Şimdi Ara

Banished (2014) [ANA KONU] (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
28
Favori
114.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İLK BAŞTA OYUNU TAM OLARAK KAVRAYINCAYA DEK EN KOLAY ZORLUKTA VE FELAKETLER KAPALI AYARDA VE SON OLARAK DA İKLİM SEVİYESİNİ ILIMAN OLAN DA SEÇİP NEWGAME YAPMALISINIZ ARKADAŞLAR. YOKSA RESMEN ZIÇIYORSUNUZ. CİDDEN BU OYUNUN BÜTÜN ZEVKİ ZORLUĞUNDAN GELİYOR ZATEN. İLK DENEMESİNDE BAŞARIYLA GELİŞEBİLEN HİÇBİR İNSAN EVLADI ÇIKMAMIŞTIR. BU KESİN VE NET. RAHAT OLUN O YÜZDEN.. VE SIKILMAYIN BIKMAYIN USANMAYIN. SABIRLI ADAM İŞİ BİR OYUN BU. ARKADAŞI TEBRİK EDİYORUM BU ARADA. 100'Ü GEÇMİŞ NÜFUSU. HELAL OLSUN. BEN 74'İ BULDUM, HALÂ DEVAM OYNAMAYA. DEHŞET SARDI, BAĞIMLISI OLDUM...

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yentibaba -- 8 Ağustos 2014; 0:54:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: azeribalasi

Bende artık oyun kasmaya başladı. 600 üzeri nüfüz var. Karınca gibi gzeiyorlar ortalıkda. Haritada çok az yerim kaldı.Yemeği çözdüm sonunda. Kıi başlarken 100 000ini geçiyor bir sonrakına 50 000bin filan sonra yine 100 000. Kısır döngü Ama beni en çok ortda bırakan madenlerin ve taş ocakların sınırsız olmaması. Buna dikkat etmemeişdim. Birde bakdım 62 kişi ortalıkda gezmeye başladı. Madenler bloklanmış. Sonra jeton düşdü.

madenlerin eski yerlerine belli bir süre sonra yeniden maden yapılabiliyor mu peki?
    mezarlıktaki gibi yeniden kullanılabilirlik sözkonusu mu?
  • Oynayan kaldı mı ?
  • Letsqond kullanıcısına yanıt
    köyünü beğendim güzel bi yerleşim yeri oluşturmuşsun. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fluisteren

Oynayan kaldı mı ?

Kaldı kaldı :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CruWiT

köyünü beğendim güzel bi yerleşim yeri oluşturmuşsun. :)

Eyvallah hocam sağolasın :)

quote:

Orijinalden alıntı: Fluisteren

Oynayan kaldı mı ?

Var var hâla
  • yentibaba kullanıcısına yanıt
    Madenlerin yerine daha sonra maden yapamıyorsunuz.
  • Şu oyuna bir video çeken çıkarsa burda onu 1 ay boyunca övücem valla....steam den aldık arkadaşla bekliyoruz...devir video devri,hemde dh farkı ile kaynak olur.

• İlk Mod kit çıkdı.

