Şimdi Ara

Bankacılık | SWIFT kodu nedir? Yardımcı olur musunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, hesabıma yurt dışından bir miktar para gönderilecek ve bu bağlamda benden swift kodu ve hesap numarası istendi. Yalnız bu SWIFT kodu hakkında hiçbir bilgim yok.

Hesabım Yapı Kredi ve Yapı Kredi internet sitesinde swift kodu için "YAPITRISXXX" denmiş ve geçilmiş; ancak baktığımda Garanti Bankası falan hep XXX kısmının şube nosu ile değiştirilmesi gerektiğini belirtmiş. Yapı Kredi bu yönde bir bilgi vermemiş olsa da kafam karışıyor doğrusu.

Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mıdır?

• Sondaki XXX yerine şube numaranı yazacaksın hocam. SWIFT kodları 11 haneli oluyor.

http://swift.nedir.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Sondaki XXX yerine şube numaranı yazacaksın hocam. SWIFT kodları 11 haneli oluyor.

http://swift.nedir.com/

Cevap için teşekkürler. Ancak anlamadığım bir nokta var:

quote:

Swift Kodumuz, döviz işleminiz USD ve EURO cinsinden olduğunda YAPITRISXXX diğer döviz cinslerinden ise (GBP, SEK, JPY, KWD, CHF, AUD, SEK, DKK, NOK) YAPITRISFEX olarak yazılabilir.

şeklinde açıklamış Yapı Kredi.

USD ve EURO cinsinde XXX olduğunu ve şube kodu ile değiştirildiğini varsayıyorum bu XXX hanesinin; peki ya ikinci durumda FEX olması durumunda ne oluyor? Neden bu kısım da XXX değil?

Kafamı karıştıran nokta burası.

• çağrı merkezi candır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eger para amerika disinda bi yerdden gelecekse iban da is gorur
  • Arkadaşlar bankamla görüştüm ve bana Yapı Kredi'de böyle bir detay bulunmadığını belirttiler. Yani Yapı Kredi için bu kod USD ve EURO kurları için sabit olarak "YAPITRISXXX" şeklindeymiş.

Cevap yazan herkese teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımcı Olur Musunuz??
    24 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.