Şimdi Ara

BIG BANG!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• ACER 1692 WLMI ..KESINLIKLE
  • Arkadasim sony kullanıcısı olarak (hp-compaq ve dell kullandım) biraz taraftarlık soz konusu...

sony al bir defa al derim.ekran kalitesi olarak hic bir makina sony ye yaklasamiyor.biraz pahali da olsa sony al derim.. kolay gelsin
  • BEN acer 4102 seçerdim ama 1692 yede mönüter daha ii deniliyo(ben görmedim)
  • bence Sony Vgn fs-285m
  • ahanda sonyciler
    evt demekki halkımız notebook konusunda biliçlenmeye başlamış...
  • Valla ben de aynı modelleri inceledim durdum günlerdir. Sonunda kuyruğuna geldim, iki model harici diğer modelleri eledim..

Aspire 1692 ve Vaio FS 285h.. 285h ile karşılaştırıyorum çünkü 1692'nin muadili 1GB ram'e sahip 285m değil bence.

Her ikisi de Sonoma platformlu bu makinelerin karşılaştırmalarını yapalım:

- Vaio; muhteşem dizayn, inanılmaz ince, şık.. Enfes kasa. Ama video out gibi portlardan mahkum. Sadece memorystick destekli.
    - Aspire; daha basit, kalın, user-friendly dizayn. Sağlam görünüşlü kasa. Ama bununla beraber Video Out gibi fazladan bir porta sahip. 4 card reader da cabası.
    - Vaio; tüm havalandırma ızgaraları alt kısımda. Isınma yaratır mı? Diz üstüne koyduğumuzda rahatsız eder mi? Fan sessiz.
    - Aspire; havalandırma ızgarası sağ tarafta. Ama yabancı forumlarda sağ avuç içinin konduğu kısımda ısınma olabileceği söyleniyor. Sessiz..
    - Vaio; muhteşem keyboard takımı. İpeksi dokunuş denen cinsten.
    - Aspire; siyah, düz keyboard takımı. Biraz esnek. Sağlam.
    - Vaio; DDR2 teknolojisine sahip, 512 GB, 1GB'a kadar arttırılabiliyor. Ama bu verebileceğinin tamamı. Yani max RAM=1GB
    - Aspire; 512 mb, Hem DDR2 teknolojisi hem de max. RAM=2 GB
    - Vaio; Muhteşem ötesi x-Brite ekran teknolojisi.
    - Aspire; X-brite'a benzeyen Crystalbrite teknolojisi ekran.
    - Vaio; GeForce 6200 TC, 128 mb ekran kartı.
    - Aspire; Radeon x600 ekran kartı, 64 mb.

Ben hala karar veremedim hangisinin öne çıktığına. Karar verdiğim an birinden birini alacağım zaten.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bang & Olufsen Sevdası
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bişi diyimmi size ne kadar düşünürsen düşün b.ktur işin.
    hangisini alırsan al diğerinin özellikleri aklında kalacak ve bu hep böyledir insanoğlu doyumsuzdur...
    şuanda şu özellikte olsaydı keşke dedittirmicek 1-2 notebook vardır piyasada onlarda çok pahalı olduklarından herkez alamaz... ki 3-4 ay sonra onda olmayan özellikli bi notebook çıkar piyasaya
  • Acer Aspire >> 1692WLMi =X700 ekran kartı.ve 15.4" WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD, 1280×800 çözünürlük, 16.7 milyon renk.fiyatı.2.639.660.000 TLkdv dahil.

sony=2.500.000tl kdv dahil 6200tc ekran kartı.

Acer Aspire 1692WLMi ile Acer TM4102WLMi ARASINDA NE FARK VAR?EKRANI DIŞINDA KASASI MI NEYİ FARKLI? ACİŞL CEVAP BENDE ALCAM.

ARADA 440 MİLYON OYNUYOR.NEREDE DAHA UCUZA ALABİLİRİM.BANA PM DE ATABİLİRSİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 3 Eylül 2005, 14:45:54 >
  • bence de Sony Vgn fs-285m
    en iisi
  • ewet ancak 3 ün 1 ini buluruz ama sony almak ne kadar akıllıca bilmiom 512 ram 300euro 333mhz olanı bide , normal pil 400euro, yüksek kapasiteli pil 500euro bide burdan yakın ram takviyesi yapmayacak, yeni batarya almayacak ne zamana kadar bilemem dabe kısacası teknik servise gitmeyecekler alsın çünkü servis gerçekten adamın iliğini kurutuo sony dir ne yapsa yeridir
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkafkas

ACER 1692 WLMI ..KESINLIKLE

+1
  • yaw taktınız acer a sony warken esamesi bile okunmaz sony deki tek dezavantaj servis ücretleri geri mükemmel işte işin beni aşan kısmıda orası oluo ne yazıkki
  • o laptop deişene kadar geçen sürede 3 sene gb bişii 1 gb ram hertürlü yeter ,4200rpm hdd bişekilde idare eder ,ama asıl sorun upgrade ; o makineyi ancak çöpe atarsın upgrade yapcaana yeni bişii alırsın onçün HP mantıklı derim ben yada istersen acer da alabilirsin
  • Sony'nin parçalarının pahalı olduğu çok da doğru değil. Doğubank'ta yarı fiyata bulunabiliyor bu parçalar (orjinal)
    512 mb RAM var, ama Sonoma teknolojisi ile bu RAM DDR2'lerle replace edilebilir. Toplam RAM 1 GB olabiliyor maksimum.