http://www.shiningrocksoftware.com/2014-08-26-mod-kit-beta/

Baya yeni sey var. Fakat ben daha deneme fırsatı bulamadım
  • 1.oduncu yanına herbalist gatherer hunt yapıştır yanına ambar bide ufak dış depo
    2.tavuk yumurta ve et konusunda çok hızlı inek alın deri üretiminiz artar koyunda yün bakımından iyi unutmayın koyden uzak bi yere 2 3 dane boş hayvan çifliği yapın bocekler basınca hayvanları empty yapıp kaçırın zaten hemen bitiyor tekrar eski haline getirirsin iptal edip :D
    3. trader ciyi rehin alın huhahahah :D ekranda kalsın trade kaçamasın çakal kapatasaya kadar
    4.town halldan göçebe alın ancak en az 2 3 dane boarding house kurun yani yatılı ev :D direk oraya giderler evsiz kalıp uraştırmasınlar
    5.evlerin yakınlarına kuyu koyun yangına önlem
    6. klise okul önemli okuyan adamın hali başka oluyor :D
    7.taş evler daha iyidir ancak odun evler sonradan taş eve dönüştürülüyür hammade eimizde kalarak başlarda önemli
    8.ilk başlarda habere ev yapmayın eş bulamıyorlar duzenli çiftler olması için erkek kadın kontrol edin daha çabık cocuk hihihi
    9.boşta adam tutun bölelikle uretimin bazı kısımlarında al ver götürü yapsınlar (ayak işlerinii yapar)
    10. gene inşaat halinde olmasanızda 3 5 dane durunsun adam orda gene yol yapımında falan çalışırlar
    11. tarlayı suren kış gelen işçi , tradede çalşışan kısaca yapacağı iş ya limitine ulaşmış yada mevsim yuzunden yapamayanlar sizin dışardan doğayı katlet dediğiniz kolay ham toplama işlerini yaparlar ancak ilk zamanlar ne kadar yakın olsada sonra uzaklaşacağından bi anlamı kalmıyor ya acıkıyor ya üşüyor yada kendi işini yapması gerekiyor oraya gidiyor TABİ noluyor kendi işine geç kalıyor tarlayı geç ekıyor falan fistan tam bi saçmalık etmiş oluyorsunuz gerek yok herkez kendi işini yapsın :D
    12.markette çalışan işçi olayını ben çözemedim 5 kişi iyi daha fazlasının bi farkı çok göremedim ben
    13.tarlayı enlemesine kısa yaparsanız daha az işçiyle daha olumlu sonuç alırsınız bide tarlayı onlar hasat etmeden siz bi koloçan edin zira bazen bişiler oluyor yetişemiyolar kış basıyor ziyan oluyor ayarlayın yuzde 80lerde hasat deyin zaten o toplayasıya diğerleri buyuyor huhahahahhaha :D

hadi kolay gelsin

• Yeni modu deneyen var mı?

• arkadaşlar merhaba,

oyun çıkalı uzun zaman oldu ama ben yeni başladım. çok ciddi bir sorunum var. bir sürü forumlarda aradım fakat bir türlü sebebini bulamadım. yardım ederseniz sevinirim.
    şimdi ben yaklaşık 25 büyük 12 küçük toplam 37 kişiye ulaştım oyunda. bütün kaynaklar (özellikle yemek) üretim yerlerinde çok fazla olmasına rağmen bir türlü buralardan alınıp markete ya da stockpile gitmiyor. şöyle örnek vereyim:
    insanlar açlıktan ölmeye başladığında balıkçı barınağında toplam 750 balık, 2 adet gatherer da 800 kadar ot, 2 adet hunting de 1000 e yakın et vardı. neden olduğunu anlayamadığım bir biçimde insanlar bu yemekleri almıyor. dikkat ettim balıkçı bazen stockpile a balık götürüyor. ama 3-4 adeet alıp gidiyor. bu olay bütün kaynaklar için geçerli. ne yapacağımı şaşırdım. çok sinir bozucu bir durum.
    bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevinirm

teşekkür ederim şimdiiden

• quote:

Orijinalden alıntı: aaaaake

arkadaşlar merhaba,

oyun çıkalı uzun zaman oldu ama ben yeni başladım. çok ciddi bir sorunum var. bir sürü forumlarda aradım fakat bir türlü sebebini bulamadım. yardım ederseniz sevinirim.
    şimdi ben yaklaşık 25 büyük 12 küçük toplam 37 kişiye ulaştım oyunda. bütün kaynaklar (özellikle yemek) üretim yerlerinde çok fazla olmasına rağmen bir türlü buralardan alınıp markete ya da stockpile gitmiyor. şöyle örnek vereyim:
    insanlar açlıktan ölmeye başladığında balıkçı barınağında toplam 750 balık, 2 adet gatherer da 800 kadar ot, 2 adet hunting de 1000 e yakın et vardı. neden olduğunu anlayamadığım bir biçimde insanlar bu yemekleri almıyor. dikkat ettim balıkçı bazen stockpile a balık götürüyor. ama 3-4 adeet alıp gidiyor. bu olay bütün kaynaklar için geçerli. ne yapacağımı şaşırdım. çok sinir bozucu bir durum.

market te çalışacak adam ayırdınız mı ? markete adam ayırırsanız bu adam marketin çevre alanı içinde yer alan tüm evlere yemek yakacak giyecek alet edevat servisi yaptıgından diğer işlerde çalışan işçileriniz bunları tedarik etmekle ugrasmıyor daha verimli calısıyor açlıktan soguktan ölmüyor böylece.

