Şimdi Ara

BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri (450. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.970
Cevap
97
Favori
1.004.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

2016.03 ne zaman çıkar,

Edit:Hiç antepe gelmeyin, Türkiyenin en büyük ilk 10 şehrinde yaşayasın varsa yoksa ankata istanbul arter düzeltmeleri başka bir atraksiyon yok,

Sevgili Robinson_Crusoe,

IGO primo, Nextgen Google ve Apple icin cikislar maalesef geriden geliyor. hizlandirmaya calisiyoruz.
    Ama Naviextras'da bu gecikmeler yok artik. Insallah Mobil telefonlarda da bu hizlara kavusmaya calisiyoruz.

Antep:
    Maalesef belediyeniz cok cok ilginc. Sahada veriyi topluyoruz, ardindan tekrar numarataj yapiyorlar.. NVI projesinde Antep'i calistik.
    2016.3 ün icinde çok güzel bir antep olacak... ama Belediye'yi biraz dizginleyin sevgili dostum.. çok çalışıyorlar !

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim.

Hangi belediye, aktif olarak çalışan şahinbeydir, Ayrıca konuşmamızdan bu yana kentte epey yeni yollar açıldı kapandı, bir sürü yeme içme mekanı eklendi vs,

• Merhaba,

Merkezden mailleşmeler neticesinde bana apk gönderdiler yükleyebildim..
    Geç olsa da yardımcı olmaya çalıştığınız için sağolun
    @akucukpehlivan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

bir zamanların Başarsoft'unun düştüğü duruma bakın
    gerçi bizler zamanında çok uyarılar yaptık ama Alim bey bizi umursamadı
    tüm kaynaklarını harita güncellemesine vermesi gerekirken o başka taraflara yöneldi ve galiba kaynaklarını oralarda bitirdi
    zannederim kandırıldı :)

Sevgili Cemal Cemil,

Daha net olursaniz cevap verme hakkımı kullanabilirim.

Başarsoft şu an Türkiye'de 40 milyon kişinin yaşadığı bir coğrafyada tüm elektrik direkleri, trafolari, şebekeyi haritalar üstüne işleyip, aboneleri ile ilişkilendirmiş durumda ve neredeyse toplam nüfusun %70'ine yakın bir büyüklüğün adreslerini de kapı numarasına kadar hassaslaştırmış durumda.

Şu an çalışan sayısı 400+, Bunun neredeyse yarısına yakını sahada veri topluyor.
    Harita Genel Komutanlığı ile Harita Barter anlaşması yapmış tek özel sektör firması. Bakın bu barter anlaşması basit bir şey değil... bildiğiniz HGK'nın askeri haritalarında başarsoft desteği eklenmiş durumda.

Kandirilma yok, kandirma yok, çok çalışmaktan, başını kaşıyacak vakit bulamamak durumu var.
    Dediğim gibi, net olursaniz, net cevaplar verme şansı sunarsınız. Yoksa karşılıklı spekülasyon yaparız.

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim K.

Alim bey burada boşuna polemiğe girmeyeceğim
    çünkü ne anlattığımı anladınız (sizi iyi tanıyorum)
    şimdi bazı konuları forumda anlatsam abes kaçar ,o nedenle ayrıntıya girmek istemiyorum
    hadi hepsini geçtik desek bile hala güncellemeleri zamanında verememek başarısızlık değil mi ?
    4 adet güncellemeyi düşürdünüz ve artık zamanında vereceğiz dediniz ama daha zamanında gelen güncelleme görmedik

ha size bu kadar kızdığım halde yine geçenlerde gittim Next navigasyon cihazı aldım (Başarsoft Haritalı) :)
    dediğim gibi biz dostuz ve gerektiğinde ağır eleştiriler de yaparız :)

bizden de sevgi ve saygılar

• akucukpehlivan A kullanıcısına yanıt
    şikayetim var. namuslu dürüst iyi niyetli müşteriye zarar ettiren saçma size de zarar veren bir sisteminiz var. bir araba satın aldım sonradan double din multimedia takılmış takılmış elbette ki içindeki igo sahte. sizinkilere diyorum ki kardeşim etraf bedavası cracklisi dolu.. gelin bana parayla verin. hem şu an hem gelecekte güncelleme ücreti vereyim. adamlar diyor ki yok satmayız senin alet kaçak.. git sahtesini bedava yükle. böyle iş olur mu efendim? ya navigasyonsuz kalacak araba ya da ahlakım namusum şerefim zedelenecek. hay sizin yapacağınız işe diye sövsem o da olmaz. çözün kardeşim bu işi. paramla mal alacam satan yok :( ya parayla verin ya da öteki bazıları gibi yarım saat sürmez ben de yüklerim vallahi billahi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metamorphoses

