Şimdi Ara

Bang & Olufsen Sevdası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
17.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayin hunlu , bende size herseyi tek basina yapan ayni zamandada iyi kalitede ses veren "Naim Uniti" adli cihaza bakmanizi oneririm. http://www.naimuniti.com . Yukarida adi gecen markalardan begendiginiz bir cift kolon eklediginizde istediginiz sesi alabileceginiz gibi ileriye donuk ihtiyAclara karsi hazirlikli olacaksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archer75

Sayin hunlu , bende size herseyi tek basina yapan ayni zamandada iyi kalitede ses veren "Naim Uniti" adli cihaza bakmanizi oneririm. http://www.naimuniti.com . Yukarida adi gecen markalardan begendiginiz bir cift kolon eklediginizde istediginiz sesi alabileceginiz gibi ileriye donuk ihtiyAclara karsi hazirlikli olacaksiniz.

Teşekkür ederim öneriniz için de Naim bize birkaç boy büyük gelmesin fiyat olarak?
    :-)
    Bu arada ürün çok güzel, OGG bile destekliyormuş. Tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunlu -- 21 Mayıs 2010; 17:22:50 >

• sayin hunlu,

yurtdisi satis fiyati 2000 GBP. turkiye satisi icin Extreme Audio ile irtibata gecip bizimlede paylasirsaniz sevinirim ;

http://www.extreme-audio.com/index.php?id=yeni &tur_id=222

fiyat cok yuksek olursa yurtdisindan getirtme sansiniz olursa iyi bir cift kolonlo butceniz dahilinde kalarak B&O dan daha iyi bir sese sahip sisteme sahip olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archer75

sayin hunlu,

yurtdisi satis fiyati 2000 GBP. turkiye satisi icin Extreme Audio ile irtibata gecip bizimlede paylasirsaniz sevinirim ;

http://www.extreme-audio.com/index.php?id=yeni &tur_id=222

fiyat cok yuksek olursa yurtdisindan getirtme sansiniz olursa iyi bir cift kolonlo butceniz dahilinde kalarak B&O dan daha iyi bir sese sahip sisteme sahip olabilirsiniz.

Naim, hi-end olduğundan hiç bakmadım açıkçası.
    Ama fiyatı uygun, aklıma yattı bayağı. Tabii dinlemek lazım, canlı incelemek lazım.

• Extreme arayin size nerede demo cihaz oldugunu soylerler ayni zamanda farki hoporler marklarinida satiyorlar, kulaginiza hos gelen bir kombinasyon cikacaktir. cihazin yurtdisi yorumlari cok iyi, hosunuza gidecek diye tahmin ediyorum.
  • sn. hunlu

arkadaşlara katılıyorum
    Bang & Olufsen düşünmeyin esas mesele ses ise
    araştırın, okuyun, en önemlisi dinleyin
    inanın çok keyifli bir süreç...

naim iyidir, uniti olmasa bile
    başlangıç seviyesi cd player + entegre amfi ve
    uygun hoparlörler ile güzel bir kombinasyon yapılabilir.

diğer marka elektronik ve hoparlörleri de dinleyin
    bilinçlendikçe kulağınız size yol göstermeye başlar...
  • Belki çok alakalı değil, belkide çok alakalı olacak ama Naim Uniti benzeri(tıpatıp aynı değil) iki üründe benden.

İlki Olive, Extreme de bulabilirsiniz.

http://www.olive.us/products/olive4/overview.html

İkincisi t+a music player can hifi de bulabilirsiniz

http://www.taelektroakustik.de/index.php?id=45&artikelId=230&sorting=21504&P=2&webgruppe=12&L=1

Her ikisi ile ilgili stereophile dergisinde review var aratırsanız bulabilirsiniz. Her ikiside ilginç ürünler. Özellikle t+a bayağı ciddi bir combo. Bir ara ciddi şekilde düşünmüştüm.

