koridordan her geçtiğimde bir tane de olsa barfiks çekmeye çalışıyorum, 1 tanenin bile çok zor olduğunu öğrenmiş oldum ve şuana kadar max 2 tane çekebildim : bazen hiç kendimi bile kaldıramıyorum.. bu sabah da onlardan biriydi.. |
Barfiks denemeleri
-
-
Barfiks vücut ağırlığı ile çalışıldığından hafif çalışma şekli olmayan bir hareket maalesef. Tutuş pozisyonlarına göre farklı kas gruplarına binen yük oranları değişir. Pozitif tekrar zor olsa da negatif daha kolaydır, bir kaç tekrardan sonra tükenince 2 dakika dinlenip tekrar yapmayı deneyin, bunu bir kaç kez yaptıktan sonra negatif tekrar deneyebilirsiniz. Bir tabure vb. Yardımıyla üst bölümden başlayın, barı tutup yavaşça inmeye çalışın, bu versiyonda tekrar sayısı artacak ve hedef kaslar daha uyarılmış olacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
barfiks demirine zıplayarak tutunup, sonra kendimi yukarı doğru çekmeye çalışıyorum ara sıra 1 tane yapabiliyorum fakat genellikle ağırlığımmı kaldıramayıp biraz asılı kalıp yere tekrar atlıyorum.
bu akşam sandalyeyle tutunup tekrar deneyeceğim :)
bu mesajın boş kalacağını düşünüyordum fakat faydalı bir cevap gelmesi çok güzel oldu, teşekkür ederim bilgi için
-
Rica ederim, zıplamak tehlikeli olabilir diye tabure demiştim ben. Yukarı doğru çekmek pozitif tekrar aşağı inmek negatif tekrar sayılıyor. pozitif yapamıyorsanız bile zıplayıp tuttuktan sonra aşağı yavaşça inmeniz yarım tekrar sayılır ve bunu çalıştıkça tam bir barfiks hareketi yapmanız kolaylaşacak. Bende bu konuda çok zorlandım, askerdeyken denetlemeye var diye 6 hafta çalıştırdılar 2 yaptım 3 olmadı, askerden sonra daha bilinçli şekilde çalıştım şuan 10-15 tekrar arası değişiyor yağ oranıma göre. Ufak detaylar var, bu bahsettiğim 10 - 15 tekrardaki 5 tekrarlık fark için vücudumun 1-2 kg değişmesi bile farkediyor.
-
Şu ana kadar burada gördüğüm en faydalı mesaj sanırım, eve geldim hemen denedim, sandalyeyle daha kolay oluyormuş niye daha önce denemediysem :d artık ben böyle böyle alıştırmalar yaparım, tekrar teşekkürler :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Barfiks çekmeye alışmak, sayını arttırmak istiyorsan kesinlikle direnç bantları ile yaparak başlaman ve mükemmel olmasa da bir plana sadık kalman gerek. Bir anda güçsüz kaslarına, eklemlerine ve tendonlarına yük bindirmek ve bunu öyle geçerken ''neyse şurada bir barfiks çekeyim'' diye ısınmadan vs. yapmak birçok açıdan hatalı olur.
Direnç bandı ile kilonun bir kısmını bantlara taşıtıp, sen alışıp geliştikçe direnç bandının da daha az dirençlilerini alıp git gide yardımsız şekilde barfiks çekmeye başlayabilirsin. Ayrıca amacın ne ? Neden barfiks çekmek istiyorsun? Bu soruların da cevabı önemli çünkü sen barfiks çekerek bütün çekiş kaslarını çalıştırmış olacaksın tamam peki itiş kasları ne olacak ? Bunların dengeli şekilde çalışılmaması da orta vadede postür bozukluğuna, güç dengesizliklerine yol açacak. Barfiks çekmek istiyorsan, şınav da çekeceksin bu kadar basit :) Ayrıca teknik açısından da birçok farklı barfiks türevini deneyimlemen gerek. Onlara da ayrıca internetten bakabilirsin.
-
gerçekten de geçerken boş geçmeyeyim, bir barfiks çekiyim deyip öylece dan dun yapıyordum ben, ısınma hareketleri falan hak getire..
spora fazla yabancı kalmışım sanırım.
direnç bandıyla da şuan tanışıyorum desem yeridir, bunun kullanımıyla ilgili video izleyeyim önce.
neden barfiks çekmek istiyorum... öncelikle esneklik için ve boy uzamada santim de olsa faydası olduğu için bir de kollarımı ve genel olarak kaslarımı güçlendirmek istediğim için
şınav çekmek barfiks çekmekten kolay 10 garanti 20 yi de az çabayla çekebiliyorum..
spor hayatına üç senenin sonunda kendimi ikna edip evde sporla başlayabildim ama öğrenmem gereken çok şey olduğu aşikar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzayincani -- 29 Kasım 2024; 11:9:17 > -
1 ken 2 olur sonra 3, 4 5 bir gün bir bakmışsın 10 un üzerine çıkmışssın. Umarım bu süreçte duvar sağlam kalır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X