Audi a4 , a5 , a7 , a8 q7 q5 r8 rs5 s4 s8 de kullanılıyor ve a7 , a8 modellerinde kullanılan dünyadaki en iyi müzik sistemi ödülünü almıştır . Aston Martin ' in tüm modellerinde kullanılmaktadır ve 14.000€ gibi bir fiyat etiketine sahip . Mercedes Benz S Series ve SLS 63AMG modelinde de kullanılmaktadır . fiyat etiketi 10.000 euro dur .
bentley de kullanılan sistem daha hiç ödül alamamıştır . logic 7 sistemi harman kardon tarafından üretilmiştir ve aldığı tek ödül surround bmw sistemleri sayesinde olmuştur . bang & olufsen i bukadar kötülemeyin . B&O fanatiği gibi görünüyor olabilirim ama değilim . sadece realist yaklaşıyorum .
quote:
Orijinalden alıntı: archer75
Bentley falan derken ben merak edip baktim, Bentley arabalar Naim'in gelistirdigi ses sistemini kullaniyormus.
Jaguar B&W kullaniyor.
B&O ise Audi'de (S8) kullaniliyor
quote:
Orijinalden alıntı: altanpsx
Bahsi geçen markaların, üst modelleride Bentley mantığında üretilir. Ama siz illaki en iyisi B&O diyorsanız peki.
Nasıl siz kullandığınız 8xx serisi B&W diamond için fiyasko diyebiliyorsanız.. Her marka için farklı görüşler olacaktır, buna Bang&Olufsen de dahil.
B&O sırrı uğraştırmadan yerleşim, kullanım kolaylığı ve sıklığı ile kendi hitap ettiği kesimi etkilemesi. Sizide bu cezbetmiş anlaşılan. B&W 8xx serisi diamond u hangi amfi ile sürüyorsunuz, ne tür kablolarla bağladınız, yerleşim konusunda alternatifler denediniz mi, odanız kaç m2 vs. vs. Öyle bağliyim çalsın beni büyülesinle olmuyor ne yazikki.
quote:
Orijinalden alıntı: cos65
arkadaşlar birçok yazıyı okumaya zamanım oldu ama tamamını okuyamadım . Bang & Olufsen önermeyen arkadaşımızı kesinlikle anlayamadım desem doğru olur . evimde Bang & Olufsen beocenter 2 dvd ve beovision 7 nin yanında beolab 9 seti ve beolab 11 subwoofer kullanıyorum . tasarım olarak gerçekten inanılmaz görenler bunlar hoparlörmü diyorlar . sesi açtığım zaman da bu devam ediyor . yatak odamda bowers & wilkins 800 series diamond kullanıyorum . tam bir fiyasko diyebilirim . arabalarımızın birinde bose surround sound var birinde bang & olufsen var . ikiside audi a6 da bose a4 de bang&olufsen . Bose küp olan hoparlörden 2 yıl önce kullanıyordum ve sesi nekadar arttırırsam okadar sistemi parçalayasım geliyordu . arabadada malesef bu böyle . bose un teorisi bu : nekadar çok hoparlör koyarsam okadar çok ses veririm . b&o tamamen farklı . B&O hoparlörleri kendileri auto calibre bile edip odada yerlerini bulabiliyorlar . zaten pioneer , bowers & wilkins , alpine bu markaların amiral gemisi sistemlerinin içinde B&O tarafından bulunan patentli ICEpower amplificatör var . bunu araştırabilirsiniz . oyüzden bence b&o yu bukadar kötü eleştirmeniz çok yanlış . dünyaca hifi sistemler arasında en iyi olduğunu kanıtlamış bir marka . bunuda araştırabilirsiniz . bang-olufsen.com dada girip bulabilirsiniz . dikkatinizi çekerim high - end ile kıyaslamıyorum . fiyatlarının high - end lere yakın olmasının nedeni dayanıklılığı ve dawid lewis yani bir mimar tarafından hepsinin tasarlanması . kullanılan alüminyum plastik hepsi çok güzel . arabada bose hoparlörlerde kapılardaki bose lar dışında yazı bile yok a4 ümüzdeki b&olufsen de hepsi alüminyum ızgaralar ve değişik Bang & Olufsen yazılarıyla süslü . önerim önce bir bose sistemde a perfect circle grubunun the noose şarkısını volume max da dinlemeniz , sonra bir bang & olufsen ses sisteminde bu şarkıyı dinlemeniz . şarkıdaki derin bas nedeniyle okadar büyük fark hissediyorsunuz ki . saygılar
B&O mu alsaydık gidip be20 kasacağımıza ki?