• Olive ve Naim'i ben de araştırmıştım kaynak araştırmalarımda. Olive pek hi-end ürünü gibi gelmedi bana, naim'in de ufak tefek eksikleri vardı. Ama fiyat olarak daha pahalı da olsa, kaynak benim için çok önemli olduğundan bütün beklentilerimi karşılayan ve her incelemeden ödül alan Ps Audio'nun yeni ürünleri PerfectWave Transport ve PerfectWave Dac'ta karar kıldım. Yapacağım upgrade için beni en çok meraklandıran ürün. Hem CD'ler için hem de harddisk üzerinde saklanan hi-rez dosyalar için süper bir çözüm. Ayrıca çok ilginç özellikleri de var. Fiyatı da süper gerçi.

Link de vereyim tam olsun, Altan Bey sizin de hoşunuza gidebilir.

http://www.stereomojo.com/PS%20AUDIO%20PERFECTWAVE%20TRANSPORT%20AND%20DAC.htm/PSADUIOPERFECTWAVETRANSPORTANDDAC.htm
    http://www.psaudio.com/uploads/files/HFN_review.pdf
    http://www.psaudio.com/ps/products/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 21 Mayıs 2010; 21:49:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Olive ve Naim'i ben de araştırmıştım kaynak araştırmalarımda. Olive pek hi-end ürünü gibi gelmedi bana, naim'in de ufak tefek eksikleri vardı. Ama fiyat olarak daha pahalı da olsa, kaynak benim için çok önemli olduğundan bütün beklentilerimi karşılayan ve her incelemeden ödül alan Ps Audio'nun yeni ürünleri PerfectWave Transport ve PerfectWave Dac'ta karar kıldım. Yapacağım upgrade için beni en çok meraklandıran ürün. Hem CD'ler için hem de harddisk üzerinde saklanan hi-rez dosyalar için süper bir çözüm. Ayrıca çok ilginç özellikleri de var. Fiyatı da süper gerçi.

Link de vereyim tam olsun, Altan Bey sizin de hoşunuza gidebilir.

http://www.stereomojo.com/PS%20AUDIO%20PERFECTWAVE%20TRANSPORT%20AND%20DAC.htm/PSADUIOPERFECTWAVETRANSPORTANDDAC.htm
    http://www.psaudio.com/uploads/files/HFN_review.pdf
    http://www.psaudio.com/ps/products/

psaudio nun bu ürünlerinden çok sıradışı performanslar beklemeyin bence hayal kırıklığına uğratabilir...

• Ben yapılan incelemelerin güvenirliğine inanıyorum açıkçası özellikle linkte verdiğim hifinews benim için hep güvenilir bir kaynak oldu. ayrıca dediğim gibi özellikleri de çok cezbedici, I2S, native playback gibi kendi geliştirdikleri teknolojileri var. Sanmıyorum ki bu kadar hi-end bir ürün hayal kırıklığına uğratsın. Kararım kesin değil tabii ki, ama aradığım özellikleri sunup da bu kadar iyi eleştiri alan başka ürün bulamadım. Diğer ürünlerin hepsinde istediğim bir özellikten feragat etmek zorunda kalıyordum. Yine de gözden kaçırdığımı düşündüğünüz başka marka-model varsa tavsiyeye açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 21 Mayıs 2010; 22:30:13 >
  • quote:

Ben yapılan incelemelerin güvenirliğine inanıyorum açıkçası özellikle linkte verdiğim hifinews benim için hep güvenilir bir kaynak oldu. ayrıca dediğim gibi özellikleri de çok cezbedici, I2S, native playback gibi kendi geliştirdikleri teknolojileri var. Sanmıyorum ki bu kadar hi-end bir ürün hayal kırıklığına uğratsın. Kararım kesin değil tabii ki, ama aradığım özellikleri sunup da bu kadar iyi eleştiri alan başka ürün bulamadım. Diğer ürünlerin hepsinde istediğim bir özellikten feragat etmek zorunda kalıyordum. Yine de gözden kaçırdığımı düşündüğünüz başka marka-model varsa tavsiyeye açığım.