Burda şunu soralım. Notebook'lar evladiyelik aletler değildir. Kullanım süresi olsun olsun 3, bilemedin 4 sene.. Bu süre sonunda zaten elden çıkartmak, değiştirmek gerek.

1 GB eğer yetmeyecek bir RAM olursa, emin olun o zaman da 1.7 MHz işlemciler haydi haydi yetmiyor olacaktır. Kaldı ki burada konuştuğumuz 1 GB DDR2 RAM, 2GB DDR RAM'lerle kapışır. Bence 3-4 sene haydi haydi yeter.

Keza aynı şekilde batarya ömrü de zaten 3-4 sene.. Yedek pil isterseniz, orası ayrı tabi.

Teknik servis konusu biraz karışık. Her satıcı kendi teknik desteğini veriyor sanırım, Özel'den herkes memnun. Bu servis konusunda bilmeden pek yorum yapmak istemiyorum.

Bu arada Sony'ye narin derken kırılgan demek ne kadar doğru bilmiyorum. Sony'deki işçilik, malzeme kalitesi, sağlam görüntü hiç bir alet de yok. İnce olması bence makineyi zayıf yapmıyor.

Sony'nin bence tek soru işareti ekran kartı. Ekran kartı 6200 mi, 6200 Turbo Cache (TC) mi? TC olması problem çünkü bu tip ekran kartları yarı yarıya paylaşımlı. Örneğin 128 mb olan ekran kartı aslen 32 mb, geri kalan 96'yı yerel Ram'den ödünç alıyor. Bazı yerlerde sadece 6200 bazı yerlerde 6200 TC yazıyor, ki ikisinin arasında fare ile fil kadar farklı.

Ben Dell'i kafadan eledim. Çünkü Dell'ler ne kadar sağlamlıklarıyla ün yapmış olsalar da bence kullanışlık ve kasa açısından biraz gerideler. Belki de benim önyargımdan ibaret bu, bilmiyorum.

Gelelim Acer 1692'ye. CrystalBrite da fena değil. En azından standart TFT lerden fersah fersah önde. Ama bence X-Black gibisi de yok arkadaşlar. Aspire'ın kasası da biraz kaba, ama en azından kendine has, yuvarlak güzel hatları var. Ön kısımdaki iki metal hoparlör petekleri tıpkı bir arabanın ön ızgarası gibi oldukça güzel bir görüntü veriyor. Bana Aspire şu an daha iyi bir seçenek gibi geliyor. Ama hala karar verebilmiş değilim.

• quote:

Orjinalden alıntı: barisiri

quote:

Orjinalden alıntı: bluesnight

o laptop deişene kadar geçen sürede 3 sene gb bişii 1 gb ram hertürlü yeter ,4200rpm hdd bişekilde idare eder ,ama asıl sorun upgrade ; o makineyi ancak çöpe atarsın upgrade yapcaana yeni bişii alırsın onçün HP mantıklı derim ben yada istersen acer da alabilirsin

sorun 1gd olması diil 333 vıdı vıdı.. ayrıca hp değil dell o dell

ben HP tawsiye ediom marka olarak orda HP olmadığını bende biliom servis açısından üstüne yok HP nin be nbu yüzden tawsiye ettim heeeee sen hem sony alıcam hem istediğim konfigürasyon olsun istiosan git bi japonyaya bakiim ne diolar sana ööle hepsini fermezler hem sen o sonynin 333 lük ramlerini bi dene ondan sonra yorum yap

• quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

Acer Aspire 1692WLMi ile Acer TM4102WLMi ARASINDA NE FARK VAR?EKRANI DIŞINDA KASASI MI NEYİ FARKLI? ACİL CEVAP BENDE ALCAM.

ARADA 440 MİLYON OYNUYOR.NEREDE DAHA UCUZA ALABİLİRİM.BANA PM DE ATABİLİRSİNİZ.

yokmu cevap?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 4 Eylül 2005, 12:33:21 >
  • HD 4200.. Orası tamam zaten.. (Yavaş ama pilden daha az tüketiyor bu)

RAM konusuna gelince.. Sonoma platformu olması zaten DDR2'yi desteklemesini gerektiriyor. Sony'nin üstündeki RAM'ler DDR ama piyasadaki bir çok modelin aksine DDR2'yi de desteklediği için ilerisi için avantajı var.

Kısaca, aldığında DDR Ram'lerle alacaksın ama ileride bunları DDR2'ye upgrade edebilirsin. Sony'nin DDR2 imkanı varken neden DDR koyduğu da ayrı bir tartışma konusu tabi

Edit: İmla hataları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 4 Eylül 2005, 15:47:19 >
  • İşte orası karışık..

Yüksek lisansın parasını denkleştirmeye çalışıyorum (3750 YTL, bu paraya ne canavar makine alırdım ) Sonrada kredi kartlarının borcunu kapatıp almayı planlıyorum. Tahminim kasım ayı gibi falan.. Bu arada hem fiyatların biraz daha düşmesini bekleyeceğim, hem de araştırmalara devam edeceğim.

Bu arada sony alacağım da şaibeli.. Acer da alabilirim..
  • yaw 6200 tc 32 paylaşımsız gerisi paylaşımlı diyosun iyi hoşta o zaman böyle bir kart farcry ı full detay nasıl oynata biliyo ? ( evde kullandığım geforce 128 bil açmıyoo 1 gb ram olmasına karşın )
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.