Burada başarsoft'u savunan ya da hadi şöyle diyelim; bu kadar yüklenilmesine karşı çıkan arkadaşlar... Bir ticari firmadan ve bu firmadan mal/hizmet satın almış müşterilerden bahsediyoruz. Başarsoft firma olarak verdiği tahahhütleri yerine getirmekle yükümlüdür. Cihaz firmasıyla şöyle olmuş, hukuki süreç böyle olmuş beni müşteri olarak bağlamaz. Oyun oynamıyoruz burada. Anlayışlı davranmıyorsunuz diyebilirsiniz ama amiyane tabiriyle "parayı alırken iyiydi" derler buna. Dünya artık böyle dönmüyor. Müşteri zor kazanılır kolay kaybedilir. Hele bu derece iyi rakipleri varken beni güpegündüz, alenen kazıklayan bu firma evet umarım beter olur ve tez zamanda piyasadan silinir.

Sevgili Metamorphoses,

Sorununuzun ne oldugunu tam olarak anlayabilirsek belki yardimci olabiliriz.

Ben yine de bir hatirlatma yapayim;

Ömür Boyu Güncelleme:
    Cihazlarin ömrü boyunca geçerli bir güncelleme kavramını içerir. 2013 yılında bu kavram Tüketici Haklari Kanunu ile Tüketici elektronigi cihazlarinda 5 yıl olarak tanımlandı. Yani cihazin kanunen geçerli ömrü 5 yıl.

Biz Ömür Boyu Güncelleme taahhüdünü, donanımı ürettirip, yazılımı ve haritayı bizden alan firmalara veriyoruz. Takibini ve kontrolünü biz yapsakta, birincil sorumluluk donanım firmasının. Yani 2014 yılında aldığınız bir PND'nin 2019 yılı dahil ücretsiz harita alma hakkı bulunmakta. Bu süre tamamlandıktan sonra yeni haritayı satın almak gerekecek.

Mobil Sürümler;
    IGO iOS versiyonunu Türkiye tek ülke haritasi ile NNG firması tarafından yayınlandı. Yayımcı firma bize satılan ürünler icin harita bedeli ödüyor. Tüm sorumluluk Yayımcı firmada.
    IGO Android versiyonunu Başarsoft olarak biz yayımladık. Türkiye Google Play sorunu yüzünden ürünü Almanya üzerinden yayınladık. NextGen versiyonunu ise Türkiye deki sorun çözüldüğü için Türkiye üstünden yayınladık. Bununla birlikte bu geçişlerde bazi beklemediğimiz sorunlar yaşandı, onları da adım adım çözüyoruz ve ilerliyoruz.

Mobil Cihazlarda Harita Güncelleme;
    Yazılımların Apple ve Google güncelleme politikaları ile uyumlulugu gerekliliğinden burada biz büyük bir hiza ve yaptirima sahip degiliz. NNG'de zorlaniyor.
    Fakat Mobil uygulamalarda ömür boyu güncelleme diye bir sözümüz ve sorumluluğumuz yok. Mobil uygulamalar cihazlardan bağımsız, ek olarak satın alındığı için, yayımcının kendi isteğine bırakılmış durumda burada güncellemeler. Buradaki yaklaşımımız, olabildiğince bunu sürdürmek şeklinde. Yani aslında hukuken verdiğimiz söz 1 yıl boyunca ücretsiz güncelleme vermek. Ama biz başladığımızdan beri, kesmeden ücretsiz güncelleme vermeyi sürdürüyoruz, sürdürtüyoruz.

Ama müşterilerimizden şu tür bir algıyı yorumlamalarını bekliyoruz;
    Araba aldınız, içine benzini devamli olarak bedava koymayı hak olarak görmüyorsunuz.
    Navigasyon yazılımı aldınız, içine haritayı bedava ve devamlı olarak almayı hak olarak görmeli miyiz?

Ne dersiniz?

Türkiye gibi gece gündüz değişen güncellenen bir coğrafyayı haritalandırıp sizlere sunmaya çalışırken biraz da maliyetlere katlanmayı düşünmez misiniz?

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim k.