Gereksinimlerinizi belirtirseniz öneri sunmaya çalışayım.
    psaudio nun dacını uzun süre deneyip çok standart bir performans aldığımı belirtmek isterim.

• İlginç, aynı model miydi ki? Ben demo olarak dinleyebileceğim bir yer bulamadım, nerede var acaba?

Öncelikle en az 24bit-192khz kayıtları oynatabiliyor olması gerek bunlara flac formatı dahil, upsampling'ten bahsetmiyorum, native olarak. Onun dışında psaudio'daki gibi native playback seçeneği olması iyi olur. Çok önemli olan başka bir özellik ise, pc(aslında mac) üzerinden client'la lan üzerinden hangi parçanın çalacağını kontrol edebilme şansı. Burada da kaynağın pc olmaması önemli, parçayı çalacak olan yine media player olmalı. Çünkü hiç bir alet pc kadar kolaylık sağlamıyor yüzlerce klasörde bulunan binlerce şarkı arasından seçim yaparken. Kısaca, pc sadece parça seçiminde kullanılacak, depo olarak pc'ye bağlı harici harddisk, bütün playback olayını da ürünün yapıyor olması gerek. Bütün bunların yanında hi-end ürün olması gerektiğini de söylemeye gerek yok sanırım. XLR çıkışı olması da çok önemli.

Çok mu şey istiyorum?

Başka bir inceleme daha bulduğum yine sevdiğim bir siteden: http://www.6moons.com/audioreviews/psaudio7/perfectwave.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 21 Mayıs 2010; 23:07:05 >

• quote:

İlginç, aynı model miydi ki? Ben demo olarak dinleyebileceğim bir yer bulamadım, nerede var acaba?

Öncelikle en az 24bit-192khz kayıtları oynatabiliyor olması gerek bunlara flac formatı dahil, upsampling'ten bahsetmiyorum, native olarak. Onun dışında psaudio'daki gibi native playback seçeneği olması iyi olur. Çok önemli olan başka bir özellik ise, pc(aslında mac) üzerinden client'la lan üzerinden hangi parçanın çalacağını kontrol edebilme şansı. Burada da kaynağın pc olmaması önemli, parçayı çalacak olan yine media player olmalı. Çünkü hiç bir alet pc kadar kolaylık sağlamıyor yüzlerce klasörde bulunan binlerce şarkı arasından seçim yaparken. Kısaca, pc sadece parça seçiminde kullanılacak, depo olarak pc'ye bağlı harici harddisk, bütün playback olayını da ürünün yapıyor olması gerek. Bütün bunların yanında hi-end ürün olması gerektiğini de söylemeye gerek yok sanırım. XLR çıkışı olması da çok önemli.

Çok mu şey istiyorum?

Başka bir inceleme daha bulduğum yine sevdiğim bir siteden: http://www.6moons.com/audioreviews/psaudio7/perfectwave.html

Gerçekten üst düzey bir sonuç istiyorsanız,

PC Transport içinwww.cicsmemoryplayer.com inceleyin, pc ile aranız iyi ise bahsedilen transportu kolaylıkla yaratabilirsiniz. Kendi playerı gibi optimize edilmiş foobarda işinizi görebilir.

DAC olarak 24 / 192 destekleyen

usb girişli

Antelope Audio Zodiac+
    Wyred 4 sound DAC-2
    Northstar dac32

firewire girişli

weiss dac2, dac202, dac1 mk2 firewire, medea

olabilir...

Daha detaylı sorularınız var ise pc transport+dac ile ilgili yardımcı olmaya çalışırım...

Kolay gelsin...

• quote:

İlginç, aynı model miydi ki? Ben demo olarak dinleyebileceğim bir yer bulamadım, nerede var acaba?

