Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
490.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben Almanya’da yaşayan bir Türküm bu hastalikla yakinda 4 senedir Uğraşıyor olaçam . Alman doktorlarına gittim başlarda Adam (Doktor) 2 dk konuşup Mantar diye Göderdi ve Şampuan yazdı tabiki de bi Bok a yaramadi sonra yine gittik Krem verdi yine Boşa . Sonra Annem ve Babam beni Türkiye de Pahali Doktorlara götürdüler (Bursa’da) çok iyi bi doktor di kendisi 1saat konuşdu ve Oğlum üzüldüm dedi bu Hastalığı geçirecez dedi ve 2 Paket Tetradox yani Doxycicilin hapini verdi baya iyi geldi ama birak diktan sonra azdilar bu sefer iyi doktorum 6 Paketi dayadi geçer dedi oda bir boka yaramadi . Bu sefer Almanya’da iyi doktora gittim oda Aknenormin yazdi ama ben kullanmadim ve kullanmiyacam çok Tehlikeli Türkçe de ismi Roaccutane gibbi bir şey baya bi koça kari şeyleri denedim en iyi gelen Isırgan ve çay ağaci yani geçirmese bile ağrılari aliyor . SİZE BÜYÜK BİR TAVSİYE STRESS DEN KAÇİNİN ben Doktor olmak istiyorum İnşallah ve açıkçasi Notlarım iyi olmasi lazım ve her İmtihan önçe Kafa Patlıyor yani aziyorlar . Kardeşler Çok DUA ve ZIKR etmemiz lazim benim Yaşim 15 ve bu hastalık beni Piskolojik bitirdi ama dik duruyorum ve Allah’a inaniyorum elbette bir gün Şifasini verecek kurban olduğum!!!! Ve Kilo çok önemli bu Hastalikta hatta Çok ben 99,7 Kiloydum 3 Ay önçe ve kafam Mayin Tarlasi gibiydi ama şimdi 81,3 Kiloyum ve Kafamin Yanlarinda hiç Kalmadi Maşallah , Üste iyileşme var bi tek Arka Kafa da daha var ama eski o hali yok nedense Berber den Sonra Aziyor Maalesef??? Ama ben 73 kiloya geldiğimde gider diye ümmitleniyorum ! VE BEN Çok heyecanlıyım çünke 2 Haftaya Türkiye ye gelinçe ; önçe birşey anlatçam Dayim Manisa da Dermatoloji fakültesinin Yönetiçisini Taniyor ve ona aslindan gidilmiyor ama tanidik diye Tedavi edecek İnşallah cözüm bulurum ve sizede aktarırım oradan sonra da İzmir de Çankaya Özel Tip Merkezinde Prof.Dok. Nuran Atmanoğluna gideceğim oda bu hastalik üzerine Kitap yazmış ve London (İngiltere ) de Çalışmış ve kendi yöntemleri varmış kafaya İğne falan filan . Bakaçaz Artik ve benim Kafam Aslinda artik iyide arkadakiler Görüntüyü bozuyor ama BUNU DİNLEYİN ÇOK ÖNEMLİ spor yapacaksiniz ben 3 Aydir her gün 6 Kilometre koşuyorum 30 dk da ve hemen yikaniyorum çay ağçi yağini Şampuana Katarak ve ondan Sonra kafama Haşlanmış Isırganının suyunu kafama döküp Otunuda Türbend ile Kafama sariyorum . Spor çok önemli çünkü 1. Karaciğere iyi
    2.Büttün Vücut için iyi
    3. Ter ile beraber Toxinler cikiyor ve her Terledikten sonra rahatliyorum ama Yikanmak MEÇBUR yoksa iyi değil kötüye gider .
    Bu da benim Hikayem 😂
    Selamlar hepinize Doktordan Çikanlari Aktaracam !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Z

