Şimdi Ara

Bang & Olufsen Sevdası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
17.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beni tatmin edecek, daha da önemlisi uzun yıllar boyunca severek kullanabileceğim bir ses sistemi alma niyetim var. Bundan üç-dört sene evvel de niyetlenmiştim, mamafih istediğimi bulamadım. O zamanlar Bose'yi araştırmıştım, pek tatmin olmamıştım.
    Şimdi aklımda Bang & Olufsen var, haliyle beni düşündüren soru "Değer mi?"...

Niyetlendiğim ana ünite BeoSound 4. SDHC çalmıyor ne yazık ki. Onun dışında pek eksisi yok.
    http://www.bang-olufsen.com/beosound4
    Niyetlendiğim hoparlör ise BeoLab 3. Akustik lens teknolojisi mevcut 125 W treable, 125 W bass olmak üzere 250 W'lık bir modül. İki tane olarak geliyor.
    http://www.bang-olufsen.com/beolab3

Buraya kadar her şey güzel. Fiyat için toplamda 7500-8000 Euro talep ediyorlar. Bu paraya değer mi? Ben bu seti alıp on sene, on beş sene keyifle kullanabilirsem o paraya acımam da kullanabilir miyim?

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
    Teşekkür ederim.

• Sayın Hunlu Merhabalar,

Bang & Olufsen bence güzel bir tercih, niş segmente hitap ettiği için aldıktan sonra bu mu o mu diye düşünmezsiniz, bende birara düşünmüştüm ama neden almadığımı yazayım.

Diğer ürünlerle kombinasyon özelliği çok fazla değil, çok expandable olmuyor, girişleri çıkışları genelde kompleks sistemler için yetersiz kalıyor. Gerçi sizin seçtiğiniz ürün müzik için ama yine de specs'lerinde optik giriş bile yok. aux giriş herhalde RCA girişidir. Bence ipod entegrasyonu olmaması hatta herhangibir digital kaynak bağlayamamanız sizi kısıtlayabilir. SD kart olarak 2 GB ancak 4-5 tane lossless CD kayıdı alır.

Bende şu anda 520 CD'lik lossless kayıt mevcut, sizinde en azından böyle bir arşıviniz vardır veya olacaktır, CD'yi bulup takıp çıkarmaktan hoşlanıyorsanız sorun yok ama pc bağlayamamak, hard disk bağlayamamak, ipod bağlayamamak bence eksiklik.

*** 2007 yılında da B&O'ler 2GB'lık SD kart desteklerdi hiç ilerleme olmamışmı hayret??

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Sayın Hunlu Merhabalar,

Bang & Olufsen bence güzel bir tercih, niş segmente hitap ettiği için aldıktan sonra bu mu o mu diye düşünmezsiniz, bende birara düşünmüştüm ama neden almadığımı yazayım.

Diğer ürünlerle kombinasyon özelliği çok fazla değil, çok expandable olmuyor, girişleri çıkışları genelde kompleks sistemler için yetersiz kalıyor. Gerçi sizin seçtiğiniz ürün müzik için ama yine de specs'lerinde optik giriş bile yok. aux giriş herhalde RCA girişidir. Bence ipod entegrasyonu olmaması hatta herhangibir digital kaynak bağlayamamanız sizi kısıtlayabilir. SD kart olarak 2 GB ancak 4-5 tane lossless CD kayıdı alır.

Bende şu anda 520 CD'lik lossless kayıt mevcut, sizinde en azından böyle bir arşıviniz vardır veya olacaktır, CD'yi bulup takıp çıkarmaktan hoşlanıyorsanız sorun yok ama pc bağlayamamak, hard disk bağlayamamak, ipod bağlayamamak bence eksiklik.

