Şimdi Ara

Banka Müfettişliği için üniversite önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kırıkkale Üniversitesi Maliye bölümününü kazandım ama çoğu kişi özellikle İş ve Garanti bankasında üniversiteye çok önem verildiğini söylüyor acaba yol yakınken bir daha üniversite sınavına hazırlanıp daha iyi bir üniversitenin iktisat bölümünü mü tuttursak kırık obp ile yoksa 4 sene boyunca kendimi geliştirip burada mı eğitim hayatına devam etsem.Değerli önerilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louie-Andy Anderson -- 23 Eylül 2018; 13:2:6 >

• sacmaliga bak

gencler her bolumde her sektorde para var, yeterki siz kendinizi gelistirisn
    bunun anlami
    her gece okey, ihale oynamak degil

kitap okumak
    dil ogrenmek
    ielts veya toefl sonucu almak
    staj yapmak
    mumkunse yurt disinda staj kovalamak

bunlari yapmayip, universtenin adinin size bisey kazandirmasini beklerseniz , hayal kirikligina dusersiniz

bunlari yapip isletmeden mezun arkadasim var yurtdisinda yasiyor 10 bin dolar maasi var

kardesim gelistirin kendinizi yutubta bile stanford universitesinin ucretsiz dersleri veriliyor bunlara bakmayip bos bos yasiyorsaniz suc sizde
  • 4 sene boyunca kendini geliştirmekten kastın ne ? Herkes tutturmuş kendimi geliştirsem geliştirsem ama kimse elle tutulur bir şey yapmıyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ki zaten iktisat puanları Türkiye tarihinin en alt puanlarında son 3 yıldır . Özellikle bu yıl Marmara İstanbul bile aşırı düşük puanları .

• iktisat okuyacaksan boşu boşuna bırakma iibf bölümlerinin birbirinden farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

iktisat okuyacaksan boşu boşuna bırakma iibf bölümlerinin birbirinden farkı yok
    Aynen öyle ben sermaye piyasası okuyorum yarı zamanlı Denizbank genel müdürlükte çalışıyorum onlara göre uzun dönem staj ama bana göre yarı zamanlı çünkü maaşım var mühendislikten bile denetimde olan kişiler var . Okurken SPK lisansları almak sana artı puan katar .

• İibf boş iş. Verdiğin emeğe değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

İibf boş iş. Verdiğin emeğe değmez.
    Dolu emek verirsende açamayacağı kapılar yok. Ne kadar ekmek o kadar köfte . Kimi iibf mezunları var mühendisten doktordan kat kat fazla kazanan kimi var asgari ücrete çalışan ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

İibf boş iş. Verdiğin emeğe değmez.
    sacmaliga bak

bunun anlami

kitap okumak
    dil ogrenmek
    staj yapmak

bunlari yapmayip, universtenin adinin size bisey kazandirmasini beklerseniz , hayal kirikligina dusersiniz

bunlari yapip isletmeden mezun arkadasim var yurtdisinda yasiyor 10 bin dolar maasi var

kardesim gelistirin kendinizi yutubta bile stanford universitesinin ucretsiz dersleri veriliyor bunlara bakmayip bos bos yasiyorsaniz suc sizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: RichardB

sacmaliga bak

bunun anlami

kitap okumak
    dil ogrenmek
    staj yapmak

Alıntıları Göster
    aynen öyle şuanda beykentte okuyorum tam burslu olarak . denizbank genel merkezde yarı zamanlı olarak çalışıyorum finans departmanında .

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_fear

Aynen öyle ben sermaye piyasası okuyorum yarı zamanlı Denizbank genel müdürlükte çalışıyorum onlara göre uzun dönem staj ama bana göre yarı zamanlı çünkü maaşım var mühendislikten bile denetimde olan kişiler var . Okurken SPK lisansları almak sana artı puan katar .