• quote:

Orijinalden alıntı: reberemo

şikayetim var. namuslu dürüst iyi niyetli müşteriye zarar ettiren saçma size de zarar veren bir sisteminiz var. bir araba satın aldım sonradan double din multimedia takılmış takılmış elbette ki içindeki igo sahte. sizinkilere diyorum ki kardeşim etraf bedavası cracklisi dolu.. gelin bana parayla verin. hem şu an hem gelecekte güncelleme ücreti vereyim. adamlar diyor ki yok satmayız senin alet kaçak.. git sahtesini bedava yükle. böyle iş olur mu efendim? ya navigasyonsuz kalacak araba ya da ahlakım namusum şerefim zedelenecek. hay sizin yapacağınız işe diye sövsem o da olmaz. çözün kardeşim bu işi. paramla mal alacam satan yok :( ya parayla verin ya da öteki bazıları gibi yarım saat sürmez ben de yüklerim vallahi billahi..

Sevgili Rehberemo,

Sistem saçma görünüyor değil mi?
    Ama değil.

Şöyle ki;
    Double din ithal edip satan 10 a yakın firma var, hepsine gidip diyoruz ki, cihazlardan yilda 2 bin adet getirecekseniz, bir seferinde de en az 500 adet siparis girecekseniz, her getirdiğiniz cihaza IGO'yu lisansli olarak verelim. Bunlardan iyi niyetli olan, ve musterisine markasina guven vermek isteyen firmalar bizden ya da rakibimizden ürün aliyorlar. Cihazlari basta test ederek, lisansli ürünlerle siparis ediyorlar.

Bu miktarlarin da üstünde bile olsa, müşterisine ve markasina koyun, kopek muamelesi yapmak isteyenler ise, ben cihazi bos satacagim arkadas diyorlar. Bu durumda bizim elimizden bir sey gelmiyor. Beyfendiler cihazlari ithal edip, distributorlerine, bayilerine sozde bos olarak gonderiyorlar. Bayi ise musteriye 50-100 TL verirsen bir de SD Kart koyarım deyip, aslinda bize verseler hukuki olarak sorunu olmayacak, güncellemesi de olabilecek bir ürünü crack olarak temin ediyorlar. Ya da müsteriye zaten bir sey soylemeden piyasadaki lisansli ürün içeren cihazlarla aynı fiyatı uygulayıp, icine lisanssız eski yeni ne kadar kırık harita varsa doldurup veriyorlar.

Biz de bu durumda bu tür yerleri takip edip hukuki olarak yaptirim uygulamaya calisiyoruz.
    Bir de bizden 500 tane lisans alıp, 1500 tanesini bos olarak satmaya calisan sözde akıllılar var. Onlar için de pazarda bu tür ürünleri gördüğümüzde o verdiğimiz 500 ürünü de vermeyi kestiğimiz yerler de oldu.

Sonuçta aslında durum şu;
    Bu döngünün içinde bir çok yerde su kacağı var, ama son kullanıcı olarak sizler şikayet etmez ve bunlara sebep verdirmezseniz, bu konu daha hızlı hallolur.
    Resmi olarak bizden lisansli ürün alıp satan firmalar ve bunların ürünleri aslında bir elin parmaklarını geçmez durumda;
    Double Din ürün yapanların başlıcaları;
    Navitech, ESSE (Nec-Vox), Daiichi, Xetec gibi markalar.
    Bunların disinda bir kac marka da rakibimizle calisiyorlar.

Bu arada ciddi anlamda da hukuki süreci takip ettiğimizi belirtmekte fayda var. İşin ucunda hapis cezası bile olacak şekilde ön hazırlıkları yapıyoruz.
    Ama Türkiye'de adalet ve hukuk sisteminin hızını hepimiz biliyoruz.

Son Kullanıcı-Double Din Cihaz;
    Maalesef PND' de durum ne ise, Double Din Cihaz da da durum bu şekilde.
    Cin'den ithal edilmiş her cihaz ailesinin icindeki bluetooth, ekran cozunurlukleri vb. hep farklı olacağı için lisansli bir ürünün çalışma garantisi yok. kopyalanmis bir ürün düzgün calismadiginda kimse kimseyi suclamiyor, ama gordugunuz gibi forumdan da, sanki tüm dünya da her yer güncelmişte Türkiye ortacağdaymış gibi muamele görüyoruz 6 aylık güncelleme bile geciktiğinde. Bir seyler calismadiginda ise, forumda ayıp olmasın diye kufur etmiyorlar ama, bedduanın bini bir para oluyor.
    Hırsızlığımızdan, aymazlığımıza bir çok yorum aliyoruz.

