Şimdi Ara

..basına sansür....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
3.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İktidarlar basına neden sansür uygular.Sansür iktidarların ülkeyi yönetim süresini nereye kadar öteleyebilir? Basın nereye kadar özgür olabilir. Bazı medya organlarının haber kirliliği nasıl engellenebilir?
    Vatandaş, olan bitenden haberdar olmasa da olur mu.İfade özgürlüğü veya bilgilenme hakkı olmadan demokrasiden söz edilebilir mi? Demokrasilerde muhalif basın olmalı mı?

Tek sesli medya ortamında iktidarlar, ülkeyi daha iyi yönetemezler mi?

• Vatandaşın ne okuyacağına devlet değil vatandaşın kendi karar verir.
    Yine vatandaş araştırıp soruşturarak neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verebilir.
    Tabii bu vatandaş "göbeğini kaşıyan adam" değilse...
  • Sayın lordofvarde,

Konu ile ilgisiz mesajınızı şikayet konusu olarak siz kendiniz yaratıyorsunuz. Yeniden uzaklaştırılırsanız tavsiyem biraz düşünmeniz.
  • Ülkemizde ilk sansür edilen film, 1919 yilinda isgal kuvvetlerinin çektiği"Mürebbiye" adli filmdir
    İlk kapatılan gazete,bir makaleden dolayı 1861 tercüman ı Ahval dir.
    Sansürün kaldırılışı ve basın bayramı 24 temmuz 1908.
  • Basınla savaşmak her iki taraf içinde zayıflatıcı olabilir ama hükümet unutmasın ki kendini halka basın yoluyla anlatabiliyor.
    Hükümet dağdaki vatandaşa hergün ulaşamıyor ama basın ulaşıyor gerek görsel gerek yazılı...
    Yani hükümet bu savaştan çok daha fazla yara alıp çıkacaktır.
    Hele ki bu gazete almayın uyarısı sonun başlangıcı olabilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 19 Eylül 2008; 20:46:47 >
  • Basında sansür olmamalı ama gerçekçilik olmalıdır. Rtük gibi bir kurum işlevsel olup filmlerdeki sigara sahnelerine sansür yapmaya kalkacağına medyadaki bilgi kirlenmesinin önüne geçmeli ve asparagas, yalan haberler önlenmelidir. Kimsenin halkı kandırmaya hakkı yoktur.
  • sanırım napolyonun bir sözüydü ''bu kadar büyük bir güç asla kontrolsüz bırakılamaz''
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sansür Gelmiş
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi hepsinden önce Türkiye'deki gazete okuma alışkanlığına bakmak lazım.

20 kişiden birine gazete düşüyor.Zaten az olan okuma oranını daha da mı düşürmeye çalışıyor Başbakan?

Bir diğeri basın özgürlüğüne dair.Yahu bu eleştiride değil.Dava sonuçlandı bir gerçek bir kesinlik var.Hala bunu örtmek için oraya buraya saldır.Diyecek birşey yok.

Diğer konuda Aydın Doğan medyasıyla ilgili.İktidar yanlısıyken şimdi niye döndüler merak konusu tabi.Ben Aydın elleyemez.Doğan medyasını sevmedim sevemedim ama bu onların haber yapma özgürlüğünü engelleyemez.

Bir diğer konuda neden Doğan grubu?

Yahu Deniz Feneri davasını birtek Doğan medyasımı yazdıkide Başbakan ikide bir bu medya grubuna yükleniyor?

Asıl sebep geçmiş yıllarda çok iyi olan Erdoğan-Doğan ilişkileri sırasında Doğan grubu kayırıldı bu bir gerçek.Ve Erdoğan bu sebeple Doğan'ın açıklarını biliyor ve saldırabileceği ilk nokta burası ve de Türkiye'deki en büyük medya grubu onun.

Burada Tayyip Erdoğan bir taşta 2 kuş vurmuş oluyor.Birincisi Aydın Doğan'ı sindiriyor bir yandanda diğer Akp muhalifi medyayı yok sayıyormuş gibi yaparak onlarıda halkın gözünde önemsiz kılmaya çalışıyor.

Ne kadar işe yaradı bilinmez.1 hafta sonra tirajlara bakmak lazım.

• Basın ülke bazından dünya çapına bir güçtür..

Hükümetler ve toplumsal yönetimler modern ülkelerde vatandaşların bireysel tercih ve takdirlerine göre şekillendiğinden basın yoluyla bu tercihlere dolayısıyla demokrasinin işleyişine pekala müdahele edilebilir..

Bu olasılık her zaman her ülke de her toplumda vardır..
    Küreselleşmenin getirdiği bu dezavantaj ne yazıkki çok ülkede halkı istediği yönde manipüle edip birtakım çıkar odaklarının menfaatini güdebilmektedir.

Tüm bu çerçeve düşünüldüğünde ""basın özgürlüğü"" kavramının pozitif yönde insanlığın yararına kullanılabilmesi için mutlak surette hukuki sınırlılıklar ile basının dezenformasyon yeteneği toplum nezdinde konrol altına alınabilmelidir..Bu kontrol edilebilirlik herşeyden önce bir vatandaşlık hakkı ve ödevidir derim.

Hiç kimse kendi fikirlerinin başka birileri tarafından manüpile edilmesini istemez hatta isteyemez.

• Basın özgürlüğü deyince aklıma hep Charles Dickens-Martin Chuzzlewit kitabı aklıma gelir.19. yy Amerikasında bugünün basın anlayışını yazabilmiştir.

Okunması gereken kitaplar arasındadır.
  • Üzülerek hatırlatmak zorundayım ki konu AKP ve bir grup basın değildir.

