Şimdi Ara

Bas Gitara başlamak istiyorum yardım !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ay içinde bas gitara başlamak istiyorum fakat hem nota bilmiyorum nota öğrenmeliyim hem de bas gitarı.Bazı yerlerde direk bas gitardan başlamak zor olur yanlıştır ilk klasik gitarla başlanmalıdır v.b yazılar yazıyor fakat ben klasik gitardan hiç mi hiç hoşlanmıyorum.Eğer gerçekten bas için klasiği öğrenmek gerekiyorsa klasik gitardan başlayacağım...

Birde İstanbul Fatihte oturuyorum eğer bastan başla diyorsanız bas gitar önerilerinizi istiyorum.Yaklaşık olarak 500 zorlarsam 600 lira bütçem var gitar + amfi için.Ayrıca öğrenmek için ders almak istiyorum yine bu yakınlardan bildiğiniz yer varsa yazar mısınız ? Ders için bütçem aylık olarak yaklaşık 160 lira civarı.Benzer ücrette kurs-ders'leri yazarsanız bütçemi tekrar ayarlayabilirim...

Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaankrc

Ay içinde bas gitara başlamak istiyorum fakat hem nota bilmiyorum nota öğrenmeliyim hem de bas gitarı.Bazı yerlerde direk bas gitardan başlamak zor olur yanlıştır ilk klasik gitarla başlanmalıdır v.b yazılar yazıyor fakat ben klasik gitardan hiç mi hiç hoşlanmıyorum.Eğer gerçekten bas için klasiği öğrenmek gerekiyorsa klasik gitardan başlayacağım...

Ben bi' hata ettim ve ilk klasikle başladım, ve klasikten nefret ediyordum. Basa geçince kendimi buldum. Yani gereksiz klasik. Ha şu işe yarar, akorları öğrendiğin için gitaristin elini okuyarak o an doğaçlama gidebilirsin uygun akorlardan. Başka da bir artısı yok. Ben de şu anda hem nota hem teknik görüyorum, teknikte Victor Wooten'da olmama rağmen bilgide biraz gerideyim. Ve ceremesini az çok çekiyorum, o yüzden müzik bilgini olabildiğince hızlı ilerletmeye bak hocan vasıtasıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantaxy
    Ben bi' hata ettim ve ilk klasikle başladım, ve klasikten nefret ediyordum. Basa geçince kendimi buldum. Yani gereksiz klasik. Ha şu işe yarar, akorları öğrendiğin için gitaristin elini okuyarak o an doğaçlama gidebilirsin uygun akorlardan. Başka da bir artısı yok. Ben de şu anda hem nota hem teknik görüyorum, teknikte Victor Wooten'da olmama rağmen bilgide biraz gerideyim. Ve ceremesini az çok çekiyorum, o yüzden müzik bilgini olabildiğince hızlı ilerletmeye bak hocan vasıtasıyla.

Bende öyle düşünüyorum klasiği hiç sevmiyorum ve hem basın sesinin çok hoşuma gitmesi hemde popüler olan şeylerden tiksinmemden dolayı (Klasik ve Elektro Gitar gibi) basa başlamayı düşünüyorum.Kendi başıma öğrenmeyeceğim fakat sorduğum 1-2 kurs yeri ilk klasikle başlamak gerekli, temel eğitim klasikle olmazsa basla çok uzun zaman alır ve zor olur tarzında şeyler söylediler.Birde bütçemi yazdım gitar + amfi önerisinde bulunur musun ? Bazıları alabildiğince pahalı gitar al amatörken amfiye gerek duymazsın bilgisayar olur ses sistemi olur bağlar kötü de olsa idare edersin gitarı iyi al gibi şeyler dediler sizce ne yapmalıyım ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phantaxy

Bende öyle düşünüyorum klasiği hiç sevmiyorum ve hem basın sesinin çok hoşuma gitmesi hemde popüler olan şeylerden tiksinmemden dolayı (Klasik ve Elektro Gitar gibi) basa başlamayı düşünüyorum.Kendi başıma öğrenmeyeceğim fakat sorduğum 1-2 kurs yeri ilk klasikle başlamak gerekli, temel eğitim klasikle olmazsa basla çok uzun zaman alır ve zor olur tarzında şeyler söylediler.Birde bütçemi yazdım gitar + amfi önerisinde bulunur musun ? Bazıları alabildiğince pahalı gitar al amatörken amfiye gerek duymazsın bilgisayar olur ses sistemi olur bağlar kötü de olsa idare edersin gitarı iyi al gibi şeyler dediler sizce ne yapmalıyım ?

E adamlar ondan para kazanacak, tabi klasik eğitimi de al derler.

