Yaş oldu 30. Kendimi bildiğim bileli vitesli araç kullanıyorum. Param buna yetiyor , otomatik şanzıman sorun çıkarsa ocağım yanar korkusuyla alamıyorum. Aracın gücü de az sürekli vitesle oynamak zorundayım bugün bir arkadaşın arabasına bindim sadece gaz ve frene basıyor ne kadar ilginç be abi. Komik gelecektir size ama merak ediyorum o hisi. Sokak bitiyor vites düşmane gerek yok hızlanıyorsun gerek yok trafiktesin sol ayağın boş. Hamdolsun yine 130-140 milyarlık ford bir aracım var olmayanlara versin Allah. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Otomatik araba kullanmak nasıl bir his anlatır mısınız?
-
-
Evet otomatik rahatlık ama vites atmanın keyfi bi başka be hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anlayamazsınız.
-
Ben de yillarca manuel vites kullandım
İlk zamanlar otomatik çok yakar masraf açar muhabbetleri olurdu paramız da yetmezdi
Biz de derdik araç dediğin manuel olacak motoru dinleyeceksin erkek adam manuel vites kullanır falan fıstık
Sonra paramız yetti çok şükür otomatik kullanmaya başladım ama tabi yine paramız belirli o yüzden cvt tercih ettim çift kavramalardan hala uzak duruyorum
Otomatik özellikle büyük şehirlerde trafikten mükemmel bir şey iş aracı dsg vites korka korka kullanıyorum her an patlayacak gibi geçen manuel vites iş aracı sürmek zorunda kaldım bir süre bildiğim işkence ve sol ayağa bacağa gerçekten yazık oluyormuş...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eve gidince sol bacak ve sağ kolunuz yorulmuyor. bu kadar keşmekeş arasında rahatlık sağlıyor. manuel viteste de sorunlar çıkar senkromeç dişli vs.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
cvt kullanıyorum, yolda su gibi akıyor, zaten iş çıkışı kafa yorgun üstüne lanet istanbul trafigi, tek olumlu tarafı bu herhalde, bu kadar şeyin üstüne birde fiziksel olarak ekstra yıpranmak istemezdim.
-
sol ayağını bişeyle bağla yoksa yerinde durmuyor.
-
Para varsa otomatik fiyati uygunsa manuel.Spor arabalar disinda manuel kullanmak hamalliktir.Bunun disindaki butun tartismalarda gereksizdir.
Sürekli yoğun trafikteysen otomatik, uzun yol yapıyorsan ve şehirde dur kalk yapmıyorsan manuel. Bence kıstas bu olmalı.
Bir aracım otomatik biri manuel. Otomatiği sıkışık trafikte daha rahat bulsam bile şehirler arası yolda rampa tırmanırken-hızlanırken manuel ile vites ayarlamanın rahatlığı tam otomatikte yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıSürekli yoğun trafikteysen otomatik, uzun yol yapıyorsan ve şehirde dur kalk yapmıyorsan manuel. Bence kıstas bu olmalı.
Bir aracım otomatik biri manuel. Otomatiği sıkışık trafikte daha rahat bulsam bile şehirler arası yolda rampa tırmanırken-hızlanırken manuel ile vites ayarlamanın rahatlığı tam otomatikte yok.
bence otomatik vitesi kullanmaya alışamamışsınız az gaza bassanız + şanzımanın yokuş sensörü ya da adı her neyse onun sayesinde anında vites düşürüyor
-
Sana da nasip olsun.
-Arabayı yeterince hissedemiyorsun.
+Konfor şahane
Soyle dusun cok zenginsin ve bir uşagin var. Sebastian. Sebastian senin icin debriyaja basiyo vitesi degistiriyor sonra debriyajdan yavasca cekiyor. Durunca debriyaja basiyor senin yerine. Bir usaginin olmasi cok iyi bi hos. Farkli hissettiriyo
Sık araba değiştiriyorum otomatik ve Manuel sürekli geçiş yaparım otomatik rahatlık tabi ama çok yoğun trafiğe girmiyorsan veya eşiniz kullanmıyorsa çokta fark etmez.