Bilseler ki Basarsoft'un Navigasyon gelirleri hic bir zaman sirketin toplam gelirlerinin %10'unu hic gecmedi, ve Başarsoft kazandığı paraya göre muamele yapmıyor müşterilerine, belki o zaman biraz daha anlayışlı olurlar.

Önerim;
    Maalesef arabanızdaki cihazla ilgili bir önerim olamayacak. Bu şekilde kullanmaya devam edeceksiniz. Ama lütfen bu konuda size güvenecek herkesle tecrübenizi paylaşın ki, bu sayede en azından onlar da bilinçli bir tercih yapabilsinler.

Bu arada,
    Hyundai ve KIA ile doğrudan NNG ile Yurtdışında üst model araçlarına IGO kurulu ürünler koymaya başladık geçen yıl. Zaten 2-3 yıldır Türkiye'de aftermarket adı verilen bu sistemde bu markalar bir çok araba modelinde lisansli, güncelleme hakları bulunan ürünleri yüklü olarak veriyorlar. Yani daha showroomdaki arabaya, lisansli IGO ve Başarsoft haritalı ürünler girmiş durumda. Herkes bu ürünleri ister ve önerirse, en azından burada bir ilerleme sağlanacaktir.

Saygi ve Sevgilerimle.

Alim K.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metamorphoses

Burada başarsoft'u savunan ya da hadi şöyle diyelim; bu kadar yüklenilmesine karşı çıkan arkadaşlar... Bir ticari firmadan ve bu firmadan mal/hizmet satın almış müşterilerden bahsediyoruz. Başarsoft firma olarak verdiği tahahhütleri yerine getirmekle yükümlüdür. Cihaz firmasıyla şöyle olmuş, hukuki süreç böyle olmuş beni müşteri olarak bağlamaz. Oyun oynamıyoruz burada. Anlayışlı davranmıyorsunuz diyebilirsiniz ama amiyane tabiriyle "parayı alırken iyiydi" derler buna. Dünya artık böyle dönmüyor. Müşteri zor kazanılır kolay kaybedilir. Hele bu derece iyi rakipleri varken beni güpegündüz, alenen kazıklayan bu firma evet umarım beter olur ve tez zamanda piyasadan silinir.

Sevgili Metamorphoses,

Sorununuzun ne oldugunu tam olarak anlayabilirsek belki yardimci olabiliriz.

Ben yine de bir hatirlatma yapayim;

Ömür Boyu Güncelleme:
    Cihazlarin ömrü boyunca geçerli bir güncelleme kavramını içerir. 2013 yılında bu kavram Tüketici Haklari Kanunu ile Tüketici elektronigi cihazlarinda 5 yıl olarak tanımlandı. Yani cihazin kanunen geçerli ömrü 5 yıl.

Biz Ömür Boyu Güncelleme taahhüdünü, donanımı ürettirip, yazılımı ve haritayı bizden alan firmalara veriyoruz. Takibini ve kontrolünü biz yapsakta, birincil sorumluluk donanım firmasının. Yani 2014 yılında aldığınız bir PND'nin 2019 yılı dahil ücretsiz harita alma hakkı bulunmakta. Bu süre tamamlandıktan sonra yeni haritayı satın almak gerekecek.

Mobil Sürümler;
    IGO iOS versiyonunu Türkiye tek ülke haritasi ile NNG firması tarafından yayınlandı. Yayımcı firma bize satılan ürünler icin harita bedeli ödüyor. Tüm sorumluluk Yayımcı firmada.
    IGO Android versiyonunu Başarsoft olarak biz yayımladık. Türkiye Google Play sorunu yüzünden ürünü Almanya üzerinden yayınladık. NextGen versiyonunu ise Türkiye deki sorun çözüldüğü için Türkiye üstünden yayınladık. Bununla birlikte bu geçişlerde bazi beklemediğimiz sorunlar yaşandı, onları da adım adım çözüyoruz ve ilerliyoruz.