Elbette herkes kendine guzel calan hoparloru almalidir.
Lakin HI-END konusacaksak isin oznelligini bir yana birakip teknik spesifikasyonlarini yanyana koyup hangisi nedir ne degildir diye iyi incelemek lazim.
Kirmizi erik de yesil erik de lezizdir, tabi ikisini karistirmamak gerekir.
Butceniz dahilinde olan alternatif sistemleri arastirin, imkaniniz varsa dinleyin.
Gonlunuzun B&O'dan yana oldugunu biliyoruz ama sonucta ne kaybedersiniz ki...
Saygilar.
quote:
arkadaşlar birçok yazıyı okumaya zamanım oldu ama tamamını okuyamadım . Bang & Olufsen önermeyen arkadaşımızı kesinlikle anlayamadım desem doğru olur . evimde Bang & Olufsen beocenter 2 dvd ve beovision 7 nin yanında beolab 9 seti ve beolab 11 subwoofer kullanıyorum . tasarım olarak gerçekten inanılmaz görenler bunlar hoparlörmü diyorlar . sesi açtığım zaman da bu devam ediyor . yatak odamda bowers & wilkins 800 series diamond kullanıyorum . tam bir fiyasko diyebilirim . arabalarımızın birinde bose surround sound var birinde bang & olufsen var . ikiside audi a6 da bose a4 de bang&olufsen . Bose küp olan hoparlörden 2 yıl önce kullanıyordum ve sesi nekadar arttırırsam okadar sistemi parçalayasım geliyordu . arabadada malesef bu böyle . bose un teorisi bu : nekadar çok hoparlör koyarsam okadar çok ses veririm . b&o tamamen farklı . B&O hoparlörleri kendileri auto calibre bile edip odada yerlerini bulabiliyorlar . zaten pioneer , bowers & wilkins , alpine bu markaların amiral gemisi sistemlerinin içinde B&O tarafından bulunan patentli ICEpower amplificatör var . bunu araştırabilirsiniz . oyüzden bence b&o yu bukadar kötü eleştirmeniz çok yanlış . dünyaca hifi sistemler arasında en iyi olduğunu kanıtlamış bir marka . bunuda araştırabilirsiniz . bang-olufsen.com dada girip bulabilirsiniz . dikkatinizi çekerim high - end ile kıyaslamıyorum . fiyatlarının high - end lere yakın olmasının nedeni dayanıklılığı ve dawid lewis yani bir mimar tarafından hepsinin tasarlanması . kullanılan alüminyum plastik hepsi çok güzel . arabada bose hoparlörlerde kapılardaki bose lar dışında yazı bile yok a4 ümüzdeki b&olufsen de hepsi alüminyum ızgaralar ve değişik Bang & Olufsen yazılarıyla süslü . önerim önce bir bose sistemde a perfect circle grubunun the noose şarkısını volume max da dinlemeniz , sonra bir bang & olufsen ses sisteminde bu şarkıyı dinlemeniz . şarkıdaki derin bas nedeniyle okadar büyük fark hissediyorsunuz ki . saygılar
Ah, efendim, ah. Benim yarama tuz bastınız. :-) Araba alırken rengini çok beğenmiştim, o renkten iki araç vardı Türkiye'de. Birisini test aracı yapmışlardı, diğeri de bir alıcı tarafından bloke edilmişti. Alıcı almaktan vazgeçince biz aldık aracı. Neticede opsiyon seçme şansımız olmadı, Bang&Olufsen içimdeki ukte olarak kaldı. Yalnız B8 kasa Audi A4/A5'lerde kullanılan Bang&Olufsen'lerde Akustik Lens Tekonolojisi bulunmuyor, yeni Audi A7'de ve A8'de bulunuyor. Hatta imkanınız varsa Audi A8'in Bang&Olufsen'lisini bayide görürseniz mutlaka dinleyin.