• Merhaba arkadaslar, Evet sonunca bitirdin olayi kafansinda kil kökü iltahabi olanlar okusunlar (folikulit) 2010 yilindan bu yada herseyi demedim. BIR cok ulkeden 100 un uzerinde hastaneye gittim. BIR cok doktorla konustum internet uzerin deki herseyi denedim ama hic tedavi ise yaramadi sonunda Ingiltere'de londra hastesinde tedavi edecek kremi buldum. Krem jel seklinde 5 hafta kullaniyorsun zaten 1. Haftada kafanda ve yuzunde ne varsa temizliyor sanki sihir. Kremin ozelligi deri deri altina islemesi kullanimi ise : GECE YATMADAN ONCE SIVILCE CIKAN YERLERE YURUYORSUNUZ YAYIRSUNUZ SABAH KALKINCA ILIK SU ILE YIKIYORSUNUZ ( DIKKAT EDIN KREMI SURUP SAKIN GUNESE CIKMAYIN DOKTOR COK TEHLIKELI OLDUGUNU SOYLEDI. BU KREMI INSALLAH TURKIYE DE BULURSUNUZ.
    Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel

BEFORE & AFTER
    ONCESI & SONRASI
    INSALLAH SIZLEREDE SIFALI GELIR. BEN 11 SENEDIR CEKTIM SON 1 AYDIR COK MUTLUYUM . Tesekkurler

INSTAGRAM : HAWKERTAN
    Telefon numarami paylasmiyorum gereksiz BIR cok soru geliyor . Instagram Dan mesaj ararsaniz musait oldugum zaman cevap vere bilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacobıan

hiç ümidim yoktu ama 5 yıldır çektiğim bu yaralardan bu formül sayesinde kurtuldum. 2 gün ilaçsız duramayan saç derimde 1.5 aydır yara, iltihaplı sivilce yok. şu şampuanı 2 günde bir kullanıyorum yani bir normal bir bu şampuan. burada paylaşan arkadaşa teşekkürler, donanımhaberde gördüğüm en yararlı yorumdu

Alıntıları Göster
    güncelleme: toplam 3,4 ay oldu hala sıkıntı yok. diğer deneyenler de durumunu belirtirse konuya bakanlara yardımcı olurlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: trtr59

Bende bu hastalıktan yaklaşık 4 senedir muzdaribim. Başımın arkasında başladı, daha sonra çene ve bıyık bölgesinde devam etti. 6 farklı doktor gezdim. devleti, özeli.Yazan çoğu ilaç şampuan kullandım kullandım. (tetradox, antibiyotik iğne, ducray şampuan, ketorol , çay ağacı sabunu, sirke vs..) En son gittiğim fakülte doktoru folikülit teşhisi koydu, kan ve burundan kültür aldılar. Hepsi temiz çıktı. Herkesin vücudunda bulunan bakterinin yaptığını, kesin tedavisi olmadığını söyledi. Stafine diye antibiyotik yazdı. Tam hatırlamıyorum fakat 5-6 kutu bitirmişimdir. Başımdaki foliküliti geçirdi(1,5 senedir yoktu.) fakat çene ve bıyık(özellikle burun dibi) çevresinde ortalama 2 ayda bir tekrarlıyor. Amoklavin veya azeltin antibiyotik kullandığımda hemen geçiriyor. Doktor temizliğe dikkat etmemi söylemişti. Askere gidene kadar temizlik hastası olmuştum. Örneğin laptobun tozunu almadan ellemiyordum. Askere giderken korkmuştum oradada devam ederse diye ama askerlik şüresince bir tane bile sivilce çıkmadı. Döndükten sonra devam etti. Daha sonra ders çalışmaya başladım(kpss) ve atanamama endişesi stres yarattı, uzun zamandır başımda çıkmayan sivilceler geri geldi. Neyse ki az çıktı ve şuan iyileşme aşamasında.

Kendime göre birkaç tez ürettim:
    -Çoğu kişinin yazdığı gibi süt ürünlerinden bir süre uzak kalmak veya tamamen kesmek(bunu denemeye başladım)
    -En büyük problem STRES olduğunu düşünüyorum. bi şekilde tetikleniyor ve devam ediyor. (gittiğim 2 doktor spor yapmamı ve stresten uzak durmamı söylemişti)
    -Detaylı Hormon testi yaptırmak. (birkaç haftaya gidicem)
    -Mastürbasyon veya cinsel hayata dikkat etmek.(komik gelebilir ama ilişki veya mast. sonrası salgılanan hormonlarda sivilce yapıyor ve diğerlerini tetikliyor olabilir.
    Bende sakal bıyık bırakınca farketmiyor, kessemde uzatsamda çıkıcakları zaman her türlü çıkıyolar. Sivilceleri kamufle etmek için biraz sakal bırakıyorum.