*** 2007 yılında da B&O'ler 2GB'lık SD kart desteklerdi hiç ilerleme olmamışmı hayret??

Merhaba;

Bundan altı ay önce İstanbul ziyaretimde Nişantaşı'nda Bang & Olufsen'in BeoLab 5 hoparlörünü dinlemiştim. İnanılmaz bir tercübeydi, 2500 W'lık güç bu kadar tane tane hissedilebilirdi. O zamandan beri aklımda. Yalnız kurmak istediğim salon 50-60 metrekare, BeoLab 5 22 000 Euro. Bana BeoLab 3'ü önerdiler. Onda da akustik lens teknolojisi var.

Ana ünite konusunda aklımda çok ciddi sorular var.
    Bang & Olufsen'in felsefesi çok ayrı. Adamlara göre her şey "entegre" olmalı. En basitinden amfi hoparlörün içinde olmalı, sadece hoparlörü bağlamak ve play'e basmak yeterli olmalı.
    BeoSound 4 ana ünitesi wave çalmıyor, sadece mp3 ve wma çalıyor. Bu da demek ki lossless kayıt için tek girişi Audio CD. Ayrıca AUX girişi de var ama bu beni tatmin etmiyor.
    Bu kadar seste iddalı bir sistem kurup mp3 çalmanın ne mantığı var? Ben şu an tüm arşivimi lossless olarak yeniliyorum, tüm hepsini CD'ye mi çekeceğim tekrar?
    Ben fazla bir şey istemiyorum, çok kanallı DVD'ler, SACD'ler çalsın istemiyorum. Ama wawe olmalı.
    Bir başka soru ise "Bunun uzaktan kumandası var mı?"... Tahmin ediyorum ki "Elbette, efendim; yalnız 500 Euro." diyecekler.
    http://www.bang-olufsen.com/beo4-remote-control

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunlu -- 20 Mayıs 2010; 23:09:02 >

• Merhaba,
    520 CD'lik yüksek kalite arsiviniz varmis özenmememek elde degil bu tür arsivlerin paylasildigi ortamlar varmi?
    quote:

Sayın Hunlu Merhabalar,

• Muhtemelen internette paylaşıma açılmış siteler vardır ama ben hepsini kendim tek tek kaydettim, kapaklarını da netten bulmak yerine daha büyük çözünürlükte olsun diye scanner'dan geçirdim... uzun zaman alıyor ve ciddi sabır istiyor...

CD'lerin bir kısmı benim bir kısmı da buradaki Türk-Yabancı arkadaşlarındı bu yüzden geniş bir koleksiyonumuz oldu.

Bang & Olufsen Sevdası

• Merhaba,
    Benim şahsi fikrim eğer önemli olan konu ses kalitesi ve ciddi anlamda yüklü özellikler ile donatılmış bir sistem ise, 7-8k Euroluk bir bütçeyi B&O sistemlerine harcamak yerine, bu konuda çok daha uzmanlaşmış firmaların ciddi ürünlerine harcamanın daha dogru olacagı yönündedir...

Bahsettiginiz sistemlerin cok ciddi anlamda iyi çaldıgına eminim.. sizi çokta etkilemiş olabilirler ve tasarımları hiç kuşkusuzca rakipsiz ve tekildir, ancak bu seviyede bir bütçe ile uygun bir receiver, brp ve hoparlör sistemi ile performans konunda rekabet edemeyecektir.

Tasarım konusunda B&O den fedakarlık edebilicekseniz, performans konusunda bütçenizle cok daha iyi şeyler yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoprak
    Merhaba,
    Benim şahsi fikrim eğer önemli olan konu ses kalitesi ve ciddi anlamda yüklü özellikler ile donatılmış bir sistem ise, 7-8k Euroluk bir bütçeyi B&O sistemlerine harcamak yerine, bu konuda çok daha uzmanlaşmış firmaların ciddi ürünlerine harcamanın daha dogru olacagı yönündedir...

Bahsettiginiz sistemlerin cok ciddi anlamda iyi çaldıgına eminim.. sizi çokta etkilemiş olabilirler ve tasarımları hiç kuşkusuzca rakipsiz ve tekildir, ancak bu seviyede bir bütçe ile uygun bir receiver, brp ve hoparlör sistemi ile performans konunda rekabet edemeyecektir.