Akustik Lens Teknolojisi gerçekten çok başarılı. Yaklaşık olarak 180 dereceye yakın aynı kalitede sesi üretebiliyor, daha doğrusu yayabiliyor. (Benim gibi tam sıfır noktasından dinlerseniz biraz bozulmalar olacaktır, o kadar da olsun.) Aslında benim aklımdan geçen de B&W 800 Diamond serisi idi. Sizin bu konudaki yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zira ikisini de kullanan kimse bulamamıştım şimdiye kadar.
BeoLab 11'i yeni almışsınız sanırım, ben daha dinleyemedim. Umarım memnunsunuzdur. Duvara asılabiilmesi çok güzel olmuş.
Bu arada Audi ile ilgili güzel bir bilgiyi paylaşayım: Bang&Olufsen ile MMI Navi'yi alırsanız hoparlörün hangi koltuğa sesi odaklayabileceğini seçebiliyorsunuz, ilham verici bir teknoloji.
quote:
Orijinalden alıntı: Oronra
Nasıl siz kullandığınız 8xx serisi B&W diamond için fiyasko diyebiliyorsanız.. Her marka için farklı görüşler olacaktır, buna Bang&Olufsen de dahil.
B&O sırrı uğraştırmadan yerleşim, kullanım kolaylığı ve sıklığı ile kendi hitap ettiği kesimi etkilemesi. Sizide bu cezbetmiş anlaşılan. B&W 8xx serisi diamond u hangi amfi ile sürüyorsunuz, ne tür kablolarla bağladınız, yerleşim konusunda alternatifler denediniz mi, odanız kaç m2 vs. vs. Öyle bağliyim çalsın beni büyülesinle olmuyor ne yazikki.
quote:
Ben de merak ettim B&W ların bağlı olduğu ekipmanı... ve neden fiyasko ?
fiyasko derken eksik bilgi vermişim özür dilerim , dış görünüş olarak tam bir fiyasko . sağlamlığına da güvenemiyorum açıkcası bir kere taşındık aynı arabada taşındı bütün ses sistemleri ve buna rağmen sadece bowers & wilkins te çizikler lekeler başladı . ses kalitesine söyleyecek birşeyim yok . kimsenin yoktur eminim :) pioneer vsx-820k ile birlikte kullanıyorum . sadece 2 hoparlör bağladım 3 hoparlör daha bağlayabilirim ama istemedim . 800 series derkende eksik bilgi vermişim bugün ürünü iyice inceledim internetten de araştırdım 805 diamond . ses kalitesi çok güzel dediğim gibi ama bence bir acoustic lens i geçemez tizlerde . bass konusunda çok bir fark görmedim ama volume max söz konusu olursa bowers & wilkins daha iyi diyebilirim . bose u konuya katmıyorum çünkü volume max ı bırakın son 5 kademede zaten sistemi kapamanız gerekiyor , yada pof sesleri gelen basslar duymanız
beolab 11 ' i amerikadan aldım :) gerçekten çok şık ve bass ları kuvvetli bir cihaz ama ne yazıkki beolab 9 larla pek uyum sağlayamadılar . meğersem almam gereken 850 wattlık subwoofer mış . bass lar kuvvetli ama yinede yüksek seslerde beolab 9 ların her bir watt için savaş açtığını , beolab 11 in biraz dinleneyim diyip olayı hafife aldığını hissediyorsunuz . arkadaşlar çok yüklenmişsiniz bana :) ben sadece bilgi vermek istedim :) hiçbirimiz b&o nun veya b&w sahibi değiliz onların kazanması bizim cebimize de birşey getirmiyor :) teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: hunlu
quote:
Ah, efendim, ah. Benim yarama tuz bastınız. :-) Araba alırken rengini çok beğenmiştim, o renkten iki araç vardı Türkiye'de. Birisini test aracı yapmışlardı, diğeri de bir alıcı tarafından bloke edilmişti. Alıcı almaktan vazgeçince biz aldık aracı. Neticede opsiyon seçme şansımız olmadı, Bang&Olufsen içimdeki ukte olarak kaldı. Yalnız B8 kasa Audi A4/A5'lerde kullanılan Bang&Olufsen'lerde Akustik Lens Tekonolojisi bulunmuyor, yeni Audi A7'de ve A8'de bulunuyor. Hatta imkanınız varsa Audi A8'in Bang&Olufsen'lisini bayide görürseniz mutlaka dinleyin.
