hesap açma süreci dijital dünyadaki analog insanlar gibi. |
Banka magdurlarinin sayisi her gecen gün artiyor (2. sayfa)
-
-
Lafa bak, o nasil laf hocam? Guncellenmesi gereken H.A.L.K kusura bakma...SImdi birini rastgele arayip bana 1 milyon lira ver diyim, sadece bu kadar. Aksama parami hazir ederler. Siz hala H.A.L.K denen seyin ne oldugunu anlamadiniz, telefonlara kabahat bulmayin.
-
Baska bir mesajindan dolayi olabilir hocam.
-
Akıllı telefonlar olmadan önce bir gece yarısı maaşınızın 15-20 katı kadar kredi çekip borçlanabiliyor muydu insanlar? Hatta bu çekilen kredi anında bir başkasına gönderilebiliyor muydu? Cevap Hayır.
Öyleyse öncelikli sıkıntı telefonlarda. Sonra da bilinçlenememekte.
Güvenlik için güncellemeler yüklenilmeli mutlaka. Bir mesaj göndererek o telefonun kontrolünü ele alınabiliyor günümüzde. Bknz pegasus.
-
Akbank bu sefer iyi kazık çaktı millete. Daha işim olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Babamı uyarayım. Bu banka ile çalışmasın.
-
Hocam telefonlar H.A.L.K'tan daha akıllı diye telefonu suçluyorsunuz. Cehaleti suçlamalıyız bence. Facebook'ta ilan gördüm. Yurtdışından gelen telefonları 1 defaya mahsus kayıt hakkı tanındı. Tıklayıp kaydedin yazan bir linke basınca e devlet şifreni soruyor. Güya edevlet sitesi ama adres saçma sapan. 100 lerce kişi de yorum yazmış, ben uyardım siz deli misiniz gitti şifreniz diye. Benimle dalga geçtiler :D
Bir defa da isim benzerliğinden 3 farklı adaşımın emaillerini almaya başlamıştım. 1 yıl boyunca adamların kredi kartı ekstreleri, harcamaları, faturalaı hep bana geldi. En sonunda aradım tek tek, izah ettim, bakın beyefendi, benim email'imi vermişsiniz, herşey bana geliyor. Bankanıza gidip lütfen düzeltin. Onlar yardımcı olur dedim. bana olanca küfrü ettiler. ben diyorum ki bakın anlıyorum da dolandırıc olsam başka türlü konuşurdum, size bankanıza gidip soruşturun diyorum adamlar hala seni savcılığa vericez de bilmem ne :D gittiği cafeden tut da ödediği faturalara kadar hepsini saydım, sen bunları nasıl biliyorsun diyor, ben de dedim sen benim emailimi verirsen bana gelir kendin hiç mi bakmadın neden sana email gelmiyor diye! Adam diyor ki hayır bu benim emailim. Sonradan uyandım ben. H.A.L.K denen şey isim.soyisim@gmail.com formatında birşey sanıyor email'i :D:D:D
Hanefi Tokgözoğlu ise mesela hanefi.tokgozoglu@gmail.com yazinca kendi emaillerini verdik saniyor kekolar!
Yani bu H.A.L.K'a müstehak!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 30 Eylül 2024; 16:44:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Malum şahıs banlamıştır yine kafasına göre. Sürekli mesaj da siliyor, üyelere bildirim gitmiyor, haberleri olmuyor.
-
Cahil HALK'a iyi oluyor. Cahil insanlar ağlamasın. IQ'su 70 olan 60 milyon insan var ülkede. Bu bir milli güvenlik sorunudur! Olay aynen şöyle olmuştur. Kadının teki aramıştır bu cahilleri, sms gönderiyorum linke tıklayıp programı kurun demiştir. O uygulamada sa şifre ve kullanıcı adı otomatik dolandırıcılara geçmiştir. Sms için numarayı değişmişlerdir. Gelen doğrulama kodunu da vermiştir kekolar hemen kadına. Sonra da paraları gitmiştir. Bunu 1 ay sonra anlayabilmiştir kekolar. Sonra da zırlamışlardır Akbank'a güvenlik açığı var diye. :D yaaa şu HALK ülkemizin içine etti ya 2023 seçimlerinde, o dur budur böyle haberlere keyifleniyorum. Dur bi keyif kahvesi içeyim HALK'ımız beni neşelendiriyor. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 30 Eylül 2024; 19:0:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Facebook, Twitter, Instagram, YouTube özellikle bu dördü dolandırıcı reklamları kaynıyor. Çok kişiyi düşürmüşlerdir ağlarına. İlber Ortaylı, Selçuk Bayraktar, Acun Ilıcalı, Baykar’ın sitesini kopyalamışlar, daha çok vardı konuşturdukları. Videoları var bende bir kısmının sitesiyle ve reklam vereniyle beraber..
