Şimdi Ara

bana yapay zeka proje fikri lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene yaptığımız yapay zeka projesiyle Tübitak bölge 2.liği (sadece 1.ler finale gidiyordu ve bizim bölgenin birincisi Türkiye 1.si oldu) ve Mef Türkiye 2.liği aldık. Seneye için işimi şansa bırakmak istemiyorum çünkü yaklaşık olarak lisede son şansım bu.

Bana konsept olarak bile olsa fikirde önerisi olabilecek var mı? Uçuk kaçık olmasında hiçbir sorun yok hatta daha iyi olur. Bu sene teknik imkanlarımız daha iyi çünkü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kriptoda şahsın ana parasını koruyacak piyasayı takip edebilecek, en az risk ile şahsın parasını katlayabilecek bir yapay zeka yapabilirsen dünyanın en zengin adamı olursun. Hatta grafik okumasına gerekte yok. Atıyorum bir alt coini en az riskli olduğu fiyattan alımı için emir verebilecek bu fiyatı hesaplayabilecek aksi bir düşüşte stop loss girip kişinin ana parasını koruyabilecek bir sistem bile yapsan yürürsün. Satmasına gerek bile yok ama piyasanın agrasif yükselişinde satışta yapabilen bir yapay zeka geliştirebilirsen işte o zaman devrim niteliğinde bir şey çıkar ortaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt
    Hocam bu benim de aklıma geldi ki ben finans alanında çalışmıyorum bile, finans alanında çalışan onlaarca yapay zeka uzmanı bence bu konu hakkında bir şeyler düşünmüştür ama yine de inceleyeceğim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 3 Haziran 2022; 22:56:32 >
  • Astrian kullanıcısına yanıt

Valla başkan alanını söylesen ona göre yazardım bende ama sen uçuk kaçıkta olsa yazın diyince bunu yazdım. Diğer bir alternatif yapay zeka tarafından tasarlanmış yaşam alanları, konutlar yapabilirsin belki. Piyasada mimarların kullandığı hazır programlar var archicad, sketchup, revit, 3d max vs bu programlardan birinde çalışacak bir yapay zeka tasarlayıp mimarların işini elinden alabilirsin. Sadece binada değil, köprü, havalimanı, askeri üs aklına gelebilecek her türlü insanı yapı için. Sana pritzker mimarlık ödülü bile verirler ama sağlam bir ekip lazım bu proje için tek kişi altından kalkamaz.

• Öncelikle tebrik ederim başarınızı,
    Astrolojiyle de karışık aslında gezegen hareketlerini altın vs değerleriyle karşılaştıran bundan öğrenip tahmin yapan bir YZ olabilir.
    Başka gelirse yazarım. Projenizi yapınca burada da paylaşın merak ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt
    Mantıklı hocam, teşekkürler. Alanım daha çok tıpta yapay zeka bu arada.

• Iron Man'daki Jarvis. Belli başlı fonksiyonları olacak. Söylenenleri bu fonksiyonlarla iliştirebilecek araçlara sahip olacak ne biliyim google translate. Veya şu müziği aç dediğinde mesela google'da arama yapıp eleme falan yapacak kendi içinde bir sıralama oluşturacak youtube mesela ne güvenilir kaynağı olacak en başta ona güvenecek aramasını onda yapacak gibisinden. vs. vs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soru yazmak için yapay zeka
    3 hafta önce açıldı
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim bir mesajım daha vardı gitmemiş, MR görüntülerinden model çıkaran bir YZ olabilir uç boyutlu olarak
    Yine sağlık alanında belirli taramaları röntgen ct mr hastalıklara gore eğitebilirsiniz, kan tahlili de olur mesela referans değerler içindedir de hastalığı vardır onu bulur
    Hep beyin taramaları için çalışmalar buldum ben internette, ayak icin gövde icin falan pek yok YZ
    Predictive yaklaşımlar ilgi ceker efenim işte basina bir şey gelmeden önlemek gibi
    Kamera ile yürüyüş bozukluğu ölçme telefon ile yani sabit bir yüzeye koyup

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanta_resmi kullanıcısına yanıt
    Kanserin erken teşhisinda kan değerleriyle alakalı bir projeydi zaten yaptığımız esas proje. Şu MR 3d fikri güzelmiş hocam teşekkürler.

• Bu biraz Siri gibi hocam .