Akustik Lens Teknolojisi gerçekten çok başarılı. Yaklaşık olarak 180 dereceye yakın aynı kalitede sesi üretebiliyor, daha doğrusu yayabiliyor. (Benim gibi tam sıfır noktasından dinlerseniz biraz bozulmalar olacaktır, o kadar da olsun.) Aslında benim aklımdan geçen de B&W 800 Diamond serisi idi. Sizin bu konudaki yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zira ikisini de kullanan kimse bulamamıştım şimdiye kadar.
BeoLab 11'i yeni almışsınız sanırım, ben daha dinleyemedim. Umarım memnunsunuzdur. Duvara asılabiilmesi çok güzel olmuş.
Bu arada Audi ile ilgili güzel bir bilgiyi paylaşayım: Bang&Olufsen ile MMI Navi'yi alırsanız hoparlörün hangi koltuğa sesi odaklayabileceğini seçebiliyorsunuz, ilham verici bir teknoloji.
en baba pioneer aplifier leri bile ICEpower kullanırken bazı insanlar pioneer ile bang & olufsen i kıyaslayabiliyorlar . bu arada sayın hunlu , biz aracı alıdğımızda bir adet bang & olufsen li sedefli meteor grisi full donanım adaptif şasi kontrolden kardamom valcona deri döşemeye , deri döşemeden mmi navigation plus a kadar olan vardı bir de aynı donanımların bitek deri renginin farklı olanı ve bang & olufsen olmayanı vardı . babam onu istedi ama ben b&o istedim diye bunu aldık ve çok memnunum şuanda :) . ses odaklamayı biliyorum ama türkiyede navigasyon neyazıkki daha yok . keşke olsa .
Estf. cos65 Yüklenmek söz konusu değil, ama 8 serisi b&w diamond lar fiyasko deyince insan bir durup hobaa diyor Zaten gerekli açıklamayıda yapmışsınız ama yinede işçilik olarakta çok hoş ve kaliteli durdukları halde siz sadece taşıma esnasında çizikdiği için fiyasko tabirini kullanmışsınız.
Dikkat etttiyseniz B&O yada o yada bu daha iyidir demiyorum. Sadece neden fiyasko olduğunu merak etmiştim. Cevap için teşekkürler.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Evet; BeoLab 11, BeoLab 2'ye göre daha güçsüz. Bang&Olufsen'deki satıcı BeoLab 11'in en iyi uyumu BeoLab 4'lerle sağladığını söylemişti. BeoLab 11'in esprisi, duvara asılabildiği için sesi daha iyi dağıtabilmesinden geliyor. Dayanıklılık ve malzeme kalitesi benim için çok önemli. Alacağım ses sistemine 10-15 sene kullanmak istiyorum, birkaç sene sonra dökülmeleri görmek istemiyorum. Bu durumu Bang&Olufsen'deki satıcı ile paylaştığımda bana Cemal Özgörkey'in evinde kullandığı BeoSound 3200'ü gösterdi, on yaşına yakın olmasına rağmen tuşlarında ya da kaplama malzemesinnde bir dökülme yoktu.
