Şimdi Ara

Bang & Olufsen Sevdası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
17.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sn. Kdundar'ın PS Audio ile ilgili söylediklerine bende katılıyorum. Söylediğiniz dac+transport u bende dinlemedim ama Sn. Kdundar'ın kullandığı dac ı benimde deneme şansım oldu ve benimde izlenimlerim Sn. Kdundar dan farklı değil. Dac, digital streaming aslında eski ama bir o kadar bence yeni bir konu. Mutlaka şu ankinden çok daha kullanışlı ve iyi ürünler çıkacaktır diye düşünüyorum. Bu beklentiminde uzun bir vade için olmadığını söyleyebilirim. Bu konu popüler ve çözümler ne yeterince iyi nede yeterince user firendly, yada her ikisini bir arada bulmak o kadar kolay değil. Ben kendi adıma şimdilik modifiyeli sonos umla mutlu mesut yaşıyorum.
  • Dijital müzik konusunda ben de katılıyorum. daha uzun yolu var ve piyasadaki her üründe eksikler mevcut. Giderek hem kullanıcı dostu hem de performanslı ürünler çıkmaya başlayacaktır. PWT&PWD'de yeni çıktı sayılır ve şahsen kullanım kolaylığı açısından daha iyisini görmedim. Her beklentimi karşılıyor ama performansına şüpheyle yaklaşmakta haklısınız. Ama tekrarlamak istiyorum, dinlediğiniz dac'ın sınıfıyla yeni çıkanların arasında çok sınıf farkı var. Zaten Eylül'e kadar vaktim var, belki daha köklü markalar, daha iyilerini yaparlar, ama şu mevcut olanlar arasından seçim yapacak olsam fikrimi değiştirmem için ses konusunda çok kötü olması lazım. Bakalım zaman neler getirecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Dijital müzik konusunda ben de katılıyorum. daha uzun yolu var ve piyasadaki her üründe eksikler mevcut. Giderek hem kullanıcı dostu hem de performanslı ürünler çıkmaya başlayacaktır. PWT&PWD'de yeni çıktı sayılır ve şahsen kullanım kolaylığı açısından daha iyisini görmedim. Her beklentimi karşılıyor ama performansına şüpheyle yaklaşmakta haklısınız. Ama tekrarlamak istiyorum, dinlediğiniz dac'ın sınıfıyla yeni çıkanların arasında çok sınıf farkı var. Zaten Eylül'e kadar vaktim var, belki daha köklü markalar, daha iyilerini yaparlar, ama şu mevcut olanlar arasından seçim yapacak olsam fikrimi değiştirmem için ses konusunda çok kötü olması lazım. Bakalım zaman neler getirecek?

Kolay gelsin size güzel bir yola girmişsiniz. denediğiniz elektronikler olursa buradan bizimle de paylaşırsanız kendi adıma memnun olurum.

Demoda üst düzey bir cihaz duymak isterseniz linn klimax ds deneyebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Ben kendi adıma şimdilik modifiyeli sonos umla mutlu mesut yaşıyorum.

modifiyeli sonos'la kastiniz nedir. bende S5 almaya karar verdim de merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archer75

quote:

modifiyeli sonos'la kastiniz nedir. bende S5 almaya karar verdim de merak ettim.

Aşağıdaki linkten detaylara bakabilirsiniz.

http://www.cullencircuits.com/webapps/site/67005/78076/shopping/shopping-view.html?pid=299746

• bang&olufsen hakkında bir iki şey paylaşmak istiyorum izmirde özgörkeyde demo odalarını olduğunu duyunca büyük bir heycanla dinlemeye gittim hemen hemen bütün modeller mevcuttu ve hepsini dinleme şansım oldu sağolsunlar çok ii ilgilendiler tasarım ve görünüş olarak gerçekten mükemmel denecek kadar iyiler ama fiyat performans olarak kesinlikle değillerdi yada ben büyük bir beklenti ile gittiğimden kaynaklandı sırasyla en düşüğünden başlayarak dinledim ve sıra BeoLab 5 e geldiğinde hiçte okadar abartıldığı gibi bi hoparlör olmadığını farkkettik nasıl bir 2500 watt ise o bence bir 0 fazladan eklemişler evde nad amfiyle ve w.evo 30 larda dinlediğim santanayı orda okadar zevkte dinleyemedim dediğim gibi beklentim çok büyüktü sanırım ben sahnesi daha geniş bir ses bekliyordum bence kesinlikle fiyatını yansıtmayan bir hoparlör ve marka tasarımına para ödüyorsunuz birde savundukları kabloyla ses kaybı olmasın diye bütün hoparlörlerimiz kendinden amfilir diyolar ama kaynağa bağladıkları 5 pinli kablo okadar adi ki 1 liralık kablolardan tabikide herkesin görüşü farklıdır ama ben o fiyata o sistemi evime sokmam

• tskler, ilginc.

ben su an icin S5 + Zone bridge ile Sonos'a giris yapacagim. Logitech Squeezebox Boom'ida inceledim fiyati daha makul olmasina ragmen her turlu NAS'dan stream'i desteklememesi yuzunden karar Sonos olacak.

