Şimdi Ara

BAŞARISIZLIK HİSSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yks 2023 sınavına geçen yıl bu günlerde hazırlanmaya başlamıştım. Sınava 9.sınıftan beri düzenli çalıştığımdan dolayı pek 12 de ek bir çalışma yapmamıştım. Yaz aylarında tyt netlerimde gayet iyi düzeydeydi. Denemeler, fasiküller ayt çalışmaları falan filan derken zaman geçti. MSÜ sınavına girdim. Sıralamam 19k civarı gelmişti. Beni motive etmişti biraz bu sonuç. MSÜ den sonra aytyi de halletmiştik. Netler yeterliydi. Sınavdan 1 hafta önce falan tyt ortalama 95-100 ayt:65-70 arası geliyordu. Kendime yine de tam olarak güvenim yoktu. Bunun sebebi tahminimce az kitap çözmem ve 12 de fazla çalışmamamdı. Sınav günü geldi çattı. Sınava girdik. Sınavda kendimi hiç iyi hissetmemiştim. Panik olmuştum. Stres seviyem tavan yapmıştı. Türkçede soruları dahi okuyamıyordum 1 kelimeyi dahi anlayamıyordum. Kalp çarpıntısı vs başladı. Gözüm kararmıştı. Görevli beni sakinleştirmeye çalıştı sınavdan çıkamayacağımı söyledi. Yaklaşık 25-30 dk sakinleşmeye çalıştım. Kendimi toparlayınca sınavı çözmeye başladım. Tabii bunun sonucunda süre sıkıntısı başladı ve geometriyi göremeden sınav bitti. Sınavdan çıktığımda çok kötüydüm. İyice hayalete dönmüştüm. Ayt de kurtarabiliriz belki diyordum. Pazar oldu ayt ye de girdik. Ayt de dünkü gibi bir deneyim yaşamamıştım ama bilgilerimi anımsamakta çok zorlandım. Feni uzun sürede bitirdim. Matematiğe hem sürem yetmedi hem de hızlı yapayım diye bir sürü dikkat hatası yaptım. Sınavdan çıktığımda kendime 2-3 ay gelemedim. Sınav sonucu açıklandı 85k civarı bir şey geldi. Zaten böyle bir sonucu tahmin etmiştim.

Tyt: Ayt:

Türkçe 23 17 Matematik:21 12

sosyal 11 9 Fen 35 5

Matematik 24 2

Fen 20 0

Gün içerisinde tanıştığım herkes bana sonucumu sorunca yüzüm kızarıyor,söylemeye dahi utanıyorum. 9dan beri çalıştın yaptığın sonuca bak diyorlar. Kendimi aptal, başarısız gibi hissediyorum kendimi bu histen alıkoyamıyorum. Etrafımda konuşabileceğim kimse yok. Tüm arkadaşlarım üniversitelere yerleşti. Bu sınav yüzünden insanlarla iletişimi kesmiştim. Şimdi mezuna kaldım. Tercih falan da yapmadım. Ne arkadaş ne hobi ne bir dost. Keşiş gibi yaşıyorum artık. Hiçbir şey için güç bulamıyorum. Aile sorunlarını yazmak isterdim ama parmaklarıma acıyorum. Bir de bu sınav için 1 senem daha gidecek. Hiç iyi değilim arkadaşlar. Aranızda bana öneri verecek büyüklerim olduğunu düşündüğümden buraya bunları yazdım. Teşekkür ederim.

• Bazen hayatta ne olup bittiğini anlayabilmek için tökezlemek mecburiyetindesiniz.

Belli ki temeliniz sağlam,bu yıl güzel bir çalışmayla güzel yerlere ulaşırsınız.

Başarısız eğitim sisteminde başarılı olmayı başarı zannedenlerden nefret etmek,lâzım geliyor.
    Çevrenizdeki 2-3 yeni yetmeye bakmadan hayatınıza odaklanın.
  • Hedefin nedir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dolandirici33 D kullanıcısına yanıt
    10k tıp veya ceng

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazen hayatta ne olup bittiğini anlayabilmek için tökezlemek mecburiyetindesiniz.

Belli ki temeliniz sağlam,bu yıl güzel bir çalışmayla güzel yerlere ulaşırsınız.

Başarısız eğitim sisteminde başarılı olmayı başarı zannedenlerden nefret etmek,lâzım geliyor.
    Çevrenizdeki 2-3 yeni yetmeye bakmadan hayatınıza odaklanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNSİN
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.