Cok guzel bir sey tavsiye ederim. Kontrol vs diyenler acaba kağni İstanbul trafiginde arabanin her beygirini ayri ayri kirbaclasam neye yarar
Aynı motorlu aynı ağırlıkta aynı marka aracın manuelini de otomatiğini de kullandım
Değecek fark kesinlikle yok yakıt açısından
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Otomatikten otomatiğe değişir hissiyatı.
Robotize manuel, tek kavrama otomatikler işkence gibi
Çift kavramalar yağ gibi
Tam otomatikler güzel
CVT ruhsuz.
-
Trafik çok yoğun değilse farkeden bir şey yok yani.
hem manuel hem otomatik kullandım. otomatik şehir içi kullanımda gerçekten rahatlık. vitesten ziyade debriyaj olayı insanı gerçekten yoruyor.
öte yandan sportif kullanmak istediğinizde, mesela hızlı bir şekilde sollama yapayım dediğinizde, otomatik araçlar gerçekten geri kalıyor, reflekslerime yetişemiyor.
sol şeride çıkıyorum mesela, bakıyorum kendi kendine vitesi yükseltmiş araç yokuşta kesilmiş. Bazı viteslerde muallakta kalıyor bir 2 ye atıyor bir 3 e atıyor kendi mesela.
bilmiyorum belki de benim kullandığım otomatikler öyleydi.
ama sabah işe giderken ve gelirken manuel gerçekten insanı mahvediyor.
-
İzmir'de aşırı bir trafik yoktu fakat bu sene 100km yolu 3 saatte geçince keşke otomatik olsaydı dedim. Her halde yılda 10 kere bunu söylersem gider alırım. Yoksa gençlikten dolayı manuele devam..
Para varsa otomatik fiyati uygunsa manuel.Spor arabalar disinda manuel kullanmak hamalliktir.Bunun disindaki butun tartismalarda gereksizdir.
|
anlayamazsınız. |
Ben de yillarca manuel vites kullandım
İlk zamanlar otomatik çok yakar masraf açar muhabbetleri olurdu paramız da yetmezdi Biz de derdik araç dediğin manuel olacak motoru dinleyeceksin erkek adam manuel vites kullanır falan fıstık Sonra paramız yetti çok şükür otomatik kullanmaya başladım ama tabi yine paramız belirli o yüzden cvt tercih ettim çift kavramalardan hala uzak duruyorum Otomatik özellikle büyük şehirlerde trafikten mükemmel bir şey iş aracı dsg vites korka korka kullanıyorum her an patlayacak gibi geçen manuel vites iş aracı sürmek zorunda kaldım bir süre bildiğim işkence ve sol ayağa bacağa gerçekten yazık oluyormuş... |
Soyle dusun cok zenginsin ve bir uşagin var. Sebastian. Sebastian senin icin debriyaja basiyo vitesi degistiriyor sonra debriyajdan yavasca cekiyor. Durunca debriyaja basiyor senin yerine. Bir usaginin olmasi cok iyi bi hos. Farkli hissettiriyo
|
bence otomatik vitesi kullanmaya alışamamışsınız az gaza bassanız + şanzımanın yokuş sensörü ya da adı her neyse onun sayesinde anında vites düşürüyor |
cvt kullanıyorum, yolda su gibi akıyor, zaten iş çıkışı kafa yorgun üstüne lanet istanbul trafigi, tek olumlu tarafı bu herhalde, bu kadar şeyin üstüne birde fiziksel olarak ekstra yıpranmak istemezdim. |
Benzer içerikler
- v kayışı koparsa ne olur
- 800 bin tl araba
- mokka mı 2008 mi
- clio rja ne demek
- 1.4 benzinli doblo kullanıcı yorumları
- togg en çok satılan renk sıralaması
- trafik cezası itiraz
- chery omoda 5 özellikleri
- dacia pickup
- zeekr 009 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X