Çok mu şey istiyorum?

Aynı dac değil benim denediğim digital link III dactı ve distribütörünün elinde mevcuttu.

• pc transport ilginc, ama mac kullaniyor olmam ve pc'ye gecmek istememem gibi bir sorun var. Pc transport icin verdiginiz link ilginc bir proje ama ugrasmak gerek, zorlu bir surec olur. Bunu yapacak aletler varken, ve bunlar sirf bu is icin optimize edilmisken fantastik projelere girmeye gerek yok illa ki biryerlerde sorun cikar. Ama dedikleri kadar varsa da cok etkili olabilir, ona lafim yok.

Ayrica upsampling'e karsiyim transport'larda, olabildigince saf sekilde gitmeli pre'ye. Hatta tamamen upsampling'e karsiyim, kayitta bit ve sampling rate'leri olduklari gibi kalsa daha iyi. Zaten ps audio'nun her incelemesinde inceleyen kisi her zaman native playback'i tercih etmis.

Verdiginiz dac'lara bakiyorum ama ayni zamanda media player olma ozellikleri yok. Bir de digital link III ile perfectwave'i karsilastirmak yersiz olur, birisi 700$'lik bir dac digeri ise firmanin butun diger projelerini ertelemesine sebep olmus hi-end transport&dac-media player. Dedigim gibi her incelemeyi de odullerle gecmesi ve kullanici yorumlari da cezbedici. Keske dinleme imkanimiz olsa ama bu kadar ust seviye cihazlarda bekleneni bulamamama gibi bir sorun olacagini sanmiyorum. Yine de belli olmaz. Arastirmaya devam. Aradigimi bulamassam PS Audio var nasil olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 22 Mayıs 2010; 1:38:27 >

• quote:

pc transport ilginc, ama mac kullaniyor olmam ve pc'ye gecmek istememem gibi bir sorun var. Pc transport icin verdiginiz link ilginc bir proje ama ugrasmak gerek, zorlu bir surec olur. Bunu yapacak aletler varken, ve bunlar sirf bu is icin optimize edilmisken fantastik projelere girmeye gerek yok illa ki biryerlerde sorun cikar. Ama dedikleri kadar varsa da cok etkili olabilir, ona lafim yok.

Ayrica upsampling'e karsiyim transport'larda, olabildigince saf sekilde gitmeli pre'ye. Hatta tamamen upsampling'e karsiyim, kayitta bit ve sampling rate'leri olduklari gibi kalsa daha iyi. Zaten ps audio'nun her incelemesinde inceleyen kisi her zaman native playback'i tercih etmis.

Verdiginiz dac'lara bakiyorum ama ayni zamanda media player olma ozellikleri yok. Bir de digital link III ile perfectwave'i karsilastirmak yersiz olur, birisi 700$'lik bir dac digeri ise firmanin butun diger projelerini ertelemesine sebep olmus hi-end transport&dac-media player. Dedigim gibi her incelemeyi de odullerle gecmesi ve kullanici yorumlari da cezbedici. Keske dinleme imkanimiz olsa ama bu kadar ust seviye cihazlarda bekleneni bulamamama gibi bir sorun olacagini sanmiyorum. Yine de belli olmaz. Arastirmaya devam. Aradigimi bulamassam PS Audio var nasil olsa.

Karar sizin, mac kullanmak isterseniz kullanabileceğiniz software playerlar sınırlı. Itunes, play, songbird, amarra. amarra bit prefect çalışır, yani gelen veri ne ise çıkışa onu verir istemezseniz herhangi bir up/down sampling zorunlu değildir. Keza foobarda bit perfect çalışabilir, çıkış olarak asio/wasabi veya kernel streaming seçilir ise.

Biryerde sorun çıkmıyor merak etmeyin, ben 2 ayrı pc transport kullanıyorum biri sadece windows optimizasyonlu biri hem hardware, hem bios hem windows optimizasyonlu.

