Şimdi Ara

BANKALAR , TEFECİLER & KREDİ KOŞULLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum ortalık kriz kriz diye kıvranıyor bir dünya işyeri kapandı (kendi çevrem için söylüyorum (Antalya Merkez)) ,

babamında yıllardır (1986'dan beri) Antalya merkezde işyeri var , 2 sene önce Bağkurdan emekli oldu 600 lira emekli aylığı bağladılar

babamda işyerini kardeşimin adına geçirdi. Malum krizden dolayı dükkan 50000 lira içeri girmiş (kredi kartları vb) ödemeleri , çekleri , senetleri

ödeyebilmek için kardeşim sürekli kredi kartlarını kullanmak zorunda kalmış doğal olarak işte olmayınca borç büyümüşte büyümüş ,

bende bütün borçları kapatmak için bankadan 36 ay vadeli kredi alalım 40000 lira, yıllların birikimiyle aldığımız evide ipotek gösterelim dedim

(Ev Antalya merkezde ederi en az 120.000 TL) ayda 1.750 lira oluyordu ödeme tutarı ama aşağı yukarı bütün borçlarda kapanıyordu tek yere ödeme yapacaklardı

kendi çalıştıkları bankada dahil olmak üzere 4 tane bankaya 40.000 TL için başvuru yaptım (kardeşimin adına bana zaten vermiyorlar )

(ticari kredi ev ipotekli) ama hiç birisi onaylamadı , en azından bir faydası olur diye

ben 10000 TL krediye başvuru yaptım şahsım adıma (ailem benim kartlarımıda kullanmıştı (23000 TL likte benim kart borcum gözüküyordu)

3 tane banka buna maaşımı aldığımda dahil

onay vermedi , en son dün bir bankaya başvuru yaptım onaylandı 10000 lira dosya vb düşünce 9640 olarak elime geçti.

Bu kadar uzun yazmamdaki sebebe gelince geçen Alanya'da bir esnaf tefeciden 50000 lira almış 100000 lira ödemesine rağmen borcu bitmemiş intihar etti İNTİHAR HABERİ

bankaların tavrınıda yukarıya yazdım hepsi reklamlar yapıyorlar kredi kartı reklamı, kredi reklamı ama sonunda insanları tefecinin kucağına atıyorlar

Devletimiz tarafından çiftçiye verilen desteklerden birazını da krizden zorda olan esnafa verilmesi ümidiyle.

Konu dışı için biraz fazla ciddi bir konu ama yazmak istedim...

• Geçmiş olsun diye başlayayım..

Halkbankasının esnaf destek paketleri var ama verilen meblağlar belli..

Bir şey dikkatimi çekti..Evinizi ipotek göstermenize rağmen nasıl olurda kredi vermezler hayret..

Allah kolaylık versin..
  • ziraat bankasına başvurdunuzmu ipotekli kredi veriyor hem oranları düşük
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bfs

Geçmiş olsun diye başlayayım..

Halkbankasının esnaf destek paketleri var ama verilen meblağlar belli..

Bir şey dikkatimi çekti..Evinizi ipotek göstermenize rağmen nasıl olurda kredi vermezler hayret..

Allah kolaylık versin..

quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

ziraat bankasına başvurdunuzmu ipotekli kredi veriyor hem oranları düşük

Arkadaşlar iyi niyetiniz için teşekkür ediyorum.

Ziraat Bankası en az 3 yıllık vergi kaydı istiyor kardeşimin 2007 ve 2008 var 2 yıllık daha babamın adına olsaydı zaten 20 yıllık Esnaftı

Halkbankası da ev tapusunu kardeşimin adına istiyor tapu babamın adına , burada da bir dip not gireyim ; bu konuda her banka

keyfi uygulama yapıyor mesela garanti - ING gibi bazı bankalar kabul ediyor ama Y.Kredi , Halkbank vb bankalar kabul etmiyor 1. dereceden akrabanın

tapusunu, efet 40.000 liralık krediye en az 120.000 TL lik ev tapusu veriyoruz ama kabul edilmiyor (Ev yukarıda da yazdım 135 m2 Antalya Start Otelin orada Antalya'nın Göbeğinde sayılır)

Morgate ile ben alıyormuş gibi yapayım dedim ama 1. derecen yakına ev satılamazmış

Bu arada kredi oranları %0.80 miş , %1.50 ymiş çok önemsemiyoruz yeterki kredi versinler.
    (en fazla 2000-3000 lira oynuyor kredi kartı faizlerinden iyidir dedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeWD@Li -- 20 Ağustos 2009; 12:56:07 >

