Şimdi Ara

Banyo icin tekli elektrik dugmesini cifli yapmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Cok acil yârin oglene kadar suresi olan bir elektrik sorunumuz ortaya cikti.
    banyoyu yaptırıyorum, Fayans su borulari içeri vs/ Banyo aynasi da lambaliymis son anda unutmuşum aklima geldi. Bu günde banyonun herseyini yaptık tek fayans kaldi yarina ama elektrik isini tamamen unutmuşum.
    Sorunum su. Banyonun tek lambasi var. Haliylede tek elektrik düğmesi.
    Simdi ise aynanin lambasi da geldiği için benim o tek anahtari ikili anahtar yapmam lazim ve iki anahtarda birbirinden bagimsiz calismali yani ayna lambasi acilmasi gerektiğinde birinci düğme banyo lambasi için 2. düğme bagimsiz calisirken ikisinide actigimda ikisininde calismasini nasil saglarim. Anahtari actigimda haliyle iki kablo (faz ve nötr) cikti. Baska bir anahtarin içini actigimda IKILILERDEN onda ise 3 kablo olduğunu gordum (sanirim diğeri topraklama) Elimden anahtar degeistirme vs is gelir yani atiyorum ikili düğmeyi ikili ile tekliyi tekli ile sorunsuz değiştiririm ancak tekliyi ikili yapma konusunda kafam karisti

1. si böyle birsey olabiliyor mu.
    2. oluyorsa nasil.

Degerli yorumlarinizi beliyorum. Eger bir sey yapilacaksa hemen yapilmali yârin oglene kadar sonrasinda fayans çekilince daha da bisey yapamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Geçmiş ama bilgi olarak dursun.

Tekli anahtar için
    Anahtara bir kablodan elektrik geliyor. Diğer kablodan ampule gidiyor. Yani anahtar arada elektriği kesiyor.

2 lide sistem
    Yine tek kablodan anahtara elektrik geliyor. Anahtarda elektrik ikiye bölünüyor. Biri bir ampule diğeri diğer ampule gidiyor.

Sistem bu şekildedir. Nötr vs. anahtara gelmez.

• Yapmanız gereken anahtarın üstündeki buat tan nötürü bulup bu nötürden aynaya nötürü götürmek.
    Ve anahtardan da elektriği aynaya götürmek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.