Şimdi Ara

Baş Belası Kondansatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babam Bir otomobil fabrikasında çalışıyor.bundan yaklaşık 4 sene önce bi LCD TV vermişlerdi. Beko marka ilk 1 sene sorunsuz kullandık sonra görüntü kesik kesik silik silik gelmeye başladı servisi çağırdık kondansatörler şişmiş abeeyy diyip değiştirdiler hemen ve sorun çözüldü.Şimdi TV'nin garantisi bitti elektronikten anlarım devre yaparım sık sık bir bakatım görüntü yok ses var.İçimden geçirdim dedim bu kondansatör kesin gene şişti.açtım baktım evet yan yana 2 tane kondansatör 2'side aynı değer birisi mantar gibi şişmiş bugün gittim 2 tane yeni aynı kondansatör aldım değiştirdim malum biraz soğuk legim oldu ama baya uğraştıktan sonra sıkıntısız biçimde taktım. Çalıştıdım Tv'yi görüntü gene yok açtım baktım kapağını bu] sefer farklı yerde bi yeşil renkte 2 eş kondansatörün birini şişirmiş biraz kafayı yiyecem yardım edin neden durmadan bireydeki kondansatörü şişiriyor.o en son şişen kondansatörüde değiştirsem düzelir mi acaba ???

• Değişen kondansatörleri kapasite, ısı ve voltaj değerlerine uygun olanlarla değiştirmelisiniz.
  • Aynısıyla degiştirdim markası doldurp boşaltma zamanı voltu hepsi aynı ama farklı biyerdeki kondansatörü şişirmiş gene aynı güç kartı üzerinde
  • bunun nedenini chip dergisinde okumuştum. elektronik cihaz üreticileri, cihazlarını garanti süresinin bitimine göre tasarlıyor. buyüzden pel çok cihaz, garanti süresinin bitiminden sonra sorun çıkarmaya başlıyor. genelde bu arızalar kondansatörler üzerine oluyor. ayrıca cihazlarını sadece kendi teknik servislerinin açabileceği şekilde montajlıyorlar. bu yasal bir üçkağıt yöntemi olduğu içinde bir şey yapılamıyor. sana tavsiyem, yedek kondansatör depoşa ve sık sık lehimleme için pratik yap.
  • Tvden görüntü alabilmek için öncelikle besleme (power) devresinin sorunsuz çalıştıgından emin olmak gereklidir, besleme devresinden çıkması gereken +5,+12,+24.. gibi gerlimler sorunsuz çıkmalıdır.Varsa bir multimetre ile kart üzerinde ölçüm yapılabilir
    Kondansatör çalışma voltajı aşımında ve ters baglantı sonucu şişer patlar,montajda kutuplara dikkat edilmelidir.Kondansatörler arıza yaptıgını sadece şişerek göstermezler; şişer, kurur(kapasite değeri düşer),seyrek görülsede içten kısadevre gibi sorunlarda oluşturabilir.Şüphe edilen kondansatör mutlaka ölçülmelidir,
    5v devresi kondansatörlerini inceleyiniz,hala görüntü alınamıyorsa signal board'ta soguk lehim veya arıza yada video işlemci entegresinden de kaynaklanabilir
    Power kartın tamiri ile ugraşmak istemezsen yenisini takarak kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 9 Ocak 2013; 14:57:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

bunun nedenini chip dergisinde okumuştum. elektronik cihaz üreticileri, cihazlarını garanti süresinin bitimine göre tasarlıyor. buyüzden pel çok cihaz, garanti süresinin bitiminden sonra sorun çıkarmaya başlıyor. genelde bu arızalar kondansatörler üzerine oluyor. ayrıca cihazlarını sadece kendi teknik servislerinin açabileceği şekilde montajlıyorlar. bu yasal bir üçkağıt yöntemi olduğu içinde bir şey yapılamıyor. sana tavsiyem, yedek kondansatör depoşa ve sık sık lehimleme için pratik yap.

Haklısınız,Vestel yetkili elekt.müh.bu konuda biraz samimi olarak bir ürünün ömrünün hesaplaması ticari anlamda elbette zorunludur,örnek olarakta otomotiv sektörünü göstererek parça satışlarından elde edilen gelirin araç satışlarındaki gelirden daha yüksek olduğudur.Ben almanyadan aldığım ölçü aletini (MASTECH MS 8229) elimden düşürdüm ve skala ekran gitti garanti,aldıım yerle görüştüm tamiri için yenisinin birbuçuk katı para istediler ama yenisini tamirden ucuz olarak alabilirsiniz dediler,adamlardaki mantalite bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 9 Ocak 2013; 15:45:07 >

• peki Yeni Güç kartı Nekadardır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kilo kaybı baş dönmesi
    12 yıl önce açıldı
    BAŞ DÖNMESİ
    5 yıl önce açıldı
    Baş dönmesi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.