Şimdi Ara

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (4268. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mozi_20 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
86.846
Cevap
2.017
Favori
7.580.948
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
263 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 42664267426842694270
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

klasik ezber cümleler. Enflasyon yaşananların sonucudur.

bu aya kadar ay faiz %50ydi. bu da aylık %4.16 faiz eder kabaca.

Tüik en son şubat ayında %4 üzeri enf. açıklamış.

faizler %50 olduğundan beri, döviz hiçbir ayda %4ü görmemiş.

Ben direk dövize bakarım.

Eğer bu faiz oranlarından bol bol kredi çekmediyseniz, kendinizle de çelişiyorsunuz demektir. Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) . Neden böyle cümle kurdum ? Faizler aylardır, enflasyonun altında demişsiniz.

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Enflasyon doğru ölçülmüyor. İTO'nun bile enflasyonun kaale alırsak zaten enflasyon yüzde 50 üzerinde. Ortada faiz arttırma harici bir sıkılaşma yok. Araba-Ev satışlarından görüyoruz zaten. Onu da piyasanın elinden alırsan geriye bir şey kalmıyor. Dövizin artmama sebebini de merkez bankasındaki rezerv düşüşünden görüyoruz.

• kendi açıkladıkları yıllık yüzde 47 enflasyon oranına rağmen asgari ücretliye yüzde 30 zam verdiler, adam çıkmış ''Asgari ücrete enflasyonla uyumlu zam geldi'' demiş... harbi harbi demiş bunu yaa Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) 

hatta hızını alamamış açıklanan tüm ekonomik verilere de inanıyormuş. nasıl bir toz pembe dünya nasıl bir trollüktür bu arkadaşBanka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) 

• Arkadaşlar enpara günlük 42 ye düşmüş 44 den cepteteb hesabim var ama oranlari göremiyorum. Günlük parayi çekmek gerebiliyor bazen. Ceptetep marifetli hesap kaç oran veriyor? Örneğin 1 milyon para yatırdım günlük getirisi ne olur ve istediğim an çekebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slickman S kullanıcısına yanıt

Artık farkın önemi kalmadı.KKM zaten yapılmıyor.Sadece ddkkm devam ediyor.

• TCMB faiz tahminleri, güncel

Mart 2025

Morgan Stanley ve QNB: %42,50

Haziran 2025

Goldman: %39

2025 sonu

Barclays: %27,50

TEB: %27,50

QNB: %28,50

Citi: %30

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları)

Benim 2025 yıl sonu tahminim yüzde 32

herkes 2 nci nas dönemi demiş ama

nas döneminin olayı faizleri, tüik enflasyonun bile altına düşürmekti

görüldüğü üzere bütün projeksiyonlarda faiz oranları Tüik enflasyonun üstünde olacak

o yüzden ev uçar, borsa uçar, kur uçar diyebilmek için henüz çok erken...

Kötümser olmamamın sebebi de basit:

TCMB %4-5 civarı reel faizle gitmeyi yeterli görecek. Ürünlerde, $ kurunda 1 haftada %5 zam görmeye alışığız. 1 yılda birikecek %5 reel getiri kimseyi kesmez. Faiz düştükçe; varlığa, dövize ilgi artar. Paldır küldür indirmeye talep izin vermez.

Kabaca toplantı başına 250 baz puan indirimi kabul etmişler ise 1 yıl sonunda ortalama faiz %45,7’ye denk oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 29 Aralık 2024; 18:26:41 >

• Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt
    Faizden bize ne ki? Enflasyon düşmediği surece kim için faiz iniyor? Enflasyon sonuç değil mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sahap08 S kullanıcısına yanıt

amaç dolar bazlı para kazanmak yani carry trade

kimse bu faiz oranları ile enflasyonun yeteri kadar düşmeyeceğini biliyor

• Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt
    Bu sistem sürdürülebilir değil. Bir yerde çatlar. Önümüzdeki yıllar ipotek altına alınıyor ve yavaş yavaş batıyoruz. Kurbağalar ısınan kazanı ne zaman hisseder bilmem lakin işimiz çok zor.

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Faiz düşürmeyle enflasyon nasıl düşecek onu açıklarsan bizde aydınlanırızBanka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları)  ARTI yıllardır faizi taban yaptılar neden enflasyon düşmedi bunu da açıkla aydınlanalımBanka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları)  Yıllardır faizi düşürünce tek düşen şey TL değeridir bunu görmeyen ya kördür yada dolar hastasıdır, bu yüzden Türkiye'de TL bitti millet dolar hesabı açıyorBanka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) 

Madem faiz enflasyon düşmanı kaldırsın bakalım ne oluyorBanka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) faiz haram diye diye TL yi bitirip milleti Amerikalı yaptılar tr de dolar konuşuyor milletBanka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Aralık 2024; 9:24:44 >

• Sahap08 S kullanıcısına yanıt

tabiki de sürdürülebilir değil kimse bunu savunmuyor.

2025 yılında toplantı başına 250 baz puan indirim olsa bile 1 yıl sonunda ortalama faiz getirisi hala %45,7

bu 2024 yılına oranla az değil bunu anlatmaya çalışıyorum

2024 yılında kuru yüzde 20 saldılar (29.58 TL - 35.17 TL)

2025 yılında yüzde 35 salsalar bile (47.50 TL) yüzde 10 civarı dolar bazlı para kazanabilmek mümkün olabilir diyorum.

2025 yılsonu piyasanın dolar kuru beklenti ortalaması 43.23 TL (yüzde 23 artış)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 29 Aralık 2024; 10:17:17 >
  • siriusblack2051 S kullanıcısına yanıt

1 milyon altında kalmanız mantıklı.

• 2025 yılında %30 altında enflasyon beklentileri var.Bu nedenle asgari ücrete %30 zam yapıp enflasyon üstü zam yaptık diyorlar.Eğer 2025 sonunda %30 üstü enflasyon olursa bu sefer enflasyon farkını asgari ücrete yansıtırız diyorlar.

Yani bunlar asgari ücreti güya bir sonraki yılın enflasyon oranına göre belirliyorlar ))

• LouisVuitton kullanıcısına yanıt
    Teb de birde fon mu aldırıyor onun miktarı nedir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • chuckchucky kullanıcısına yanıt

Tüm bakiyelerde 25 bin adet fon alımı yapıyor.

• fimeral F kullanıcısına yanıt
    Bi swap herseyi çözdü ha vay anasını, rahibi neden bıraktı o zaman asrın lideri?

Tl olarak kaça tekabül ediyor

0,11 TL görünüyor. TKM-TEB

Teşekkürler hocam peki şuqn 300 bin civarını en az kayıpsız günlükte nereye koymak mantıklı

On Digital var %56. 270 bin üzerinden işlem görür.

• 
Sayfa: önceki 42664267426842694270
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.