Alıntıları Göster
    hocam dediklerinizi anlamadım yani üniversite önemi var mı özellikle iş bankası teftiş sınavı için birde şimdi ki üniversiteye günlük 30 tl yol parası vereceğim 1 sene iyi çalışırsam daha iyi bir üniversite gidip yol parasından da kurtulurum

• quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

hocam dediklerinizi anlamadım yani üniversite önemi var mı özellikle iş bankası teftiş sınavı için birde şimdi ki üniversiteye günlük 30 tl yol parası vereceğim 1 sene iyi çalışırsam daha iyi bir üniversite gidip yol parasından da kurtulurum

Alıntıları Göster
    ankara sbf kazanıcaksan çalış haccettepe gibi orta okullar kazancaksan okudugun yeri bırakma iş bankasında farkı olmaz almazlar zaten
  • quote:

sacmaliga bak

bunun anlami

kitap okumak
    dil ogrenmek
    staj yapmak

Alıntıları Göster
    Bana niye bunları yazdın? Karşında çocuk yok yıllarım bu basmakalıp lafları dinlemekle geçti. İibf verilen emeğe değmez bunu bilirim ve söylerim. Kitap oku, staj yap, dil belgesi al demek herkesin söyleyeceği şeyler.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    kardes senin visyonun yokki ,

IIBF okuyup milyarlarla oynayan var

ayni okulu okuyup memurluga sukr edende var

ayni okulu okuyup bos gezende var , demek istedigim ne bolum ne okul kisiye gore degerlendiririlir
    kendini gelistiren kazanir, gelistiremeyen senin gibi bos yorum yazar
  • 94 senesinde i.ü. fen fakültesi kazanıp okula devam ederken avcılar kmapisinden bir arkidişin daveti üzerine gitmiştim
    kampisi o kadar beğendim ki istanbulun diğer ucu olmasına rağmen ingilizce işletme okumaya karar verdim zira 94 senesindeki öys sınavında 55 türkçe sorusundan 51 net yapmıştım
    ertesi yıl öss ve öys ye yeniden girdim ama puan yetmedi

nasılsa fakültede 2. sınıfa geçmiştim yarı yolda bırakmak olmaz deyip 98 senesine kadar sınavlara ara verdim
    mezun olacağım yıl yeniden öss ve öys maratonuna girdim hazırlık yapmadan ama 6 defa daha sınava girdiğim halde puanım yetmedi
    hatta bir seferinde mezun olduğum okula bile yetmemişti
  • Bölüm de fakülte de üniversite de işin sadece bir kısmı. Geçen sene Ankara işletme çıkışlı bir eleman girdi yüksek lisans mülakatına adamı pencereden atmamak için kendimi zor tuttum. Birinci sınıf işletme bilimine giriş sorularını bile cevaplayamıyor. Ne AOF mezunları gördüm adamlar hem çalışmış hem açıktan okumuş hem de sürekli olarak kendisine bişeyler katmış. Eğer banka işi düşünüyorsan hukuk, iktisat, istatistik ve finans konularını adam akıllı öğren, sınavlarda da mülakatlarda da o kısım öncelikli. Elin yüzün düzgünse, adam gibi traşını olup takım elbiseni giyip gidersen mülakatlara, sorulan soruları da düzgün bir biçimde yanıtlar, adamlara işe hevesli olduğunu ve kendini geliştirmeye açık olduğunu hissettirirsen, bu arada yabancı dil işini de adam akıllı (bir sene erasmus tavsiye olunur) halledersen diploman bir dezavantaj yaratmaz.

İyi üniversitelerin tercih edilmesinin temel nedeni orada okuyanların gözelerinden ateş çıkartabilmesi felan değil. Adam zaten o üniversiteyi kazanarak hedef belirleme ve hedefe ulaşmak için disiplinli bir biçimde çalışma konusunda yetkin olduğunu göstermiş oluyor. Zaten geri kalanı süreçte kendiliğinden halloluyor. Ne de olsa bankalar müfettiş değil müfettiş yardımcısı alır genelde. Kendileri yetiştirir.

Bu arada yukarıda bir cevapta değinilmiş ve ben atlamışım. Banka/finans dektörünü düşünen herkes kesinlikle üniversiteyi bitirirken Sermaye Piyasası Lisanslama sınavlarına da girmeye başlamış hatta temel sertifikaları almış olmalı. Bu çok ciddi bir artı katar sektörde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz101 -- 1 Ekim 2018; 15:36:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

Bölüm de fakülte de üniversite de işin sadece bir kısmı. Geçen sene Ankara işletme çıkışlı bir eleman girdi yüksek lisans mülakatına adamı pencereden atmamak için kendimi zor tuttum. Birinci sınıf işletme bilimine giriş sorularını bile cevaplayamıyor. Ne AOF mezunları gördüm adamlar hem çalışmış hem açıktan okumuş hem de sürekli olarak kendisine bişeyler katmış. Eğer banka işi düşünüyorsan hukuk, iktisat, istatistik ve finans konularını adam akıllı öğren, sınavlarda da mülakatlarda da o kısım öncelikli. Elin yüzün düzgünse, adam gibi traşını olup takım elbiseni giyip gidersen mülakatlara, sorulan soruları da düzgün bir biçimde yanıtlar, adamlara işe hevesli olduğunu ve kendini geliştirmeye açık olduğunu hissettirirsen, bu arada yabancı dil işini de adam akıllı (bir sene erasmus tavsiye olunur) halledersen diploman bir dezavantaj yaratmaz.