• Bu kriz ortamında evi değerlendiremeyeceğini (satış/kira vs, eğer borcunuzu ödeyemezseniz tabi) düşünen bankalar olabilir. O yüzden evi almaktan çekiniyor olabilirler.
  • kredi kartlarını kart çevirme işlemi yapan yerler var 12 ay taksit yüzde 15 e yapıyorlar orlara yaptırabilirsin hem faiz yemezsin hem sicilin lekelenmez
  • borç borçla ödenmez.
    evi ipotek gösterip bankadan kredi almak yerine, evi satıp borcunuzu ödeyin. borcu ödedikten sonra elinizde bir miktar para da kalıyor sanırım.
    onu bankaya yatırıp yeniden birikim yapıpı yeniden ev alabilirsiniz.
    bunu yapmazsanız borcunuz daha da büyüyecek ve evinizi sattığınızda belki borcunuzu ödeyeceksiniz ama elinizde kalan para çok az olacaktır.
    burada deneyim konuşuyor dediklerimi iyi düşünün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

kredi kartlarını kart çevirme işlemi yapan yerler var 12 ay taksit yüzde 15 e yapıyorlar orlara yaptırabilirsin hem faiz yemezsin hem sicilin lekelenmez

yani tefeciyle uğraş diyor arkadaş.
    sakın ha böyle birşey yapmayın.
    elinizdeki malı satıp borcunuzdan kurtulmaya bakın.
    bankayla krediyle uğraşmayın.
  • güvendiğiniz bir tanıdığınıza evi satmış göstererek konut kredisi kullanmaya çalışın.Yalnız gerçekten güvendiğiniz birisiyle bu işe girin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

güvendiğiniz bir tanıdığınıza evi satmış göstererek konut kredisi kullanmaya çalışın.Yalnız gerçekten güvendiğiniz birisiyle bu işe girin

Bence kimseye güvenmeyin... Ne olur ne olmaz. Güvendiğiniz yakınınız hayatını kaybederse, mirasçıları sizi tanımayabilirler bile... :(

Evi satın, dediğiniz gibi 120.000 tl ediyorsa ve 40.000 tl borcunuz var ise, borcunuzu kapatın, kalan 80.000 tl ile daha makul bir ev satın alın.
    Anlıyorum, satın alınmış bir mülkü elden çıkarmak insanı kötü hissettirir, ama sizin durumunuzun en mantıklı çözümü bu bence.

Hayatta her zaman ileriye gidemeyebiliriz, bazen biraz geriye gitmek durumunda da kalabiliriz. Bunun da belki yaşanması gerekiyordu diye düşünün ve borçlarınızı temizleyip biraz geriden, ama borçsuz olarak devam edin

• Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ev satmak gibi bir düşüncemiz şuan için yok

ev satmak kolay ama almak çok zor olur , iş satmaya gelirse babamla kendi arabamı satar borcu öderim

ama bir şeyleri satmakla çözmek istemiyorum, kredi bizim işimizi fazlasıyla görecekti ayda

1.750 allahın izniyle işyeri çıkarırdı hemde elimizdeki birikimleri satmak zorunda kalmazdık.

Ama o kadar reklam yapan bankalar iş vermeye gelince deveye hendek atlattırıyorlar yukarıda da yazdım

devlet memuruyum 1350 maaş alıyorum ama 3 tane banka onaylamıyor 4.banka onaylıyor (aynı maaş belgesiyle)
  • Ev satmaya genelde kimse yanaşmıyor. Sonuçta evinizi satıyorsunuz. Zor bir durum.
    Ancak birşeyler yapmadığınızda satmak istemeyeceksiniz zorunda kalancaksınız.

quote:

Orijinalden alıntı: SeWD@Li

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ev satmak gibi bir düşüncemiz şuan için yok

ev satmak kolay ama almak çok zor olur , iş satmaya gelirse babamla kendi arabamı satar borcu öderim

ama bir şeyleri satmakla çözmek istemiyorum, kredi bizim işimizi fazlasıyla görecekti ayda

1.750 allahın izniyle işyeri çıkarırdı hemde elimizdeki birikimleri satmak zorunda kalmazdık.

Ama o kadar reklam yapan bankalar iş vermeye gelince deveye hendek atlattırıyorlar yukarıda da yazdım

devlet memuruyum 1350 maaş alıyorum ama 3 tane banka onaylamıyor 4.banka onaylıyor (aynı maaş belgesiyle)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.