Selamlar. Barracuda Pro ST10000DM0004-1ZC101 10TB helyum diskim var ve daha sıfır durumda. 51 saattir çalışmasına rağmen "High Fly Writes" ve "G-Sense Error Rate" değerleri sürekli yükseliyor. 3 defa farklı programlarla bad sector taraması yaptım. Herşey tertemiz. Ama bu değerlerin sabit durması gerekmiyor mu ? Herzaman 2.5 inc disk kullanan biriyim ve ilk defa 3.5 inc bir disk kullanıyorum. Büyük disklerde titreşim fazla olduğu için mi yükseliyor bu değerler ? "High Fly Writes" ve "G-Sense Error Rate" özelliklerinin ne olduklarını biliyorum. Ama bilmediğim şey, bu hatalı yazımların gerçekleştiği anda hemen hatalı veri düzeltilip aynı sektöre tekrar mı yazılıyor ? Yoksa hata ile birlikte diske yazılan veri hatalı olarak mı kalıyor ? Mesela şöyle söyliyeyim, diske veri aktardığım esnada mesela 120mb/s hızla veri aktarırken disk kafası aniden hareketleniyor ve hız 20mb/s gibi değerlere düşüyor ve G-Sense error rate değeri 1 değer yükseliyor. Ve hemen ardından tekrar 120mb/s hıza ulaşıp yoluna devam ediyor. Bütün bunlar 1 saniye içerisinde olup bitiyor. Eğerki hatalı veri düzeltilip tekrar aynı sektöre yazıldığı için bu duraksama oluyorsa, o halde korkmam gereken bişey yok demektir. Önemli olan bad sektör olmaması. Doğru mudur ? İşte bunu anlamak ve kavramak istiyorum. Olayın tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Diskte bozuk sektör olmadığı için disk sağlığı hep iyi gözüküyor ama içim hiç rahat değil arkadaşlar. Yıllarca kullandığım 2.5 inc disklerim var mesela onlar yıllar geçmesine rağmen "High Fly Writes" değerleri 0. Ve "G-sense error rate" değerleri birinde 3, diğerinde 2. Ama bu diskler 2.5 inc. Belki bu değerlerin düşük kalması diskleri küçük olduğundan ve sarsıntının az olmasından kaynaklanıyordur değil mi ? Disklerini yıllarca kullanan arkadaşlar varsa bu değerleri kontrol edip bizimle paylaşabilirler mi ? Özellikle ST10000DM0004-1ZC101 model seagate disk kullanan arkadaşlar, ve başka modeller kullanan arkadaşlar High Fly Writes ve G-sense error rate değerlerinizi yazabilir misiniz. Burada bir havuz oluşturalım ve bu konuyu açıklığa kavuşturalım diyorum. Şu disk olaylarından derinlemesine anlayan arkadaşlarımız var mı aramızda ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byrak85 -- 26 Eylül 2022; 23:45:59 > |
Bildirim