O bütçede fazla fark etmez gitarlar. Ama ampli ve gitar önemli, ucuzundan iki tane alacağına sağlam bir tane al. Ben de ilk gitarımı aldım, amplimi 3 ay sonra aldım, PC'den çaldım hep. Gitar olarak bunu önerebilirim:http://do-re.com.tr/urundetay.asp?id=674&yamaha-rbx170-bass-gitar.

Ampli olarak da ileride Line 6 alırsın, çok harika amplileri var orta fiyatlarda. Ama şimdilik bu gitarla PC'den ses çıkışı sana yeter.

• Dediğin gibi yapmaya karar verdim teşekkürler.İstanbulda oturuyorsanız ve biliyorsanız fiyatı fazla olmamak üzere kurs ya da özel ders alabileceğim bir yer var mı ?

Bas gitar öğrenirken bir yandan da nota öğrenmem gerekli.Bu işi sadece arkadaşlarım arasında hobi olarak yapacak olsamda bir işi tam yapmanın en doğrusu olacağı kanısındayım.Nota ile gitarı öğrenmem -tabiki yetenekler ile orantılı fakat- tahmini olarak ne kadar sürer.Öğrenmekten kastım 1-2 parça çalabilecek duruma gelmem yeni bir parça çalmak istediğimde mesela 3-4 haftada 0'dan başladığım parçayı çalabilecek duruma gelmem tahmini olarak ne kadar sürer ?

Son olarak PC'ye takıp kullanıyorum demişsin PC'ye nasıl bir aparat ile bağlıyorsun.Eğer ayrı bir şekilde satılıyorsa bu aparatın ismini verir misin ?
  • quote:

Dediğin gibi yapmaya karar verdim teşekkürler.İstanbulda oturuyorsanız ve biliyorsanız fiyatı fazla olmamak üzere kurs ya da özel ders alabileceğim bir yer var mı ?

Bas gitar öğrenirken bir yandan da nota öğrenmem gerekli.Bu işi sadece arkadaşlarım arasında hobi olarak yapacak olsamda bir işi tam yapmanın en doğrusu olacağı kanısındayım.Nota ile gitarı öğrenmem -tabiki yetenekler ile orantılı fakat- tahmini olarak ne kadar sürer.Öğrenmekten kastım 1-2 parça çalabilecek duruma gelmem yeni bir parça çalmak istediğimde mesela 3-4 haftada 0'dan başladığım parçayı çalabilecek duruma gelmem tahmini olarak ne kadar sürer ?

Son olarak PC'ye takıp kullanıyorum demişsin PC'ye nasıl bir aparat ile bağlıyorsun.Eğer ayrı bir şekilde satılıyorsa bu aparatın ismini verir misin ?

İstanbul'da değilim maalesef. :/

Ben ikinci günümde şarkı çalmaya başlamıştım, çalışmayla ve yetenekle alakalı o. Kişiden kişiye değişiyor yani. Ama tahmini demişsin, 0'dan başlayan biri 3-4 haftada basit parçaları çalar.

Jak ucunu mikrofon girişine dönüştüren aparatlar var, jak dönüştürücü falan dersen anlarlar.

• Araştırma yaparken bazı forumlarda eğer ampli almaz ve PC ses sistemi gibi şeylere bağlarsan aşırı kötü bir ses alırsın ve aletten soğuyabilirsin dediler.Bundan korkup 4-5 ay idare edecek 10w bir ampli almaya karar verdim.Böyle yapınca malum gitar için bütçe azaldı.Cort GBPJ ile Cort action arasında kaldım.Gitar beni 1 yıl idare etse yeter çünkü eğer bas gitara tam anlamıyla alışırsam 5-6 ay içinde ampli 1 yıl içinde de gitar değiştirebilirim.

1 yıl sürede sizce ;

diğerlerine nazaran daha düşük kaliteli bir gitar ve daha kaliteli bir ampli mi ( GBPJ + Ampli)

Diğerlerine göre orta özelliklere sahip bir gitar + ampli mi ( Cort Action + Ampli)

Diğerlerine göre daha kaliteli bir gitar mı (Yamaha'nın önerdiğiniz modeli)

Daha iyi ses verecektir.1 yıl içinde işin temelini öğrenince gitara 800 ampliye 300 lira gibi bir bütçe ayıracağım ama şimdilik bütçem bu kadar.Durum böyle olunca lütfen gitar al 2-3 ay sonra ampli alırsın demeyin.Çoğu kişi ampli'nin neredeyse gitar kadar sese etkili olduğunu söyledi sizce hangi grubu tercih edersem daha kaliteli ses elde edebilirim ?