Tasarım konusunda B&O den fedakarlık edebilicekseniz, performans konusunda bütçenizle cok daha iyi şeyler yapabilirsiniz.

Merhaba;

Açıkçası benim için ilk önce dayanıklılık, sonra ses kalitesi geliyor. Yaklaşık 8000 Euro iyi bir paradır, ben bu meblağı uzun süre aynı verimlilikle kullanabileceğim bir sisteme yatırmak istiyorum. High-end diye tarif edilen sistemlerin ekonomik bir setini alıp bir-iki yıl sonra arızalarla karşılaşmak istemiyorum.
    Tasarım benim için ön planda değil ama elbette ki biçimi sırıtmayan bir şeyler isterim.
    Sizin bana önerebileceğiniz başka marka ya da sistemler nelerdir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIG BANG!
    19 yıl önce açıldı
    Big Bang Deneyine Noldu?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba,

Ne ile neyi karşılaştırdığınız ve hangi öneride bulunduğunuzu pek anlayamadım doğrusu.

Beosound yanlış bilmiyorsam bir cd çalar ve kontrol mekanizması. bunun yanında yine beolablar stereo hoparlörler. Önerdiğiniz bluray player ve receiverın daha iyi müzik çalacağını mı iddia ediyorsunuz? Biraz önerinizi açar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 24 Mayıs 2010; 16:38:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunlu

quote:

Merhaba,

Merhaba;

Açıkçası benim için ilk önce dayanıklılık, sonra ses kalitesi geliyor. Yaklaşık 8000 Euro iyi bir paradır, ben bu meblağı uzun süre aynı verimlilikle kullanabileceğim bir sisteme yatırmak istiyorum. High-end diye tarif edilen sistemlerin ekonomik bir setini alıp bir-iki yıl sonra arızalarla karşılaşmak istemiyorum.
    Tasarım benim için ön planda değil ama elbette ki biçimi sırıtmayan bir şeyler isterim.
    Sizin bana önerebileceğiniz başka marka ya da sistemler nelerdir?

Siz bir cd player, bir ampli ve stereo hoparlör arayışı içinde misiniz?

• Tesekkürler.
    Iyi dinlemeler.
    Arsivinizi paylasmayi düsünürmüsünüz?
    quote:

Muhtemelen internette paylaşıma açılmış siteler vardır ama ben hepsini kendim tek tek kaydettim, kapaklarını da netten bulmak yerine daha büyük çözünürlükte olsun diye scanner'dan geçirdim... uzun zaman alıyor ve ciddi sabır istiyor...

CD'lerin bir kısmı benim bir kısmı da buradaki Türk-Yabancı arkadaşlarındı bu yüzden geniş bir koleksiyonumuz oldu.

Bang & Olufsen Sevdası

• @ kdundar

Bir kaynak (CD ve SD çalabilen ya da daha fazlası), amfi ve hoparlör istiyorum. Bang & Olufsen'de amfi hoparlörün içinde ve hoparlörün bir çiftinin tatmin edeceği söyleniyor. Eğer 5.1 kadar tatmin edici olursa çift hoparlörlü bir sistem de düşünürüm. Kesinlikle görüntü konusunda bir şey istemiyorum, sadece ses çalabilmesini istiyorum.

Bu arada BeoSound'lar ana ünite, BeoLab'lar da hoparlör. Hoparlörlerin içinde kendi amfileri var; paralel degil, seri bağlanıyorlar(mış).
  • görüntü konusunda bir beklentiniz yoksa diğer markalara bakmak çok daha iyi bir fikir olur
    Dediğiniz bütçeye çok daha iyi güçlü ve temiz ses veren sistemler kurulabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 21 Mayıs 2010; 12:48:39 >
  • quote:

@ kdundar

Bir kaynak (CD ve SD çalabilen ya da daha fazlası), amfi ve hoparlör istiyorum. Bang & Olufsen'de amfi hoparlörün içinde ve hoparlörün bir çiftinin tatmin edeceği söyleniyor. Eğer 5.1 kadar tatmin edici olursa çift hoparlörlü bir sistem de düşünürüm. Kesinlikle görüntü konusunda bir şey istemiyorum, sadece ses çalabilmesini istiyorum.

