Şimdi Ara

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (4180. sayfa)

9 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 26 Misafir (8 Mobil) - 26 Masaüstü9 Mobil
5 sn
87.461
Cevap
2.024
Favori
7.660.918
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 41784179418041814182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Enflasyon sabit her ay %5 civarı enflasyon var. Rakamları boşverin piyasaya bakın siz gerçek enflasyon orda verilerde değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    Adamlar önce kafada enflasyonu bitiriyor milletin. Haaa faiz düşmeyecek ben paramı tutayım araba ev vs şeyler alıp paramın değerini düşürmeyeyim diyecek insanlar öncelikle sağlam zarar ettireceksin mesela araba alanlara veya başka mal alanlara. Önce psikolojik olarak enflasyonu bitireceksin 8 ay faiz vermeyle bu işin altından kalkılmaz. İnsanlar biliyor çünkü faizin bi gün ineceğini.

• yumurtaya bile son haftalarda %30 zam geldi,diyeceklerim bu kadar.Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) 

• türk halkı öngörüyle değil geçmişe göre hareket eder. borsaya coine çok yükseldi diye girer düşünce çıkar. soğan geçen sene prim yaptıysa ertesi sene dağa taşa soğan eker. galericilerin al satçıların kazancını görüp geçen sene satmak için araba alanların arabası elinde kaldı. altın primlenince hücum ettiler o da düşüşe geçti. piyasa saadet zinciri gibi trene en son binenler yanıyor.

enflasyon 3 senedir yüksek diye yine yükselecek beklentisi var herkeste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 15 Kasım 2024; 6:43:11 >
  • muhammet atış M kullanıcısına yanıt

Dolar sabitken %50 faiz aynı şey mi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alicabbar2424 A kullanıcısına yanıt
    Borsa öyle bir platform değil. Faiz düşecekse babaların haberi olur, hepsi alıma başlar. Tıpkı son 1 haftada olduğu gibi.

Faiz düşsün de alacağım derseniz tepeden alırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alicabbar2424 A kullanıcısına yanıt
    2002-2005 arası da dolar sabitken hatta gerilerken yüksek faiz verildi. 3 senenin sonunda enflasyon tek haneye düştü.

• Vamos Bien V kullanıcısına yanıt

Grafiğide ben ekleyeyim.

Sarı enflasyon.

Turkuaz faiz

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları)
  • Enflasyonun düşmesinin tek yolu doların artmaması hatta düşmesidir ama uzun bir süre en az 2-3 yıl. Millette dolar yılbaşından sonra artacak uçacak beklentisi var fiyatlar o yüzden tekrar hareketlendi. Ne yapılursa yapılsın enflasyondaki çapa kırılamıyor, enflasyon böyle birşey işte önce insanlar inanmalı düşeceğine. İhracatçı larda kur artışı istiyor, aagari ücrete yüksek zam brklentisi var, faiz inecek söylemleri var, nasıl düşecek bu enflasyon, eğer faizler enflasyondan hızlı inmeye başlarsa bu sefer 50 faizde kurtarmaz 100 faiz vermek zorunda kalırız.

• freshwind F kullanıcısına yanıt
    ihracatçılar için dolar kredi var düşük faizli ama onlar istiyor ki düşük faizle tl kredi alayım dolar yükselsin enflasyon yükselsin kredim dolar bazında kuşa dönsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 15 Kasım 2024; 9:4:29 >
  • %55 günlük faiz ile 233.022,84 TL ile giren para 233.337,99 TL olarak çıkıyor. Benim hesabıma göre daha fazla olması lazım. Neyi yanlış hesaplıyorum ?

• dekonline kullanıcısına yanıt
    Ortak için diyorsan stopaj %10 alınıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stopaj %7,5 değil mi ? Herkes kafasına göre mi alıyor onu ?

• dekonline kullanıcısına yanıt
    %10 her yer aynı keser. Bu ay başında 7.5 tan 10 a çıktı.

• Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisinin güçlü seyrettiğini vurgulayarak faiz indirimlerinde aceleye gerek olmadığını söyledi.

Powell’ın temkinli yaklaşımı swap piyasasında aralık Fed faiz indirimi ihtimalini de düşürdü. Önceki gün yüzde 80’e kadar çıkan Aralık ayı için indirim ihtimali bugün yüzde 60’dan daha az seviyede fiyatlandı.

bloomberght
    Küresel piyasalarda Powell-Çin ayrışması
    https://m.bloomberght.com/kuresel-piyasalarda-powell-cin-ayrismasi-3734636

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirmeye ara verdiği bir durumda Türkiye hayatta faiz indiremez. Öyle bir lüksümüz yok. Zaten, bugüne kadar düşük faiz politikamızdan dolayı felç olan ekonomimiz tamamen çöker. Şu an ki dünya ekonomisinde Türkiye'nin faiz indirmesi ekonomik intihar olur. Enflasyon son sürat yükselmeye ve akabinde ülkemizdeki suç oranları son sürat artmaya başlar.

Yüksek enflasyon = Yüksek suç oranı

• sercigs S kullanıcısına yanıt

Bilmiyordum, teşekkürler

• Arkadaşlar bir kıyaslama konusunda yardımcı olabilir misiniz?

X bank 2m bugün bağlarsa 32 gün 48 oran
    Başka X bank hsonu para boşta kasın ptesi 32 gün 50 oran

Sizce?

• mmtgs kullanıcısına yanıt

Aynı hesaba gelmiyor mu ?

• Teb 43 yapmış. Çalıştığım bankaların tamamı faiz oranlarını hepsini düştü hoşgeldin de bittii

• streamin S kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşündüm dengeleniyor gibi. Ama bir görüş almak istedim yinede.

• 
Sayfa: önceki 41784179418041814182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.