Siz NAS ustundenmi stream yapiyorsunuz? Herhangi bir sorun yasiyormusunuz?

quote:

quote:

quote:

Aşağıdaki linkten detaylara bakabilirsiniz.

http://www.cullencircuits.com/webapps/site/67005/78076/shopping/shopping-view.html?pid=299746

• Hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Nas üstündende, networke bağlı pc den veya mac ten stream dende. Ne hd den okurken nede internet radyolarda.
  • quote:

Hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Nas üstündende, networke bağlı pc den veya mac ten stream dende. Ne hd den okurken nede internet radyolarda.

super.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinali35

bang&olufsen hakkında bir iki şey paylaşmak istiyorum izmirde özgörkeyde demo odalarını olduğunu duyunca büyük bir heycanla dinlemeye gittim hemen hemen bütün modeller mevcuttu ve hepsini dinleme şansım oldu sağolsunlar çok ii ilgilendiler tasarım ve görünüş olarak gerçekten mükemmel denecek kadar iyiler ama fiyat performans olarak kesinlikle değillerdi yada ben büyük bir beklenti ile gittiğimden kaynaklandı sırasyla en düşüğünden başlayarak dinledim ve sıra BeoLab 5 e geldiğinde hiçte okadar abartıldığı gibi bi hoparlör olmadığını farkkettik nasıl bir 2500 watt ise o bence bir 0 fazladan eklemişler evde nad amfiyle ve w.evo 30 larda dinlediğim santanayı orda okadar zevkte dinleyemedim dediğim gibi beklentim çok büyüktü sanırım ben sahnesi daha geniş bir ses bekliyordum bence kesinlikle fiyatını yansıtmayan bir hoparlör ve marka tasarımına para ödüyorsunuz birde savundukları kabloyla ses kaybı olmasın diye bütün hoparlörlerimiz kendinden amfilir diyolar ama kaynağa bağladıkları 5 pinli kablo okadar adi ki 1 liralık kablolardan tabikide herkesin görüşü farklıdır ama ben o fiyata o sistemi evime sokmam

Evet, benim de benzer çekincelerim var.
    Yarın için randevu aldım, dinleyeceğim bakalım.

• Bugün Bang & Olufsen'i denedim...

İlk olarak şunu söylemem lazım, bu adamların farklı bir felsefesi var.
    Önceden bildiklerinizi unutun ve ona göre dinleyin.

Tasarımları fena değil, ilgi çekici. Ama esasen kullandıkları malzeme çok kaliteli. Bu kadar kaliteli malzeme kullanan başka firma görmedim, gerçekten inanılmaz. Dayanıklılık konusunda "evladiyelik".
    Ana ünite konusunda kabul edilmiş şeyler üzerinden gidiyorlar, yeniliklere hiç açık değiller ama yaptıklarını iyi yapıyorlar.
    Standart hoparlörleri vasat, bence yazık edilir o kadar paraya. Akustik lens teknolojili hoparlörleri bunun tersi.
    BeoLab 3 -ki niyetlendiğim- boyutundan beklenmeyecek kadar iyi ses üretiyor. Yalnız korkum fazla zorlamaktı, o korkum giderilmedi. Sesler net, özellikle treable ve bass güzel ama mid konusunda zayıf. Bir de hoparlörden 180 derece açı ile 2-3 metreden dinlediğinizde bass boğuk ve yoğun geliyor, treable ise yoktu, duymadım.
    BeoLab 5 sınırsız bir hoparlör. Bass'ları dolgun, treable ise mükemmel. Ama gene mid eksiği var. Bir de sesi sona ilerlettiğinizde maalesef bass'lar çözüldü.

Neticede hoparlörler ortalamanın üstünde ama özellikle şunu demeliyim treable sesler beni etkiledi. Bu hoparlörlere para verilirse bilin ki sağlamlığı daha ön planda olduğundandır.

Ve fiyat:
    9 000 Euro...

• O fiyata alabileceğiniz şu varken;  Bang & Olufsen Sevdası , ben olsam tekrar düşünürdüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 25 Mayıs 2010; 13:30:21 >
  • bu paraya alternatif cok, en azidan terfi, degistirme gibi olanaklariniz olur. iyi dusunmekte fayda var.

quote:

Orijinalden alıntı: hunlu
    Ve fiyat:
    9 000 Euro...
  • quote:

bu paraya alternatif cok, en azidan terfi, degistirme gibi olanaklariniz olur. iyi dusunmekte fayda var.

quote:

Orijinalden alıntı: hunlu
    Ve fiyat:
    9 000 Euro...

Malzeme kalitesi beni çok etkiledi.
    On beş yıllık bir BeoSound 3200 gösterdi bana, Özgörkey'inmiş. Ufak çizikler dışında sapasağlam.