Bu arada BeoSound'lar ana ünite, BeoLab'lar da hoparlör. Hoparlörlerin içinde kendi amfileri var; paralel degil, seri bağlanıyorlar(mış).

Benim size nacizane önerim,

Zevkinize uyan bir hoparlör,
    stereo entegre ampli
    cd çalar
    usb dac
    Transport pc
    2 adet interconnect
    1 çift hoparlör kablosu
    2 veya 3 adet enerji kablosu

alarak sisteminizi tamamlamanız.

Kaynak olarak hem cd hemde pc üzerinden usb dac aracılığı ile istediğiniz kayıtları dinlersiniz.

Benim önerim,

2.500 € hoparlör
    2.000 € ampli
    1.000 € cd çalar
    1.000 € usb dac
    500 € transport pc
    1.000 € kablolama

ya ayırmanız.

• Bang & Olufsen ile konuştum, uzaktan kumanda dahil değilmiş. 285 Euro imiş uzaktan kumanda.

2500 Euro hoparlör için az bir bütçe değil mi?
    B&W önerir misiniz? B&W'nin dayanıklılığı nasıldır?
  • quote:

Bang & Olufsen ile konuştum, uzaktan kumanda dahil değilmiş. 285 Euro imiş uzaktan kumanda.

2500 Euro hoparlör için az bir bütçe değil mi?
    B&W önerir misiniz? B&W'nin dayanıklılığı nasıldır?

Neye göre az bir bütçe? Bence toplam sistem maliyeti olan 8.000 € içinde yeterli bir bütçe 2.500 €.

Hoparlör ve elektronik işi beğeni işidir. Benim şu an sıfırdan sistem kurma fırsatım olsa bahsettiğiniz bütçe dahilinde hoparlör olarak proac response serisi d-18 veya d-28 seçerim.
  • Sn. Hunlu,

Öncelikle kafanızdaki dayanıklılık sorusunu unutun. Bu bütçe ile alacağınız şeylerde bu sıkıntıyı yaşamayacaksınız.

İstanbul'da olduğunuzu anlıyorum. İstanbul'da Actual Power, Timpani, Akusta, Extreme-Audio, Mavi Hifi gibi bir sürü Hi Fi satıcısı var. Öncelikle bunların hepsini dolaşmanızı ve beğendiğiniz hoparlörü seçmenizi tavsiye ederim. Bu firmaların sattığı Dynaudio, Opera, Proac, B&W, Monitor Audio, Sonus Faber, Cabasse vs. hepsi iyi hoparlörlerdir. İçlerinden fiyat/performans olarak beğeneceğiniz biri üzerinden sistem kurmaya başlamanızı tavsiye ederim. Sn. Kdundar'ın size çıkartmış olduğu alışveriş listesi üzerinden gidebilirsiniz.

Lütfen yanlış anlamayın ama öğrenmeniz gereken bir çok şey var. Bunları araştırmadan, öğrenmeden alışveriş yapmamanız uzun yıllar almayı düşündüğünüz zevkin canına okuyacaktır.

Ben sizin yerinizde olsam 1-2 aylık bir dinleti ve öğreti süresi tanırdım kendime. Ürünleri tanır nasıl bir sistem istediğime karar verirdim.