Şimdiden teşekkürler.

• Ek olarak: Bence ikinci el bir gitar alman daha yararlı olur senin için, çok daha iyi bir gitar alabilirsin bu bütçeyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

Ek olarak: Bence ikinci el bir gitar alman daha yararlı olur senin için, çok daha iyi bir gitar alabilirsin bu bütçeyle.

Evet onuda düşündüm fakat gitardan anlamadığımdan dolayı 2. el almaya kalkışıp sorunlu bir ürün almaktan korkuyorum.Ne yazık ki çevremde bu işlerden anlayan hiç kimse yok...
  • quote:

quote:

Ek olarak: Bence ikinci el bir gitar alman daha yararlı olur senin için, çok daha iyi bir gitar alabilirsin bu bütçeyle.

Evet onuda düşündüm fakat gitardan anlamadığımdan dolayı 2. el almaya kalkışıp sorunlu bir ürün almaktan korkuyorum.Ne yazık ki çevremde bu işlerden anlayan hiç kimse yok...

Aslında bir kaç yöntem var da ben elektrodan anlıyorum bass çalan arkadaşlar konuya gelince sana bir iki yöntem söylerler fakat kısaca sapın eğriliği tellerin yüksekliğine filan bakılıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Aslında bir kaç yöntem var da ben elektrodan anlıyorum bass çalan arkadaşlar konuya gelince sana bir iki yöntem söylerler fakat kısaca sapın eğriliği tellerin yüksekliğine filan bakılıyor.

Tamam sağol...Bas gitar konusunda bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum...Güzel bir 2. el bulursam alacağım fakat bulamazsam sizce yukarıdaki 3 seçenekten hangisini tercih etmeliyim ?

• quote:

Araştırma yaparken bazı forumlarda eğer ampli almaz ve PC ses sistemi gibi şeylere bağlarsan aşırı kötü bir ses alırsın ve aletten soğuyabilirsin dediler.Bundan korkup 4-5 ay idare edecek 10w bir ampli almaya karar verdim.Böyle yapınca malum gitar için bütçe azaldı.Cort GBPJ ile Cort action arasında kaldım.Gitar beni 1 yıl idare etse yeter çünkü eğer bas gitara tam anlamıyla alışırsam 5-6 ay içinde ampli 1 yıl içinde de gitar değiştirebilirim.

1 yıl sürede sizce ;

diğerlerine nazaran daha düşük kaliteli bir gitar ve daha kaliteli bir ampli mi ( GBPJ + Ampli)

Diğerlerine göre orta özelliklere sahip bir gitar + ampli mi ( Cort Action + Ampli)

Diğerlerine göre daha kaliteli bir gitar mı (Yamaha'nın önerdiğiniz modeli)

Daha iyi ses verecektir.1 yıl içinde işin temelini öğrenince gitara 800 ampliye 300 lira gibi bir bütçe ayıracağım ama şimdilik bütçem bu kadar.Durum böyle olunca lütfen gitar al 2-3 ay sonra ampli alırsın demeyin.Çoğu kişi ampli'nin neredeyse gitar kadar sese etkili olduğunu söyledi sizce hangi grubu tercih edersem daha kaliteli ses elde edebilirim ?

Şimdiden teşekkürler.

3 ay boyunca PC'den çaldım ve şu anda gitarıma aşığım. Alakası yok amplinin olup olmamasında, iş sende bitiyor. Ben evde mis gibi amplim olmasına rağmen genellikle bağlamadan çalarım, tadını almak için ampli şart değil. Zaten ampli alana kadar anca oturur teknikler falan, alınca da tadıyla çalarsın. Direkt Yamaha'yı al derim ben.

• Çok teşekkürler yardıımların için Yamaha yolcusu olarak gözüküyorum :) Nisanın ilk haftası kavuşacağız inşallah.
  • Bu arada Phantaxy sen şuan hangi gitara ve hangi ampli'yi kullanıyorsun sadece meraktan soruyorum :D
  • Rica ederim, ne demek. Şimdiden hayırlı olsun. Ha bu arada, sana bi' öneri; serçe parmağını geliştirmeye bak.

Gitarım Yamaha RBX5A2, amplim Cort GE30B ama şimdiki aklım olsa Line6 LowDown LD15 alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaxy -- 26 Mart 2012; 22:18:04 >
  • ben de benzer durumdayım bütçe yok klasik gitar var. 2 haftada baya ilerledim internetten ders izleyerek. bass şart oldu artık..
  • Bence klasikle basla denmesinin sebebi parmaklarının acılması istendiğinden olabilir. aynı muhabbet elektro içinde var çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.