü. >>>> >>>>>> Uğur Mumcu ve Çetin Emeç'in öldürülmeden kısa bir süre >>>>önce bu >>>> >>>>>>madenler üzerine >>>> >>>>>> gittiğini biliyorsunuz her halde..." İlgiyle dinledim. >>>>O kadar >>>> >>>>>>çarpıcı >>>> >>>>>> >>>> >>>>>>şeyler >>>> >>>>>> anlattı ki, yazmaya sayfalar yetmez.İddiaların hepsinin >>>>belgeli >>>> >>>>>> olduğunu söyleyen bu mühendis,gazete ve televizyon >>>>kanallarında >>>> >>>>>>hiçbir >>>> >>>>>> gazetecinin bu yönde bir haber yapamadığını ve milletin >>>>resmen >>>> >>>>>> uyutulduğunu örneklerle anlattı. Beşir Yılmaz'a son >>>>sözüm >>>> >>>>>> " Bana anlattıklarınızı Genelkurmay''a anlatınız mı?" >>>>oldu. >>>> >>>>>> Aldığım cevap da aynen şöyle.. >>>> >>>>>> " Vedat bey her şeyi belgeleriyle birlikte bir kaç kez >>>>askeri >>>> >>>>>>büyüklerimize anlattım >>>> >>>>>> ama bugüne kadar bir arpa boyu ilerleme >>>>kaydedemedik!".. >>>> >>>>>> Ne diyeyim, bu milleti korumaya yemin etmiş olanlar >>>>utansın!.. >>>> >>>>>> Son sözüm: "ABve ABD , PKK''yı boşu >>>> >>>>>>boşuna özellikle bu bölgede >>>> >>>>>> güçlendirip milletin başına bela etmedi. >>>> >>>>>> Bölgeye gelecek barış ortamı Türkiye''yi ekonomik >>>>olarak uçuracak >>>> >>>>>>gelişmelere gebedir!.." >>>> >>>>>> ilgili olacağını düşündüğünüz herkese yollayın... >>>> >>>>>> önemli!! >>>> >>>>>> >>>> >>>>>> >>>> >>>>>> VATANINI MILLETINI SEVEN BU YAZIYI HERKEZE GONDERSIN