Benim size önerim zaten player daha doğrusu transport olarak pc veya mac, çevrim içinde harici bir dac kullanmanız yönünde. Burada hiçbir şekilde hiçbir şeye bağlı kalmıyorsunuz, istediğiniz yazılımı, istediğiniz bilgisayar ayarlarını ve işletim sistemi ayarları yapabilirsiniz. yani müdahale şansınız çok fazla.

Bu arada üstdüzey ve tek cihaz bir çözümde linn in klimax serisine klimax ds bakabilirsiniz.http://www.linn.co.uk/klimax_ds#

Şundan %99 emin olabilirsiniz örneğini verdiğim weiss daclar ile mukayese edilmeyecek bir performans almanız çok olası psaudio ile.

Psaudio bildiğiniz gibi asıl üstün veya tatmin edici ürünler çıkardığı alan enerji ürünleridir. D/A çevrim alanında belirli yerlere gelmesi için sanıyorum ya çok başarılı bir markanın tüm kadrosunu transfer etmesi ya da 40 fırın kadar ekmek yemesi gerekir :)

Yine de siz bilirsiniz tabi. Siz incelemelerden baya inandırmışsınız kendinizi ürünün iyi olması gerektiğine. Ben sadece sesini duymadan bu kadar büyük beklenti içine girmeyin diye öneriyorum...

• İzmir'de BMW'nin yanında B&O show room'u..2 sene önce gitmiştim sanırım
    Görsellikte diyecek bir şey yok , ama o kadar methini duyup , satıcı arkadaşında yere göğe sığdıramadığı sistemleri dinlemeye geçince yaşadığım şoku anlatamam...tamamen plastik bir ses, pörtleyen bass'lar..mağazadaki tüm sistemleri dinledim, o kadar pahalı sistemler var ki anlayamadım nasıl böyle oluyor..
    tamam bazı teknolojide önderlik eden bir firma ama ben inanılmaz kötü buldum çıkan sesi yani tasvir bile edemem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN
    İzmir'de BMW'nin yanında B&O show room'u..2 sene önce gitmiştim sanırım
    Görsellikte diyecek bir şey yok , ama o kadar methini duyup , satıcı arkadaşında yere göğe sığdıramadığı sistemleri dinlemeye geçince yaşadığım şoku anlatamam...tamamen plastik bir ses, pörtleyen bass'lar..mağazadaki tüm sistemleri dinledim, o kadar pahalı sistemler var ki anlayamadım nasıl böyle oluyor..
    tamam bazı teknolojide önderlik eden bir firma ama ben inanılmaz kötü buldum çıkan sesi yani tasvir bile edemem..

Emin misiniz?
    Bana BeoLab 5 oldukça berrak treable ve pürüzsüz bass hissettirdi. Bang & Olufsen değil de ben sizin yaşadığınıza benzer bir durumu bundan seneler evvel Bose'de yaşamıştım.
  • sesini duymadan beklenti icine girmiyorum, keske demo'da falan olsa butun bu dac'lar hepsini dinleyip karar versek ama mumkun degil. Sonucta bir yerden referansa ihtiyaci oluyor insanin. Her inceleme dogrudur demiyorum ama verdigim sitelerin hepsi guvenilir olanlar. Mesela whathifi'den hic haz etmem, biraz milliyetci davraniyorlar.

pc transport icin de keske o kadar ince ayrintiya girebilecek kadar pc'ye guvensem ama nedense bir sorun cikmayacagina inandiramiyorum kendimi. ciddi bir ugras icine girsem mutlaka yaparim ama yine de pc benden uzak olsun Zaten goruntu ayarlarini 8 renk yaparak falan transport yaratmak pek aklima yatmadi, fazla zorlama olmus. Sanmiyorum PS Audio'daki yada baska firmadaki muhendislerin yillarca arastirip yarattiklarindan daha iyi olsun.

