Şimdi Ara

Bank of America lütfen Yardım !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
18.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl olmuş 2017, aylardan Kasım. Çabalar hala devam. :D

Adam whatsapp'tan baya bi yazdı. Ben de güzel ingilizce konuşuyomuşum bunu farkettim. Allahtan son dakika DH'e bakmak geldi de ipin ucundan döndük. Hala yolla kargoyu diyo bana herif.
  • Hala bunlarla uğraşıyor mu ya nijeryalılar. Herhalde nijerya hükümeti habahuba dansını yasakladı ondan şimdi böyle şeylere sarıyorlar ama bilmiyorlar kimlerle ugraştıklarını bizimkiler telefon kutusunun içine sıçıp onu yollar hatta kutu bile yollamaz salatalığı streçe sarıp onu yollar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 15 Kasım 2017; 12:18:51 >
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Valla ne yalan söyliyim, paranın hesabıma geçeceğinden emin olsam 2 kilo salatalık alıp yollamayı düşündüm :D

Adama kargoyu kontrol ederler gümrük biner diyorum, yok yok bakmıyolar eminim diyo. Öyle diyince bi ampul yandıydı bende.
  • 2018 Mart. Hala devam. İnandırıcılığı artırmak için İncirlikteyim filan yazdı. Amerikan askeriyim dedi. Kızım Nijeryada dedi. Ne işi var ulan kızının nijeryada

Mail kendini belli ediyor zaten. Fatura gibi transaction maili geliyor. Göndermezsem de legal action öyle mi? Bak hele bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 mayıs, halen devam;
    Ve buna kanan benim gibi insanlar var halen...
    Ama daha kargoyu dün verdim.
    Zararım herhalde 250 lira civarı olacak.
    Bugün gidip alıcam kargoyu geri.

Banada whatsapp üzerinden ulaştılar; Adam incirlikte olduğunu yazdı, laptopu almak istediğini ve nijeryadaki kuzenine göndermemi istediğini yazdı... Aklıma binbir türlü soru işareti gelmiş olsada; bazen insanın basireti bağlanıyo ya... bende uzun bir yazışma trafiği sonrasında laptopu kargoya verdim.

Bana gelen ilk mailde Laptopu göndermemi ve gönderi evrağının bir resmini bankaya göndermemi; sonrasında para transferinin olacağını yazdılar.
    Adam bide ABD incirlik üssünde askerim diye yazdı bana...
    :D
    Salak kafam; Madem ABD askerisin; ABD den daha ucuza alamıyomusun diyemedim elli kere düşünmeme rağmen.
    :d
    Neyse; Bunada şükür. Laptopu geri alacağım bir aksilik olmazsa bugün.
    Aman dikkatli olun arkadaşlar...

• sadetkocal S kullanıcısına yanıt
    profil fotoğrafıda bir tane asker demi hocam
    macbook ilanı koymuştum aynı ppde asker 20 kişi yazdı heralde öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Range.. -- 23 Mayıs 2018; 10:3:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Range..

profil fotoğrafıda bir tane asker demi hocam
    macbook ilanı koymuştum aynı ppde asker 20 kişi yazdı heralde öyle
    Evet. asker fotoğrafı...
    Ayrıca İncirlikte olduğunu söylüyor. Dışarıya çıkamadığını söylüyor.
  • Geçenlerde ben de buna benzer bir durum ile karşılaştım, konuştukları insanı salak sanıyorlar sanırım. Fakat eminim ki hala bu durumu yiyenler malesef var.. Yani televizyondan samsung note 8 siparişini 300 TL ye verip ellerine nokia geçen ve sesini çıkarmayan aynı zamanda bunlara kanan insanlar olduğu sürece de devam edecektir bence..
  • Yıl 2018 Temmuz aynı dolandırıcılık yöntemi. Amerikalı denizci barış gücünde şimdi afrikada görev yapıyor ve benim canon 550D ye talip oluyor şerefsiz numarası da +234 813 683 9288

• >>Yine nijerya yine incirlik hikayesi arkadasın sahibindendeki gelinliğine goz dıktıler Allah'tan arkadas bana sorunca biraz arastırdık oltaya gelmedik.
  • Abi hiç mi düşünmüyorsunuz Nijerya da ki adam niye buradan pc alsın? Manyak mı?
  • Kusra bakmayinda bu kadar gerizekali oldugu surece Allah korkum olmasa bende dolandirici olurdum.
  • Merhaba Arkadaşlar dün benim başıma da aynısı geldi; sahibindende sattığım telefonu nijeryadaki amcasına gönderecek mişim? kendisi incirlikte askermiş.gönderilen mail de güya bank of amerikadan geliyor FBI onaylı yok para bloke olmuşta kargo edince barkodu sisteme girince para benim hesaba düşecekmiş de inanmayınız sakın arkadaşlar, yeni bir şey öğrendim yurtiçi kargo yurt dışına da gönderiyormuş :)

This is a notification of the payment of ₺ 7.100:00 TL requested to be transferred into your account from the buyer of your item, SGT. VLASTUIN MICHELLE The transfer has been processed and consequently approved. Kindly review the details of the transaction below:

YOU MUST SHIP the item immediately and reply us with a scanned copy of the shipment receipt for us to credit the money into your account today. Failure to do so will result in Legal Action!

PLEASE NOTE: The Payment had been approved and processed, so it is HIGHLY IMPOSSIBLE for Sgt. Vlastuin Michelle to CANCEL the transaction anymore because our accounting Department had programmed the transaction. This measure is taken for security reasons In order to prevent fraud because this transaction is fully monitored by the European Crime Police Force, (EUROPOL.) Click here for more details

• acaba geçen bu kadar yılda giren kazığın acısı geçmişmidir
  • Western Union ya da PayPal dısında hic bir şekilde ödeme kabul etme.

• Bana da böyle biri yazdı incirlikteyim yok kuzenime felan filan.facebook adresini istedim buldum sahte fake hesap sonra.Pazartesi göndereceğim demiştim iyiki burada ki konuyu gördüm 2000 tllik notebook gidecekti konuyu açan konu sahibine teşekkür ederim sahtekar dolandırıcı insanlar çok.dikkat ediniz para gelmeden sakın bişey göndermeyin sakın.
  • Yapacağınızı söylüyorum;

1- İlk önce parayı yolla diyorsunuz, para gelmeden muhattap olmuyorum
    2- Akıllıysa sizi siliyor, aptalsa iptal edilmek üzere parayı yolluyor
    3- Para geldiği anda parayı hesaptan çekiyorsunuz
    4- Adamın kargosunun içine bir kutuya bir adet salatalık koyuyorsunuz
    5- Karşı ödemeli adresine yolluyorsunuz
    6- Banka soru soruyor paranın geri çekilmesi isteniyor ürün gönderilmemiş
    7- Kargo takip veriyorsunuz whatsapp konusmaları
    8- Profit
  • Hala bu dolandırıcılık yöntemine devam etmeye çalışıyorlar, bugün banada bir tane denk geldi. Aman diyim arkdaşlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.