• Baya büyüyünce optimizasyon sorunu çıkıyor mu? O kadar uğraşıp büyütünce hep kasmalar oluyorda bazı bu tarz oyunlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MattyB

Baya büyüyünce optimizasyon sorunu çıkıyor mu? O kadar uğraşıp büyütünce hep kasmalar oluyorda bazı bu tarz oyunlarda

ben 250 -300 kişiden öteye gitmedim sıkıldım bir noktadan sonra tekrara düşüyor çunku . O nüfusa kadar bir problem olmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MattyB

Baya büyüyünce optimizasyon sorunu çıkıyor mu? O kadar uğraşıp büyütünce hep kasmalar oluyorda bazı bu tarz oyunlarda

600 civarında nüfusa ulaştım. Oyunu kaydedemiyordu. Senkron sorunundan ziyade kasmalar ve oyunu kaydedememe sorunu oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

quote:

Orijinalden alıntı: aaaaake

arkadaşlar merhaba,

market te çalışacak adam ayırdınız mı ? markete adam ayırırsanız bu adam marketin çevre alanı içinde yer alan tüm evlere yemek yakacak giyecek alet edevat servisi yaptıgından diğer işlerde çalışan işçileriniz bunları tedarik etmekle ugrasmıyor daha verimli calısıyor açlıktan soguktan ölmüyor böylece.

ayırdım. 5 adamı markete ayırdım yine bi faydası yok. yemek olupda açlıktan ölmeleri çok saçma

• Sağ tıklayıp Yüksek Grafik İşlemci ile Çalıştır dememe ve NVidia'nın denetim masasından ayarlamama rağmen oyun Intel'i görüyor dolayısıyla aşırı derecede kasma var şuan.

Nasıl düzeltebilirim bunu
  • Merhaba, ben de Biraz geçte olsa bu oyunla tanıştım. Oyunu ticaret yapmadan ilerletmek imkansız. Şuan 1000 kişilik bir köyüm var. Ticareti dediğiniz gibi sürekli yenilenen firewood üzerinden ilerlettim. Trading postlarda 10.000er olmak üzere 30000 firewood bulunduruyorum. Maden ihtiyacını buradan otomatik alımla ilerletiyorum. Her geldiğinde 1000er demir taş ve kömür aldırıyorum. Bu durumun oyunun bir hatası olduğunu düşünmüyorum, grrçek hayatta da maden zor eldw edilen bir ürün. Ayrıca şikayetçi olan arkadaşların madenin yanına ev kurmamak, stok alanı yapmamak gibi basit hatalardan verimliliğinin düştüğünü anlıyorum. Ayrıca yeterli firewood bulunduruyorum olmazsa insanlar kömür yakıyor ve siz çelik araç üretemiyorsunuz, buna da dikkat etmek lazım.
    Ayrıca firewooda alternatif daha az işgücü ile üretilebilen wool coat altertifi var. 7 8 adet koyun çiftliği ile bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar yün giysiyi üretip satabilirsiniz. Trading postlara yakın marketi olan bir köy ve 10 kadar terzi işinizi görecektir. Market olması önemli çünkü vendorlar yiyecek ihtiyacını haritadaki diğer köylerden karşılayacaktır. 1000 li nüfuslarda buna ek olarak 5 adet terzi warm coat üreterek halka vermeli.
    Ayroca oyunun başında okul yapmazsanız verimliliği 2 katı olan işçileri elde edemezsiniz. 4-5. yılda okulu inşaa etmek bence önemli. Şunu da unutmamak lazım, okula giden çocuklar, çalışmaya geç başlıyorlar. Şuan bayram tatili olduğundan cep telefonundan yazıyorum, eve döndüğümde ssleri koyacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle değecek.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.