Uzun ve zevkli bir arayış süreci var önünüzde, yerinizde olmak isterdim :)

• @ altanpsx

Teşekkür ederim, elimden geldiğinde bahsi geçen satıcıları inceleyeceğim.
    Ben İzmir'de oturuyorum ama İstanbul'a ara sıra gidip geliyorum. İzmir'de pek seçeneğim yok; hatta buradaki Bang & Olufsen bayisine bakan biri yok, ne zaman gittiysem yıllık izinde oluyor bakan kişi.
    :-)
    Öğrenmem gereken çok şey olduğu konusunda haklısınız, ne yazık ki ben biraz alaylı kalıyorum bu konuda. Teknik olarak cahilim.
    Şu an için acelem yok, ben de biraz araştırma niyetindeyim esasen. Söz ettiğiniz markalara ve satıcılara bakacağım, tekrardan teşekkür ederim.
  • B&O yerine bahsi geçen markaların tercih edilmesi konusundaki görüşlere katılmamak elde değil. B&O'lar stil ve tasarımlarıyla hepsinin önündeler hakikatten ama burada amaç tarz yapmak değil de müzik dinlemekse o zaman söylenen markalara bakmak gerek. B&O'ların ses olarak da bu markaların yanına yaklaşabileceklerini sanmıyorum.

Ek olarak; Paradigm'ı da göz önünde bulundurun. Özellikle bahsi geçen bütçeniz için Studio serisine göz atın. Şu an sistemimde kullandığım kolonlar ve abartmak gibi olmasın fiyatının 2 hatta 3 katı kolonlarla kapışıyor olması sahibini çok memnun ediyor. Ben de birkaç ay içinde bir üst serisine geçmeyi düşünmüyor değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 21 Mayıs 2010; 16:18:50 >
  • kdundar arkadaşımızın mesajıma alıntı yapması nedniyle ürünlere tekrar göz gezdirdim ve sanırım bir yanlış anlamanın kurbanı oldum.
    Konu ev sineması sistemleri bölümüne açışldıgı için olayın daha cok 5.1 veya yeni yeni ortaya cıkan surround efekleri üreterbilen 2.1 sistemler ile alakalı oldugunu sanıyordum.

Anladıgım kadarıyla sizin beklentiniz muzik dinlemek yönünde.... o yüzden konuyu Stereo ses sistemleri bölümüne açmanız daha dogru olur...

Eğer elinizdeki bütçe sadece muzik dinlemek için ise alacagınız bileşenler ile kesinlikle dayanıklılık sorununu unutabilirsiniz. altanpsx arkadaşımızın bahsettigi high-end sistemler satan magzalarda bulabileceginiz markalar ile böyle bir sorun yaşamaz, elinizdeki bütçe ile kulak zavkinize en uygun hoparlör, anfi, cdp ve kablolardan oluşan bir sistemi toparlayıp gercekten iddalı bir ses alabilirsiniz.

• @ Dr.Feelgood

Teşekkür ederim öneriniz için.
    Bundan iki-üç sene önce Kanyon-Akusta'da birkaç sistemi de dinlemiştim. Rahatça söyleyebilirim ki Bang & Olufsen'in akustik lens teknolojili hoparlörleri hi-end'leri kıskandıracak derecede iyi ses üretiyor. Daha önceleri Bang & Olufsen'e "lüks biblolar" olarak bakıyordum ama şu an ürettikleri ürünler güzel.
    Tabii işin bir de şu yönü vardır, her üreticinin ayrı bir ses rengi vardır.
    Paradigm'e göz atacağım.

@ atoprak

Kesinlikle televizyon, bilgisayar gibi bir alet ile bağlamayı düşünmüyorum. Çünkü ben müzik dinlemek istiyorum, film seyretmek değil.
    Bang & Olufsen ana ünitesi teknolojik olarak geri, hiçbir esnek kullanıma imkan tanımıyor. Bu konu beni tiksindiriyor. Çok esnek bir sistem de istemiyorum, çünkü ne kadar esnek olursa o denli bozulma riski artıyor. Benim ihtiyacımı karşılayacak sadelikte olmasını istiyorum; DAB alıcısı olmuş, SACD çalar olmuş pek ihtiyacım değil.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.