İyi üniversitelerin tercih edilmesinin temel nedeni orada okuyanların gözelerinden ateş çıkartabilmesi felan değil. Adam zaten o üniversiteyi kazanarak hedef belirleme ve hedefe ulaşmak için disiplinli bir biçimde çalışma konusunda yetkin olduğunu göstermiş oluyor. Zaten geri kalanı süreçte kendiliğinden halloluyor. Ne de olsa bankalar müfettiş değil müfettiş yardımcısı alır genelde. Kendileri yetiştirir.

Bu arada yukarıda bir cevapta değinilmiş ve ben atlamışım. Banka/finans dektörünü düşünen herkes kesinlikle üniversiteyi bitirirken Sermaye Piyasası Lisanslama sınavlarına da girmeye başlamış hatta temel sertifikaları almış olmalı. Bu çok ciddi bir artı katar sektörde.
    Hocam bilgilendirici bir yazı olmuş sağolun peki birşey daha sormak istiyorum.27-28 yaşında mezun olmuş birisi çok dezavantaj yaşar mı özellikle bankalar bu duruma nasıl bakar?

• Çok sorun olmaz yaş ama askerlik duruyorsa o zaman sıkıntı olur. Liseden hemen üniversiteye gidememiş olabilirsin, üniversitenin ilk yılları okula gitmemiş olabilirsin, bitince akerliğini yapmış olabilirsin. Bir 3-4 yıllık gecikme çok göze batmaz, ziyan edilmediyse süre. Mühim olan senin o sürede ne yaptığın. Tecrübeni yekinliklerini arttırdınmı, daha olgunlaştın mı? Adamlar senin potansiyelinle ilgilneiyor, seni kendi kurumlarına göre yontacaklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kardes senin visyonun yokki ,

IIBF okuyup milyarlarla oynayan var

ayni okulu okuyup memurluga sukr edende var

ayni okulu okuyup bos gezende var , demek istedigim ne bolum ne okul kisiye gore degerlendiririlir
    kendini gelistiren kazanir, gelistiremeyen senin gibi bos yorum yazar
    Evet yoktur benim vizyonum. Ayrıca visyon ne. Daha önce dedim mi sana türkçe öğrenmek gerekli diye?
    Ben 30 yaşını geçtim bana vizyon, misyon falan diye maval okuma.
    İibf bitik bir fakültedir zaten giriş puanları da yerin dibine göçtü. O kendini geliştir falan filan masallarını tyt forumlarında yaz. Bu devirde sınavlardan yüksek puan çekenler iibf yazmıyor.
    İngilizce işletmenin hukuk fakültesinden 10 puan yüksek olduğu dönemi gördüm şimdiki hali ise sürünüyor.
    Benim bu konudan bir kazancım ve öğreneceğim birşey yok. Üniversiteye girecek olan ben değilim girecek olanları uyarıyorum o yüzden bana gelip basmakalıp 10-15 yıldır duyduğum şeyleri anlatıp durma.

• Louie-Andy Anderson kullanıcısına yanıt
    hocam bazı bankalar müfettiş yardımcısı pozisyonu için 28 yaş sınırı koyuyor. bankaya göre değişiyor. iş bankası 30 diye biliyorum. yaş sınırı olan yerlere başvuru yapamazsın ama diğerlerine yapabilirsin. ama tabi bunlardan önce hepsi toefl puanı istiyor. asgari 75 gördüm şuana kadar. iş bankası falan 85 istiyor. ne kadar yüksek alırsan o kadar iyi senin için. hem maaş hem yurtdışı seçenekleri açısından. ben de işletme mezunuyum. haziran 2018'de mezun oldum. askerlik duruyor. yeni sistemin gelmesini bekliyorum. okul zamanıda vardı aklımda müfettişlik ama kalmıştı şimdi tekrar gündeme geldi kafamda. bakalım hayırlısı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.