Şimdi Ara

BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri (449. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.970
Cevap
97
Favori
1.004.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 447448449450451
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlike katılıyorum. iGO'yu android üzerinden kullanabilen nadir ülkelerden biriyiz. (En son bizzat iGO'nun ülkesi Macaristan uygulaması da kaldyryldı.) Bu da Başarsoft'un sayesinde oldu. Bu ugulamadan ciddi anlamda para kazandığını, daha doğrusu harita güncelleme maliyetinin yarysyny dahi bieysel kullanycylardan sa?lady?yny da zannetmiyorum zaten. Hele ki hyrsyzlyk bu kadar almy? yürümü?ken. Ha, bu arada Ba?arsoft'u saunmak da zor. Ben iphone uygulamasyny da satyn almy?tym. Ben kendim artyk android kullayyorum ama e?imin iphoe telefonunda hala yüklü. Koca bir sene ios uygulamasyna harita güncellemesi vermemenin bir mazereti olamaz. Ya da varsa da bu açyk açykanlatylyr. Gene ayryca eski android uygulamasynda resmi olarak desteklenen modeller bir elin parma?yny gemiyordu. En son model telefonlary bile desteklemiyordu hatta. O konu da da burada yapty?ymyz ?ikayetler inandyrycy olmyan mazeretlerle cevalandy. Fakat dedi?im gibi android kullanycylary için, bir pnd cihazynyn kaç para oldu?unu ve gene android igo uyguamasyny kullanabilen nadir ülkelerden bir oldu?umuzu ve harita olarak hala Türkiye'deki en iyisi oldu?unu dü?ünerek yorum yapmakta fayda var. İnşallah şu dönemki sıkıntılarını aşarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgur42 -- 2 Mayıs 2016; 1:14:30 >

• nextgen satın alma sorunu.. her yöntem reddediliyor. bilen var mı nedir arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandex gibi başarılı bir ücretsiz uygulama varken, Başarsoft artık paralı zor satar. Ücretsize çevirip, reklamlardan para kazanmayı düşünürse, o zaman belki olur.

Zaten ellerinde çok fazla proje varken ilgilenirler mi bilmem.
  • Basarsoft kullanıcısına yanıt
    NEXTGEN ne zamandır Android'de satışta olmasına rağmen " App Store " da hala satışa neden sunulmadı ?İkinci olarak BAŞARSOFT sitesine üye olup bildirmeme rağmen hala İstanbul/Ümraniye Tavukçuyolu Caddesinde 2015 Eylül Ayından bu yana yapılan güzergah değişiklikleri,tekyön uygulamaları haritalarınızda halâ düzeltilmemiş görünmekte!

• Sevgili Droid Razr,

Vurgun lafini daha dolu daha net iletmenizi bekliyoruz :-)
    Haberimiz yokta işin açığı.. !

Kısaca şunu söylemekte fayda var,
    IGO, NNG adli macar bir firmanın ürünü. Ve değişik platformlar için satilan bir ürün.
    NNG, şu anda 1000 calisana ulaştı. ve temel hedef pazarı Otomotiv, linefit denilen pazar. Yani üretilen arabanın içine koyulan cihazlarda yüklü gelmek.
    10 küsür ülkede ofisleri var. Türkiye'de basarsoft partneri araciligi ile faaliyetlerini yürütüyor. Tüm bu pazarlari alt alta koyduğumuzda, büyüklük olarak, getiri olarak Türkiye çok çok aşağılarda.

Tüm bunlara rağmen, Başarsoft'un ve bizzat benim kişisel çaba ve gayretlerimle, hiç planlanmamış işleri bile bin bir nazla yaptirtiyoruz.
    Patronlarını çok iyi tanıyorum. Ama yıllar önce ayda bir kere telefonlaşabildiğimiz bu adamlarla artık yılda bir kere ancak bir araya gelebiliyoruz.

