E o zaman millet neden itiraz ediyor ? |
Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (4270. sayfa)
-
-
onu itiraz edene sorabilirsin. Kredi mi çekmişler neden itiraz ediyorlar acaba ? Enflasyon ile borç eritme devri bitiyor diye üzülenler var mı içlerinde merak ediyorum mesela.
Şahsen bana 5 kuruş zam yapmasınlar, fiyatlar aynı kalsın derim.
2015 de 1000tl olan asgari ücret 2025 de 22bin tl olacak. son 10 yılda asgari ücrete açıklanan enflasyonun 2 katı kadar zam yapıldığı gözüküyor. Toplumun kalan kısmı böyle bir zam aldı mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 29 Aralık 2024; 22:7:41 >
-
Hocam geçenlerde twitterda görmüştüm.Millet ucuz kredi çekip ev aldık,daha sonra da twitter da ölüyoruz bitiriyoruz diyip sene de 2 kere zam yaptırdık,kredileri enflasyona erittik diye muabbet ediyordu.Gençler de bizim gibi akıllı olsun onlar da ev alsinlar diye akıl da veriyorlardı üstüne.Görseniz kim krediyi kaçtan alıp evini kaça almış,şu an kaç olmuş vs vs diye yarışa girmişler
Gerçekten çok acayip bir insanımiz var.Herkes maaşima zam diye bağıriyor ama hiçkimse ne zammı ya sayısal olarak artış istemem alım gücümü artırın demiyor.Dediğiniz gibi çektiği kredi enflansyonla erisin istiyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen bunu ben yazdım doğru (enflasyon ve faiz birlikte inecek şuan ki görüntüde bana göre.)
-
Boşuna tartışıp birbirinizi kırmaya gerek yok.
Bizim ülkede faiz çıksa da inse de enflasyon düşmez. Çünkü ekonomi politikaları baştan aşağı yanlış.
Don lastiği fiyatlarındaki değişime göre enflasyon hesabı yapan tüik'in verileri yalan olduğundan ülkedeki gerçek enflasyon verilerine tam olarak ulaşmak mümkün değildir, market fişlerinizi her yıl karşılaştırdığınızda ülkedeki yıllık enflasyonun yüzde 150 üzerinde olduğunu anlayabilirsiniz fakat bunu resmi kurumlardan asla duyamazsınız, haliyle gerçek enflasyon verilerinin açıklanamadığı bir ekonomi politikası izleyen hükümet enflasyonu da düşüremez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Aralık 2024; 23:27:43 > -
sen birine taban maaş al ama o taban maaşa absürt bir zam yapılsın de. Burada taban maaş alan mı kazançlı çıkar yoksa, sabit faizle borçlanan birisi mi ? İşin matematiği çok basit.
bu faiz oranlarıyla borçlananlar nasıl bir kazanç öngörüyorlar ciddi merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 29 Aralık 2024; 23:16:9 > -
Kendi kendinize senaryo uydurup yorum yapıyorsunuz . Ülkedeki kutuplaşma ne hale gelmiş, ağlanacak hale gülüyorum artık..
-
Arkadaşlar merhaba;
Bu faiz işlerine yabancı olduğum için bir soru sormak istiyorum.
Her gün birikimlerimizi aktarıp değerlendirebileceğimiz yüksek faiz veren bir banka var mı acaba şu an ?
Mesela her gün 1-2 bin tl arası hesaba yatırsak ve günlük faiz işleyip bize bir kazanç sağlasa bunun gibi mesela. Ayrıca istediğimiz vakit içerdeki tüm miktarı olmasada, bir kısmını çekip kullanabilsek..
Tavsiyelerinizi bekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
-
ufak para için n.kolay bono var %48 faiz ama devlet garantisi yok.
alternatiif olarak da para piyasası fonları var.
-
Sıkıntı açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmaması. Bu ülkede 1980 sonrası 2000 öncesi kısa bir dönem hariç faizin reel getirisi olmadı, hep enflasyonun altında kaldı, bu on yıllardır böyleydi, ama son 3-4 yıldır makas iyice arttı. Bu nedenle yüksek denen faiz bile enflasyonu düşüremiyor. Reel getirili faiz verilmediği sürece enflasyonu düşük açıklayarak, enflasyon düşüyormuş gibi davranarak enflasyon düşmez.
