Şimdi Ara

Bana motorsikletin(arabanın) çalışma sistemini anlatacak delikanlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Basitçe şu motorun çalışma prensibini anlatıcak delikanlı var mı? Torktur,dişlidir zarttur zurttur

• Bu oyle basit bir konu degil ki onyermetten kaynaklari okuman lazim tumunu kimse amlatamaz zaten copy paste yapar en iyi ihtimal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basitçe anlatayım.

Çakmak gibi ateş saçmayan ama sadece kıvılcım çıkaran bir sistem var buna buji deniyor. Ateşlemeyi buji yapıyor.

Hava ile bir miktar yakıtı pistonların içinde sıkıştırılır. İyice sıkıştırıldığında buji kıvılcımı çakar ve içerideki yakıt hava ile beraber yanar ve bu ortaya hareket enerjisi çıkarır. Pistonlar bu enerjiyle ileri geri hareket eder ve bu enerjide tekerlere aktarılır. Bu yanma gaza bastığın sürece aynı döngüde devam eder böylelikle araç hareket eder.

Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ilkel motor temelde yakıt, buji, piston, krank mili gibi parçalar ile çalışır.

Yakıt enjektör vasıtası ile pistonlara aktarılır, piston kanalı içinde yakıt bujiler vasıtası ile ateşlenir, ateşlemeden doğan itme enerjisi ile pistonlar aşağı hareket eder, pistonlar alt kısımda krank miline bağlıdır ve aşağı yukarı hareketlerle krank milini çevirir. Pistonların hepsinde aynı anda yanma olmaz biri yanarken aşağı hareket eder, biri yandıktan sonra yukarı hareket ederek içindeki yanmış gazı dışarı atar.

Valla anlatarak olmaz bu iş youtube da bi dünya video var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 31 Ağustos 2016; 1:12:52 >

• Beyler anlamadım hiçbir şey şu vites,debriyaj olayınıda anlatır mısınız
  • Youtube da çok güzel animasyonlar var onları izlemiştim tavsiye ederim.

• Bunu anlamadıysan vitese debriyaja girme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KissesForYou

Basitçe anlatayım.

Çakmak gibi ateş saçmayan ama sadece kıvılcım çıkaran bir sistem var buna buji deniyor. Ateşlemeyi buji yapıyor.

Hava ile bir miktar yakıtı pistonların içinde sıkıştırılır. İyice sıkıştırıldığında buji kıvılcımı çakar ve içerideki yakıt hava ile beraber yanar ve bu ortaya hareket enerjisi çıkarır. Pistonlar bu enerjiyle ileri geri hareket eder ve bu enerjide tekerlere aktarılır. Bu yanma gaza bastığın sürece aynı döngüde devam eder böylelikle araç hareket eder.

Saygılar.

+helal
    Özet olarak. Ocağın çıt çıt sesini sağlayan içindeki bujidir. Aynı işlem pistonlara da uyhulanınca piston ısındığında harekete geçer. Motor çalışır

• Böyle anlamıycam ben bana arabaya bindiğim andan itibaren motorun durumunu anlatırmısınız.Gaza bastığında şu olur falan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.