Şuanlık Imex krem kullanıyorum. Fondöten renginde. çıkan sivilceyi hızlıca kurutuyor.(yüz için)
    Şampuan olarak Wella sp sensitive kullanıyorum. (şansa ilk berberimde gördüm. Kaşıntıyı baya azaltıyor, toniğide var fakat pahalı olduğu ve şampuan şuan işe yaradığı için almadım.) Şampuanı clear men mentollü beraber kullanıyorum. Yani 1 ay wella kullanıyorsam. 1 hafta clear kullanıyorum.

Yorumlarda yazılan evde doğal yoğurt ve moos yosun iyotlu sabun deniycem.
    İmkanınız varsa fakülte hastanelerinde profesör veya doçente görünmekte fayda var diye düşünüyorum.
    bende de aynı şekilde askere gittiğimde geçti.Eve geldim kpss çalışayım dedim tekrar nüksetti. bu kadar hasta kişiyiz ortak noktalarımız neler bunları belirleyerek tümevarım yapmak lazım. benim tespit ettiklerim herkesin bildikleri dışında şu şekilde:

-yatış kalkış saatleri belli günlük 3 öğün çeşiti bol yemeklerle geçen günlerde çıkmıyor.(hastalık bastırıldıkdan sonra tekrar çıkmıyor.)

-Evde ne kadar fazla vakit geçirirsem o kadar fazla çıkıyor.

-ilginç bir şekilde temizliğin düşük olduğu ortamlarda çalışmak veya kalmak zorunda olduğum günlerde çıkmıyorlar.(birçok insanın kullandığı bardaklardan çay, su içmek vb) bağırsak florası ile mi alakalı diye düşünmeden edemiyor insan.

Sizlere sorularım var:

1)başka bir kronik hastalığınız var mı?(migren vb)

2)Gününüzün ne kadarını evde geçiriyorsunuz?

3)Çocukluğunuzda çikolata veya şekeri fazla tükettiğinizde kabarıp kaşınıyor muydunuz?

4)IgG antikoruna dayalı geç etki gösteren alerji testi yaptıranınız var mı?

5)Bağırsağına kamerayla baktıranınız var mı? (kolit vb)

6) GEÇMİŞ DÖNEMDE AĞIR SPORLA(Bodybuilding vb) UĞRAŞTINIZ MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polinom12 -- 30 Temmuz 2020; 18:42:11 >

• quote:

güncelleme: toplam 3,4 ay oldu hala sıkıntı yok. diğer deneyenler de durumunu belirtirse konuya bakanlara yardımcı olurlar.

Alıntıları Göster
    Hocam nereden alıyorsunuz link var mı?
    Benim saç derimde sivilce çıkıyor çok şişkinlikli bir şekilde, bir de çok kaşıntı oluyor.
    Bu şampuan nasıl Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive 200 Ml - Hassas Ve Kaşıntılı Saç Derisi İçin Şampuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 3 Ağustos 2020; 12:31:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Hocam nereden alıyorsunuz link var mı?
    Benim saç derimde sivilce çıkıyor çok şişkinlikli bir şekilde, bir de çok kaşıntı oluyor.
    Bu şampuan nasıl Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive 200 Ml - Hassas Ve Kaşıntılı Saç Derisi İçin Şampuan

Alıntıları Göster
    trendyol.com
    Head&Shoulders Clinical Strenght Kepek Önleyici Şampuan 400 ml | Trendyol
    https://www.trendyol.com/headshoulders/clinical-strenght-kepek-onleyici-sampuan-400-ml-p-3215091

yalnız öncesinde yağ karışımını 10- 15 gün uygulamanız lazım

• Merhaba bu hastalığı 5 senedir çekiyorum,tetradox,ketoral şampuan, antibiyotik merhem kullandım bunlar geçiriyor ama geçici olarak,en son ruaccutoen kullanacaktim doktor yaz ayı diye izin vermedi yaz ayları bitince kullanicam sorum şu bu ilacı kullanıp daha sonra çıkan oldu mu,kafamda ayrıca alternatif tıp uygulamaları yaptım surmedigim şey kalmadı lütfen yardımcı olun bu hastalık bana hem sinir hem depresif ve insana özgüven yoksunluğu sağlıyor lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?? İletişim: 0530 957 60 76

