Şimdi Ara

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (4267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yalin1905 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (1 Mobil) - 15 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86.215
Cevap
2.011
Favori
7.508.063
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
261 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 42654266426742684269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yüzde 25 limitin hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AslanAvda kullanıcısına yanıt
    Tamm hocam merak ettiğim buydu tesekkurler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turcopolo kullanıcısına yanıt

nebati bakan ki kendisi berat bakanın yardımcısıydı zamanında, kkm için çağın buluşu demişti. ne kadar da haklıydı.

devletimizin halkına sunduğu büyük bir kıyak olan kkm devam ettiği süreceye yenilemeye devam.

dolardan yana korkumuz yok zira Space-Dye Vest üstadın da sürekli söylediği gibi swaplar kapalı.

ancak dış güçlere belli olmaz. şeytanın aklına gelmeyecek yöntemleri vardır. tetikte olmak lazım.

bu sebeple kkm'nin verdiği kafa rahatlığını başka çok az enstrüman verir.

bir diğer husus, şimşek bakan ki kendisi vergileriyle ünlüdür, eğer kkm'yi hızla bitirmeye çalışıyorsa bu demektir ki halka faydalı bir şeydir bu kkm.

• Tayyip: "Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. "

• fimeral F kullanıcısına yanıt

Emin değilim ancak swap kanallarının kapanması Türkiye'ye borçlanma araçlarının girişini engeller deniyordu. Yani Türkiye bono ihraç etse almıyorlardı sanırım.

• Kkm ile ddkkm arasındaki fark nedir? Kısaca özetleyecek biri var mı? Döviz var biraz son 1-1.5 yıldır da malum baskılanıyor. Faize de yatırmadım. Bunların içinde faiz olmadan ama dövizden de kar edeceğimiz bir sistem var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • faizi sıfıra indirsin baride oda rahatlasın bizde rahatlayalım Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) 

hatta özel bankalarıda kapatsın merkez bankasına versin kredi yetkisini,

şubata kadar mevduattayım sonra ev ve araba alıcam kısmet olursa fazlada durmamak lazım görünen o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 28 Aralık 2024; 19:36:54 >
  • derinlik34000 kullanıcısına yanıt

2 mılyona kadar en avantajlı hsbc renklı hesap

• Ocak ayindan itibaren her ay 250 Puan dusmesini bekliyorum (YTD)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecylnc kullanıcısına yanıt

evet yabancı da böyle diyor, ilk 2 toplantıda 250 bp kesin. ama şöyle bir sorun var

hem faizleri 500 bp daha indireceklerse o zaman stopajı arttıramazlar. bence insanları asıl tlden kaçıracak olan şey bu olacak çünkü faizler inecek olsa da tl faiz hala daha iyi getiriyor

eğer bunların üzerine stopajı da arttırmaya kalkışırlarsa kkm'den çıkan parayla birleşecek faizden çıkan para ve belli başlı şeylere girecek bu süreç nasıl yönetilecek? e eninde sonunda bu kkm'de bitecek yani

2 toplantı daha indi diyelim, bu sefer veriler nasıl gelecek? tüik yine üstünü örtecek ve çayıra salıp indirecekler mi bütün yıl bilmiyoruz.

enag enflasyonu 2025 ilk çeyrekte nasıl gelecek merak ediyorum bu kafayla giderlerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 28 Aralık 2024; 20:7:57 >

buna hata değil halk arasında enflasyon lobisi diyoruz...

enflasyonla beleş kredilerle yapılan servet transferinden ,servet kazanan milyonlar var bu ülkede

AKP'de onların partisi yapacak bir şey yok

enflasyonun düşmesini istemiyorlar

enflasyondan dolayı genel seçimde kaybetmiyorlar bir bedel de ödemiyorlar

olan halka oluyor yüksek enflasyondan dolayı sefalet, fakirleşme, gelir dağılımın bozulması ve ahlaki yozlaşma ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 28 Aralık 2024; 20:22:36 >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

bence KKM tasfiye edilmeden faizi aşırı hızlı düşüremezler

ayrıca bütçeden okuduğum kesin faize stopaj artışı geleceği yönünde ondan kaçış yok

borsaya da getireceklerdir 2025 daha iyi geçeceği için

reis bugün kendi tabanını konsolide etti diye düşünüyorum

mehmet şimşek de her ay faiz indirim beklentisi olmasın diye toplantı sayısını 12'den 8'e çekti

ne zaman KKM tasfiye edilir hızlıca faizleri indirmeye başlarlar

enflasyon verilerinin umurlarında olduğunu sanmıyorum

veriye göre değil kafalarındaki takvime göre faiz indirimi yapacaklar

esas hedef kesinlikle KKM tasfiyesi

orayı kazasız belasız deval yemeden atlatmak için ellerinden geleni yapacaklardır