İş sadece faizle bitmiyor, ihracata yönelik katma değerli üretimi artırmadan, samandan gübreye, etten mercimeğe iç piyasadan tedarik alternatifi olabilen her şeyi ithal etmekten vazgeçmeden dolayısıyla cari açığı kapatıp dış ticaret dengesini artıya geçirmeden yani özetle kur baskısından kurtulmadan bu ülkede enflasyon düşmez.
Ayrıca kamuda israfı bitirmek, kamu gelirlerini artırmak için vergi reformu yapmak, kamu kaynaklarını yetkin ellerde efektif olarak kullanmak gerekiyor. Vergi oranları düşürülüp her türlü mükellefin vergi kaçırmaya tevessül etmesi önlenmeli, adaletli bir şekilde kimseyi kayırmadan vergi toplanmalı, buna rağmen hala vergi kaçıran olursa hapis cezası dahil çok ağır bir şekilde cezalandırılmasını sağlanmalıdır. Siyasi kaygılar nedeniyle bunlar şimdiye kadar yapılmadı, yaptırılmadı yada yapılamadı. Memlekette bütün bunları korkmadan yapabilecek adamlar var mı? Mutlaka bir yerlerde vardır ama onlar da henüz ortada yok. Velhasılı kelam işimiz zor.
-
Üstüme alınayım soruyu abi :) sürekli kredi imkanlarını aylardır dibine kadar kullanan biri olarak. (nas sürecindeki bedava krediyi yüksek enflasyona ezdirmeyi kaçırdım artık yüksek faizle borçlanıyorum)
Ben kendi adıma en kötü % 600 gibi bir kazanç ön görüyorum dolar bazında.2025 yılının ortalarında duruma bakarız
4 yılda bir gelen Kripto boğası döngüsünün içine girmemiz,Trump ın seçilecek olması,onların da bu olayı pompalamasıyla zaten kafam rahat. haziran temmuz ağustos eylül ayları civarı pozisyonumu piyasa çok dipteyken almışım. ekimde 0.54 den aldığım ripple ı 2.6 dolardan %500 karla satarak bir tane 1+1 minnak istanbulda daire aldım (klasik büyük kazançlarda ana parayı dışarı çıkarıp mala bağlamassan kaybetme riskinini almayarak.) Bu arada aldığım çoğu kripto son 3 4 ayda %60 ile %150 arası gitti.
1 sene önce aldığım kredilerdeki bitcoin 40 bin$ çoktan 100 bin $ a dayanmış, etheriumum 1600 dolardan 4000 usd ye dayanmış.
Yani demem o ki tutulan dolarla bile,dolar bazlı yatırımda hele ki %30 bile salsalar doları o kredilere verilecek faiz eriyor.
Kripto heyecanı herkese göre değil.Bir günde %30 düşer canınız sıkılır.Ama benim gibi en uygun yerlerden maliyetlenen birisi için %30 piyasa düşüşleri hiç birşey değil.1 dolarlık şey 4 dolar olmuş.ordan %30 düşşe kaç yazar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 30 Aralık 2024; 3:24:2 >
-
arkadaslar suan en guncel en yuksek banka hangisi ? Teb marifetli hesap diy ebisey var 53 oran veriyor ama baya da bir sikayet okudum, yaptıgı kesintilere ragmen yinede kullanmak avantajlı mı ? bugun karar vermem gerkeiyor
-
Aferin sana...
Ancak konunun mevduat faizleri ile alakası son derece sınırlı...
-
HSBC bugun vade sonum 51 den uzatıyorlar. yuzde 25 i ile fon almak gerekiyor. HSL para piyasası fonu almayı dusunuyorum.
-
Başka (TEFAS) para piyasası fonu almanıza izin veriyorlar mı?
-
Cevabını verdiğim mesaja bağlı olan mesaj ile birlikte kendi içinde alakalı olması yeterli.
Kamu olarak aynı performansınızı forum başlığıyla ilgisi sınırlı olabilecek diğer mesajlar için de bekliyoruz.
-
fon'dan zarar etme ihtimali var mi ? bir de onun ihtimalini mi dusunucez ? (bilmedigim icin soruyorum)
-
levent'e meteor düşmediği sürece sorun yok
-
Fonlar hakkında pek bilgim yok. Herhalde HSL HSBC para piyasası fonu alacagım.
-
Renkli hesap hoşgeldin zamanı bitmek üzere. Buradan nereye geçelim önerisi olan var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X