• quote:

Orijinalden alıntı: janklea

Merhaba bu hastalığı 5 senedir çekiyorum,tetradox,ketoral şampuan, antibiyotik merhem kullandım bunlar geçiriyor ama geçici olarak,en son ruaccutoen kullanacaktim doktor yaz ayı diye izin vermedi yaz ayları bitince kullanicam sorum şu bu ilacı kullanıp daha sonra çıkan oldu mu,kafamda ayrıca alternatif tıp uygulamaları yaptım surmedigim şey kalmadı lütfen yardımcı olun bu hastalık bana hem sinir hem depresif ve insana özgüven yoksunluğu sağlıyor lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?? İletişim: 0530 957 60 76
    Benim de ilk zamanlar seninkine yakındı. Roaccutane benzeri Zoretanin kullandım. Yüzümdeki sivilceler geçti. Saç derimde ki sivilceler hala çıkıyor fakat eskisi kadar senin bu attığın büyüklüklerde ve çoklukta çıkmıyor. Ama hala tam geçmedi rahatsızlık devam ediyor. :(

• quote:

trendyol.com
    Head&Shoulders Clinical Strenght Kepek Önleyici Şampuan 400 ml | Trendyol
    https://www.trendyol.com/headshoulders/clinical-strenght-kepek-onleyici-sampuan-400-ml-p-3215091

yalnız öncesinde yağ karışımını 10- 15 gün uygulamanız lazım

Alıntıları Göster
    Teşekkürler link için.
    Hocam hangi yağ karışımı bu. Sivilceleri daha çok azdırmasın. :D

• quote:

Teşekkürler link için.
    Hocam hangi yağ karışımı bu. Sivilceleri daha çok azdırmasın. :D

Alıntıları Göster
    Asit Salisilik 2.5 gr

Huile De Cade 2.5 gr

Huile De olive 95 gr

bu azıdır mı azdırmaz mı bilmem yıllardır antibiyotik kullanan ben bununla kurtuldum
  • Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bendeki 5 yıldır devam ediyor ilk üniversitede birisinin yatağında tiksinerek yattım ilk başta büyük bir irinli sivilce çıktı sonra o patladı devamı geldi ara ara kafamda özellikle yazın kafamda sivilce yoğunluğu oluşuyor ve bu olaydan çok sıkıldım kafamı yastığa koyamiyorum,hastanede kan tahlili bişey çıkmadı,karaciğerde bı problem gözükmedi temiz söylendi acaba kan dan mi diye Kızılay'a 1 sene içinde 3 kere kan verdim sonuç yine aynı sürekli kafamda türemesi beni bunalttı evde ardıç katranlı şampuan kullanıyordum ilk başlarda çok iyi geliyordu şimdi herhalde onada direnç gösterdi bakalım en son ruaccutoen denen ilaca basliyacagim Eylül sonu doktor 30 mg baslayacagimizi söyledi bakalım,BU HASTALIĞIN TEDAVİSİ YOK MU ????

• quote:

Asit Salisilik 2.5 gr

Huile De Cade 2.5 gr

Huile De olive 95 gr

bu azıdır mı azdırmaz mı bilmem yıllardır antibiyotik kullanan ben bununla kurtuldum

Alıntıları Göster
    Hocam salisilik asit bundan mı?

Diğerleri ardıç katranı yağı ve zeytinyağıymış.
    Siz de eczanede mi hazırlattınız?
    10-15gün kaç saat bekletmek gerek kafada.

• quote:

