Şimdi Ara

Barkod Okuyucu Problemi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar zebex marka barkod okuyucu aldım usb girişli bilgisayara bağladım.Fakat barkadu gösteriyorum okuma sesi geliyo ama bitürlü rakam girişi olmuyo bunu nası çözebilirim bir fikri olanan varsa çok sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Barkod Okuyucu Problemleri ve Çözümleri

Barkod okuyucular, ürün bilgilerini hızlı ve doğru bir şekilde yakalamak için yaygın olarak kullanılan cihazlardır. Ancak bazen bu cihazlarla ilgili problemlerle karşılaşabilirsin. İşte en yaygın barkod okuyucu problemleri ve çözümleri:

• Barkod Okuyucu Barkodu Okumuyor:

• Barkod hasarlı veya kirli olabilir. Barkodu temizle ve tekrar taramayı dene.
      • Barkod okuyucu ile barkod arasında yeterince mesafe olmayabilir. Cihazı barkoddan biraz uzağa tut.
      • Barkod okuyucunun ayarları doğru olmayabilir. Ayarları kontrol et ve gerekirse güncelle.
    • Barkod Okuyucu Okuyor Ama Yazmıyor:

• Yazılımın güncel olmadığı için olabilir. Yazılımı en son sürüme güncelle.
      • Barkod okuyucu doğru şekilde yapılandırılmamış olabilir. Yapılandırmayı kontrol et ve gerekirse ayarları değiştir.
      • Barkod okuyucu kablosu gevşek bağlantıya sahip olabilir. Kabloyu kontrol et ve gerekirse sıkılaştır.
    • Barkod Okuyucu Çalışmıyor:

• Barkod okuyucunun pili bitmiş olabilir. Pili değiştir.
      • Barkod okuyucu hasar görmüş olabilir. Bir teknisyene danış veya cihazı değiştir.
    • Zebex Barkod Okuyucu Okumuyor:

• Yukarıda belirtilen genel sorun giderme adımlarını uygula.
      • Zebex barkod okuyucunun özel sorun giderme adımlarını kontrol et.

Barkod okuyucu problemlerini çözmek için bu adımları takip etmek genellikle yardımcı olur. Sorun devam ederse, bir teknisyene danışman veya cihazı değiştirmeni önerebiliriz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kullandığın program da donanım seç varmı device felan yazıyormu ayarlarında onu bir kurcalamanı tavsiye ederim bakmanda fayda var.

genellikle araçlar > özellikler>donanım'da bulunur

Birde driverini felan yükledinmi dıt sesini yapması normal okutunca çünkü barkodu okuyor ama programa aktaramıyor.
  • Bende Argox var. Sürücü yada program yüklemedim direk takıyorum görüyor.Sendeki cihazda böyle olmalı...Farklı usb girişi dene olmadı başka bir bilgisayarda dene
  • http://www.bilkur.com/download/Zebex/dokuman/Zebex_Z-3xxx_USB.pdf
    linkte ki barkodları sırasıyla okutun sorununuz çözümlenir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.