Şimdi Ara

Bas gitara başladım ilk ne yapacağım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bas gitara başladım ilk ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bir yardım edin ya

1) Bas gitar notasız çalınırmı?
    2)Bas gitardada klasikteki gibi akorlar farmı (örneğin işte AM,EM,G) gibi varsa nerden bulabilirim.
    3)Bas gitara ilk başlarken ne yapmalıyım (örneğin : ilk şundan başla onu geliştir sonra şuna geç )

işte tarif edin

şimdiden saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkeleßek -- 4 Şubat 2013; 19:41:44 >

• Basçı değilim fakat sorularını cevaplamaya çalışayım. Öncelikle nota yerine tabdan da çalabilirsin fakat sana tavsiyem hiç baştan böyle başlama, adam gibi nota okumayı öğren, çok zor bir şey değil zaten. Akorlar var diye biliyorum. Biraz araştırırsan kendin de bulabilirsin. Son sorunun cevabını ise bilmiyorum fakat muhtemelen parmak egzersizi yapmanı söyleyeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sâlim -- 5 Şubat 2013; 0:24:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne tarz müzik seviyorsun? bana bi basçı lazım da. eğer uygunsa senin için birlikte bi çay falan içebiliriz. yanlış frekansa geçtim dur. eğer uygunsa bir stüdyo felan yapabiliriz...
  • evde yalnız calısıcaksın sanırsam. sana tavsiye verebılcegım tek sey gunde en az 4 saatını ayırman lazım bu işe veya hobiye diyelim
  • halo92 ben metal yada rock çalıyorum bu arada birde ben evde tek çalmıycam bizim okulda bir grubumuz var orda çalıcaz

bu arada cevaplar için saolun.

bu arada internette akorlarını bulamıyorum bulan olursa söylesin pls

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkeleßek -- 5 Şubat 2013; 19:13:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kertenkeleßek

halo92 ben metal yada rock çalıyorum bu arada birde ben evde tek çalmıycam bizim okulda bir grubumuz var orda çalıcaz

bu arada cevaplar için saolun.

bu arada internette akorlarını bulamıyorum bulan olursa söylesin pls

tüm gitar ailesinde olduğu gibi öncelikle bol bol parmak alıştırmaları yapman gerek. bas gitarın perdeleri daha geniş olduğundan ve teller de haliyle daha kalın olduğundan elini fazla açman gerekecek, bu da tellere kuvvet uygulamayı zorlaştıracak. bunun için de parmaklarını güçlendirmen gere.
    bas gitarda akor olur mu? olur. solo bile olur. sen yeterki yapmak iste.
    akor-nota-tab konusunda başlangıç için en iyi seçim guitar pro (şu an versiyon 6 var) programını öneririm. ultimate-guitar gibi sitelerden istediğin şarkının guitar pro notalarını indir. bu dosyalarda içinde ritim gitar, solo gitar, klavye, bas hepsi bulunur bas kısmını seçip oradan çalışabilirsin.

• En pratik başlangıç olarak, arkadaşların da yazmış oldukları üzere guitar pro veya tuxguitar programlarından birini indireceksin. Kolay parçalar belirleyeceksin Haluk Levent, Yaşar Kurt, Bon Jovi, AC/DC, vs... Adını yazdığımız programlarda bu parçaları açıp bas yürüyüşlerine eşlik edeceksin.

Bas gitarda elbette akorlar vardır. Kabaca şöyle açıklayayım: Akor, notaların oluşturduğu ses gruplarıdır (kabaca). En az 3 nota bir araya gelir ve bir akor oluşturur. Hangi akorun hangi 3 (veya daha fazla) notadan oluştuğunu ezberledikten sonra, klavye üzerinde bunu uygularsın. Ben sıkça kullanırım, özellikle arpej modunda çalarım bunları, gayet de hoşuma gider. Yıllarını bas gitara verdikten sonra senin de sıkça başvuracağın birşey olacaktır. Ama yakın zamanda gündemine almanı gerektirmeyen bir konu bu.

Parmak alıştırmaları yap her iki elin parmakları için de. Çalıştığın parçalarda parmakları değiştirmeyi dene. En önemli hususlardan bir diğeri de, müzik teorisini de kesinlikle edinmeye çalış! Zamanla daha matematiksel bir hal alacak bu konular. 'Aralıklar' bu işin anahtarı gibi birşeydir.

Şimdiden dünyamıza hoşgeldin İyi çalışmalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyaxeres -- 6 Şubat 2013; 23:17:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk Kez Başlamaya Değer Mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bora Uslusoy'un metodunu alabilirsin.Bunun yanında bol bol egzersiz ve müzik dinlemek çok önemli
  • saolun cidden çok yardımınız dokundu çalışıcam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.