Mobil Cihazlarda Harita Güncelleme;
    Yazılımların Apple ve Google güncelleme politikaları ile uyumlulugu gerekliliğinden burada biz büyük bir hiza ve yaptirima sahip degiliz. NNG'de zorlaniyor.
    Fakat Mobil uygulamalarda ömür boyu güncelleme diye bir sözümüz ve sorumluluğumuz yok. Mobil uygulamalar cihazlardan bağımsız, ek olarak satın alındığı için, yayımcının kendi isteğine bırakılmış durumda burada güncellemeler. Buradaki yaklaşımımız, olabildiğince bunu sürdürmek şeklinde. Yani aslında hukuken verdiğimiz söz 1 yıl boyunca ücretsiz güncelleme vermek. Ama biz başladığımızdan beri, kesmeden ücretsiz güncelleme vermeyi sürdürüyoruz, sürdürtüyoruz.

Ama müşterilerimizden şu tür bir algıyı yorumlamalarını bekliyoruz;
    Araba aldınız, içine benzini devamli olarak bedava koymayı hak olarak görmüyorsunuz.
    Navigasyon yazılımı aldınız, içine haritayı bedava ve devamlı olarak almayı hak olarak görmeli miyiz?

Ne dersiniz?

Türkiye gibi gece gündüz değişen güncellenen bir coğrafyayı haritalandırıp sizlere sunmaya çalışırken biraz da maliyetlere katlanmayı düşünmez misiniz?

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim k.

Sözüme "Verba volant, scripta manent." diyerek başlıyorum

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45734458

BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri

• Nextgen androide ücretsiz geciş olacak dediniz

Sözünüzde durmadınız

Neden bunu acıklamıyorsunuz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    quote:

Bu arada ciddi anlamda da hukuki süreci takip ettiğimizi belirtmekte fayda var. İşin ucunda hapis cezası bile olacak şekilde ön hazırlıkları yapıyoruz.

bu konuda haklısınız
    peki söz verip ,sözünde durmayan firmalar için de bir yaptırım düşünülüyor mu ?
  • Sevgili Alim Bey, sezarın hakkı sezara, en azından tek tek geriye dönerek cevap veriyorsunuz, bir muhatap gösteriyorsunuz. Bu kadar baskı altında cevap yetiştirmek kolay değildir, bu açıdan hakkınızı vereyim. Öten yandan, her seferinde pehlivan tefrikası gibi yazıp yazıp aslında pek bir şey söylemiyor olmak belki ticaret hayatınızda önemli bir meziyet, işinizi kolaylaştıran bir kabiliyet olabilir ama lütfen bize bunlarla gelmeyin. Neticede kullanıcıya doğrudan fayda sağlayan bir yaklaşım ve aksiyon henüz yok. Yukarıda bir arkadaşın "söz uçar yazı kalır" yazı kalır diye paylaştığı, evvelden verilen sözlerden yalnızca birini içeren forum mesajınızı lütfen tekrardan okuyun. "cihazınızın çalıştığı ve çalışmaya devam ettiği süre" tabiri "arabaya benzin koymak"la ne yazık ki aynı şey değil. Bunun yanında NextGen'e geçişle ilgili tutulmayan sözler vb..

Bu kadar kullanıcıda firmanızla ilgili olarak bir takım olumsuz intibalar oluşmuş. Bunlar yalnızca basit yanlış anlaşılmalar ya da müşterilerin açgözlülüğü olarak tanımlanabilir mi? Sizin hiç mi bir kusurunuz yok? Ben kullanıcı olarak elbette güncellenen bir yazılımın uzun vadedeki maliyetlerine katlanırım. Apple store'a, google play'a, spotify'a nasıl para veriyorsam size de veririm ama öncelikle sizin firma olarak bu güveni bende oluşturmanız icap eder. Maalesef bir dönem yere göğe koyamadığımız bu firma güncellemeleri geciktirerek, lisanslı kullanıcılarına üvey evlat muamelesi yaparak, verilen sözleri alenen tutmayarak hepimizi nefret sahibi yaptı ve bu nefreti de elimizde olmadan yavaş yavaş yayıyoruz. Ne kadar yazık... Artık yapmanız gereken bunları telafi yoluna gitmek, sorunları ivedilikle çözmektir.

İGO halen google play'de gözükmüyor mesela. Artık lütfen sorunları çözün.

• quote:

quote:

Sevgili Rehberemo,

Ama değil.

Şöyle ki;
    Double din ithal edip satan 10 a yakın firma var, hepsine gidip diyoruz ki, cihazlardan yilda 2 bin adet getirecekseniz, bir seferinde de en az 500 adet siparis girecekseniz, her getirdiğiniz cihaza IGO'yu lisansli olarak verelim. Bunlardan iyi niyetli olan, ve musterisine markasina guven vermek isteyen firmalar bizden ya da rakibimizden ürün aliyorlar. Cihazlari basta test ederek, lisansli ürünlerle siparis ediyorlar.