• Geçen sene ki projeniz nasıl bir şeydi hocam? Tebrikler bu arada. Bir de yazılımın illa ki somut, fiziksel ciddi bir iş yapması gerekiyor mu. Gırgır şamata yapan, Elon Musk gibi ne bildiği ne işe yaradığı belli olmayan komedi vari bir yapay zeka asistanı yapılabilir. Elon Musktan daha faydalı da olabilir hatta biraz daha yapıcı, olumlu, tavsiyeler bilgilendirmeler veren bir yazılım olursa.

• Aynen o işi zaten Siri de yapıyor, Alexa da Google da. Pek yenilikçi bir yaklaşım değil. Ben cfd işi yapıyorum. Yaptığım şey akışkanların hareketini hesaplamak. Bu hareketin içinde türbülans da yer alıyor mesela. Ve türbülansı de hesapalamıyorsun, modelleyebiliyorsun. Programa da yapay zeka getirdiler. Neural Network kullanarak türbülans modelini eğitiyor. İşine yarar mı bilmiyorum ama belki NN nedir onu incelemek istersin. Bu arada yapay zekanın şu aşamada mimarın yaptığı işi yapsın, mimara gerek kalmasın seviyesinde olmadığının bilincindesindir diye düşünüyorum.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    NN yapay zekanın en çok ilgilendiğim alanlarından birisi hocam, üzerine çok çalıştım. Bu fikir daha çok metaverse tarzı sanal alem veya oyunlardaki mekan tasarımlarında iş görebilir gibime geldi ancak sağlam bir ekiple dünyaya entegre etmek hiç de zor değil. Yapay zeka sayısız algoritmadan oluşuyor ve pek çoğu henüz keşfedilmemiş durumda. Bu algoritmaların kombinasyonları bugün bile hayal edilmesi zor şeyleri yapabilir.

Yavaştan kuantum bilgisayarları da devreye giriyor zaten artık. Alıştığımız 1 ve 0'dan oluşan bitlerin aksine qubitler devreye girdiğinde bu algoritmalar yapay zekayı ap ayrı bir seviyeye taşır zaten. Bence sadece yarışma odaklı düşünme. Yapmak istediğin iş üzerine yoğunlaş. Zaten daha lisede bu işlere girdiğin için diğer insanlara göre kat kat kat fazlaca avantajlısın. Ben daha üniversite tercihi yaparken makine mühendisi ne iş yapar onu bile tam bilmiyordum. O yüzden yarışmaya çok takılma. Üniversitede bile yarışmalara girip de bir şeyler yapabilen öğrencileri havada kapıyorlar. Sen en azından üniversiteyi okurken hangi amaçla okuduğunun farkında olacağın için çok rahat yurt dışı imkanlarından da faydalanırsın. Tahmin edebileceğin üzere Türkiye'de teknoloji çok fazla gelişmiyor. Yani yatırımın yarışma değil, kendin olsun.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Ben lisans aşamasında yurtdışında okumak istiyorum hocam ve CV bu konuda önemli gerçekten. Bu yüzden yarışmalara odaklanıyorum. Gelecek sene için de yapabilirsem kuantum bilgisayar sahibi bir kuruluşta staj yapmak istiyorum, bakalım. Önümüz yaz bu yazı iyi değerlendirmem lazım o yüzden fikir arıyorum.

hocam selamlar.

resim işleme yapıyorsunuzdur muhakkak. dermatolojide dermaskopi diye bir alet var 10x 20x buyutme ile ciltteki lekeleritakip ediyoruz. her klinik kendi datasını saklıyor. bir sonraki 6 ay 1sene ki muayenede büyüme şeklinden kötüye gittiğini aynı kaldığını yorumluyoruz.

eğer yeterince fotoğraf bulanilirseniz örneğin ben özelinde. bu benin iyiye mi gidecek kötüye mi gidecek yorum yapabilirsiniz.

bence çok işe yarar. şimdi biz tamamen tecrübe ile hareket ediyoruz çok bilisel olmuyor. beni aldıktan sonra patolojiye yolluyoruz iyi huylu çıkıyor bu false pozitif.

almayıp kötü huylu gelenler oluyor false negatif.

cildiye özelinde bunu her klinik alır. hem ticari olarak da tatmin eder.

dermaskopi aleti bildigin basit kamera o bile ithal geliyor

• Gatherer G kullanıcısına yanıt
    Katıldığım fuarda bunun mobil uygulamasını yapanlar dahi vardı ve ayrıca doğruluk oranları da tatmin edici denebilecek seviyedeydi. A derece dâhi alamadılar. Biraz daha teknik açıdan etkileyici şeyler ön plana çıkıyor. Yine de fikir için teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.