B&W 8xx Diamond serisi var aklımda, ona bakacağım bir ara.
  • Bahsi geçen hiç bir markanın modellerinin sağlam olmadığı söylenemez ki, definitive, b&w, paradigm, monitor audio ve bir çoğu hepsinin işçiliği ve sağlamlığı tartışılmaz, kullanıcı hatarları dışında sorun çıkartma olasılıkları b&o'nun ne kadarsa o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Bahsi geçen hiç bir markanın modellerinin sağlam olmadığı söylenemez ki, definitive, b&w, paradigm, monitor audio ve bir çoğu hepsinin işçiliği ve sağlamlığı tartışılmaz, kullanıcı hatarları dışında sorun çıkartma olasılıkları b&o'nun ne kadarsa o kadar.

Bang & Olufsen'in malzeme kalitesi çok iyi, hiçbir ekonomik düşünce içinde olmadan üretmişler.
    Daha önce bahsetmiştim, uzaktan kumandayı ekstra para ile satııyorlar demiştim. O uzaktan kumandayı inceledim bugün. Adamlar evladiyelik olması için üretmişler, metali olsun plastiği olsun çok iyi. Neden bir uzaktan kumanda için 600 TL isteniyor bunu bugün anladım.

Son on yılda istisnasız her marka malzemeden çaldı, giderlerini kısabilmesi için çalması gerekti çünkü.
    Mercedes E Serisi'ne binin plastik kalitesi düşüktür, BMW'nin yeni 5 Serisi'ne binin standart deri kalitesi düşüktür, Audi A6'ya binin ön konsolun plastiği düşüktür. Hepsi ne kadar premium markalar olsa da malzeme kalitesini düşürmek zorunda kaldı. Çünkü muazzam bir maliyet var.
    Ama siz Bentley'e binin, Bentley kaliteyi düşürmez. Çünkü onu alan kesim üçe beşe bakmaz, kaliteli olmasına bakar. Bang & Olufsen de aynen öyle malzeme kullanıyor.

• Bahsi geçen markaların, üst modelleride Bentley mantığında üretilir. Ama siz illaki en iyisi B&O diyorsanız peki.
  • Bentley falan derken ben merak edip baktim, Bentley arabalar Naim'in gelistirdigi ses sistemini kullaniyormus.

Jaguar B&W kullaniyor.

B&O ise Audi'de (S8) kullaniliyor

quote:

Bahsi geçen markaların, üst modelleride Bentley mantığında üretilir. Ama siz illaki en iyisi B&O diyorsanız peki.
  • Geçen gün bir iş gezisi için Casablanca daki Hyatt oteline gittim... Otelin lobişsinin dekorasyonuna uygun, adeta görünmeyen hoparlörlerin markasına bakınca B&O olduklarını gördüm... kısık sesti tabiki ..oldukçada iyi çalıyordu
  • arkadaşlar birçok yazıyı okumaya zamanım oldu ama tamamını okuyamadım . Bang & Olufsen önermeyen arkadaşımızı kesinlikle anlayamadım desem doğru olur . evimde Bang & Olufsen beocenter 2 dvd ve beovision 7 nin yanında beolab 9 seti ve beolab 11 subwoofer kullanıyorum . tasarım olarak gerçekten inanılmaz görenler bunlar hoparlörmü diyorlar . sesi açtığım zaman da bu devam ediyor . yatak odamda bowers & wilkins 800 series diamond kullanıyorum . tam bir fiyasko diyebilirim . arabalarımızın birinde bose surround sound var birinde bang & olufsen var . ikiside audi a6 da bose a4 de bang&olufsen . Bose küp olan hoparlörden 2 yıl önce kullanıyordum ve sesi nekadar arttırırsam okadar sistemi parçalayasım geliyordu . arabadada malesef bu böyle . bose un teorisi bu : nekadar çok hoparlör koyarsam okadar çok ses veririm . b&o tamamen farklı . B&O hoparlörleri kendileri auto calibre bile edip odada yerlerini bulabiliyorlar . zaten pioneer , bowers & wilkins , alpine bu markaların amiral gemisi sistemlerinin içinde B&O tarafından bulunan patentli ICEpower amplificatör var . bunu araştırabilirsiniz . oyüzden bence b&o yu bukadar kötü eleştirmeniz çok yanlış . dünyaca hifi sistemler arasında en iyi olduğunu kanıtlamış bir marka . bunuda araştırabilirsiniz . bang-olufsen.com dada girip bulabilirsiniz . dikkatinizi çekerim high - end ile kıyaslamıyorum . fiyatlarının high - end lere yakın olmasının nedeni dayanıklılığı ve dawid lewis yani bir mimar tarafından hepsinin tasarlanması . kullanılan alüminyum plastik hepsi çok güzel . arabada bose hoparlörlerde kapılardaki bose lar dışında yazı bile yok a4 ümüzdeki b&olufsen de hepsi alüminyum ızgaralar ve değişik Bang & Olufsen yazılarıyla süslü . önerim önce bir bose sistemde a perfect circle grubunun the noose şarkısını volume max da dinlemeniz , sonra bir bang & olufsen ses sisteminde bu şarkıyı dinlemeniz . şarkıdaki derin bas nedeniyle okadar büyük fark hissediyorsunuz ki . saygılar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.