Bu miktarlarin da üstünde bile olsa, müşterisine ve markasina koyun, kopek muamelesi yapmak isteyenler ise, ben cihazi bos satacagim arkadas diyorlar. Bu durumda bizim elimizden bir sey gelmiyor. Beyfendiler cihazlari ithal edip, distributorlerine, bayilerine sozde bos olarak gonderiyorlar. Bayi ise musteriye 50-100 TL verirsen bir de SD Kart koyarım deyip, aslinda bize verseler hukuki olarak sorunu olmayacak, güncellemesi de olabilecek bir ürünü crack olarak temin ediyorlar. Ya da müsteriye zaten bir sey soylemeden piyasadaki lisansli ürün içeren cihazlarla aynı fiyatı uygulayıp, icine lisanssız eski yeni ne kadar kırık harita varsa doldurup veriyorlar.

Biz de bu durumda bu tür yerleri takip edip hukuki olarak yaptirim uygulamaya calisiyoruz.
    Bir de bizden 500 tane lisans alıp, 1500 tanesini bos olarak satmaya calisan sözde akıllılar var. Onlar için de pazarda bu tür ürünleri gördüğümüzde o verdiğimiz 500 ürünü de vermeyi kestiğimiz yerler de oldu.

Bu döngünün içinde bir çok yerde su kacağı var, ama son kullanıcı olarak sizler şikayet etmez ve bunlara sebep verdirmezseniz, bu konu daha hızlı hallolur.
    Resmi olarak bizden lisansli ürün alıp satan firmalar ve bunların ürünleri aslında bir elin parmaklarını geçmez durumda;

Cin'den ithal edilmiş her cihaz ailesinin icindeki bluetooth, ekran cozunurlukleri vb. hep farklı olacağı için lisansli bir ürünün çalışma garantisi yok. kopyalanmis bir ürün düzgün calismadiginda kimse kimseyi suclamiyor, ama gordugunuz gibi forumdan da, sanki tüm dünya da her yer güncelmişte Türkiye ortacağdaymış gibi muamele görüyoruz 6 aylık güncelleme bile geciktiğinde. Bir seyler calismadiginda ise, forumda ayıp olmasın diye kufur etmiyorlar ama, bedduanın bini bir para oluyor.

Bilseler ki Basarsoft'un Navigasyon gelirleri hic bir zaman sirketin toplam gelirlerinin %10'unu hic gecmedi, ve Başarsoft kazandığı paraya göre muamele yapmıyor müşterilerine, belki o zaman biraz daha anlayışlı olurlar.

Önerim;
    Maalesef arabanızdaki cihazla ilgili bir önerim olamayacak. Bu şekilde kullanmaya devam edeceksiniz. Ama lütfen bu konuda size güvenecek herkesle tecrübenizi paylaşın ki, bu sayede en azından onlar da bilinçli bir tercih yapabilsinler.

Bu arada,
    Hyundai ve KIA ile doğrudan NNG ile Yurtdışında üst model araçlarına IGO kurulu ürünler koymaya başladık geçen yıl. Zaten 2-3 yıldır Türkiye'de aftermarket adı verilen bu sistemde bu markalar bir çok araba modelinde lisansli, güncelleme hakları bulunan ürünleri yüklü olarak veriyorlar. Yani daha showroomdaki arabaya, lisansli IGO ve Başarsoft haritalı ürünler girmiş durumda. Herkes bu ürünleri ister ve önerirse, en azından burada bir ilerleme sağlanacaktir.

Saygi ve Sevgilerimle.

Alim K.

söylediklerinizizin hepsinin gerek ticari teknik açısından ve gerekse hukuki yönden haklı olduğundan eminim. ama neden yazılım satın alamıyorum tam olarak anladığımı söyleyemem. ben ve benim gibilere var olan yazılımı satmamayı seçiyorsunuz. bunu anlayabildiğimden emin değilim. sorun çözünürlük uyumsuzluğundan dolayı şikayet edilmesi olasılığı mıdır yani

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

ios igo ya yeni harita verilmeyecek mi?2014.10 sürüm de kaldı yıl 2016 oldu tık yok.Ömür boyu dediniz daha cihazın ömrü bitmedi.Para verdik gel görki kandırılmışız.Yarın huzur-ı mahşerde görüşmek dileğiyle Alim bey 'e selam.