Orijinalden alıntı: janklea

Hocam bu bendeki 5 yıldır devam ediyor ilk üniversitede birisinin yatağında tiksinerek yattım ilk başta büyük bir irinli sivilce çıktı sonra o patladı devamı geldi ara ara kafamda özellikle yazın kafamda sivilce yoğunluğu oluşuyor ve bu olaydan çok sıkıldım kafamı yastığa koyamiyorum,hastanede kan tahlili bişey çıkmadı,karaciğerde bı problem gözükmedi temiz söylendi acaba kan dan mi diye Kızılay'a 1 sene içinde 3 kere kan verdim sonuç yine aynı sürekli kafamda türemesi beni bunalttı evde ardıç katranlı şampuan kullanıyordum ilk başlarda çok iyi geliyordu şimdi herhalde onada direnç gösterdi bakalım en son ruaccutoen denen ilaca basliyacagim Eylül sonu doktor 30 mg baslayacagimizi söyledi bakalım,BU HASTALIĞIN TEDAVİSİ YOK MU ????
    Yukarıda ki arkadaşın dediklerine bakacağım ben de.
    Gerçekten çok kötü bir dert ancak çeken anlar halini çok iyi biliyorum benim de 5-6 yıldır var.
    Tamamen geçirecek bir şey bulsak tek ümidimiz bu. Her şeyi deniyoruz çünkü. :(

• quote:

Hocam salisilik asit bundan mı?

Diğerleri ardıç katranı yağı ve zeytinyağıymış.
    Siz de eczanede mi hazırlattınız?
    10-15gün kaç saat bekletmek gerek kafada.

Alıntıları Göster
    bunların hepsi alıntıladığım mesajda yazıyordu
    eczanede hazırlatmanız gerekiyor, günde 2-3 saat kafanızda beklemesi lazım.

• Bı tane doktor gelipte yardımcı olsa veya birisi buna çözüm bulsa artık çekilecek dert değil....

• deViant D kullanıcısına yanıt
    Hocam geri dönüş yapar mısınız etkisi var mı bu karışımın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • janklea J kullanıcısına yanıt
    O bahsettiğin ilacı lisede sivilce için kullanmıştım ama kalıcı olarak işe yaramamıştı hem de kıl kökü iltihabı başlamıştı. Kıl kökü iltihabı için tekrar kullanmıştım iltihap geçiyordu ama tekrar çıkıyordu. Arada bir kullandım fakat hepsini toplasan 1 yıl kullanmışımdır. Sanırım burada o ilacı benim kadar kullanan yoktur. En pahalısını da kullandım en ucuzunu da kullandım hatırladığım kadarıyla 3-4 çeşidini kullandım. (Roaccutane, aknegen, aknetrent vs vs)
    Ek olarak başka antibiyotikler de kullanmıştım ama onların faydası da kısa sürmüştü.

O ilaçları kesinlikle tavsiye etmiyorum karaciğere aşırı zarar veriyor. Bildiğim kadarıyla kısır yapma ihtimali de varmış. Dudakları çok kurutuyor gülerken yemek yerken konuşurken dudakların sürekli yırtılıp kanıyor. Kullanırsan işe yarar ama kısa süreliğine. Onu kullanıp hastalıktan tamamen kurtulamıyorsun en fazla 2-3 ay rahatsın sonra yine başlıyor. Boşuna karaciğere bağırsaklara ve cebine zarar verme. Ben sivilce için kullandım kıl kökü iltihabı başladı sonra kıl kökü iltihabı için tekrar kullandım ama tamamen iyileştirmedi ve seboreik dermatit başladı. Her kullanışımda farklı hastalıklar çıktı. Tüm bunlara rağmen yine de karar senin ister kullan ister kullanma. Bu arada ilaçla ilgili araştırma yapıp şikayetleri bulabilirsin.

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Hocam valla ruaccutoen denen ilaca büyük Bir ihtimal deneyeceğim Eylül ayı geçmesini bekliyorum 12 aylık bir tedaviye sokacağını söyledi doktor,bu nasıl bir hastaliksa eşime anneme babama kardeşime karşıma kim çıkarsa çıksın bağırıyorum sinir hastası etti beni bu hastalık Allah dusmanimin başına vermesin çok zor bir süreç Allah sabır versin ne diyelim ki

• janklea J kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Yukarıda arkadaşların bahsettiği şampuanla baskı altına alıp sivilce ve iltihaplanma oranını ciddi oranda azaltabiliyorsunuz. Tamamen geçirmiyor yani net kesin bir tedavisi yok bu meretin. Ama birkaç aydır bu şampuan sayesinde bir nebze rahatladım diyebilirim. İnşallah ileride tamamen biter bu illet.

Antibiyotik tedavisini bende açıkçası pek mantıklı bulamıyorum. Yıllardır kullandım çeşit çeşit antibiyotik hepsi geçici çözüm oldu.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.