Şimdi Ara

BANA ÖYLE BİR ARAÇ DEYİN Kİ 5 YIL SONRA..? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç bir araç kar ettirmez. şimdi 90 bine aldığın passatı 5 yıl sonra 90 bine satarsın büyük ihtimal. Ama zararla satmış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solwied

:) olabilir sadece duymuştum 2.8 olayını bizde 1 sene önce ötv'den muaf olarak volvo s60 aldık şuan araç sahibini kaybettik aracı nası üzerimize ötv'siz yaparız bakınıyoruz

Evet başınız sağolsun olayın o boyutuda var, 5 yıllık süre sonunda yasal mirascılarindan hibe yoluyla devir yapılabiliyor tabi mirascılarinda bi sorun yoksa diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fujer kullanıcısına yanıt
    sağol kardeşim 5 yıl dolmadı işte sıkıntı orda 5 mirasçı vardı 4ü feragat verdi ordada sıkıntı yok ama araba sahibinin üstüne başka bişey olmazsa miras bıraktığı ötv yi alıyolarmış geri bizden
  • Biraz bekleyip yeni kasa passatı alıp 4 sene sonra makyajlanmadan satarsan muhtemelen zarar etmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

Hiç bir araç kar ettirmez. şimdi 90 bine aldığın passatı 5 yıl sonra 90 bine satarsın büyük ihtimal. Ama zararla satmış olursun.

katılıyorum

90 lık arabanın sıfır fiyatı 5 sene sonra 140-150 bin olursa 90 bine 5 yaşında olanı satarsınız tabiki.

2014 de kur ve ötv zaten tavan yaptı. daha ötv yükselmez bence . sebebi artık satışlar istenen düzeye geriledi.

avrupada 5 sene önce herhangi bir aracın fiyatı bugünkü ile çok da farklı değil (kasa değişmesine rağmen)

misal bmw 3 serisi kasa değiştirdiği halde avrupa fiyatları euro bazında yükselmedi. orada araç makyaj yemiş yok medel değişmiş gibi işler ile suni fiyat yükseltme yok.

avrupada çok daha yüksek oranda değer kaybı var.

neticede euro tekrar aşırı yükselmediği taktirde bugün alacağınız 90 lık aracın fiyatı 5 sene sonra sıfır km 120 bini geçmez ( enflasyon ve suni model yükseltme farkı)

• quote:

Orijinalden alıntı: solwied

sağol kardeşim 5 yıl dolmadı işte sıkıntı orda 5 mirasçı vardı 4ü feragat verdi ordada sıkıntı yok ama araba sahibinin üstüne başka bişey olmazsa miras bıraktığı ötv yi alıyolarmış geri bizden

5 yıl dolsa bile mi ?

hayır 5 yıl dolduktan sonra hiç bi sıkıntı olmaz bu araç tavsiyesi isterseniz volvo s60 t4 r-design yada d2 premium powershift öneririm
  • Bmw
  • Arabaya yatirim yapani da ilk defa gordum doğrusu.

• bu sorularin cevabini bilseydik bizde ayni araclardan alirdik....

• biride mercedes dememiş ?
  • 2009'DA(2010 MODEL) 0 KM TOYOTO COROLLA 38.000 TL'YE ALDIK. ŞU AN KAZASI FİLAN YOK. PİYASASI 40000 TL CİVARINDA. ŞU ANDA 0 KM AYNI AYARDAKİ COROLLAYI İNDİRİMLE FİLAN 60000 TL'YE ALIRSINIZ. BU RAKAMLARI YILLAR İÇERİSİNDE ARABA FİYATALARINDA VE TL 'DE NASIL DEĞİŞİM OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN BİLGİ AMAÇLI YAZDIM.
    Herkes kızacak ama 1.6 TDI 105 250 Passat Comfortline ama yeni Passatı bekle zarar etmeceğin paranın karşılığını en çok 1.6 hacimde bu araçtan alırsın jettada değer kaybetmez ama Passata verecek kadar para varsa Jettayı salla Kesinlikle FORD fanı olarak VW diyorum malesef halkımız çok seviyor VW yi
  • Mercedes 560 SEC

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç farketmez. Ne alırsan al, açıklanan rakamlara bakarsak, ortalık güllük gülistanlık, enflasyon neredeyse eksi, ama paramız öyle bir değer kaybediyor ki, 5 sene sonra 2 katına satarsın iyi bir ihtimalle. Yılbaşından önce zorlayarak 32 ye sattığım eski aracımın muadillerine şimdi 40 istiyorlar.

Aslında kar etmek istiyorsan bulabildiğin en düşük hacimli motorlu bir araba al. 1.2, 1.0, 0.8.... Hatta turbolu, roketli, gerekirse beygir veya katır beslemeli, hatta havai fişek beslemeleri falan olan 0.5 motorlu araç bulursan kaçırma.... Ne kadar küçük motor, o kadar kıymetli bizim halkımız için. 1.6 nın hikmeti kalmayacak 5 sene sonra. Bugünkü 1.2 ler bile çok yakar bu araba yaa durumuna düşecek.

Bu yazıyı neden yazdığıma gelince..... 0 Bir araba alacaksın, 5 sene tepe tepe kullanacaksın, üstüne de kar koyup satacaksın.... Bu nasıl bir düşünce tarzı, nasıl bir uyanık geçinme halidir? Tek kelimeyle ve en hafif tabiriyle söylüyorum : AYIP!

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

değer kaybetmesi korkun varsa arsa al ev al

arsa ve ev fiyatları bir iki sene içinde oldukça düşecektir yalnız emlak balonunun dibinde yaşıyoruz. geçen ay satışlar %25 düşmüş şu anda talepten fazla arz ise devam ediyor.

Ne düşmesi hocam artık krizler bile gizli yaşanıyor.Kriz olsa televizyonda kimse lafını etmez.Evler, arabalar inanılmaz pahalanıyor.Marketlerde gıda ürünleri de uçuyor.Milletin maaşı yerinde sayıyorken bu evler nasıl satılıyor merak ediyorum.Ev alabiliyorlarsa bir de araba aldılarsa bunlar ne yiyip içiyor.
  • 2 tane civic al keyfine bak. Birini kar ederek sat. Diğerine hiç binme. Bi 10 sene sonra 2 katından fazlasına satarsın
  • Küçük harf hatalarına takılmayalım, gereksiz bu tür şeyler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe 110.000 TL, araç sıfır ve motor hacmi 1.6 olacak, alabileceğim en pahalı araç
  • golf
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.