Sevgili İmkansiz,

Oncelikle o kadar beklemeye gerek yok :-)

Önerilerim;

1. Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Kayacan Sk no:15, Barbaros Mh. Ataşehir İstanbul (Yeni Sahra Metro Gross marketin arkasinda, Palladium'un karsisinda, navigasyonunuzda Basarsoft yazinca da cikar :-))) Bekleriz, bir yemek yiyelim.

2. Gerekli uyarıyı yaptık IGO'ya, yeni release'i hazirliyorlar, onların deyimi ile 'in the coming weeks' yani onumuzdeki haftalarda, yeni harita geliyor olacak.

Umarız ki, urunun omru boyunca bir kac kere sizi dogru rotayla hizli bir sekilde gideceginiz yere goturmusuzdur de, bize verdiginiz 40TL'yi mahsere birakmadan hakkini vermisizdir.

Uyarılarınız ve bize verdiginiz destek icin tesekkur ederiz.

Saygı ve Sevgilerimle,

Alim K.

• quote:

quote:

quote:

Sevgili Rehberemo,

Ama değil.

Şöyle ki;

Önerim;

Bu arada,

Saygi ve Sevgilerimle.

Alim K.

söylediklerinizizin hepsinin gerek ticari teknik açısından ve gerekse hukuki yönden haklı olduğundan eminim. ama neden yazılım satın alamıyorum tam olarak anladığımı söyleyemem. ben ve benim gibilere var olan yazılımı satmamayı seçiyorsunuz. bunu anlayabildiğimden emin değilim. sorun çözünürlük uyumsuzluğundan dolayı şikayet edilmesi olasılığı mıdır yani

Sevgili reberemo,

Yazılımı tekil olarak satamama nedenimiz;

Yazılım her cihaza takınca otomatik olarak cihazin bluetooth, ekran ayari vb. ile kendini ayarlayabilecek bir modda olan bir yazilim degil. Dolayısı ile takinca calismiyor. Ben bir yazilima para verip alinca, calismasini beklerim. Dolayisi ile diyelim ki 50-100 tl bir para aldik.. ama onu duzeltmek ve uyumlu hale getirmek icin her bir cihazla tek tek ugrasmak gerekiyor olacak..

Yani her ne kadar sacma gorunse de, arabamizin arka camlarini otomatik cam yaptirmak gibi bir sey bu.. terzi isi olmak zorunda.. o da maliyeti cok yuksek olmasini gerektiriyor. Bu yuzden de yapmiyoruz. (Bu cumlelerin hepsi NNG'nin sozleri.. yazilimi üretenler onlar.)

Saygı ve Sevgilerimle,

Alim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

bu konuda haklısınız
    peki söz verip ,sözünde durmayan firmalar için de bir yaptırım düşünülüyor mu ?

Sevgili Cemal Cemil

Daha net olmaniz halinde bu konuda bir sey soyleyebilirim.

Sözünde durmaktan kastiniz bizim verdigimiz bir soz diye anliyorum.
    Hangisi ?

Saygi ve Sevgilerimle,

Alim K.
  • quote:

quote:

quote:

ios igo için son güncelleme 2014.10 verilmiş bundan sonra da güncelleme pek gelecek gibi durmuyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

Sayın İmkansız,

Ben hic dokunmuyorum.. otomatik güncelleniyor haritam..
    2015.10

sizin sistemde bir sorun olmasın ???

Sevgi ve Saygılarımla,

Alim.

Sistemde sorun yok sorun bence siz de. Size tavsiyem alay edecek başka birini bulun Android ile ios uayırt edecek düzeyde biriyim. Bu arada kulaklarınız umarım çınlıyordur. Parasını verip ömür boyu ücretsiz diye sattığınız uygulama bu

Sevgili İmkansiz,

IGO iOS güncellemesi yolda.. sanirim bir iki mesaj oncesinde durumu paylastik. NNG bu konuda hazirligi yapiyor. Urunu yayinlayan NNG. Android versiyonunun Yayimcisi Basarsoft. Ama her ikisini de kendi urunumuzmus gibi takip etmekteyiz. Haberim olsaydi guncellemenin cikmadigindan daha once mudahele ederdim. Ben Android sürümünü kullaniyorum uzun zamandir.