Otomotivde 25-30 Euro sadece yazılıma, 40-50 Euro da haritaya ve binlerce adet fatura keserlerken, Türkiye'de Google Play'de olabildiğince subsidize edilmiş ürünlere destek alabilmemiz cok kolay olmuyor. Adetleri de Yandex'in download adetleri ile karşılaştırmayı kim akil ediyorsa artık !!! :-)))

Size bir örnek vereyim. Spotify türkiye'de 2014 yılında 1 milyon download a ulaştığında kaç tane paralı sürüm satılmıştı biliyor musunuz ???

Çok zor tahmin edersiniz.. 4 Yazı ile Dört !!!

Anladınız siz beni!

Bu konuda sizlerden destek ve anlayış beklerken, bu tür eleştiriler almak bizlerin de motivasyonunu düşürüyor.

Şöyle sorayım:

Yandex son on aramanızdan kaç tanesinde doğru adresi yakalayabildiniz???

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim K.

• Alim bey,

Türkiye adına harita yazılımını üretip sunan firma olarak bu firmalarla iletişim kurmak bu kadar zor olmaması gerek.

Neden, yazılım konusunda bu kadar geç sonuçlanıyor onu bilmiyorum ama sizde ona göre gücünüzü göstermeniz doğru olmaz mı?

Bazı değerlendirme dediğiniz gibi verimli olmayabilir ama Yandex sizin harita altyapınızı kullanıp bilgi akışı sağlayabiliyorsa, sizinde haritalarınızı dağıttığınız firmalarda elinizi güçlü tutmanız sizi daha ön plana çıkaracaktır ve sözünüzü dinletmeye yarayacaktır.

Nasıl sizin haritanızı sunarak yazılım olarak diğer firmalarla cihaz anlaşmasıyla beraber Türkiye'de satış yapabiliyorlar, sizde kendinizi savunabileceğiniz bir alan yaratmanız gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soickan -- 5 Mayıs 2016; 9:26:18 >
  • akucukpehlivan A kullanıcısına yanıt
    Hocam fevri davrandığım için, ayriyeten üslubum için özür dilerim. Durumun bu şekilde olduğunu bilemezdim. Yandex in konum bulma ve navigasyon hizmetini ben de beğenmiyorum, genellikle Google maps kullanıyorum o da beta olduğu için çok yol kat etmesi lazım. Şimdi bütün yazılımları tek tek karşılaştırmaya gerek yok, yiğidi öldür hakkını yeme bu konu da en iyisi igo idi. Neyse lafı daha fazla uzatmayayım. Tekrar kusura bakmayın, kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mthan

Arkadaşlar bu sayfalarda ve telefonda Başarsoft yetkilileri herkese lisanslı tüm müşterilere Başarsoft Nextgen verileceğini, güncelleneceğini söyledi. Sonra ayrı bir yazılım olarak çıkartarak telefonda yine yetkililer yakında verilecek, tam düzgün olmasını bekliyoruz dediler. Zamanında uzunca süre playstore'dan uygulamalarını kaldırıp bizi mağdur ettiklerinde de açıklama buydu Nextgen verilecek size, onun hazırlıklarıyla ilgiliydi diye.

Yeni yazılıma geçiş yalanına, korsandan daha geç güncellenen lisanslı yazılıma dur de!

Başarsoft'un facebook sayfasına girelim arkadaşlar. Kendi elemanlarıyla şişirip 4.7 puan yapmışlar, ben puanımı veriyorum 1 puan. Yorumumuzu yazalım ve özellikle yeni uygulamaya geçiş hakkımızdan söz edelim.https://www.facebook.com/basarsoft
    https://www.facebook.com/basarsoft

Sevgili Mthan,

Google PlayStore uzun süre Türkyie'de paralı uygulama yayınlanmasına müsade etmedi. Tüm bunlara ragmen, Almanya'da bir firmaya ek %12 komisyon vererek (Google %33 aliyor biliyorsunuz, toplam %45 ediyor) bu ürünü (IGO Primo) Başarsoft adıyla özel olarak çıkartıldı.