Cok takmis gibi gozukuyorum sanki ps audio'nun urunlerine ama oyle degil, sadece sunduklarini baska hic bir yerde gormedim. Siz de mesela Ps Audio'nun iyi bir dac yapamayacagi konusunda cok eminsiniz.

En onemli konu olan ses konusunda da maalesef okuduklarimiz dogrultusunda hareket etmek zorundayiz. Bazi incelemerin laf olsun diye ovduklerinin farkindayim ama eger gercekten iyi bir urune rastlamislarsa bu cok belli oluyor. Dedigim gibi keske demo sansimiz olsa da icimiz rahat etse. Ama linkini verdigim 3 incelemeden 2'sini gordugumuz en iyi performans(lardan biri) diyorsa bence ciddi ciddi dusunulmeyi hak ediyordur. Ben bir firmanin gecmisi ne olursa olsun yeni bir urununun kotu olmasi gerektigine inanmiyorum acikcasi, eger yapabilmisse ne ala, ki yapmis gibi gozukuyor.

• quote:

sesini duymadan beklenti icine girmiyorum, keske demo'da falan olsa butun bu dac'lar hepsini dinleyip karar versek ama mumkun degil. Sonucta bir yerden referansa ihtiyaci oluyor insanin. Her inceleme dogrudur demiyorum ama verdigim sitelerin hepsi guvenilir olanlar. Mesela whathifi'den hic haz etmem, biraz milliyetci davraniyorlar.

pc transport icin de keske o kadar ince ayrintiya girebilecek kadar pc'ye guvensem ama nedense bir sorun cikmayacagina inandiramiyorum kendimi. ciddi bir ugras icine girsem mutlaka yaparim ama yine de pc benden uzak olsun Zaten goruntu ayarlarini 8 renk yaparak falan transport yaratmak pek aklima yatmadi, fazla zorlama olmus. Sanmiyorum PS Audio'daki yada baska firmadaki muhendislerin yillarca arastirip yarattiklarindan daha iyi olsun.

Cok takmis gibi gozukuyorum sanki ps audio'nun urunlerine ama oyle degil, sadece sunduklarini baska hic bir yerde gormedim. Siz de mesela Ps Audio'nun iyi bir dac yapamayacagi konusunda cok eminsiniz.

En onemli konu olan ses konusunda da maalesef okuduklarimiz dogrultusunda hareket etmek zorundayiz. Bazi incelemerin laf olsun diye ovduklerinin farkindayim ama eger gercekten iyi bir urune rastlamislarsa bu cok belli oluyor. Dedigim gibi keske demo sansimiz olsa da icimiz rahat etse. Ama linkini verdigim 3 incelemeden 2'sini gordugumuz en iyi performans(lardan biri) diyorsa bence ciddi ciddi dusunulmeyi hak ediyordur. Ben bir firmanin gecmisi ne olursa olsun yeni bir urununun kotu olmasi gerektigine inanmiyorum acikcasi, eger yapabilmisse ne ala, ki yapmis gibi gozukuyor.

Psaudio nun distribütörüne bir sorun, belki getirmiş veya getirecektir. Dijital müzik için ciddi elektronikler getiriyor psaudio nun distribütörü, bladelius embla gibi mesela. Onu da araştırabilirsiniz.
    Öte yandan linn klimax ds demoda mevcut distribütöründe. merak ederseniz orada dinleyebilirsiniz. Üst düzey bir üründür.

Transport ve D/A çevrim çok kritik konular bunu çok üst düzeyde yapan firmalar varken şahsi fikrimce psaudionun o mertebelere varıp gerçek anlamda high-end bir ürün yaptığını zannetmiyorum. (Tamamen şahsi fikrim...)

Size tavsiyem D/A çevirici ve transportu sakın dinlemeden almayın. Sonuçlar okuduklarınızdan çok farklı olabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.