Şimdi Ara

Bas Gitar ve Ampli Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba efendim. Hayatımda hiç enstrüman çalmadım ve galiba bas gitara aşık oldum bas gitara başlamak istiyorum ancak bütçem çook fazla değil ayrıca bas ve ampli nasıl seçilir, hangisi iyidir bilmiyorum. En fazla 1100 lira bütçem olacak bu gidişle (şu an daha uğraşıyorum) evde youtube üzerinden öğrenmeye çalışacağım. Bana hangi bas ve ampliyi önerirsiniz? Tür olarak en çok metal (racer x, folk metal falan) ve rock severim. Jazz ve blues da severim ama rock ve metalden sonra gelir o ikisi. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenewbie -- 24 Ağustos 2017; 13:29:28 >

• solak olduğumu yazmayı unutmuşum.
    up
  • Madem jazz i çok seviyorsun sana bi jazz bass lazım (ben de bass işinde yeniyim kendi gitarımı alırken yaptığım araştırmalara dayanarak yazıyorum)

Benim gitarım SX sjb62 ki ağacı gayet güzel sustain i gayet iyi ama bu tamamen şans işi

Solak dediğin için skala iyice dalıyor

Jazz manyetikleri sadece benim gitarın solağını bulabildim

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=30075&gid=324

Amfi olarak ikinci el bakmanı tavsiye ederim

Eğer benim gibi saçan sapan illa sıfır alıcam diye 1w lık amfi alırsan bas dan soğursun ki ben soğumak üzereyim 1015 w lık bi amfi almam lazım

• Coroic kullanıcısına yanıt
    Hocam çok özür diliyorum ancak bir buçuk ay sonra cevap verebiliyorum şimdi. Kendimi ve müziğimi daha iyi tanıdıç Rock/Metal'i çok daha fazla sevdiğimi keşfettim. Attığınız Jazz Bass'ı da kaydedeceğim ama şu an için daha çok rock ve metalde kullanılabilecek gitar aramaktayım. Ve de ampli arıyorum tabii...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenewbie

Hocam çok özür diliyorum ancak bir buçuk ay sonra cevap verebiliyorum şimdi. Kendimi ve müziğimi daha iyi tanıdıç Rock/Metal'i çok daha fazla sevdiğimi keşfettim. Attığınız Jazz Bass'ı da kaydedeceğim ama şu an için daha çok rock ve metalde kullanılabilecek gitar aramaktayım. Ve de ampli arıyorum tabii...

Metal deyince aktif ve humbucker sözcükleri geliyor akla

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=31916&gid=324

Bütçeyi aşıyor ama en uygunu bu gibi ama

Bi @Uçamayan Pegasus hocam da baksın

.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 22 Eylül 2021; 21:51:30 >
  • elektro gitar kullanıcısıyım o yüzden çok yardımcı olamayacağım. amfi için pek yorum yapmak istemiyorum ama gitar için cort veya ibanez alırsan üzülmezsin. istediğin tarzları da rahatlıkla çalabilirsin bence. amfi için biraz bütçe ayırmaya çalış ve mümkünse ekipmanlarını 2. el almaya bak daha verimli olur. aktif manyetikli bakmana gerek yok pasifle de rock metal tarzında çalarsın cort ve ibanezle. jazz tarzı çalmak istediğin zaman da pasif daha kullanışlı olur.

özellikle şu gitarı al diyemiyorum ama cort veya ibanezden bakman iyi olur.
  • Aman hocam Marcus miller ı görünce direk jazz dediniz sanırım. Gitarın ton yelpazesi aşırı geniş YouTube videolarından bakabilirsiniz. Akif pasif switch i de var bi de push-pull potans takılırsa hem jazz gibi kullanır hem de çift humbucker ile gayet koyu tonlar alınabilir.

Tabi benim görüşüm.
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:2:13 >
  • Hocam şimdi çok incelemedim gitarı ancak; Marcus miller ismini gördüğüm an aklıma jazz tınısı geldi internetten bakacağım performansına ama bütçemi aşıyor.

cort ve ibanez demişsiniz, cort'un şu modelini çok beğenmişler size de sormak isterim:http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=786&gid=181

Nasıl bir gitardır bu? İhtiyacımı karşılar mı ve uzun bir ömrü var mıdır?

Son olarak da; evet o ters çalma olayını ben de çok duydum ama zorluğundan biraz korktum ( zor mu hakikaten?) ve de daha sonra solak geçmek istersem çok sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum...

Teşekkürler.

• şurada:https://www.youtube.com/watch?v=kT8M39xAfhM cızırtılı kulaklıkla dinlemiş olsam bile tonu çook hoşuma gitti.
  • thenewbie kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:2:34 >
  • Evet inceleyince gerçekten istediğim türden ancak şu sağa alışırsam soldan çalamama durumu biraz moral bozucu... Ve çok üst düxey bir beynim yok yani yapamam herhalde. solak çalsam da aynı durum yaşanır değil mi? bu sefer de sağlaklarda çok sıkntı yaşarım. :/
    evet bu gitar işini görür başlangıç için ideal sayılabilir. uzun ömür tamamen senin nasıl kullandığına bağlı ama merak etme sıkıntı çekmezsin. güzel seçim.
  • Öyle diyorsan öyledir hocam. Tecrübe her zaman teoriden doğrudur
  • tamam teşekkür ederim. :) imkan olduğunda ikinci el alabilirim belki bundan. şimdi yine sorularım doğdu: ikinci el alırken nelere dikkat etmeliyim yani sağlam mı değil mi nasıl anlayabilirim?

Ve de nasıl bir ampli seçmeliyim istediğim gibi bir performans almak için?..
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:3:23 >
  • evet, amfiden bahsediyorum. iyi ki sıkılıyorlar bass gitardan kulaklık amfisini yeni duydum bakayım internetten... eğer bir şey bulursam size örnekleri atarım çok teşekkür ederim. Başka forumda bass kullanan ve bilgili olan etiketleyebilir misiniz? Çok fazla kişiyi de uğraştırmış olacağım ama tam bir bilgilenmek istiyorum. Teşekkürler.
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:3:51 >
  • taa 2007-2008 başlıklarından bir iki kişi buldum onlara da pm attım yardımcı olabilir misiniz diye. Size de arada sorular sorabilir miyim hocam burdan yahut pm'den. zaten şu ay falan büyük ihtimal alamam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.