Şimdi Ara

Banished (2014) [ANA KONU] (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
28
Favori
114.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar her türlü sorunu hallettim ama tek bi sorunum var onuda halledemiyorum.

500 kişilik nufusa geldim fakat ev konusunu bi türlü halledemiyorum.

örneğin maden yapıyorum 30 işçi çalışıyor yanına koyuyorum evleri fazla fazla ama gidiyo haritanın diger ucundaki eve yerleşiyor maden işçisi. ya yanında ev var boş oraya gitmiyor neden acaba.

cok önemli bi konu bu çok zaman kaybediyor nasıl halledeceğimi bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: semocan12

arkadaşlar her türlü sorunu hallettim ama tek bi sorunum var onuda halledemiyorum.

500 kişilik nufusa geldim fakat ev konusunu bi türlü halledemiyorum.

örneğin maden yapıyorum 30 işçi çalışıyor yanına koyuyorum evleri fazla fazla ama gidiyo haritanın diger ucundaki eve yerleşiyor maden işçisi. ya yanında ev var boş oraya gitmiyor neden acaba.

cok önemli bi konu bu çok zaman kaybediyor nasıl halledeceğimi bilmiyorum

Yakınlarında gıda üreten yerler ve ambar koymalısın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim
  • oyunu bir süredir oynuyordum ama tarlalarda bi hinlik oldugunu düşündüm hep . buradan öğrendiğim en iyi taktik 7*7 oldu. bi deneyelim...
  • her yeni gördüğüm mesaj'da patch geldi zannediyorum
  • Merhaba arkadaşlar, oyuna yeni başladım bir kaç sorum var :)

1- Taş stoğu bittiğinde çevrede taş yoksa nerden sağlayacağım ?

2- Hunter cabinler geyiklerin neslini tüketiyor,bunun kolay yolu nedir,hem tükenmemesi hemde deri sağlamak için ne yapmalıyız denge için ?

3- Pazar tam olarak ne işe yarar nerelere kurmalıyız ?

4- Sağlığı ve mutluluğu full seviyeye nasıl getiririz ? Hastane kurdum, herbalist kurdum hepsi tam, ama sağlık 4.5 seviyede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orjin Carnibor

Merhaba arkadaşlar, oyuna yeni başladım bir kaç sorum var :)

2- Hunter cabinler geyiklerin neslini tüketiyor,bunun kolay yolu nedir,hem tükenmemesi hemde deri sağlamak için ne yapmalıyız denge için ?

4- Sağlığı ve mutluluğu full seviyeye nasıl getiririz ? Hastane kurdum, herbalist kurdum hepsi tam, ama sağlık 4.5 seviyede.

1- quarry var blacksmith ve trailor gibi olan yer de ondan kurarsan taş ocağına kavuşmuş olacaksın

2- hunter cabin ile uğraşma derim ben ama sen bilirsin tabii ki cow alıp oları besledikçe deri ve et geliyor ayrıca coğaltırsın onları vs

3- pazar'ı böyle maden tarla ve taş ocağına yakın kurarsan hoş olur

4- tam olarak full olamasa bile sıkıntı olmaz sağlık 3 kalb'e kadar sıkıntı olmaz. Mutluluk city services'dı yanlıs hatırlamıyorsam oradan klise kur ve inn kur ve tarlana tahıl ek en güzel verim oradan alıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: beko843

quote:

Burada yanlış bilgi var dikkat edelim. Oyunun tutorialin de bile Pazarı yerleşim birimlerinin yanına yapın diyor. Çok da doğru.

Evlerin yakınına kurun marketi. Hem ulaşımı kolaylaştırmış olursunuz hem de mutluluğa katkıda bulunuyor bu yapı.

Ayrıca ek bilgi; Taş ocağının hemen yanındaki evlerde gürültüden dolayı mutsuzluk oluşuyor. Ben bunun önüne geçmek için taş ocağı yakınındaki evlerin yakınlarına veya ön kısmına Çeşme'ler serpiştiriyorum. Sorun bir nebze olsun çözülüyor. Oyunda mutluluk sağlayıcı park veya dekorasyon bitkilerinin olmayışı ise büyük eksiklik.

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

quote:

Orijinalden alıntı: beko843

quote:

Burada yanlış bilgi var dikkat edelim. Oyunun tutorialin de bile Pazarı yerleşim birimlerinin yanına yapın diyor. Çok da doğru.

Evlerin yakınına kurun marketi. Hem ulaşımı kolaylaştırmış olursunuz hem de mutluluğa katkıda bulunuyor bu yapı.

Ayrıca ek bilgi; Taş ocağının hemen yanındaki evlerde gürültüden dolayı mutsuzluk oluşuyor. Ben bunun önüne geçmek için taş ocağı yakınındaki evlerin yakınlarına veya ön kısmına Çeşme'ler serpiştiriyorum. Sorun bir nebze olsun çözülüyor. Oyunda mutluluk sağlayıcı park veya dekorasyon bitkilerinin olmayışı ise büyük eksiklik.