NNG firması bu ürünü çıkartmak istemedi. Tüm avrupa ürünü alsınlar kardesim dediler.. biz bastırdık. Maksadımız Türklerin daha hesaplı olarak Başarsoft haritali bir ürüne kavuşması idi.
    Bizim ticari olarak aldigimiz paranin da yarısını IGO'ya verdigimizi de hesaba katarsak, maliye bakanının dediği çerez parası değil, gerçek çerez parası kaldığını görürsünüz bu aktiviteden bize.

Yani burada ciddi bir fedakarlik soz konusu.

NextGen konusunda ise, NNG bize ilk once dedi ki, ürün Primo'nun yeni bir versiyonu gibi olacak. ama sonra hem urun gecikti, hem de yeni versiyon degil, yeni ürün oldu dendi. Dolayısı ile iki üründe olacak dendi.

Bu arada Google Play'de Türkiye'de store'da ücretli uygulamaya da izin vermeye başlayınca süreçte NextGen'in Başarsoft TR hesabından verilmesi söz konusu oldu.

Ayrıca kendi ürünlerimizi kendi çalışanlarımızla yıldızlatacak kadar çok vaktimiz yok hakikaten.

Emin olun uzun zamandır foruma bile giremedim. Ama arkadaşlar bahsedince bu konuda biraz aciklama yapma ihtiyaci hissettim.

Gördüğünüz gibi keşke acaip paralar, acaip sayıda downloadlar olsa da biz de bastırıp NNG'den bu tür konularda ek haklar alabilsek.
    Sonuç itibari ile bizler, bu ürünleri kullanan kişilerin gerçekten ihtiyaç duydukları anda, güvenebilecekleri bir yazılımı, güvenebilecekleri bir haritayı kullanmalarını sağlamak istiyoruz.
    Ama NNG'de toplamda ihmal edilebilir miktarlardaki ürünler için elini kipirdatmakta epey isteksiz davranıyor. Ticari acidan bakinca adamlara da hak vermek durumunda kaliyoruz.

Playstore daki ürün kaldırılmadı yani.. Türkiye'ye cekildi. Bir ara NNG merkezden bir hata ile ürüne bir durdurma verdi Google, onu da çözdük Google ile iyi ilişkilerimiz sayesinde.

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim K.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soickan

Alim bey,

Türkiye adına harita yazılımını üretip sunan firma olarak bu firmalarla iletişim kurmak bu kadar zor olmaması gerek.

Neden, yazılım konusunda bu kadar geç sonuçlanıyor onu bilmiyorum ama sizde ona göre gücünüzü göstermeniz doğru olmaz mı?

Bazı değerlendirme dediğiniz gibi verimli olmayabilir ama Yandex sizin harita altyapınızı kullanıp bilgi akışı sağlayabiliyorsa, sizinde haritalarınızı dağıttığınız firmalarda elinizi güçlü tutmanız sizi daha ön plana çıkaracaktır ve sözünüzü dinletmeye yarayacaktır.

Nasıl sizin haritanızı sunarak yazılım olarak diğer firmalarla cihaz anlaşmasıyla beraber Türkiye'de satış yapabiliyorlar, sizde kendinizi savunabileceğiniz bir alan yaratmanız gerekmektedir.

Sevgili Soickan,

Aslinda yazılımcı firmaları da çok hakli goruyorum. Neden mi?
    Şimdi şöyle düşünün, onlarca farklı telefon üretici firma var. Bunların da onlarca farklı modeli var. Bunun da üstünde piyasada mevcut en az 2-3 değişik seviyede Android sürümleri var.
    Ve tüm bunları siz bir yazılım ile adreslemeye çalışıyorsunuz. Emin olun çok kolay değil demek az bir tabir olur.. Resmen manyak zor bir şey.

Yandex, Google gibi firmalar, parayi harita uygulamalarından kazanmıyorlar. Dolayısı ile burayi yük olarak görüyorlar, her maliyet direk ceplerinden cikiyor. Bize odedikleri harita kullanım bedellerini bir kenara koyun, sistemi ayakta tutacak bant genişlikleri, sunucu maliyetleri.. bunlar acaip rakamlar.

