Şimdi Ara

Otomatik araba kullanmak nasıl bir his anlatır mısınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şişme kadın la yapılan seks gibi.Orginal her zaman iyidir..

• güzel bir his

• Trafik sorunu yoksa şart değil bence manuel seven devam etmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu şehirlerarası Manuel olayını anlamadım bir türlü. Dsg şanzuman seat kullanıyorum. Uzun yolda da cruise controle alıp kolum bacağım rahat rahat gidiyorum. Manuel olsa nasıl bir mutluluk verecek anlamadım doğrusu.

Bir de dur kalklarda yavaş vs denmiş. Ben tüm kırmızı ışıklarda en hızlı kalkan oluyorum. Arabada otomatikten kaynaklı bir yavaşlik olmadı hiç. Ha start stop bazen anlık durmalarda motoru kapatınca tekrar çalıştırıp kalkmak zaman alıyor ama onda da motorun suçu yok. Ss i kapatırsan hep hazır olur. Üstelik sport moduna alınca yakıt tüketimi artıyor ama araba akıyor resmen, çok hızlı tepki veriyor herseye.

Sözün özü Manuel i savunmak eskiden kopamama, nostalji hastalığından dolayı, yoksa 10-20 sene sonra Manuel araba uretilmediginde kimse hatırlamayacak bile yaşlılardan başka.

• Trafikte deli eder. Atıyorum araç 50 de vites atar fakat önündeki 48 49 ile gider araç vites atamaz ve yüksek devir düşük viteste gider. Triptonik de bu sorun olmaz kulakçık ile müdahale edersiniz.

Uzun yolda zaten sabit hızlarda gidildiği için pek fark etmez. Zaten 5 6 viteste gidildiği için farkın anlaşılması zordur. Dur kalk trafikte büyük rahatlıktır. Sürekli elin viteste ayağın debriyajda durması gerekmez. Sol ayak rahat eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetersiz kontrol hissi.

Benzer güçlerde hatta otomatik olanı biraz daha güçlü hem otomatik hem düz vites aracım var. Otomatik sonrası her düz vites olana geçtiğimde araba kullandığımı anlıyorum. Otomatikte vites geçişlerini kontrol edebilsen de debriyaj olmaması, vites oranları farkları gibi nedenlerle düz vites hissiyatı vermiyor.

Ayrıca şu da var ki yumuşak düz vitesli bir arabada yoğun trafikte de pek rahatsızlık yaşamazsınız. Bazı araçlar çok sert debriyaja ve kemikli viteslere sahip olduğu gibi yumuşak debriyaj ve pamuk gibi vitesli araçlar da var. Ayrıca düz vites araçların vites oranları gereği düşük hızda akan trafikte çok sık vites değiştirmeniz gerekmez. Sadece 2. vitesi kullanarak Boğaziçi Köprüsü trafiğine girip çıkabilirsiniz.

• 7 sene manuel kullandım yaklaşık 8 aydır otomatik kullanıyorum. Kesinlikle otomatik.

Spor, yüksek motorlu bir aracınız varsa manuel bir anlam ifade edebilir sürüş keyfi açısından. Manuel Clio eşittir gün sonunda sol ayak ağrısı

• Hergün istanbul trafiğinde olsam otomatik alırdım. Ama gerek yok trafiği sakin bi şehirdeyim manuelide seviyorum 

• Bir elinle kahve içip bir elinle direksiyonu tutuyorsun daha ne istiyon

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Büyükşehirlerde manuel kullanmak ayrı bir dert. İnsan kanser oluyor trafikte.

• Hep Manuel kullanmis biri olarak imkan varsa kesinlikle otomatik secin. Manuel yokuslarda sorun, trafikte sorun, yorucu, savunulacak tarafi yok. Simdi Clio egea Manuel kullanipta ben araba seviyorum ondan Manuel denilmeside biraz komik oluyor acikcasi, BMW m5, mustang felan kullanip Manuel diyene d3 bir sey demem belki zevkinedir. Egea, Clio, corsada ne zevki olacak manuelin 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 18 Temmuz 2021; 12:41:27 >
  • İnsanlar duruma göre caz yapıyor eskiden otomatik araçlar kötülenir manuel övülürdü. Şimdi manuel tü kaka olmuş herkes otomatikçi. Herkes kafasına yatan arabaya binsin yok hamallıktı yok gevşeklikti böyle muhabbetleri boş buluyorum. Parana göre veya zevkine göre bin geç.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ehliyeti aldığımdan beridir full düz vites kullandım 7 sene boyunca. Sonra otomatiğe geçtim.

Otomatiğin hangi türlüsü olursa olsun dünya varmış dedim. Böyle bi çağ atlama yok. Konfor hatsafada sol ayak bolca dinleniyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla çohhh hoşdır otomotik araba :)

• 100HP araçla "manuelin keyfi başka ya" diyenler konuya gelmiş yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 18 Temmuz 2021; 14:22:6 >
  • Ben de Corsa 1.2i yarı otomatik 72bine aldım mis gibi valla dokunuyorsun gidiyor, frene basıyorsun duruyor. Yok trafiği hesapla yok ışıkta kalkışı ayarla gibi şeyleri düşünmüyorsun. Belki manuel 3-5lira karlı ama A noktasından B noktasına da işkence çekerek gitmenin alemi yok.

• Mitsubishi Colt alın muadillerine göre ucuz, vites geçişlerini çok güzel hissettiriyor hem kendinizi yormuyorsunuz hemde düz vites hissiyatını kaybetmiyorsunuz oh mis.

Facebook colt clup tr

• Anlatılmaz;yaşaman lazım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.