Şimdi Ara

Banka Hesabı Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Babam harclik yatirmak icin banka hesabi acicak bana. Fakat bir kac sorum var.
    18 yas altina hesap acilabiliyor mu? Bankadan para cektigim karti ayni hesaptan kredi karti olarak kullanabilir miyim. ?

Yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir yardimci olun arkadaslar.

• İs bankası ilk imza hesabı vardı 18e kadar ondan actirirsin ama onun kartı nasıl bilmiyorum bankamatik kart verirse alışverişde kullanırsın. İnternet var elinin altında bankaların web sitesine girip baksana biraz.

• Babanla gidip istediğin bankadan al. O kartla bakiyendeki parayı harcayabilirsin mesela iş bankası öğrencilerden hiçbir ücret talep etmiyor başka bankaları da araştır sanırım yapı kredi de almıyor
  • Ha doğru ben senin üstüne olacak zannettim de babanın üstüne yapsalar baban sana kartı verir O zaman da İs Bankasindaki ogrenci olayından yararlanmaz ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

Ha doğru ben senin üstüne olacak zannettim de babanın üstüne yapsalar baban sana kartı verir O zaman da İs Bankasindaki ogrenci olayından yararlanmaz ama

Hayır veli kefil olduğu zaman kendi adına kart çıkarır tüm bankalar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boğaziçi Köprüsü

quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

Ha doğru ben senin üstüne olacak zannettim de babanın üstüne yapsalar baban sana kartı verir O zaman da İs Bankasindaki ogrenci olayından yararlanmaz ama

Hayır veli kefil olduğu zaman kendi adına kart çıkarır tüm bankalar..

Cocuk üstüne olmuyor ama bende vadeli hesap vardı yani 18 oldum mesela o zaman üstüme gecti. Veli üstüne yaparsa da ogrenci belgesi işlemez zaten o ogrenci belgesi lise ve üniversiteler icin kabul ediyor banka ben Garanti den vadesiz açtırdım yılda 80 lira alıyormuş uyuz oldum şimdi okul kaydını yaptırıp is bankasına gecicem.

• Galiba hesap veli ustune oluyor fakat kart ustunde benim adim yaziyor. Bir de para kesintisi olayi var. Yillik kullanim ucreti aliyor bankalar. Mesela 200 yatiriyorsun 100 kalmis, 100'unu banka kesmis. Acaba bu kesintiler her bankada oluyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ökaryot

Galiba hesap veli ustune oluyor fakat kart ustunde benim adim yaziyor. Bir de para kesintisi olayi var. Yillik kullanim ucreti aliyor bankalar. Mesela 200 yatiriyorsun 100 kalmis, 100'unu banka kesmis. Acaba bu kesintiler her bankada oluyor mu ?

Biz de onu anlattık zaten, mesela İş Bankası ve Yapı Kredi öğrenci olduğunu ispatlarsan almıyor ama diğer bankalar alıyor.Senin hesabın veli üstüne olursa, ki burada vadesiz hesaptan bahsediyoruz, o zaman kart üzerinde velinin ismi yazar.Senin dediğin olay ek kartlarda oluyor.Ayrıca hükumet şu an o hesap işletim ücreti gibi zımbırtıları kaldırmak için yasa hazırlıyor ben de yıl sonuna kadar bekleyeceğim mesela yasa hala hazırlanmaz ise 6 aylık hesap işletim ücretini vermemek için hesabı kapatıcam.
  • babanın üstüne aç 2 kart çıkart biri babanda biri sende dursun para yatırırken işlem ücreti kesmez

edit:

hesap kullanım ücretinden bahsetmişsin.babana söyle 2 tane otomatik ödeme onayı versin senin hesaba ozaman hiçbir ücret almazlardoğalgaz faturası internet vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orbjk -- 25 Ağustos 2012; 22:20:00 >
  • Cok tesekkurler arkadaslar. İs bankasina bir gidelim babamla beraber. Eger kullanim ucreti aliyorlarsa otomatik odemeye baglariz. Ogrencisen almiyorlarsa da iyi olur :)

• hesap kartı ve kredi kartı aynı olmaz. önce hesap açılır kartı gelir kullanmaya başlarsın kredi kartı başvurusunda bulunduysan o 10-15 gün sonra gelir çünkü inceleme yapıyorlar herkese vermiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

hesap kartı ve kredi kartı aynı olmaz. önce hesap açılır kartı gelir kullanmaya başlarsın kredi kartı başvurusunda bulunduysan o 10-15 gün sonra gelir çünkü inceleme yapıyorlar herkese vermiyorlar

Ha ona da açıklık getirelim.Banka kartı ile alışveriş yapabilirsin ama taksitlendirme olmaz, yani hesapta ne varsa o.Ayrıca sana kredi kartı da çıkmayacağı için en fazla ek kart alabilirsin, onunda belli bir limiti oluyor o limitin üstüne çıkamıyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.