Yani onların yerine de kendimizi koymak gibi bir niyetimiz olmasa bile, adamların nasıl bir yükle uğraştığını görüyoruz.

Dolayısı ile bu gördüğünüz sorunların bir çoğu, sadece bizde değil, çok daha büyük sayıda kullanıcıların olduğu, hatta harita üstünde reklam döndürüp para da yaptıkları bir çok ülkede yaşanan sorunlar.

Biz tüm bunları görerek, bu sınırlar dahilinde olabildiğince pozitif fark yaratmaya çalışıyoruz.

Ben yine de şahsi olarak harita güncellemeleri konusunu tekrar takibime alacağım. Arkadaşlarımı da düzenli olarak kontrol edeceğim.
    Bir miktar daha iyileşme olacağını garanti etmesem de olacağını sanıyorum. (Burda bir cümle kurunca çok acaip şekillerde karşımıza çıkıyor malum.. dikkat etmek gerek :-)))

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim K.

yahu azizim var olandan hiçbir farkı olmadığını bile bile sırf destek olmak adına nextgen i de satın almak istiyorum yöntem reddedildi diyor tüm alım yollarında. bi çözüm bulsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

bir zamanların Başarsoft'unun düştüğü duruma bakın
    gerçi bizler zamanında çok uyarılar yaptık ama Alim bey bizi umursamadı
    tüm kaynaklarını harita güncellemesine vermesi gerekirken o başka taraflara yöneldi ve galiba kaynaklarını oralarda bitirdi
    zannederim kandırıldı :)

Sevgili Cemal Cemil,

Daha net olursaniz cevap verme hakkımı kullanabilirim.

Başarsoft şu an Türkiye'de 40 milyon kişinin yaşadığı bir coğrafyada tüm elektrik direkleri, trafolari, şebekeyi haritalar üstüne işleyip, aboneleri ile ilişkilendirmiş durumda ve neredeyse toplam nüfusun %70'ine yakın bir büyüklüğün adreslerini de kapı numarasına kadar hassaslaştırmış durumda.

Şu an çalışan sayısı 400+, Bunun neredeyse yarısına yakını sahada veri topluyor.
    Harita Genel Komutanlığı ile Harita Barter anlaşması yapmış tek özel sektör firması. Bakın bu barter anlaşması basit bir şey değil... bildiğiniz HGK'nın askeri haritalarında başarsoft desteği eklenmiş durumda.

Kandirilma yok, kandirma yok, çok çalışmaktan, başını kaşıyacak vakit bulamamak durumu var.
    Dediğim gibi, net olursaniz, net cevaplar verme şansı sunarsınız. Yoksa karşılıklı spekülasyon yaparız.

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim K.

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

2016.03 ne zaman çıkar,

Edit:Hiç antepe gelmeyin, Türkiyenin en büyük ilk 10 şehrinde yaşayasın varsa yoksa ankata istanbul arter düzeltmeleri başka bir atraksiyon yok,

Sevgili Robinson_Crusoe,

IGO primo, Nextgen Google ve Apple icin cikislar maalesef geriden geliyor. hizlandirmaya calisiyoruz.
    Ama Naviextras'da bu gecikmeler yok artik. Insallah Mobil telefonlarda da bu hizlara kavusmaya calisiyoruz.

Antep:
    Maalesef belediyeniz cok cok ilginc. Sahada veriyi topluyoruz, ardindan tekrar numarataj yapiyorlar.. NVI projesinde Antep'i calistik.
    2016.3 ün icinde çok güzel bir antep olacak... ama Belediye'yi biraz dizginleyin sevgili dostum.. çok çalışıyorlar !

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim.

• quote:

Orijinalden alıntı: reberemo

yahu azizim var olandan hiçbir farkı olmadığını bile bile sırf destek olmak adına nextgen i de satın almak istiyorum yöntem reddedildi diyor tüm alım yollarında. bi çözüm bulsanız

Sevgili Reberemo

ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

ilgili arkadaşımızın e-maili: yasin@basarsoft.com.tr

Teşekkürler.