Kesinlikle. Peyzajı tamamen es geçmişler. 2000 yılıbda oynadığım Pharaoh oyununda bile müthiş peyzaj özellikleri vardı.

• KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Hocam Pharaoh efsane bir oyundur (: Aylarca başından kalkmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 21 Mart 2014; 13:42:15 >
  • quote:

Hocam Pharaoh efsane bir oyundur (: Aylarca başından kalkmazdım.

Savaş olmadığı için o dönemin oyuncuları pek tutmamıştı ama ben çok beğenmiştim. Oyun müzikleri hâlâ kulağımda .)

• KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Hocam işte ben de tam olarak o yüzden sevdim. O aralar 11 yaşında falandım. Hala daha fikrim değişmedi. Age of Empires oynamadım Anno 1602 oynadım mesela. Ekonomik stratejiler her zaman daha çok ilgimi çekmiştir. Banished i de bu yüzden çok sevdim, yıllardır beklediğim oyun oldu. Sanırım aynı kafadayız (:
  • quote:

Hocam işte ben de tam olarak o yüzden sevdim. O aralar 11 yaşında falandım. Hala daha fikrim değişmedi. Age of Empires oynamadım Anno 1602 oynadım mesela. Ekonomik stratejiler her zaman daha çok ilgimi çekmiştir. Banished i de bu yüzden çok sevdim, yıllardır beklediğim oyun oldu. Sanırım aynı kafadayız (:

Ben de 16 yaşındaydım. Age of da oynadım. Hâlâ daha oynarım ama ikisi çok farklı şeyler, çok farklı türler. Ama Pharaoh hep bir adım öndeydi, şimdi de Banished bir adım önde :)
    Sonuçta aynı kafadanız .)

• arkadaşlar ben şimdi köyü yapıyorum herkesin bir işi var ve sağlıkta 2,5 kalp ben bunu yükseltmek için işçilerime hiç iş yaptırmasam o sağlık barları dolarmı çünkü sağlık düşünce işçiler doğru düzgün çalışmıyo tek sorunum bu :D ha bide ben kaynak toplatmaya gönderiom tüm köy birlikte gidiyo ve diyer işler aksıyo bu nasıl düzelir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: 00BerKing00

arkadaşlar ben şimdi köyü yapıyorum herkesin bir işi var ve sağlıkta 2,5 kalp ben bunu yükseltmek için işçilerime hiç iş yaptırmasam o sağlık barları dolarmı çünkü sağlık düşünce işçiler doğru düzgün çalışmıyo tek sorunum bu :D ha bide ben kaynak toplatmaya gönderiom tüm köy birlikte gidiyo ve diyer işler aksıyo bu nasıl düzelir :D

Herbalist ve diğer sağlık kuruluşlarını da evlerin yakınlarına yapmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

quote:

arkadaşlar ben şimdi köyü yapıyorum herkesin bir işi var ve sağlıkta 2,5 kalp ben bunu yükseltmek için işçilerime hiç iş yaptırmasam o sağlık barları dolarmı çünkü sağlık düşünce işçiler doğru düzgün çalışmıyo tek sorunum bu :D ha bide ben kaynak toplatmaya gönderiom tüm köy birlikte gidiyo ve diyer işler aksıyo bu nasıl düzelir :D

hepsi evlerin yakınında başka yapılacak bişi varmı acaba insanları toplamaya gönderdiğim için olabilirmi toplama derken demir taş odun gibi

• quote:

quote:

quote:

hepsi evlerin yakınında başka yapılacak bişi varmı acaba insanları toplamaya gönderdiğim için olabilirmi toplama derken demir taş odun gibi

Onunla ilgisi yok.
    Gatherer da kurmalısın.
    Ayrıca yiyecek çeşitliliği de sağlamalısın.
    Sadece tahıl ya da meyve olmaz. Hunting Cabin, Orchard, balıkçı vs olmalı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Onunla ilgisi yok.
    Gatherer da kurmalısın.
    Ayrıca yiyecek çeşitliliği de sağlamalısın.
    Sadece tahıl ya da meyve olmaz. Hunting Cabin, Orchard, balıkçı vs olmalı.

yaptım olmadı ülke baya gelişti fakat şimdi sonlara doğru üşümeden dolayı 90 tane yetişkin varken 60 a düştü ve tüm öğrenciler öldü bunu düzeltmek için ne yapmam gerekir isterseniz resmi atarım daha sonra

• birde oyunda firewood sıkıntısı çekmemek için ne yapmalıyım bide oyunda şehrimin etrafındaki ağaçları kessem olurmu bide iyi oyun için ne yapmam gerekiyor uzunca anlatırmısınız :D şimdiden tşk
  • Oradaki sağlık sanırım yaşlılıkla da ilgili bir durum olabilir. Bende yaşlılar öldükçe sağlık artıyordu. Gerçi en son populasyonu çıkaramadım meğer fazla fazla ev yapmam gerekiyormuş çocuk olması için. Bu arada alkolün çocuk yapma konusunda etkisi var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.