İzmir'deki Audi bayisine ilk gittiğimde sedefli derin deniz mavisi bir A4 gördüm, rengi çok hoşuma gitti. Aracı satın almak istedim, ne yazık ki test aracı yapmışlar, tescil işlemleri sürüyormuş. Aynı renkten düşük donanımlı bir araç vardı ya da siparrişle 12 hafta bekleyecektim. Biraz indirim yapınca babamın aklını çelmişler, ellerindeki araç için sözleşme imzalamış. Neticede benim Bang&Olufsen işi, bir başka Audi'ye kaldı. :-) Bu arada Audi'de 2011 için navi gelmiş diye duydum, serviste yazılım güncellemesiyle yükleyebiliyorlarmış. Tekrar bir danışmak lazım.
geldiyse çok mutlu olurum :) bizdede babam kullanıyor :) güncelleme geldiyse yaptıralım :) en son multitronic için bir güncellemeleri vardı onu yaptırmıştım :)
bu arada teşekkürler yanıtlarınız için ama ben hala dayanıklılık konusunda da ödül almış olan b&o yu tercih etmenizi öneririm . :)
quote:
Orijinalden alıntı: hunlu
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Evet; BeoLab 11, BeoLab 2'ye göre daha güçsüz. Bang&Olufsen'deki satıcı BeoLab 11'in en iyi uyumu BeoLab 4'lerle sağladığını söylemişti. BeoLab 11'in esprisi, duvara asılabildiği için sesi daha iyi dağıtabilmesinden geliyor. Dayanıklılık ve malzeme kalitesi benim için çok önemli. Alacağım ses sistemine 10-15 sene kullanmak istiyorum, birkaç sene sonra dökülmeleri görmek istemiyorum. Bu durumu Bang&Olufsen'deki satıcı ile paylaştığımda bana Cemal Özgörkey'in evinde kullandığı BeoSound 3200'ü gösterdi, on yaşına yakın olmasına rağmen tuşlarında ya da kaplama malzemesinnde bir dökülme yoktu.
İzmir'deki Audi bayisine ilk gittiğimde sedefli derin deniz mavisi bir A4 gördüm, rengi çok hoşuma gitti. Aracı satın almak istedim, ne yazık ki test aracı yapmışlar, tescil işlemleri sürüyormuş. Aynı renkten düşük donanımlı bir araç vardı ya da siparrişle 12 hafta bekleyecektim. Biraz indirim yapınca babamın aklını çelmişler, ellerindeki araç için sözleşme imzalamış. Neticede benim Bang&Olufsen işi, bir başka Audi'ye kaldı. :-) Bu arada Audi'de 2011 için navi gelmiş diye duydum, serviste yazılım güncellemesiyle yükleyebiliyorlarmış. Tekrar bir danışmak lazım.
abicim bence kombine sistem alma .ayrı ve tarzına uygun müzikte iyi çalan bişeyler al. he illa 8000 euraya iyi çalcak diye bişey yok ben 9000tl ae marka bi kolondan daha iyi çalan opera diye bi markayı dinledim 6000tl ydi yada snell acustic 2 el 2500tl idi süper .focal berlinyumdan iyi .accupse amfiyle infiniy kolon al yada macintoc la klips ama nedesek boş dinle ankarada ta-n 88b ile bi pre al ona uygun bide kolon 10000tlye alcağın b OLİFENDEN iyidir . bana göre maltepedeki hifi turkte oyle dedi martin logan da düşün.saygılar markaların isimleri biraz yanlış oldu idare edin.
Konuyu bu kadar yıldan sonra tekrar açmak biraz saçma ama bunun için yeni bir konu açmak istemedim ve burada sorabilirim diye düşündüm. Ben bilgisayardaki arşivimi dinlemek için BeoLab 4 PC, iPhone gibi Apple cihazlarımdakileri dinlemek için de BeoLit 12 almayı düşünüyorum fakat BeoLit konusunda biraz kararsızım. Eğer dinlediyseniz ses kalitesi olarak BeoSound 8'i tercih etmemi sağlayacak şekilde bir fark var mıdır? Airplay'i kullanarak bilgisayardan da ses aktarımı yapmak istiyorum ve taşınabildiği için BeoLit bana uygun göründü fakat yeni çıkan B&O Play A8 de de Airplay varmış ve BeoSound 8 'den tek farkı buymuş ama yeni çıktığı için daha Türkiye'ye gelmemiş. Sizce onu mu beklemeliyim yoksa BeoLit de güzel bir sistem midir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme