Şimdi Ara

Basılı kitâpdaki imla ve yazım hataları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerin bir konuda fikrini almak istiyorum, bir roman kitâp'ı var, okuyorsunuz, ancak yazar imlâ kurallarına dikkat etmemiş, bir çok yazım birleşik veya ayrı kelime yazım hataları yapmış, misâl: " tespitine" yerine "tesbitine" - "ovuşturdu" yerine "oğuşturdu".....vb gibi onlarca hata yapmış. Kitabın ismi Çanakkale Mahşeri ve yazarı Mehmed Niyazi. Bu hatalar bir değil, iki değil sık sık birbirini takip ediyor, ŞİMDİ SİZ OLSANIZ BU KİTÂP'I OKUMAYA DEVAM EDERMİSİNİZ, BU CAHİL YAZARIN KİTÂBINI OKUMAKTAN vazgeçermisiniz? Bunu neden önemsiyorum, normal bir vatandaş bilmeyebilir, hiç önemli değil, ama bir kitâp yazmaya karar veren insanın biraz okuyucuya saygısı olur, araştırır, öğrenir, değil mi?

• Haklısın da kitap'ı değil kitabı , kitap belirtme eki aldığı zaman yumuşamaya uğrar. Aynı hataya düşmen biraz ironik olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-55913A58C -- 11 Kasım 2017; 15:59:30 >
  • ben kitap yazmıyorum burda hata olabilir, konuyu saptıriyorsun ve yanlış demiyorum, boş konuşuyorsun, neden boş çünki ispat ve delilin yok, kuru gürültü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 17 yaşında değilim, büyük bir ihtimal senin baban yaşındayım. Gördüğüm kadarı ile asıl terbiyesizliği sen yapıyorsun, seni foruma şikayet ettim, eğer gerekeni yapmazlarsa, sana burdan 10 numara seni rahatlacak cevapları yazacağım, biraz bekle.
  • Kitabın yayım yılı kaç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mt8

Ben 17 yaşında değilim, büyük bir ihtimal senin baban yaşındayım. Gördüğüm kadarı ile asıl terbiyesizliği sen yapıyorsun, seni foruma şikayet ettim, eğer gerekeni yapmazlarsa, sana burdan 10 numara seni rahatlacak cevapları yazacağım, biraz bekle.

Nereye şikayet ediyorsan et. Benim sana karşı herhangi bir küfrüm, terbiyesizliğim olmadı. Ama yaşının mantığıyla her istediğimi yaparım diye düşünüyorsun herhalde. Ali kıran baş kesen de olsan umrumda değil. Yaptığın hatayı söyledim, terbiyesiz değil dürüstüm. Yaşın elli de olsa seviyene inip yorum yazmayacağım. Bu son cevabım.
  • Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    /ticket.asp?rid=1960749

Pencereyi kapa ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sizin gibilerin aldığı oksijene yazık, amına koduğumun ezikleri, anasının ne hallerde, ne pozisyonlarda kazandığını kar sayanın çocuğu, bilip bilmeden konuşma, bildiğin doğruda olsa, edebinle konuş, akşam akşam ananın amını döl yağmuruna tutturma, moralin bozulur, anana bakış açın değişir, babana kızmaya başlarsın. Senin gibi piçler döl ile değil, sidik ile meydana geliyor herhalde, birazcık kan, birazcık insanlık, birazcık dürüstlük, birazcık saygı varmı? Şimdi sen ananın yüzüne nasıl bakacaksın, babanın yüzüne nasıl bakacaksın, ona söyleylebilecekmisin, forumda bir adam vardı sana küfür etti, senin ne amını, ne namusunu bıraktı diyebilecekmisin? Delikanlıysan git söyle. Babana söyle, ben bugün forunda annemi sattım, bedavaya gitti de. Bunu söylerken sırıtarak söyleyeceğine o kadar eminim ki!!!! Yazık

Bu mesaj daha önceden şikayet edildi o yüzden şikayet etmenize gerek yok.

Herkes kendisinde ne bulunursa onu konuşur, ne yerse onu ikram eder. Güneş balçıkla sıvanmaz. Haydi kolay gele.

• Başlık kitâpdaki değil kitaptaki şeklinde olmalı...

Ünsüz benzeşmesi

http://www.turkdilbilgisi.com/ses-bilgisi/unsuz-benzesmesi-yumusamasi-turemesi-dusmesi.html

• Eski Turkceden bihaber uyenin hezeyanlari.

• quote:

ben kitap yazmıyorum burda hata olabilir, konuyu saptıriyorsun ve yanlış demiyorum, boş konuşuyorsun, neden boş çünki ispat ve delilin yok, kuru gürültü

Cunki :D kitapdaki :D

• Bağcıyı dövmeye gelip kitap okuduğunu id de ia etmek kendini bilmemektir. Okumak önemli olmak çnemli değil, bilmek önemli.

Konu özeline gelirsek;
    Her kitapta imla hataları olabilir. Normalde olmaması gerekir. Ama bir kitapta imla hatası var diye o kitabı önemsiz yapmaz, okunmayacak bir kitap yapmaz. Önemli olan kitabın özgünlüğüdür, yetkinliğidir. Hatta bu durum her şeyden önce gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 14 Kasım 2017; 13:6:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.