Şimdi Ara

////::::BASCILAR BURAYA::::\\\\ (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
2
Favori
31.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ResT_In_PeaCe

quote:

Orjinalden alıntı: OğuzhanAhan

slapta yardımcı olabilecek var mı?

Kardes eskişehirde oturuyosan bizzat gösterebilirim...
    Yok oturmuyosan anlatmaya çalışıyım biraz...

Slap sadece tellere vurmak anlamına gelmez...
    Hatta tellere vurmak anlamına bile gelmez...
    Teli klavyenin bitiş noktasına çarptırmak anlamına gelir..
    Slap yaparken elini olabildiğince klavyeye yakın tutman gerekir...
    İdeali dört tele dört parmaktır ama yapılması alışkanlık ve çalışma gerektirir...
    Baş parmağın en üst telde işaret bi altı orta bi altı yüzük en alt tel...
    Sadece baş parmakla tele vurabilirsin...
    Diğer parmaklarınla teli kendine çekip bırakmalısın...
    Çalarken işine yarayan tel (veya tellerin) dışındaki tellere dokunman sesi bozar buna dikkat etmelsin...
    Çok yavaş alıştırmalardan başlamalısın...
    Hızlanman zaman ve alıştırma isteyen bişeydir...

Daha sonra devam ederim

En büyük sorun bu noktada solak olmamÖss var bu sene artık seneye bir şeyler yapacağız

• heyy ben geldim

aslında gitar çalııorum.bir grubum var.dinlemek isteyenlere demolarımızı dinletebiilirim nese
    bende yarın bass alıcam bir tane merak sardım işte.
    cort action alıorm 4 telle denedim fln iiiyiydi yni.
    paylaşim dedim
  • video süper
  • quote:

Orjinalden alıntı: Youlastweek

video süper

+1

• arkadaşlar bu aynı sesi veren perdelerin gösterildiği klavye şeması görmüştüm internette ama bulamadım bilen varsa bana atabilir mi? bir de bas gitar nota bilgisi için internette nereden döküman bulabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvasik -- 9 Ekim 2007; 16:47:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaMaRqUe

DERS 4

Bas Gitarın Akordu

Herşeyden önce, telefon, diyapazon ya da bir akord düdüğünden La sesini alıp bas gitarın 3 no'lu yani La telini doğru notaya akordlamamız gerekiyor.

5.Perdeden Akord
    1) La telinde 5.perdeye basın, buradaki ses size alttaki boş telin olması gereken sesi Re notasını verecektir,
    2) Re telinde 5.perdeye basın ve buna göre alttaki boş Sol telini akordlayın,
    3) Mİ telinde 5.perdeye basıp buradaki sesi alttaki boş La teline göre akordlayın,
    4) Son olarak, tüm boş tellerin seslerini teker teker diğer tellerde dağişik yerlerde basarak tüm sesleri karşılaştırmalı olarak kontrol edin.
    />

Bir de, 7.perdeden akord yapabilirsiniz. Ancak bu durumda, sesler arasında bir oktav fark olacaktır. Yine, önce La telini akord ettiğinizi düşünelim. Sonra,

7.Perdeden Akord
    1) Re telinde 7.perdeye basarak burada olması gereken La notasını üstteki boş La teline göre (tabi oktav farkına dikkat ederek) akordlayın,
    2) Sol telinde 7.perdeye basarak bu notayı üstteki boş Re teline göre akordlayın,
    3) La telinde 7.perdeye basarak buna göre üstteki Mİ telini akordlayın,
    4) Ve tabi son olarak, tüm boş tellerin seslerini teker teker diğer tellerde değişik yerlerde basarak tüm sesleri karşılaştırmanız gerekiyor.
    />

5.perdeden akordunuzu yaptınız, 7.perdeden de kontrol ettiniz diyelim, ancak, bununla yetinmeyip aynı sesleri değişik yerlerde birbirleriyle karşılaştırırsanız çok daha iyi olur. Örneğin, 4.boş teldeki Mi notasını diğer tellerdeki Mi'lerle karşılaştırın (Aynı şeyi diğer sesler için de yapın):
    />

bunumu diyosun

• durmuş burası yav
  • Bende elektro gitaristim arkadaşlar..

Ama Piyano ve Bass da da yeteneğim var..

Bir gün param olursa , en büyük hayalim bir Fender Mustang 67'' Bass
  • yeni group kuracam 17-20 yaş arası basçı varsa aranızda ve anadolurock ve klasik türden severse konusabiliriz

• quote:

Orjinalden alıntı: angelmad

yeni group kuracam 17-20 yaş arası basçı varsa aranızda ve anadolurock ve klasik türden severse konusabiliriz

Group kuruyosan kimse gelmez
  • bir soru soracam cliff burton ne markayla çalıodu bi orenemedim ya
  • aria
  • Hey millet öldünüz mü
  • Bende basa başladım, bir aydır kurs alıyorum.Benide alın aranıza
  • iyi günler herkese,

Ben kursa falan gitmeden kendi başıma bass çalıyorum-öğrenmeye çalışıyorum. Klasik gitar kursuna gitmiştim fakat sonra uzun bir ara girdi araya yani klasik gitardaki notları falan unuttum yani. Kendi başıma bass öğrenebilir miyim, bass metodları gibi kitaplar almam gerekir mi, klasik gitar bilmek şart mı bir de çalarken nota bilmek şart mı?
  • slm millet :))

uzun zamandır forumdayım ama yeni gördüm bu başlığı washburn t24den çok söz edilmiş ben kullanıyorum fiyat performans açısından mükemmel bir gitar

bu arada aşadaki linkteki şarkılar benim bestelerimdir ve t24 ile kaydedilmiştir göz atarsanız sevinirim

http://www.myspace.com/onurbass06
  • ne omuş buraya yav ben unutmuş gitmişim en son 1 sene önce yazmışım arkadaşlar ben geldim;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: alienahmet

bir soru soracam cliff burton ne markayla çalıodu bi orenemedim ya

quote:

Orjinalden alıntı: johnmyung

aria

• nerde millet aloooooo
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.