çünkü KKM varken deval yersek devlet bütçesinden ödenecek bu tutar

KKM tasfiye edildikten sonra da umurlarında olacağını sanmıyorum dolar kurunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 28 Aralık 2024; 20:25:10 >

• ry4n kullanıcısına yanıt

bugun cumhurbaskani konusmasaydi belki ocagi pas gecerler derdim fakat 2025 bunun ilk adimi dedigi icin muakkak 250 baz puan dusmesini bekliyorum ya stopaja dokunmicaklar yada faiz dusecek sahsi fikrim (YTD)

• Enflasyon, hayat pahalılığı, halkın durumu falan umurlarında değil. Sadece kendilerini ve çevrelerini daha da zenginleştirecekler her zaman olduğu gibi.

• Aslında temkinli gidilmesi kaydıyla 250 bp indirim enflasyon açısından büyük bir tehdit değildi, hatta MB metni de bu yöndeydi. Ancak son çıkış işi bozdu.

Şu andan itibaren her türlü sürprize hazırlıklı olmak lazım.

Ocakta 250bp ineceği kesin. Çünkü Şubatta toplantı yok hepsi planlanmış, diğer indirim Mart ayında. Beklenti her toplsntıda 250 bp ama ben Mart için 500 bp bile olabilir diye düşünüyorum çünkü marttda enflasyon baz etkisiyle yüzde40 ın altına düşecek. Faizde yüzde 40 olabilir o yüzden.

enflasyon ve faiz birlikte inecek şuan ki görüntüde bana göre.

geçen ay, aralık ayında faizler inince boşuna kur şoku beklemeyin yazdığımda alay eden tipler vardı, gördük sonucu Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) .

faiz indiriminin hata olduğuna nasıl kanaat getirdiniz, söyleyin biz de aydınlanalım.

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Buradaki en büyük sorun, mesela diyorum mart ayında faiz yüzde 40a indi ama nisan ayından enflasyon yüzde 40ın üzerine çıktı. O zaman nisan ayında faiz artırabilecekler mi ? Piyasaya bu güven verilirse ne âlâ.

• istanbul31 İ kullanıcısına yanıt

ülkede finansal okuryazarlık yok denecek kadar az.

geçen ay birisi faizler aralıkta inince euro 43 falan olacak diyordu. Olmayacak dediğimde 3 tane tip dalga geçiyordu, sonucu gördük nihayetinde.

Asgari ücrete de enflasyonla uyumlu zam geldi. Kredi çekenleri üzen zam oldu orası ayrı Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) .

Mart ayından sonra mevsimsel etkilerden dolayı enflasyon zaten düşecek. Mart ayında faizler 40 olacak diye bir açıklama da ben görmedim.

Asıl sorun güven.

Faiz düşecek söyleminden sonra birileri hemen bedava kredi hayali kurmaya başlamış, hayalden öteye geçmeyecek düşünce mesela. enflasyon %20 lere düşünce, faizin ,%50 de kalmasını mı bekliyor bu arkadaşlar acaba Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) 

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

iyi akşamlar türkiyede zaten aylardır enflasyonun altında faiz oranları verildi siz tüik verilerinin %100 doğru olduğunu savunuyorsunuz galba evet 30 ken 50 verilmicek faiz fakat günümüz şartlarında enflasyon sebeb faiz sonuç çıkarımın doğru olmadığını ülkece gördük sanırım Turkiyede enflasyonu oluşturan faiz değildir . Bu işin uzmanları inşallah nas a göre değil ekonomik düzene göre hareket ederler bu çıkmazın içinden çıkarız iyi forumlar

• 
Sayfa: önceki 42654266426742684269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.