İktidarların basınla ilişkileri ve sansür uygulamalarıdır.

Bu ayırımı bilmeyen paylaşımcılar konuyu dağıtıp güncel siyasete çekip, diğer üyelerin katkılarını engelleyerek, kendilerini istemeden de olsa şikayet edilmelerine yol açmasınlar. Daha sonra da ben bir şey yapmadım ki diyerek, sızlanmasınlar.Tabii konuyu kapattırma gibi bir amaçları yoksa...

Tekrarla ; neden sansür uygulanır,sansür için gerekçeler nedir? Çoğunluğa hükmeden iktidarların bu davranışları meşru mudur? vs...
  • Basına sansür uygulamak ancak monarşik yönetimlerin işidir. Türkiyede olanda az biraz budur.
  • Parti isimleri zikredilmeye başlandığı andan itibaren artık o konu silinmiş olarak kabul edilebilir. Bu açıdan @kimnenasıl serzenişinde haklı.
  • Elinde güç bulunan kişiler bu gücün eleştirilmesini veya bu gücü kullanırken nelere dikkat etmesi gerektiğinin söylenmesini sevmezler. İktidarlar her zaman kendi yandaş medyalarını oluşturma çabası gütmüşlerdir.
    Sansür uygulanacaksa devlet politikası olarak uygulanmalıdır hükümet politikası olarak değil. Mesela amerikada şehit askerler hakkında haber yapmak resmi olmasada sansür sebebidir ve bu hükümetten bağımsız devlet ve basın politikasıdır. Ama Türkiye'de bugün sansürlenenler yarın teşviklenir, bugün teşviklenenler yarın sansürlenir gün gelir hepsi sansürlenir. Sansürümüzde her şeyimiz gibi yanarlı dönerli günü gününü tutmayan garip bir şey.
  • Konumuz etik mi?Yoksa subjektif yandaşlık değerlendirmesi mi?Partinin ne alakası var konuyla anlayamadım?

Saygılarımla,
  • Elbette basın sansürlenmemeli. Ama maalesef bugğn kimseyi basının başka güçlerin güdümünde olmadığına inandıramazsınız.
  • @vasago çok güzel ayırmış bence.sansür ulusal çıkarlar için gerekli olabilir fakat bu hükümetlerin tekelinde olmamalı...
    Türkiye de ise bence basın dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar özgürdür.Sansür olduğu fikrine katılmıyorum...Hatta özgürlüğün abartıldığını düşünüyorum.Ülkemizde basın yayın meslek ilkelerinin bile uygulanmadığını tamamen "terörize" şeklinde bir yayın politikası izlendiğini rahatlıkla söyleyebiliriz... Bence bizim basın önce "yalancı","güvenilmez","çıkarcı","andıç" sıfatlarından kurtulmanın yolunu aramalıdır...

Hangi ideolojiden olursa olsun "ben medyamıza ve basına güveniyorum" diyen insan sayısı ne kadardır acaba?
  • Basına sansür uygulanabilir mi?Elbette uygulanabilir!Kişi hak ve özgürleklerini görmezden gelen!Bir o kadar da ihlal eden!(ülkemizde görüldüğü üzere) basın; hukuk sistemi eliyle sansürlenebilir.

Siyasi iktidar taraftır.Siyasi iktidar'ın basın'ı sansürlemesi düşünülemez...Bağımsız hukuk adına görev yapanların taraflılığı( iktidar veya muhalefet) hem kendilerini!Hem de bahtsız halkı ilgilendirir!!!Hukuk adına görev yapanlar;umarım Vakit gazetesi yazarı sayın Serdar Arseven gibi taraflı olmazlar!Hak ve adalet arayanlar, hakkı ve adaleti bulduğu iddiasında olanlar böyle yazacaksa eğer( ben bu tür düşünenlerin çok az olduğuna inanıyorum)hiç yazmasınlar daha iyi...Hak ve adalet göreceli ise bugün size yarın başkasına hak olacaktır.Önemli olan (yer,zaman, şart)göreli olarak günün insanlığının, doğru!!!(sadece kendi doğrularınız değil) kabul ettiği etiktir(ahlaktır).Diye düşünüyorum.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 20 Eylül 2008; 1:38:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kimnenasıl

Basına sansür uygulanmalı mı.?

İktidarlar basına neden sansür uygular.Sansür iktidarların ülkeyi yönetim süresini nereye kadar öteleyebilir? Basın nereye kadar özgür olabilir. Bazı medya organlarının haber kirliliği nasıl engellenebilir?
    Vatandaş, olan bitenden haberdar olmasa da olur mu.İfade özgürlüğü veya bilgilenme hakkı olmadan demokrasiden söz edilebilir mi? Demokrasilerde muhalif basın olmalı mı?

Tek sesli medya ortamında iktidarlar, ülkeyi daha iyi yönetemezler mi?

ORTADA SANSÜR FALAN YOK ...

boykot farklıdır sansür farklıdır ... sözü edilen konu sansür değil boykottur.

başbakanın dediği yalan ve iftira yazan gazeteleri almayın şeklindedir ki bence de çok güzel bir yöntemdir. medya organları her türlü yalan ve iftirayı yazacak ve biz hala o gazeteleri alacaksak bu normall bir durum olmasa gerek.

medya her zaman doğruları vermek zorundadır. kendi çıkarları çerçevesinde iftira ve yalan yazamazlar. iftira ve yalan yazan gazetelerin okurunu aldatmış olurlar ... aldanan okurun da o gazeteyi boykot etmesi en doğal hakkı olsa gerek ...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.