Apple platformunda ve Android mobil uygulama platformunda Ömür Boyu tanımı yok.. iddiasi da yok. Bastan beri bu konuda ek bir cumle kurmadik.
    Ömür Boyu cümlesi, donanımların ömrü boyuyla ilişkilendirelebildiği için PND ve Arac ici cihazlarda soz konusu olabilir. Biz Arac İci Donanımlar da da hic bir zaman omur boyu lafi kullanmadık. 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl gibi acikca belirttik. Cunku PND' de bu büyük sorun yarattı.
    PND'de bunu da ilk cikaran firma Navking Firması oldu.
    Maalesef Navking firmasının kendi ömrü, çıkarttığı ürünler kadar bile olamadi...
    Yani aşırı iddianın başa bela olacağını biz örnekleri ile görüyoruz.. merak etmeyin.

Dolayisi ile iOS ve Android'teki ürünlerimizde ek ücret istemeden harita güncellemesini olabildiğince vermeye devam etmek istiyoruz. Ama bunu bir sözle bağlamiyoruz. Bağlamayacağız.

Saygı ve Sevgilerimle.

Alim K.

Alim bey uzun aradan sonra yazmanız çok iyi olmuş.Yeni güncellemelerde devrimsel bir yenilik olacakmı?Mesela trafik verileri yandexin çok gerisinde.Yandex nasıl bir teknik kullanıyorsa nerdeyse anlık trafik verisi paylaşıyor.Birde android nextgen satın aldım buna harita geldiğinde güncelleme olarakmı bilgi geliyor harita yayınlandığı anda android güncellemeside çıkıyormu teşekkürler.
  • Nextgen satışı ile ilgili sorunun kaynağını Google'a soruyoruz. Yaptığımız kontrollerde hala satın alma işleminin yapılabildiğini yani uygulamayı satın alanları da gördük. Satın alamayanların neden alamadığını da ancak Google üzerinden öğrenebileceğiz.
    Alim Bey, bir de Garmine el atarsınız umarım. Sitede hala 2015 var, eposta atınca yeni haritanın indirme linkini veriyorlar, 2016.t1 in. Yeni harita çıktı çıkmadı takip edemiyoruz, android te çıkmışsa başlıyoruz aramaya ya da mail atmaya baytekine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

ios igo ya yeni harita verilmeyecek mi?2014.10 sürüm de kaldı yıl 2016 oldu tık yok.Ömür boyu dediniz daha cihazın ömrü bitmedi.Para verdik gel görki kandırılmışız.Yarın huzur-ı mahşerde görüşmek dileğiyle Alim bey 'e selam.

Sevgili İmkansiz,

Oncelikle o kadar beklemeye gerek yok :-)

Önerilerim;

1. Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Kayacan Sk no:15, Barbaros Mh. Ataşehir İstanbul (Yeni Sahra Metro Gross marketin arkasinda, Palladium'un karsisinda, navigasyonunuzda Basarsoft yazinca da cikar :-))) Bekleriz, bir yemek yiyelim.

2. Gerekli uyarıyı yaptık IGO'ya, yeni release'i hazirliyorlar, onların deyimi ile 'in the coming weeks' yani onumuzdeki haftalarda, yeni harita geliyor olacak.

Umarız ki, urunun omru boyunca bir kac kere sizi dogru rotayla hizli bir sekilde gideceginiz yere goturmusuzdur de, bize verdiginiz 40TL'yi mahsere birakmadan hakkini vermisizdir.

Uyarılarınız ve bize verdiginiz destek icin tesekkur ederiz.

Saygı ve Sevgilerimle,

Alim K.

Yok ben sizinle iki kere yemek yedim ikisinde de hesabı başkasına yıktınız.Şimdi nerede diye merak edersinz söyleyim mekan sahan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enistgok

quote:

Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

Haa bu arada.. bir kere daha Alitalia ile ucmam.. ucacaksam da.. kongo cumhuriyeti bile daha iyi hava yolu isletir... bilginize...

Alim Kucukpehlivan

Eheh... onlar serviste bayram şekeri dağıtırlar yahu .. Kıpkıplar otobüs şirketi gibi, bir tek kolonya eksik... siz bir de iç hatlarında görün onları...

7 adet bavulu kaybedip 3 ayrı şehre göndermeyi başaran. Sonra da 7 tane bavulla yolculuk mu yapılır diye soran Alitalia çalışanlarına sevgilerimi bir kere daha sunarım.!!! -soruyu soran 1.80'lik fıstık hariç-

güzelmiş :D

• 
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.