Alim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

ios igo için son güncelleme 2014.10 verilmiş bundan sonra da güncelleme pek gelecek gibi durmuyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri

Sayın İmkansız,

Ben hic dokunmuyorum.. otomatik güncelleniyor haritam..
    2015.10

sizin sistemde bir sorun olmasın ???

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim.

• @akucukpehlivan Google Play'den iGO uygulamasını iade edip yerine NextGen uygulamasını satın almamızı mı önerirsiniz yoksa iGO'yu tutup güncelleme beklememizi mi? Şahsen NextGen'e daha hızlı güncelleme gelecekse iade alacağım paranın üzerine 10 lira ekleyip NextGen almayı tercih ederim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

ios igo için son güncelleme 2014.10 verilmiş bundan sonra da güncelleme pek gelecek gibi durmuyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

Sayın İmkansız,

Ben hic dokunmuyorum.. otomatik güncelleniyor haritam..
    2015.10

sizin sistemde bir sorun olmasın ???

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim.

Sistemde sorun yok sorun bence siz de. Size tavsiyem alay edecek başka birini bulun Android ile ios uayırt edecek düzeyde biriyim. Bu arada kulaklarınız umarım çınlıyordur. Parasını verip ömür boyu ücretsiz diye sattığınız uygulama bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 5 Mayıs 2016; 12:00:10 >

Arkadaslarim uyardilar, sizin goruntu IOS sanirim.
    Simdi takip edecek arkadaslarimiz, iOS versiyonu NNG tarafından cikartilmisti. Onlara sorup takip edecegiz.

Saygılarımla,

alim k.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Nautilus-

@akucukpehlivan Google Play'den iGO uygulamasını iade edip yerine NextGen uygulamasını satın almamızı mı önerirsiniz yoksa iGO'yu tutup güncelleme beklememizi mi? Şahsen NextGen'e daha hızlı güncelleme gelecekse iade alacağım paranın üzerine 10 lira ekleyip NextGen almayı tercih ederim ben.

ikisi de Google platformu olduğu için güncellemelerde bir sorun olmamasi gerekir.

Alim K.
    gönderiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ses1

quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

Ben öncekini parayla almıştım. Çok iline yaradı. Bütün navigasyon programları var bende ama zor durumda Başarsoft kurtarıyor.
    Altı üstü 50-60 tl eskiden bir navigasyon cihazına kaç lira veriyorduk 300-500 tl .
    Yeni nextgen ide aldım çok iyi. Ücretsiz isteyene here var o da çok iyi.
    50 lira için Başarsoft un igo yu bedava vermeye razı etme çabalarının sonucunu beklemeye değmez.

Mesele 50-60 lira kardeşim. Sen bana durduk yere 60 lira verirmisin. Onca kişi bu ürünü almış neden ömürboyu harita güncelleme adı altında satmadılarmı. Şimdi program googleplay de yok. 3 hafta önce konuştuğumda 1 haftaya google playde diyorlar.

Şimdi 50-60 lira onca alan kişi var hesapla bakalım 50-60 liranın önemi var mı yokmu. Sen hakkını aramıyormusun. Her aldığın üründe bozukluk haksızlık olsa aman boşver zaten ucuzdu mu diyeceksin.

Para harcamakla değil tutmakla artar.

Madem önemi yok madur olmuş herhangi birine al bakalım(Ben hariç) 59 tl lik navigasyon.

Sevgili 1ses1

Sorununuz çözüldü mü?
    O kadar fevri şeyler yazmışsınız ve o kadar karışık yazmışssınız ki, cevaplamak, çözmek çok zor.
    Bazıları donanımsal görünüyor. Bir tanesinde Google Play sorunu anına denk gelmiş..

alim@basarsoft.com.tr

bana iletin lütfen.

Sevgi ve Saygilarimla,

Alim K.

• 
Sayfa: önceki 447448449450451
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.