e-posta konusunda yaşadıklarınız gerçekten diğer insanların cahilliği olmuş. Her insanın aklı zekası bir değil. Şahsen en sevmediğim insan aklını zekasını şeytanlığa kullanandır.
Bunu yazarken ciddi olacağını düşünmüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zero day açıklarıyla telefonların kontrolünün ele geçirilebildiği gerçeği ışığında, çok fazla parası olmayan ancak güvenli bir işletim sistemi kullanmak isteyenler için sadece bir öneridir o. Apple iOS 16’yı öldürmedi henüz. Sıkça güvenlik güncellemesi gönderiyor.
bankalarla sigorta şirketleri el ele müşterileri dolandırıyolar.
banka kanunsuz şekilde müşteri bilgilerini sigorta şirketiyle paylaşıyor. sigorta şirketi belli bi kredi kartı harcamasının üzerindeki tüm müşterilere, hiç sormadan sigorta tanımlıyolar. nasıl olsa fark etmezler diye. onun altındakilere arayıp soruyor.
tanımlanan sigortanın parası adamın kartından ya da hesabından haciz gibi çekiliyo. mesela sen hesabına para yatırdığın anda, saniyesinde, o hesap yok oluyo, ve hesap kayıtlarında nereye gittiği hemen gönümüyo. normalde bir banka hesabına giriş-çıkış kayıtları anlık olarak müşteriye gösterilir, ama bu dediğim sigorta aboneliklerini hemen görünür yapmıyolar. müşterinin kafası karışıyo. iki gün geçince o kayıt görünür oluyo. iki gün sonra zaten müşteri bakmıyo. dolayısıyla görmemiş oluyo.
sonra o tanımlanan sigorta parasından banka da pay alıyo çünkü ortada el ele işlenen bi suç var ve elde edilen pasta paylaşılmalı.
tüm bunları nasıl biliyorum? 1- yaşadım. 2- arkadşaımın eşi şu meşhur olan Alman sigorta firmasında mühendis. o söyledi zaten bütün sürecin nasıl işlediğini. aynen de böyle işliyo. devlet bişey demiyo, at koşturuyolar. hatta devlet bile bu hırsızlıktan pay istiyo olabilir, bilemiyoruz.
banka hiçbir zaman kendi çıkarı olmayan konuda müşteriyi aramaz. mesela kredi kartını senin adresine zorla getirirler, adresinde bulunmasan bile 50 kere tekrar gelir kurye, ama, bankamatik kartı gönderileceği zaman "git şubeden al kartını" diye sms atarlar, kurye getirmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
nakiti tamamen bitirip sanal para sistemine geçtiklerinde bu soygun olayını körükleyecekler. senin hesabında duran parada durup dururken eksilmeler olacak ne nereye gittiğini hemen göstermeyecek bile. nereye gittiğini bi süre sonra göreceksin. itiraz süreci çok zor olacak, tüm itiraz adımlarını gerçekleştirebilen kişiler iade alabilecekler ama insanların %98'i yapamayacak bunu. sonuçta hesaplarda duran paralar kendi kendine eksilecek.
zaten banka sisteminde dönen para yok olur. parayı hiç harcamdan ordan oraya aktar, bi bakarsın para bitmiştir. o komisyon alır, diğeri sana sormadan aidat diye hayvan gibi para çeker, diğeri sana sormadan sigorta tanımlayıp haciz sistemiyle kayda geçirmeden senin hesabından para çeker, bi bakarsın para yok, bitmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Ekim 2024; 9:40:37 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X