Personel giriş çıkışı kontrolü için barkod kart okuyuculu bi sistem kullanmak istiyoruz. Zebex 600R-IR Barkod Kart Okuyucu kullanacağım ama bu donanımı daha önce kullanan varmı yada çalışma prensibini bilen varmı.
Çıkışı nasıl alacağız ve bunun için hangi programları kullanabilirim?
İlla personel giriş çıkışı için bu yöntemi mi kullanman gerek ID-READER lar var radyo sinyali ile şifre kontrolü gibi uygulamalarda kullanılan bir modül fakat burda bulmak biraz zor yurtdışından sipariş etmen gerek ilgilenirsen birkaç modül ismi söylerim sana (bu modüllerin demo'ları türkiyede var ama nadir)
Bu günlerde aynı modeli nasıl kullanabileceğimize ilişkin araştırmalar yapıyordum bende. www.bilkur.com.tr yi ziyaret ederseniz birşeyler bulabilirsiniz. Bilkur ile iletişime geçerseniz size yardımcı olacaklardır.
quote:
Orjinalden alıntı: icemg
Personel giriş çıkışı kontrolü için barkod kart okuyuculu bi sistem kullanmak istiyoruz. Zebex 600R-IR Barkod Kart Okuyucu kullanacağım ama bu donanımı daha önce kullanan varmı yada çalışma prensibini bilen varmı.
PanDa
Bahsettiğin modüller hakkında daha fazla bilgi verebilirsen sevinirim.
wk
Bilkur ile görüşmüştüm özellikle yazılım konusundaki akılımdaki soru işaretlerini gideremediler, o yüzden sizlerden yardım istiyorum.
Benim sorduğum model sadece yapmak istediğim sistem için gördüğüm ilk çözüm. Bu personel giriş çıkışlarını kayda alabileceğim alternatif çözümlerede açığım.
Teşekkürler
Dostum şöyle eğer PIC gibi bir denetçi kullanmayı biliyorsan RFID READER modüllerini de kontrol edebilirsin.Türkiyede oem satılıyor ama bulması zor ben çok önceleri çalışmıştım EM4095 ve ID -12 kullanabilirsin.Sana EM4095'in data sheet'ini gönderiyorum bir incele aynı zamanda netten bulduğum basit bir devre şemasınıda gönderiyorum fakat program kodlarını bulamadım benim kendi yazdığım kodlar vardı devreyle sencron çalışır heralde bulabilirsim gönderirim bu modüllerle bir çok uygulama yapabilirsin mesela köprü geçitlerinde otomatik gecişler varya sende bir cihaz oluyor geçerken "bip "sesi çıkartır ve otomatik geçersin o sistemler bu modüllerle yapılıyor ama Türkiyede bulması zor araştır kolay gelsin
Card okuyuculari cogu com portu veya USB uzerinden calisiyor... kullanimi cok kolay. Portan gelen bilgileri okuyup kendi database'in ile karsilastirman gerekli...
merhaba, üzerinden çok zaman geçmiş ben de arkadaşlarımla bitirme projemi rfid den aldım ve okuyucuyu kendimiz yapmaya çalışıyoruz. ama bahsettiğiniz EM4095 veya onun gibi bir okuyucu çipine ihtiyacımız var. bunu nereden temin edebiliriz?ve hangi protokolü kullanıyor? bilgi verirseniz sevinirim. iyi çalışmalar
Bu günlerde aynı modeli nasıl kullanabileceğimize ilişkin araştırmalar yapıyordum bende. www.bilkur.com.tr yi ziyaret ederseniz birşeyler bulabilirsiniz. Bilkur ile iletişime geçerseniz size yardımcı olacaklardır.
quote:
Orjinalden alıntı: icemg
İnternetten ücretsiz PDKS programı indirip http://www.bilkur.com.tr/Urunler/Manyetik_Kart_Okuyucular.htm manyetik kart okuyucunuda RS-232 SERİ PORTTAN bilgisayarına takacaksın. manyetik kartların içerisinde ki numaraları PDKS içerisinde kişi kaydı açarak gerekli kartıda çalışanlara vereceksin. Detaylar içinwww.bilkur.com.tr adresini inceleyebilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme