Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
489.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şunü söyleyebilirim fark çok fazla bunun telefonun kamerasıyla ve ışık yüzünden olduğunu düşünüyorum yani sivilceler gitmiş çoğu ama yüzden değişimden %35 değişim %65 fotoğraf çekilirken otomatik yüz düzelten program sayesinde olduğunu düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızıl ay

Şunü söyleyebilirim fark çok fazla bunun telefonun kamerasıyla ve ışık yüzünden olduğunu düşünüyorum yani sivilceler gitmiş çoğu ama yüzden değişimden %35 değişim %65 fotoğraf çekilirken otomatik yüz düzelten program sayesinde olduğunu düşünüyorum
    Merhaba arkadaslar,
    benim de kendimi bildim bileli sac diplerimde belli noktalarda ozellikle enseye ve alnima yakin kisimlarda agrili sivilce vardi. Bir gun sag kulak mememin altinda bir sislik farkettim hem de tam amerikaya gitmeden 1 hafta once. Burda doktora gitmek pahali olacagindan alel acele turkiyede doktora gittim cunku lenf kanserinden suphelendim. Neyse doktor bu kanser degil dedi ve antibiyotigi dayadi bana. Kullandim hic bir iyilesme olmadi. Amerikaya geldim burda da tabi devam sivilce olayi. Ustelik daha da artti burda stres vs. Neyse kulak arkasindaki sislik normalden daha da buyudu birken iki oldu. Bu sefer ciddi ciddi lenf kanseri olabilecegimi dusunup doktora gitmeye karar vermisken yabanci sitelerde arastirma yaptim. Dettol denen urunu buldum. Amazondan sabununu aldim. Bir de antiseptik yara temizleyicisini aldim. Sabunu haftada 2 kez kullandim. Bazen antiseptik siviyi suyla karistirip sabun yerine bunu kullaniyorum. Sivilceler tamamen gitti 2 haftada. Sacimin kalitesi artti. Kulak arkasindaki sislik %70 indi. Gercekten hayat kalitemi dusuruyormus bu sivilceler simdi daha rahatim. Gece kfami yastiga koyunca aci hissetmiyorum super bisey. Bence dettol denen sabunu alip kullanin. Turkiye bu konuda daha sansli. ABD'de dettol'un sabunu uretilmiyor. Amazon'dan aldigim sabun Made in India. Genelde sabunu Afrikada ve Hindistanda cok ragbet goruyormus o ulkeler biraz sorunlu oldugundan. Neyse dettol'e sans verin:))

• quote:

Orijinalden alıntı: ebiçi

12 yıl devirdim yok geçmiyor..antibiyotıklerle geçici çözümler arıoruz sadece..varsa yeni bilgiler paylaşalım
    Bu mesaja eklenen görseller:

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel

Ben de ayni hastaliktan muzdaribim fakat bende sivilceler on taneyi gecmiyor. Cok gur saclarim vardi simdi cok azaldi. Doktora gittim Cleomicin T verdi. Bu ilaci sadece sivilceye mi surecegiz yoksa sac derisinin tamanina mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakın genellikle sorun kimyasal alerjisi... Şimdi şöyle yapın;
    1) Kafanızı hatta tüm vücudunuzu Dalin bebe şampuanı ile yıkayın(sarı olan kremsiz olan)
    2) Yastığınızı atın yeni bir tane yastık ve 4-5 adet yeni yastık kılıfı alın( bunlarıda dalin bebe şamp yıkayacaksınız)
    3) Gene 4-5 adet yeni havlu alın... Bunlarda Dalin ile yıkanacak
    5) gömlek giyiyorsanız yada boynunuza değen boyunlu kıyafetler bunlarda Dalinle.
    4) Kısaca tüm kıyafet havlu ve yastık kılıflarınızı Dalinle yıkanacak... (Çamaşır makinenizin deterjan bölümüne 2 fıs sıksanız yeter... 1000 ml dalin 10 lira civarı.
    5) Baharat ve hayvansal gıda(et,süt,süt ürünleri) azaltın
    Bunları yapın yaklaşık 2 haftada kesin sonuç alırsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeteneksizsiniz86

Bakın genellikle sorun kimyasal alerjisi... Şimdi şöyle yapın;
    1) Kafanızı hatta tüm vücudunuzu Dalin bebe şampuanı ile yıkayın(sarı olan kremsiz olan)
    2) Yastığınızı atın yeni bir tane yastık ve 4-5 adet yeni yastık kılıfı alın( bunlarıda dalin bebe şamp yıkayacaksınız)
    3) Gene 4-5 adet yeni havlu alın... Bunlarda Dalin ile yıkanacak
    5) gömlek giyiyorsanız yada boynunuza değen boyunlu kıyafetler bunlarda Dalinle.
    4) Kısaca tüm kıyafet havlu ve yastık kılıflarınızı Dalinle yıkanacak... (Çamaşır makinenizin deterjan bölümüne 2 fıs sıksanız yeter... 1000 ml dalin 10 lira civarı.
    5) Baharat ve hayvansal gıda(et,süt,süt ürünleri) azaltın
    Bunları yapın yaklaşık 2 haftada kesin sonuç alırsınız
    Arkadaşlar ben de folikülitis dekolvans var saç derimde.
    3 yıldır var. Şuan 23 yaşındayım.
    Doktor antibiyotik verdi 1,5 ay sonra gel bakalım dedi.
    Sizce kullanayım mı antibiyotiği. Daha öncede kullandım. Kullanılan süre boyunca geçiyor. Bırakınca 2-3 güne çıkmaya başlıyor.
    İlaç kullanmayı hiç sevmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Arkadaşlar ben de folikülitis dekolvans var saç derimde.
    3 yıldır var. Şuan 23 yaşındayım.
    Doktor antibiyotik verdi 1,5 ay sonra gel bakalım dedi.
    Sizce kullanayım mı antibiyotiği. Daha öncede kullandım. Kullanılan süre boyunca geçiyor. Bırakınca 2-3 güne çıkmaya başlıyor.
    İlaç kullanmayı hiç sevmem.

Alıntıları Göster
    konu takip..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Linuxxer

konu takip..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende geçen nisandan beri aynı dertten muzdariptim. antibiyotik vs kullandım. şu an 1 aya yakındır iyi durumdayım. benim gözlemim saç yıkama şekline dikkat etmeniz. SICAK SUdan uzak durun. yaz aylarında soğuk suyla yıkanınca bende geçmişti. eylülden itibaren sıcak su kullanınca tekrar başladı.
    "Öncelikle saçın yıkanacağı suyun kesinlikle sıcak olmaması gerekir. Sıcak su saç yağlanmasına sebep olmakla birlikte saç derisini tahriş eder ve saç kökünü yıpratır. Dolayısıyla daha ılık denilebilen, soğuğa yakın bir sıcaklıkta olmalıdır. Su sıcaklığı ayarlandığında öncelikle saçın her noktası sadece su ile yıkanmalıdır. Sonrasında avuç içine bir ceviz boyutunda şampuan koyularak iki ele düz şekilde ileri, geri şeklinde bir miktar köpük oluşana kadar sürtülür. İki elde de köpük oluştuğunda önce saçın üst kısmı, sonra arka kısmı, sonrasında ön ve yan kısımları parmak uçlarıyla masaj yapılırcasına ve köpük saç diplerine ulaşana kadar şampuanlama işlemi uygulanır. Sonrasında yine soğuğa yakın ılık su ile saçın üst kısmından başlanarak yıkanır. Yıkama kısmı en önemli unsurdur. Eğer iyice yıkanmaz ve saç diplerinde köpük kalmasına sebep olunursa, saçta kalan şampuan saç diplerini yakabilir ve saç dökülmesine sebep olabilir. Saç durulama esnasında da küçük masajlar yapmak saç köklerinin uyarılmasını ve saç dökülmesinin engellenmesini sağlar."
    burada da belirtildiği gibi sıcak su çok zarar veriyor. ayrıca tırnak ve parmak ucuyla saç derisine fazla zarar vermeyin. avuç içiyle sürün şampuanı. benim gözlemlerim bunlar. dediğim gibi şu an ben rahatladım. ayrıca dediğiniz gibi stres çok önemli bir etken oluyor. uzak durun falan diyemiyorum ama yinede hayat düzenini sağlamak sizin elinizde.
    KAYNAK:http://nasilkolay.com/erkek-saci-nasil-yikanir

• ARKADAŞLAR GEÇMİŞ MESAJLARI BU KADAR DETAYLI OKUMAMIŞTIM, BİR SAATTEN FAZLADIR OKUDUM VE ŞU KANI ÇOK NET...
    1.KİMİNE MANTAR ŞAMPUANLARI YARAMIŞ. YANİ MANTAR KAYNAKLI
    2.KÜMİNE SARMISAK VE TÜREVLERİ YARAMIŞ YANİ PARAZİT KAYNAKLI
    3.KİMİNE ANTİBAKTERİYEL ÜRÜNLER YARAMIŞ STAPH. KAYNAKLI
    4.KİMİNE DETERJAN İÇERMEYEN ŞAMPUANLAR YARAMIŞ MESELA BİODERMA NODE FLUİD GİBİ YANİ KİMYASAL ALERJİSİ KAYNAKLI
    5.KİMİNE HORMONAL TEDAVİ YARAMIŞ,,,KISACASI ARKADAŞLAR HERKESİN O KADAR FARKLI SEBEPTENKİ BURADA TEDAVİ PAYLAŞMAK ÇOK SAÇMA VE ZAMAN KAYBI... EN MANTIKLISI VE KESİN ÇÖZÜMÜ BU YUKARIDAKİ MADDELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK VE DOKTORA BUNLARI BİRAZ HATIRLATARAK PROFESYÖNEL BİR HEKİME GÖRÜNMEK... BENCE BU FORUMDAKİ BU KONU VE PAYLAŞIMLAR TAVSİYELER PEK DOĞRU DEĞİL...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tetradox tedavim bitmek üzere ama daha tedavi bitmeden bela geri döndü. Sabah uyandım enseme yakın yerde büyük bir sivilce var. Birkaç gün içinde sanırım kafamı yine sivilce basacak ve elimden hiçbir şey gelmiyor oluşu beni çıldırtıyor. Cidden artık isyan ediyorum neden beni buldu bu hastalık diye. Yukarıda bir kullanıcı kafasının resmini atmış çok etkilendim. Ben hale gelmek istemiyorum. Ne yapacağımı da hiç bilmiyorum. Umarım bu sorunu el birliğiyle çözeriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostindamirror

Tetradox tedavim bitmek üzere ama daha tedavi bitmeden bela geri döndü. Sabah uyandım enseme yakın yerde büyük bir sivilce var. Birkaç gün içinde sanırım kafamı yine sivilce basacak ve elimden hiçbir şey gelmiyor oluşu beni çıldırtıyor. Cidden artık isyan ediyorum neden beni buldu bu hastalık diye. Yukarıda bir kullanıcı kafasının resmini atmış çok etkilendim. Ben hale gelmek istemiyorum. Ne yapacağımı da hiç bilmiyorum. Umarım bu sorunu el birliğiyle çözeriz.
    muhterem forum üyeleri arkadaşlar bu konu ile ilgili şikayet bende 1992 yılından beri var folikulit rahatsızlığı şunu kısaca söyleyeyim dışarıdan hiçbir ilaç sürmeyin tecrübelerime dayanarak söylüyorum deriyi dahada tahriş ediyor tamamen kurtulmanız imkansız uzun zaman rahat edeyim derseniz doktorunuza şu antibiyotikleri yazdırın sefolosporin gurubu yani üçüncü nesil antibiyotilklerden SEFPOTEC YADA İNFEX YADA SEFTECH BUNLAR HEM 200 MG LIK MİDEYİ YORMUYOR HEMDE ETKİN birde bu kaşıntılı lezyonun olduğu bölgeyi PROZİNC isimli şampuanla yıkayın gün içinde kaşıyıp tekrar tekrar tahriş etmeyin ben 24 yıldır hastayım bulabildiğim en iyi çözüm bu ha bu arada roaccutan da kullandım faydası yok aklınıza gelen tüm hastanelere gittim kolsuz agop dahil sizlerin bulduğu bir çözüm varsa mail atarsanız sevinirim teşekkürler sağlıcakla kalın

• quote:

Orijinalden alıntı: nail şimşek

muhterem forum üyeleri arkadaşlar bu konu ile ilgili şikayet bende 1992 yılından beri var folikulit rahatsızlığı şunu kısaca söyleyeyim dışarıdan hiçbir ilaç sürmeyin tecrübelerime dayanarak söylüyorum deriyi dahada tahriş ediyor tamamen kurtulmanız imkansız uzun zaman rahat edeyim derseniz doktorunuza şu antibiyotikleri yazdırın sefolosporin gurubu yani üçüncü nesil antibiyotilklerden SEFPOTEC YADA İNFEX YADA SEFTECH BUNLAR HEM 200 MG LIK MİDEYİ YORMUYOR HEMDE ETKİN birde bu kaşıntılı lezyonun olduğu bölgeyi PROZİNC isimli şampuanla yıkayın gün içinde kaşıyıp tekrar tekrar tahriş etmeyin ben 24 yıldır hastayım bulabildiğim en iyi çözüm bu ha bu arada roaccutan da kullandım faydası yok aklınıza gelen tüm hastanelere gittim kolsuz agop dahil sizlerin bulduğu bir çözüm varsa mail atarsanız sevinirim teşekkürler sağlıcakla kalın

Alıntıları Göster
    Yapılması gereken tek şey bağışıklığı güçlendirmek, hipoalerjenik ürünler kullanmak, tahrişi önlemek. Antibiyotiklerin hepside zararlı. Roaccutane ile tamamen iyileşenler mevcut.

Bu hastalığa neden olan bakteriler, normalde cilt yüzeyinde birçok insanda mevcut ancak hastalık oluşturmuyor bizim gibi bağışıklığı zayıf insanlarda böyle sivilcelere neden oluyor. Bağışıklık sistemi güçlü olanlarda zaten bakteri sivilce yapmaya başlamadan etkisiz hale getiriyor bu bakterileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 25 Mart 2016; 14:40:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mymaxmy

Yapılması gereken tek şey bağışıklığı güçlendirmek, hipoalerjenik ürünler kullanmak, tahrişi önlemek. Antibiyotiklerin hepside zararlı. Roaccutane ile tamamen iyileşenler mevcut.

Bu hastalığa neden olan bakteriler, normalde cilt yüzeyinde birçok insanda mevcut ancak hastalık oluşturmuyor bizim gibi bağışıklığı zayıf insanlarda böyle sivilcelere neden oluyor. Bağışıklık sistemi güçlü olanlarda zaten bakteri sivilce yapmaya başlamadan etkisiz hale getiriyor bu bakterileri.

Alıntıları Göster
    nasıl bey bu antıbıyotıklerı kullandıgınızda bır kutu ortalama kaç gün tekrarlamıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: ebiçi

nasıl bey bu antıbıyotıklerı kullandıgınızda bır kutu ortalama kaç gün tekrarlamıyor..
    arkadaşlar yukarıda belki de yüzlerce tedavi şekli paylaşılmış. her bir tedavinin işe yarayıp yaramadığını anlamak için gerekli süre en az 6 ay. bu forumu okuyup teker teker tedavileri uygulamaya başlasak ömrümüz yetmez. bence araştırmalarınızı tedavi yöntemleri üzerine değil de bu işe gönül vermiş doktor bazında yapmamız gerekiyor. doktor 6 yıl sırf bunu okuyor ve mesleki hayatı boyunca bu vakayla herkesten çok karşılaşıyor hepsinden önemlisi ekmeğini burdan kazanıyor adamlar. ben misal en az 6 farklı doktora gittim. arasıra bu başlık altında da neler yaşadığımı paylaştım. hiç biri sorunu çözemedi. ta ki bir üstadla tanışana kadar. diğerlerinden çok farklı bir tedavi yöntemi uyguladı. bana hastalığımın sebebini bilimsel olarak anlayabileceğim oranda anlattı ilkin. o ana kadar bu başlık altındaki pek çok tedavi çeşidinin uydurma olduğunu farkettim. yani tabi ki olumlu sonuçlar almış olan arkadaşlar vardır ama bu foliküllitin çözümüne yönelik değildir emin olun. kişisel bir tesadüften öte değil çoğu bence. ya da atıyorum kafasına sirke sürüp bir anda sivilceden kurtulduğunu iddia eden arkadaşın tedavisi tamamen tesadüfidir. zaten iyleşeceği vardır denk gelmiştir. işin özeti, medikal tedaviler hariç hepsi yalan dolan. kısaca özet geçeyim. bu hastalık bizim dış unsurlarla çözebileceğimiz bir hastalık değil. yani şampuan krem vesaire faso fiso. bu hastalık cildimizde var olan yağın, bakterileri öldürememesinden kaynaklanıyor. yani herkesin cilt yağı bu bakterileri öldürüyor. ama bizim gibi hastalıklı bireylerin cilt yağları bu bakterileri besliyor ve akne oluşmasına sebebiyet veriyor. roacutane denilen ilaç cilt yağını azaltan bir ilaç. o yüzden onun haricindeki tüm tedaviler geçici. fakat roacutane a karşı herkes biraz önyagılı.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebiçi -- 31 Mart 2016; 17:01:57 >
  • Tetradox bitti ve sivilceler aynen geri geldi. Bazıları sivilce bazıları da acılı ve sulu yaralar. Başımı yastığa koyamıyorum. Allah kahretsin böyle hastalığı. Ben bunu yıllarca çekmek istemiyorum. Rahat yaşamak için her gün antibiyotik mi içmem gerek? Tıp dünyası bu hastalığa çözüm bulamıyor ya da bulmak istemiyor. En kötüsü de doktorların antibiyotik verip hastaları başından savması.

Bir de lütfen konuyu güncel tutalım. Aynı sorunu yaşadığım insanlarla iletişim içinde olmak bana güç veriyor.

• ebiçi E kullanıcısına yanıt
    ebiçi kardeşim bu bahsettiğim ilacı ilk defa bana bakırkör kızılay sağlık merkezinde bir bayan cildiyeci vermişti bana etkili geldi fakat 5 kutu verdi peş peşe iç dedi takriben 50 gün günlük iki doz halinde içtim herşey düzeldi fakat bu güzellik bir yıl sürdü
    sonra tekrar etti ben 15 yada 20 lik bir hap alıp kullanıyorum o ay rahatım sonra tekrarlıyor ama böbreklerim iflas edebilir diyede korkuyorum artı şeker hastasıyımda direncim düşük durum bu allah darda kalanlara şafii ismi hürmetine şifasını versin bazan sinirlerim bozuluyor canımdan vaz geçiyorum ama beterin beteride var deyip çekiyorum
    biz bir kuluz çekeceğiz
    sağlıcakla kalın
  • Sivilceler ve yaralar gittikçe artıyor. Başımı yastığa koyamadığım için doğru düzgün uyuyamadığım geceler başladı. Kafamdaki sivilceler görünecek diye saçımı kestirmeye korkuyorum resmen. Bu nasıl lanet bir hastalık gerçekten aklım almıyor. Lütfen konuyu güncel tutalım.

• ayrıca şu an farkettim boynumdaki lenf bezim şişmiş. Sanırım hafta içi bir dermatoloğa gitmem gerek. Çözüm bulacağımdan değil de antibiyotik yazdırmak için. Bu hastalığı bastırmak için ömür boyu antibiyotik mi kullanacağım yani? Gerçekten aklım almıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostindamirror

ayrıca şu an farkettim boynumdaki lenf bezim şişmiş. Sanırım hafta içi bir dermatoloğa gitmem gerek. Çözüm bulacağımdan değil de antibiyotik yazdırmak için. Bu hastalığı bastırmak için ömür boyu antibiyotik mi kullanacağım yani? Gerçekten aklım almıyor.
    Benimde sadece ense köklerimin olduğu kısımda hep sivilcelenmeler mevcut. 8 yıldır bundan müzdaribim,bazen fazla,bazen seyrek olabiliyorlar.. Fazla olduğu dönemlerde utancımdan Kuaförlere bile gidemiyorum traş olmaya..

Ben işim ve hobim gereği hergün saçımı yıkıyorum,dökülme karşıtı YVES Rocher şampuanı kullanıyorum bu yüzden,saçlarımın dökülmesini istemiyorum çünkü,hem doğal ve parabensiz olduğu için bu şampuanı tercih ettim. Lakin ense kökümde halen daha duruyor sivilceler.
    Dermatoloğa gittiğimde Folikülit olduğunu söylemişti bundan 4 yıl önce ve antibiyotik,cleocin-t ve Prozinc tarzında bir şampuan önermişti.. Gerçekten geçmiştide ama 1 ay sonra antibiyotiği bıraktığımda tekrar hepsi daha fazla olarak geri geldi.
    İlaç kullanmayı sevmiyorum,yani dışarıdan alınan bir hapın iç kısımdan bu problemi kaldırırken,başka yerde problem çıkarıcağını bildiğimden ilaç kullanmak istemiyorum.

Bu doğrultuda gerçekten benim gibi olup,düşünüpte hem saç dökülmesini engelleyen hemde bu sivilcelerden kurtulmayı beceren arkadaşlarımızın Şampuan/Sabun/Bitkisel karışım artık ne yaptılarsa,önerilerini bekliyorum.

• Dün dermatoloğa gittim. Bu hastalığın kesin çözümünün roaccutane olduğunu söyledi. Ama yaz geldiği için vermek istemedi çünkü roaccutane cildi hassaslaştırıyor. Roaccutane tedavisini eylüle erteledik ve o süreye kadar rahat olmam için bana 4 aylık bir antibiyotik tedavisi uygulamaya karar verdi fakat bunun için önce kafamdaki bakteriye göre bir antibiyotik vermek için kafamdan ve burnumdan kültür alındı. Büyük ihtimalle yarın kültür sonucu çıkacak. Şimdi sizlere birkaç sorum var cevaplarsanız çok memnun olurum.

1- 4 aylık antibiyotik kullanımının dezavantajları neler olabilir? Doktor bana zarar vermeyeceğini söyledi ama yine de emin olmam lazım. Antibiyotik direnci umrumda değil.

2- bu konunun ilk gönderilerinde roaccutane ile de kurtulamayan hastalara rastladım. Benim hastalığım başlayalı 1 yıla yakın oldu yani hastalığın çok ileri olduğunu düşünmüyorum. Roaccutane'ın işe yaramayıp hastalığın tekrar etme olasılığı nedir?

3- 16 yaşındayım. Doktor bana roaccutane'ı 12 yaş üstüne verebildiklerini söyledi fakat bu ilacın kemik gelişimini etkilediği yönünde iddialar var. Bunlar ne kadar doğru?

4- sivilceler tamamen geçtikten sonra kafa derimdeki sivilce izleri -varsa- nasıl geçecek?

5- deniz suyunun bu hastalığa iyi bir etkisi olur mu?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.